Faatoaga faatoaga

Chickens fanau Isaa Brown

I le faatoaga mo le fausiaina o manulele, hybrids (crosses), falaiina e ala i le sopoia o ituaiga o moa o se faatonuga faapitoa (fuamoa po o aano o manufasi), e sili ona lauiloa. E tusa ai ma se tasi o nei ituaiga fanau na talanoa ai Isa Brown i lenei tusiga, talanoa i ona uiga, tulaga lelei ma le le lelei.

Le talafaasolopito o le ituaiga

O Isa Brown o se tamaititi, e tusa ma le tolusefulu ona tausaga, o ona matua o Leghorn ma Rhode Island, o le auala e sopoʻia ai le laina ma e fa fa. O le ituaiga na faaigoaina i le inisitituti, o ona tagata tomai faapitoa na auai i le fausiaina o le - Institut de Sélection Animale (ISA) .ISA o se lala o se kamupanī lafumanu eseese e faapitoa i genetics ma tekinolosi. O le inisitituti o loʻo i Netherlands, o loʻo i ai le laumua i Boxmeer, ma ei ai ofisa i Falani, Amerika, Kanata, Initonesia, Pasila, Initia, ma Venesuela.

E te iloa? Poula - o se tagata lauiloa tusitala, o ia o se toa o fai tala, tala solo ma tala. O loʻo i ai se tagata i Marshazka, Andersen, Lope De Vega, i Etelzon ma isi.

Faamatalaga ma foliga

Mafaufau i uiga iloga o le satauro.

O fafo

O Sam Iza Brown e faigofie ona iloa ese mai paluga e tusa lava pe laʻititi le matutua: o le manogi o hens o se tamaoaiga mau, lanu enaena i lanu, lanu lanu samasama o loʻo i totonu o pulu tioata. O fusi e uu mau i le tino, i pito o apaau ma le siʻu fulufulu fuga.

Aoao atili e uiga i sui pito sili ona lelei o aano o manufasi, fuamoa, aano o manu-fuamoa ma togafiti taua o moa.

O le tino o tagata taʻitoʻatasi e le tele, faatasi ai ma se ponaivi malie, mafiafia, o le vaega o le taula o loʻo tupu mai i luma. Uu lamolemole lamolemole lemu agai i tua, sii aʻe le siʻu.

O le ulu e matagofie, laitiiti, selu ma sina tamai ava o le lapopoa, o se lanu mumu lanu moana. O le gutu e malosi, samasama-beige, faʻafefe faʻapitoa. E le ufiufi paʻu o le fulufulu, o le paʻu i luga o latou lanu samasama.

Faʻailoga mamafa

O le mamafa o fafine - o le averesi o le 1,900 gm, o le moa - 2, 800 gm, mamafa o fuamoa - e oo atu i le 65 kalama.

Uiga

Crosses ei ai se uiga e le masani ai ma le toʻa ma lelei. Latou te le tau, o feteʻenaʻiga e leʻo faʻatatau ia i latou. O pou e telefoni feaveaʻi, e mautinoa lava latou te manaʻomia se nofoaga lelei e savali ai.

Lafoaia o oloa ma fuamoa

Isa Brown vave vave, i le matua o le fa ma le afa masina amata ona faanatinati. A maeʻa ni nai vaiaso, ona oʻo lea i le pito i luga - 330 fuamoa i le tausaga (avega). Ole maualuga o fua o fuamoa o fuamoa e faʻaalia i le tausaga o le olaga. Ona faasolosolo malie lea ona le fiafia le gaosiga.

E te iloa? O pepe e fafagaina e le gata i faifaatoaga, ae faapea foi tagata lauiloa mai ata tifaga ma televise. O fagafao faʻatoʻaga ma moa moa e iai na fetu: Martha Stewart, Julia Roberts, Kate Hudson, Reese Witherspoon.

Hatching lagona

E le o iai ni fatuga o pepe i le tele o le tino, o lea afai e te manaʻo e fai fanau, e tatau ona e mafaufau e uiga i le incubator.

Matou te fautuaina ia iloa le mea e fai pe a leaga le moa.

Fafaga meaai

E manaʻomia faapitoa e vailaʻau vitamini, o lea la e tatau ona fesuisuiai ma paleni a latou taumafataga i tamaiti laiti uma ma tagata matutua.

Poula

O aso muamua e tolu o moa ua leva ona fafagaina fuamoa, ona faʻafefiloi ai lea o falaoa fefiloi po o fatu saito i le talo:

  • millet;
  • karite;
  • saito;
  • sana.
I le nofoaga e taofia ai e tatau ona i ai le tele o mea inu: mo vai ma mo le susu (puna o le kesi).

E taua! O aso muamua o moa e avea o se mea e puipuia ai e faʻafefeina i se fofo lanu piniki lanu piniki.

Ma le isi, o tagata matutua e tapunuina meaai mama:

  • vela ua kuka;
  • fatu kulumu, zucini, uka;
  • keke ma le pala;
  • vailaʻau suamalie o alfalfa po o greens i le taumafanafana.

