Fualaau aina

Faʻataʻitaʻiga vave mo le falalaʻau palu faʻatasi ma fasi moa ma fualaʻau

O le kukalalaʻau o se fualaau maloloina lelei ma lelei lea e tele mea aoga. E lelei tele se ituaiga o aano o manufasi ma tele fualaau faisua i ni manogi malamalama ma suamalie, ma o le foliga o le failaʻau, e pei o le pale o se laau i se vaega, e mafai ai ona e faia se tafe matagofie. I totonu o lenei tusiga, tatou te aoao ai e uiga i aoga ma fomaʻi o le kululu faila, e uiga i le kukaina o ipu ma le sisi, e uiga i fuamosa vave mo le ufiufi o cauliflowers, faʻapea foi ma le a le ituaiga o aano o manu e sili atu ona faʻaoga mo le faʻatumu.

Faʻamanuiaga ma calories

O le kukalalaulau o se fualaau matagofie e aofia ai le tele o vaega o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o le tagata:

  • amino acids: arginine ma lysine;
  • cellulose fausaga matagofie;
  • vitamini: C, B1, B6, B2, PP, A, H;
  • pectic substances;
  • elemene taua: potassium, calcium, sodium, phosphorus, iron, magnesium;
  • vailaʻau faʻasaina: malic, citric, folic, pantothenic.

Faafetai i lenei tuufaatasiga o le failaʻau faigofie e faigofie lava ona uu e le tino, e le afaina ai le gastrointestinal tract, ma e fautuaina mo le faʻaaoga i soo se matua. O le falanisi faila o loʻo i ai ni aano moa ua i ai se faʻataʻitaʻiga o le kalori - 170 - 293 kcal mo le 100 g o le mea na maeʻa.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le kukaina o meaai i lalo o le sisi

Faatasi ai ma le tele o fualaau mo le kukaina o pusa faila ma le fagaina o aano o manu i totonu o le ogaumu, e lua e mafai ona taʻua o mea masani. Ua saunia i latou mai mea e tasi, ae o auala eseese e fafaga ai.

Meaʻai:

  • failaʻau - 1 ulu;
  • meaʻai moa 0.5 kg.
  • aniani - 1 pc.
  • lanu;
  • kāloti - 1 pc.;
  • sisi - 200 g.
  • fuamoa - 2-3 pcs.
  • kulimi suamalie / mayonnaise - 100 g.
  • falaoamata - 2-3 tbsp. L.
  • mo le faʻamalosi, e mafai ona e faʻaopopo i ai le ⅓ tsp. suauu, tineia i le vineta;
  • pata mo le pepa lubrication;
  • mea manogi e tofo.

Faʻavae sauniuniga:

  1. Fufuluina le kapisi ma taofi mo le 15 minute i le vai inu.
  2. O fualaau faisuaina - aniani, kāloti, ma greens ua faaopoopo i le mincemeat. O le faʻafefiloi e faʻapipiʻi i le pusa.
  3. Ua suamalie le kulimi i luga o se sala tupe po o se laufanua.

Kuka:

  1. E vaeluaina le ulu o le ulu failaʻau i inflorescences.
  2. O fualaau o kapisi, fuamoa, falaoamata, ⅔ mai le cheese cheese, kirimoli mumu po o le mayonnaise ua faaopoopo i se pesini loloto faatasi ai ma mea e saunia muamua.
  3. O mea uma lava e faʻafefiloi ma mea manogi (pe a faʻaaoga le mayonnaise, e taua le amanaia le tele o masima, ina ia aua le masima le masima).
  4. O le pepa o loʻo faʻafefiloi ma tuʻu i totonu o le paluga uma ua saunia, faʻafefete i le pito i luga ma le kulimi na totoe.
  5. Ua vevela le ogaumu i le 180 - 200 ° C ma tao mo le 30-45 minute.
  6. O le sauniuni e faʻamoemoeina e uiga i le uiga o le 'ie lanu mumu i luga.
  7. A uma le kuka, e tatau ona faʻamafanafana le ipu, a maeʻa ona sauni e auauna atu.
Fesoasoani! O lenei fua e mafai ona faʻaleleia i ni faʻaopoopoga eseese.

Ina ia saʻo le kukaina o se meaʻai manogi, matamata i le vitio:

I lalo o le suauʻu kulimi

E tumau pea meaʻai, ae kulimi kulimi e faʻaaogaina nai lo kirioti suamalie poo le mayonnaise.

