Faʻatoʻa totoina laau toto

Eseesega ua toe faafouina: o le tele o rosa maa mo le tau vevela

Faʻatasiga mai molodilas - o le mea aupito sili lea ona aoga mo le nofoaga o le taulaga, lea e matua vevela lava e le la ma e le mafai ona mitamita i le eleele lelei. O le mea e lelei ai, o talavou ei ai a latou ituaiga eseese, o le numera e sili atu i le limasefulu. Ae o le a tatou taulai atu i le iva sili ona taatele ma faatosina.

Toe faʻaleleia le taualuga

O se vaega tele lenei o rosa maa, o ona lapopoa e masani ona 20 cm le lautele, ma e tusa ma le 8 cm le maualuga. E oʻo lava i le sili atu ma sili atu ona matagofie o fugalaau fugalaau, o loʻo faʻapipiʻi foi i fugalaau, ma e iai foi la latou laʻau.

O lo latou maualuga e masani lava ona 60 cm. O fugalaau e valiina i le pogisa po o le lanu violē, ma latou faʻaalia i luga o le laau i le ogatotonu o Iulai ma tumau pea i ai seia oʻo i le faaiuga o Aukuso (o le vaitau fuga e mafai ona oʻo i le 45 aso).

I le siosiomaga masani, o le taualuga o le autalavou e mafai ona maua i le teritori atoa mai Europa Rusia i itu i saute o Europa, ma e oʻo lava i le toafa o Asia Itiiti.

O le fugalaau mai le molodilo roofing e sili ona manaia, aua o le laau e mafai ona faatelevave televave ma manumalo ai i poloka fou fou..

Faʻailoa atu ia te ia lava le gauai atu i le matagofie o le faʻapotopotoina i le tele o laulaʻau, o loʻo i ai i le pito i lalo se tapering. E masani lava o le laulaau atoa e na o se lanumeamata lanu meamata, atonu o lanu mumu lanu.

E taua le matauina o lenei laau toto e lua ituaiga ituaiga togalaau - i le lanu violē ma lanu enaena-apamemea o lau. Atonu e ese mai le tasi i le isi i le tele o laupepa - mai le 3 i le 20 cm.

E te iloa? E masani ona totoina vao i totonu o laufanua vavalalata latalata i le fale, ae i totonu foi o ipu, e pei o se fale. Ae pei lava i totonu o le malae, i le fale e taua le tuʻuina atu o le fugalaau i le umi e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma ave o le la, faʻapea foi le faʻaosoosoina o le potu.

Talavou Rusia

O lenei fatu na sili ona taatele i Rusia, faapea foi i le Balkan ma nisi atunuu Asia.

O Rosettes ma lau o lenei laau e mafai ona sili atu nai lo le maualuluga o le papa aʻe - mai le 20 i le 35 cm. E laʻititi le lapoa o le laau - na o le 7 cm. I le taimi lava e tasi, o le laau o loʻo faʻamatalaina i tupuaga tulaga ese e ufiufi i laʻau ma lauulu, o laasaga ia o glands.

O laupepa o le laau e lautele, e masani lava o le aisa. O loʻo iai i lalo ia i latou ia Iulai ma Aokuso, ae latou te le sili atu i le 40 aso. O faʻalavelave e oʻo lava i le lanu, e tusa lava po o le fluffy, e mafai ona faʻaloloa i le maualuga o le 10 cm. O fugalaau e lanu lanu samasama, e pei o latou sulu.

Spiderweb

O lau maʻa e ola i totonu o le togalaau o le a sili atu ona gauai atu pe afai e te tu i le tele o vailaau uila.

O le fugalaau manaia lenei e iloga i ni tafaʻi laʻitiiti e oʻo i le 2 cm le lautele, lea e tosina atu ai le mafaufau ma lau laʻau lanumeamata laititi ma sina laumei laitiiti.

O le igoa o lenei ituaiga na tuʻuina i paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e matua afifi ai laulaau o le laau, e peiseai o se puluvao.

O lenei ituaiga ma lau lanu mumu-lanu mumu, lea e foliga mai i le afa lona lua o Iulai, ua iloga (i le itu i saute o le fugalaau atonu e tupu muamua). O loʻo i ai foi ni eseesega eseese o lenei ituaiga, e eseese i le lapopoa ma lanu o laulaau.

Maea toe faafouina

E mafai ona ese le ulalolo e le gata i lanu, ae faapea foi i le valivali o laulaau. Aemaise lava i lenei lomiga o loʻo i fafo ma le maamora talavou, o ona laupeʻa i le talavou o loʻo i ai sina laititi, ma se lanu mumu lanu lanumeamata ma pito i luga.

O le lapopoa e laiti tele - e oo i le 10 cm, ae mafai ona tosoina fugalaau i le 20 cm. O ponuncles o loʻo faʻapipiʻi moni i fuga mumu ma laʻau paʻepaʻe i pito o petals.

I lenei natura natura, o lenei ituaiga meaola ua le maua iinei, o le mea lea, e tatau ai ona faʻatau fatu poʻo laau matutua i totonu o ipu mo le totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau e iai foi le numera o isi vaega laiti.

E te iloa? Toeitiiti lava o ituaiga uma o talavou e togafitiga ma e masani ona faaaoga i vailaau masani. Aemaise lava, o vailaau e saunia mai le papa maʻa mo le faʻaumatiaina ma le faʻamaʻi, latou te lelei mo le faʻamaloloina o manua loloto. I le avea ai ma vailaʻau, e aoina ai laulaʻau e fautuaina e seleseleina i le vaitau o le vavao.

