Fua o le gaosiga

E faʻafia ona tatau ona toe totoina se spathiphyllum ma o le a le mea e sili ona lelei e fai?

Spathiphyllum, poʻo le "fiafia tamaitai", e te manaʻomia se taimi e faʻapipiʻi lelei ai.

Afai e te mulimulitai i tulafono uma o le tausiga, o le a faʻafiafia pea e le fale i latou o loʻo i ai fuālaau papaʻe lanu papaʻe tetele.

O lenei tusiga o loʻo faʻamatala auʻiliʻilia pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le spathiphyllum mo lona manuia manuia.

O le a le mea e aʻafia ai le fugaina o fugalaau tamaitai i le fale?

Taimi o le tausaga

E mafai ona toe totoina "fiafia tamaitai" i soo se taimi o le tausaga, o le mea autu o le vevela o le ea i totonu o le potu e tatau ona sili atu i luga +20 tikeri. Ae ui i lea, o le taimi aupito sili mo le spathiphyllum transplantation ua taua o le faaiuga o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo, pe a amata ona ala mai le ulu pe a maeʻa se taimi malolo.

Ua fautuaina tagata faifaatoaga fugalaau e toe fai se spathiphyllum i le taimi e tasi, mo se faataitaiga, ia Mati poʻo ia Aperila. O lea o le a sili atu ona faigofie ile aʻafia o le laau i le eleele fou, ma o le a fuga i le taimi.

O nisi taimi o se manaoga faanatinati e faafou le eleele o se fugalaau e tupu i le taumalulu, mo se faataitaiga ia Tesema, ona le tatau ai lea i le tagata e ona mafaufau pe mafai ona faia lenei mea ma ia mautinoa o le taimi o le faiga o aʻafiaga e le maua ai le maalili. Aʻo le i amataina, e tatau ona e vevela le ea i totonu o le potu i le 20-22 tikeri ma faʻamafanafana ma faʻapipiʻi se mea e faʻamaualalo.

Totogi tausaga

Pe a filifilia le faasologa sili ona lelei o le gaosiga e fautuaina e faʻalogo i le matua o le fugalaau.

Spathiphyllum e oʻo atu i le 3 tausaga le matua e laʻititi., aʻo ia galue malosi i le tuputupu aʻe. A o faagasolo lenei vaitau, e fautuaina le suʻeina i totonu o se fagu telē e le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga ina ia le tumu le fale. Mai le 3 tausaga ma le sili atu, o le fugalaau ua manatu ua matua, ma o lona alualu i luma ua lemu. O le mea lea, e tatau ona suia le tele o taimi.

Setete o aganuu

O le leaga o le fugalaau po o le faʻaalia o meaola faalafua o loʻo i ai se mafuaaga e faʻafetaui ai i se taimi vave e mafai ai. Afai e le maua e le laau le fesoasoani taimi, ona vave maeʻa lea. Faailoga o se tulaga mativa spathiphyllum:

  • lau laititi e fai si laʻititi;
  • o foliga vaaia o lanu enaena po o samasama i laulaau;
  • uliuli o tulimanu o lau;
  • o foliga vaaia o mea pala i luga o laulaau ma mata.

Afai o le tasi o faailoga o loʻo i luga o loʻo matauina i se spathiphyllum, ona tatau ai lea ona aveese ma le faaeteete mai le ulo ma siaki le tulaga o aʻa. O le i ai o le pala ma mea faaleagaina i luga o aʻa e taʻu mai ai e tatau ona toe totoina le fugalaau i se taimi vave e mafai ai.

I lenei tulaga, ao le i toe totoina, o le a tatau ona tuu le laau i le faasologa, tipi ese laʻau ua afaina, o aʻa ma aʻa ma se naifi le mama.

E mafai ona faʻafouina le palapala i le vaitaimi o le vavao?