Mo lana sauniuniga o le a e manaʻomia:

  • falaoamata - 1-3 tbsp. L.
  • kulimi malulu o le 20% / susu gaʻo - 200 ml;
  • pata - 1 tbsp. L.
  • masima, pepa uliuli e tofo;
  • E mafai foi ona e faaopoopo laulaki - 2 cloves;
  • sisi kulimi mama - 150 g;
  • pipiʻi i luga o le pito o se naifi.

Kuka:

  1. O le falaoamata e falai i totonu o se apa mago seia oo ina enaena auro.
  2. Ua faaopoopo le pulu i le falaoamata, ma fai sina kuka lemu i luga o le vevela vevela ma le faaopoopoina o mea manogi.
  3. Laʻau poʻo le susu o loʻo faʻaofiina i totonu ole paluga. Ia mautinoa e teu.
  4. Tu i le afi mo le 2 minute.

E faʻapipiʻi le sau sauʻai i le fua masani o le falalaʻau kuka taofi ma le aano o aano o manu i le ogaumu. O isi suʻega mo le kukaina o le falelola i totonu o le ogaumu e mafai ona e aʻoaʻoina iinei.

E le mautinoa pe saʻo le fua? Matamata i le vitio:

Faatasi ai ma se soga suamalie

Lenei saula e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea e aofia ai i le fua masani, faaopoopo 1-2 tbsp. l i le faʻafefiloi aʻo leʻi faia le tao. O lona faamoemoega autu o le tuʻu saʻo atu lea i le meaʻai saunia. Soya sauce e faʻamaeʻa ai lona tofo ma le manogi.

Faʻamato

O le fua masani mo le kuka e mafai ona fesuisuiaʻi e ala i le faaopoopoina o tamato. I lenei tulaga, e tatau ona e fufuluina 1-2 tamato, pe a manao ai, tilo ma tipi i fasi pepa. Latou te salalau solo i le pito i luga o le ipu, ma fufuluina i le pito i luga le susu susu. E faaopoopo atu i le meaʻai meaʻai ma le manaia susulu, ma teuteu ai foliga vaaia.

E mafai ona e iloa pe faʻapefea ona kuka le kuka failaʻau ma tamato ma isi fualaau faisua i lenei tusiga.

O nai fuamalie vave i ata

O le kukalaʻau ma le aano o aano o manu i totonu o ogaumu o se mea muamua, faigofie ma lelei le kuka lea e mafai ona kuka i ni nai fesuiaiga vave o fua.

Meaʻai fualaʻau, tao uma


Mo lenei fua e te manaʻomia:

  • ulu atoa ulu uluulu;
  • meaʻai moa - 300-500 g.
  • aniani - 1 pc.
  • kāloti - 1 pc.;
  • fuamoa - 2 pi.
  • kulimi mumu - 200 ml.;
  • kulimi mafiafia - 150 gr.;
  • masima, pepa - ia tofo.

Kuka:

  1. A aunoa ma le faʻalavelaveina o le amio saʻo o le ulu o le cauliflower, faʻapipiʻiina - faia i le vai inu mo le 2-5 minute mo le faʻamaluluina.
  2. O moa ma fuālaʻau 'aina o loʻo faʻapipiʻi i totonu o se apa falai ma le pata faaopoopo seia oʻo i le afa kuka.
  3. O le Kapisi e salalau i luga o se ipu lapopoa poʻo le taoina o le laupepa ma faʻafefete i fualaau faisua ma tuʻuina i le va o mea faʻaleagaina.
  4. O le kulimi suamalie / mayonnaise / suauu kulimi o loʻo faʻafefiloi ma fuamoa ma faʻalelei lelei le ulu o le ulu laulelei.
  5. Fafasi i se mafiafia laumei o le sisi ma tuʻu i totonu o le ogaumu e faʻasolo i le 180 ° C.
  6. E tao le ipu mo le 35-50 minute.

A maeʻa le mafanafana poʻo le foliga o vevela e tipi le kapisi i ni fasi pepa, pe tusa ma le 4-5 servings.

Faitau pe faapefea ona kuka kuka kuka i le ogaumu ma le kulimi ma le sisi kulimi, faitau iinei, ma pe faapefea ona fai i le sisi ma fuamoa o loʻo tusia iinei.