Toe faʻafouina le spherical

O lenei ituaiga i lona natura faalenatura e tupu i luga o le maualuga - e oʻo atu i le 3 km, ma e maua i le Caucasus, lea e tele naua mauga. O lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a totoina se tamaʻi polo i lona togalaau - faatasi ai ma le tele o le susu ma le malulu, atonu e le aʻafia.

Fugalaau laiti e pei o isi ituaiga, e amata i le afa lona lua o le taumafanafana. Mai pou laʻititi e oʻo i le 3 cm le lautele, e tulaʻi le peduncle, lea e mafai ona oʻo i le 15 cm le maualuga. Fugalaau e fai i luga ae le o le tali, ei ai lanu lanu samasama-lanu samasama. O laulaʻau o le laau lava ia e lanumeamata, ae faʻamaʻi mumu.

Faʻafouina ua le faʻaaogaina

O le isi maa na tulaʻi e fiafia e ola i luga o le maualuga o le Caucasus mauga. I lalo o tulaga masani, e maua i luga o mauga maualuga i luga o le maualuga e 2 i le 3 km. E i ai ona laititi laʻitiiti - e na o le 2.5 cm le lautele. O lālā lanu lanu meamata ma e iloga i vaʻavaʻa laiti i pito, e foliga tutusa ma le vevela.

Ae o ponaivi e mafai ona latou tulaʻi i le 25 cm le maualuga, sei vagana ai fugalaau latou te ufiufi ai foi laulaau. E fuga mai le lanu violē-lanu violē, lanu lanu, i luga o petal taitasi o loʻo i ai se laina sili ona pogisa, lea e tu tonu i le ogatotonu. O le fugalaau e amata mai i le faaiuga o Iuni, ma i le faaiuga o Aokuso ua mafai ona aoina fualaau ma fatu mai le laau.

E taua! O le taimi lava e amata ai ona mou ese fugalaau i le amataga, e tatau loa ona vave aveeseina mai le laau. A maeʻa le gaugala ma o le fua o loʻo i ai fatu o loʻo faʻapipiʻiina i luga, o le aʻa lava ia e amata ona mago, pe a uma ona oti.

Faʻasalaga fou

Na maua e le au fai togalaau le alofa faʻapitoa mai le moega o le talavou o Wolfen, ona o lenei ituaiga o maa na tulaʻi mai, o loʻo lauiloa i lanu lanumeamata lanumeamata, o loʻo faʻapipiʻiina i le pito i lalo ma faʻaalia ai lona lanu mumu.

I lona natura natura, o lenei fugalaau e maua i Alps, i le maualuga e 1.7 i le 2.7 km. O lenei ituaiga e matua maaleale lava ile eleele, o lea ua fautuaina ai e toto i luga o maʻa.

Ole lapisi o le laau e laʻitiiti lava, o le lautele e mafai ona ausia na o le 4-5 cm. Ae o le fugalaau e mafai ona taʻalo mai le 15 i le 25 cm, e faʻalagolago i le tulaga lelei o le nofoaga e tupu ai. O fugalaau e matagofie le lanu lanu samasama, ma se fasi lanu violē i le pito i lalo.

E te iloa? Lea o le fesoasoani talavou e faʻamamaina ai foliga, aemaise lava pe afai e ufiufi i fati poʻo vaitau matutua. Ina ia faia lenei mea, o le paʻu e faigofie lava ona faʻamamaina i laulaau faatoa seleseleina lea na o le vai inu.

Molodit "Gamma"

O lenei ituaiga o mea sili ona faigata e maua, ae sili ona manaia i le au faifaatoaga, ona o lanu enaena enaena.

E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana, o fugalaau e paʻepaʻe. I le siosiomaga masani, e le maua le talavou "Gamma", ona o le taunuuga o le galuega a le au faifaatoʻaga.

Ae talu ai ona o lenei mea, e sili atu ona puipuia i le eleele susū ma faʻafeiloaʻi le paʻu vaivai.

Young Caucasian

Faatasi ai ma ituaiga o maa na fugalaau fugalaau, o le Caucasian e talavou ma e tatau ona gauai faapitoa i ai. O le maualuga o laʻau o lenei laau e masani ona fesuisuiaʻi, ae e mafai ona oʻo atu i le 20 cm, e ui lava e le sili atu i le 5 cm le lautele. E i ai le tele o lauulu paʻepaʻe paepae i luga o gaʻo, lea e faʻafefete ai ma matagofie.

O le tele o mea e le mafai ona maua, e mafai ona oʻo i le 7 cm le lanu. O le lanu o fugalaau e mafai ona maua i le lanu violē ma le lalac-lanu viole.

O tagata Caucasians e fuga mai ia Iulai ma Aokuso, e ui lava i le faaiuga o Aokuso - i le amataga o Setema, e mafai ona e aoina fatu. Ae ui i lea, o fualaau aina i luga o se laau e foliga mai e seasea ona tupu, o le mea lea, e sili atu ona aoga le faalavaina i se auala laau.

E taua! Pe a totoina le Caucasian i lona tafa, ia mautinoa ia e faʻaeteete e faʻafefete le eleele ma le calcium. A leai, o le a aʻafia le aʻa o le laau, atonu e le totogo.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o loʻo i ai i le autalavou ni ituaiga lanu eseese ma ituaiga e mafai ona teuteu ai soʻo se taulaga. O le mea e lelei ai, o lenei mea totino e le faʻamalosi, ma e tasi le taimi e totoina ai i luga o le 'upega tafaʻilagi, i le lumanaʻi o le a na o le tatau lava ona velaina i lea taimi ma lea taimi.