E le fautuaina le faʻafouina o le palapala i le spathiphyllum i le taimi o le fugalaau., aua o le vaitaimi lenei e sili atu ona faʻafitauli. Afai i le taimi o le fugālaʻau e faʻalavelaveina ai o ia i se gaioiga, ona oʻo lea i se tulaga maualuga o le a amata ona mamae le fale. Ma o soo se mea e faaleagaina i aʻa e mafai ona oo atu ai i le oti o le fugalaau.

I faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe afai o le pau lea o le auala e faʻaolaina ai se fugalaau fuʻa, toe faʻafouina le palapala i le taimi o le fugalaau. Ma, pe a suia, e tatau ona tipi ese fugalaau ma tumutumu i se mata e leai se aoga poʻo se seleulu.

O anafea e manaʻomia ai le faʻavaveina vave?

E i ai le tele o mataupu lea e na o le pau le auala e faʻaolaina ai le fale. O nei mataupu e aofia ai:

  1. Faʻaauau mai le palapala ma alavai, o aʻa, lea e taʻu mai ai o le laau o se mea e le mafaitaulia le avanoa i totonu o le ipu e tasi.
  2. Faʻamaʻi i vailaʻau faʻasaina eseese.
  3. Faʻamaʻiina o laau toto ma le laʻau.
  4. Vailaau faʻateleina i le eleele.
  5. Na lolovaia le fugalaau, ma mafua ai ona pala le aʻa.
  6. Ua faatauina talu ai nei e Wilting laau.

E faʻafia ona sili atu lenei mea?

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae, e fautuaina le fugalaau talavou e toe totoina 1 le taimi i le tausaga pe ao tuputupu ae, pe a tumu le laau i totonu o le ulo.

I le spathiphyllum matua, o le palapala e masani ona faafouina i taimi uma, i le tai 3-4 tausaga, po o mataupu faʻafuaseʻi.

E tatau ona faʻafouina le eleele, pe a maeʻa le taimi e faʻapalapalainama o aʻa o le a leai ni meaʻai. Ma o le fausaga o le eleele lava ia e sili atu ona faigata, mafua ai le faalavelaveina o faiga masani masani: o le vai i totonu o le ulo e taofia ma o le okesene i aʻa e le lelei le tuuina atu.

O afea e faʻasaina ai le taualumaga?

O le fesuiaʻiina o se popolega mo soo se fugalaau. Spathiphyllum ei ai vaitau pe a iai ni faʻafitauli e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga leaga mo ia.
  • E le fautuaina e toe faʻapipiʻi le spathiphyllum i le taimi o fugālaʻau, e pei o lenei vaitau e sili atu ona faigofie. Afai i le taimi o le fugālaʻau e faʻalavelaveina ai o ia i se gaioiga, ona oʻo lea i se tulaga maualuga o le a amata ona mamae le fale. Ma o soo se mea e faaleagaina i aʻa e mafai ona oo atu ai i le oti o le fugalaau.
  • A maeʻa faʻatau le spathiphyllum i totonu o le faleoloa, e le fautuaina e vave faʻafouina le palapala. Suia o le tulaga ina ia avea ma popolega mo le fugalaau, ma le toe gaosia e mafai ona faateteleina ai le tulaga. O le a lelei le faʻatali mo le 2-3 vaiaso, pe a faʻaaoga le spathiphyllum i le auala fou o le moli ma le vevela o le ea i totonu o le potu, ma le vaʻaia.
  • E le mafai ona gaosia se fugalaau ese pe afai e maualalo le vevela o le potu (lalo ifo o le 15 tikeri), ona e iai se tulaga lamatia o le maluluina o aʻa.

O le mea lea, o le taimi sili ona lelei mo le totoina o spathiphyllum o le amataga lea o lona fafagu pe a maeʻa se vaitaimi malolo, Mati ma Aperila. Afai e te faʻapipiʻiina i le taimi, o le a faʻamafanafana le fale i le tagata e ana ma se puaʻa umi ma tele.