Inflorescences i aano o manu "polo"


O meaʻai e tumau pea e le suia, naʻo le auala e kuka ai e ese.:

  1. O le ulu ulu laulelei e faʻapipiʻi ma vaevaeina i totonu o fugalaau.
  2. O fualaau faisua, greens, fuamoa ma mea manogi e faaopoopo i le mincemeat ma fai se "polo" mai fafo.
  3. Vaevaega o mea leaga ua "tosina" i le saluina.
  4. E sasaa tele le taloina i le mayonnaise / kulimi kirimoli / kulimi kulimi ma fufuluina i le kulimi kuka.
  5. O le pepa e tuʻuina i totonu o se ogaumu, muamua le 180 tikeri ma tao mo le 35-60 minute, fuafua i le ituaiga o aano o manu.

E mafai foi ona e faia isi meaai suamalie suamalie ma le sipisi, o ona fua e mafai ona maua iinei.

O a aano o manu e mafai ona ou faʻaaogaina?

O lenei fua e talafeagai mo moa moa, puaa ma pipi. O le eseesega e le gata i le tofo, ae i calories foi ma faamanuiaga o le ipu. E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fai le failaʻau faiva ma aano o manu i le ogaumu e tusa ai ma fua eseese i totonu o lenei mea.

Lafumanu

O le taimi o le kuka e 45-50 minute, ma o le kalori mea o le ipu e 284 kcal mo le 100 g. O le lafumanu, e ui i le maualuga o le malosi o lona tino, o se tasi lea o meaʻai e sili ona māmā mo le faʻasusuina ma e masani ona faʻaaogaina i meaai paleni, ma e iai foi le tuufaatasiga o protein, vitamini, macro-microelements, ma le uʻamea, lea e manaʻomia e tausisia tulaga masani. hemoglobin ma collagen.

Pork

O se tasi o ituaiga o aano o manufasi, ae i le taimi lava e alofagia e le tele o tagata. O le taimi o le kuka ma lenei aano o manu o le a pe a ma le 50 minute, ma o le galoric content o le a 293 kcal mo le 100 g. O le gaʻo gaʻo i totonu o lenei ipu o le a maualuga atu nai lo le paluga eleele.

Toa aʻi

O le ipu i lenei tulaga o le a matua leai se totogi, ma kapalai kapalai ipu meaai e na o le 173 kcal / 100 g. Ole taimi ole kuka e naʻo le 30-35 minute. Okini o se punavai taua o le polotini ma e aofia i ituaiga taumafa. E faʻapefea ona e kuka kulupu failaʻau i moa i totonu o le ogaumu, matou te taʻuina atu i se mea ese.

Mai le failalepa i totonu o le ogaumu e mafai ona e kukaina le tele o ipu manaia. Matou te fautua atu ia e faamasani i le auala e tao ai i le paluga, i falaoa falaoa, ma le kulimi, i le sau o le bechamel.

Faʻasalaga filifiliga

O le kulugalaʻau atoa e tao i totonu o le ogaumu o le a avea ma matagofie matagofie o le laulau, faʻafetai i le uluaʻi foliga. Pe a auauna atu, e tipi i ni fasi pepa, lea e faʻaaogaina ma le kulimi kulimi, sisi kulimi poʻo le silani.

O le fua masani e mafai ona faʻaaoga mo le kuka i totonu o ipu, lea e foliga manaia ma matagofie, ma e le manaʻomia ai foi nisi mea faaopoopo mo le tufaina o le ipu. Pe a fai le kukaina o le kāpeti i ni aano o manu, i le uluai kopi o le fua, o le ipu atoa ua faataatia i luga o se ipu lapoa ma tipi i vaega e pei o se pai. O lenei ipu e mafai ona faʻatulagaina e avea o se mea autu ma o se meaʻai ma e le manaʻomia ni isi itu ipu ona o mea e aofia ai i le tuufaatasiga.

O le kuka failaʻau ma le aano o manu o se fua lea e mafai e tagata uma ona faʻamatalaina io latou lava manaʻoga e ala i le faaopoopo i ai oa latou meaai e sili ona fiafia i ai: musigilima, ata logo, garlic. O se mea faigofie ma suamalie meaʻai o le a mafai ai ona e maua lenei fualaau ola maloloina i se auala fou.