Palu matutua

O laumei e manaʻomia ai le protein ma le calcium (penisina, meaai i le ponaivi), o le a faateleina ai le malosi o le atigi ma le fuainumera o fuamoa i totonu o le faapipii.

Faʻaauau ona fafagaina le tolu feedings:

  • i le taeao, i se taimi pe a uma ona ala i luga;
  • i le aoauli;
  • ao le i momoe.
E leai se meaʻai i fatuga aina i le taumafataga, e sili atu le filifilia o se paleni paleni mo fagaoa.

E manaʻomia foʻi e tagata matutua se mea susu susu ma vitamini, o le mash so-called mash, latou te saunia mai mea nei:

  • pateta, o laʻau aina, fualaau aina matala;
  • saito;
  • lala poʻo le oatmeal;
  • fatu fatu;
  • keke o le sunflower, lefete;
  • ponaivi aano;
  • fafaga meaola;
  • iʻa suauu;
  • masima
O loʻo faʻafefiloi Porridge ma yogurt poʻo le siisi.

Faʻasalaʻau oe lava i mea e tutupu mai isi isi koluse: Rhodonite, tagata Hungary, Hisex Brown ma Hisex White, Hubbard.

Tuutuuga o le taofia

O le faʻamau faʻatasi ma le agaalofa alofa e faʻatagaina le tuʻuina o moa i totonu o potu ma fafo. O le filifiliga lona lua, o le mea moni, e manaʻomia pe a savali.

Coop Manaoga

Pe a fausiaina se pou moa, e tatau ona e mafaufau o se kamupani o tagata e toafa e manaʻomia se avanoa e tusa ma le tasi le kupita mita. O le fausaga e tatau ona puipuia mai faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo, mamā, faʻaauau ona faʻaaoga.

Aoao pe faʻapefea ona e filifilia le sao a le moa moa pe ae faʻatau, ma pe ono mafai ona e faia se moa moa i le fale o le taumafanafana ia oe lava.

I le taumalulu, e fautuaina e tuʻuina atu se filifiliga saogalemu mo le vevela, talu ai o le vevela i lalo o le 12 ° C e matua le manaʻomia. O le suavai i totonu o le potu e le maualalo ifo nai lo le 50%.

O fagu mo le gaosia o oloa e manaomia se aso malamalama e oʻo atu i le 15 itula, e tatau ona tuʻuina i ai molī. O punavai malamalama e lua mita mai le fola.

Perches e oo atu i le fasefulu senetimita le lautele e tuu i le maualuga o le afa mita mai le fola. O le fola e tatau ona matutu, mai mea masani: sawdust, hay. E tatau ona mafaufau i le nofoaga o pusa pusa ma fafie. E sili atu le ufiufi o le pito i tua ma se paʻu lapoa lapoa i luga, ina ia maua ai meaʻai e faigofie, ae e le mafai ona e alu i totonu o le otaota e ala i le faataapeapeina o meaai.

E taua! E tatau i manu ona tuu se fafaga ese i oneone ma fasi kalave. E tatau mo le fesuisuiai o meaai i totonu o le puletini.

O faʻamoega e tatau ona luasefulu maila le mamao mai le fola. I le avea ai ma se faamoega, e mafai ona e faʻaaogaina se atigi wicker po o se atigipusa, ufiufi i vaovao po o vaomago, pe afai o loʻo i ai se loloto i totonu. E masani lava ona faʻatulaga se tasi o togi mo ni manulele se tolu.

Siaki i fautuaga sili mo le faia o meaʻai ma meainu mo moa.

Savalivali laufanua

Latou te faʻapipiʻi le mea e masani ai mai le manoa mumu o le filifili-sosoo, i autafa o puipui o le moa moa, ina ia maua e le manulele avanoa avanoa. Pe a faʻavasega se laufanua savali, e tatau ona tuʻuina atu se fale mo se vaega o le peni ma se upega mai manu felelei, pe a fai o vevela. Vaʻai le pa mo le i ai o mea faitino ma faʻamalosia le fogaeleele: o moa e pei o le malepe o le palapala, mafai ona eli i lalo o le upega.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma le taua tele o ia mea moni:

  • anapogi vave;
  • lelei fua o fuamoa;
  • maualuga maualuga o tupe maua;
  • faʻatupulaia - fanau e oʻo atu i le 94%;
  • tau maualalo ole tau;
  • le faʻamaonia - o moa e puipuia i faʻamaʻi.
O mea le lelei e le o le lafoaia o le togavao o le ituaiga:

  • toesea o le gaosi oloa ina ua mavae le lua tausaga o tausiga;
  • aano o manufasi - moa moa "lapisi" mo le lua tausaga e oʻo lava i le tele o itula o kuka;
  • le manaʻomia mo se mea faʻapipiʻi pe afai e te manaʻo e tupu talavou.
O le moa o le ituaiga Iza Brown ua fautuaina uma mo le faatoaga tele o moa, ma mo le fausiaina o fale i totonu o le nuu po o le vaitau tauva. O le ituaiga e le o se mea e fiafia i ai, e le manaomia ai ni mea faapitoa faapitoa, o le gaosiga e faamalieina, o le fua o le fuamoa ma le lelei foi.