Faatoaga faatoaga

E uiga i le ituaiga o moa Mechelen cuckoo Malin: faʻamatalaga, uiga, ata

E masani lava ona faigata tele ona filifilia le ituaiga o moa mo le fausiaina. O le tele o hybrids o loʻo iai vaivaiga vaivai ma le maualalo o le ola ola pea pe ua le mafai ona toe fanauina a latou fanau, ae e le faʻaaogaina i soo se auala i le Mechelen cuckoos. O le uluaʻi laʻitiiti o manu a Europa. E le gata i lea, o le a tatou talanoa atili i auiliiliga e uiga i lona faatinoga, foliga o le tausiga ma le tausiga.

Talafaasolopito o le amataga

Malin ua taʻua o se ituaiga Belgian. O le igoa e naʻo le atunuu (Belgium - Mechelen). Ona o le eseʻesega i le faʻauigaina o le igoa o lona atunuu, o le ituaiga lava ia e masani ona taʻua i se tulaga ese: Cucu de Malin, Malin, Mechelen cuckoo, ma isi.

I soo se tulaga, o le taunuuga lenei o taumafaiga a le au faifaatoʻaga, na maua i le XIX senituri. Malin o le suli i le Flanders cuckoos, Bram, Shanghai hens ma isi ituaiga tagata Belgium. O le mitamita lea o tagata Belgians.

E te iloa? E oʻo atu i le 30 leo eseese i le fuamoa o le moa (amataina o le tuʻuina o fuamoa, valaʻau mo le 'aiga o le afiafi, mea faʻapitoa, ma isi).

Faʻamatalaga mai fafo

O le ituaiga o moa i totonu o lenei ituaiga e malosi tele, totoa, opo ma tua o loʻo atiaʻe. E faigese, leai ni galuega, e le lele. O nei manulele ei ai ni apaau pupuu e matua fufusi i le tino e tutusa ma tua. E puupuu le siʻusiʻu. E uumi vae. O le ulu e laʻitiiti. E i ai se selu laitiiti (e oʻo i le 6 nifo). O le foliga o le manulele e mumu. O taliga ma taliga e ufiufi, o lanu mumu. O le pili e laʻititi foi i le telē, toetoe a paepae. Lanu mata - lanu moli po o le mumu, e masani lava o le avefaʻatasi.

Matou te fautuaina e aoao e uiga i le sefulu ituaiga aano o aano o moa.

O le fulufulu manulele o manulele e mafiafia, e mafai ona pipisi pe matagofie. Paʻepaʻe, siliva, Kolomupia, ata lanumoana poʻo uliuli e seasea lava. I nei moa, o loʻo i totonu o vae o loʻo iai i luma o pulu manogi i fafo. I le averesi, o fafine e tusa ma le 4 kilokalama, tane - e oo atu i le 5 kilokalama.

Natura o moa

Faʻasalaga e matua leai lava se osofaʻiga - e seasea lava ona maua mai ai ni taula. O tamaitai e aloese mai feeseeseaiga, latou te maualuga le toʻa. O i latou o manulele agalelei ma le faautauta. Latou te fiafia e savavali, ae aunoa ma le tele o gaoioiga.

Lauiloa ma le faatinoga

Malin e oʻo atu i le 7-8 masina le matutua, ae na o le tasi le tausaga le matua e talafeagai mo le faʻaleleia. E aoina ma tuʻuina i totonu o se mea faʻapipiʻi pe faʻapipiʻi i le moa o se isi ituaiga. Faʻaitiitiga - e sili atu i le 95%.

E taua! Afai o le tolopoina o moa ua faia i le tautotogo, ona maualuga ai lea o le ola - 95-98%.

I le averesi, o le Mechelen cuckoo e oʻo atu i le 160 fuamoa i le gasologa o le tausaga, e tusa ma le 60 g le mamafa. O le mea moni, o le meaʻai o manu fasi e fafagaina e le mo le fua o fuamoa, ae mo le manaʻoga o manuʻa tele. O nei moa o loʻo ola malosi ma gaʻo seʻia oʻo i le 6 masina le matutua, ona faʻaitiitia ai lea o fua faatatau, ma e mafai ona vavaeina pusa mai le 4 masina. O a latou aano o manu e logoleleia mo lona agavaivai, lelei le fiber structure ma le tofo faʻamalosi.

Chickens Mehelenskoy cuckoo

Pe a fanau mai, e le sili atu i le 50 g le moa. E "laʻei" i se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻepaʻe pe sinasina.

E taua! E sili atu le pogisa o fafine nai lo alii ma maua ai se paepae paepae i luga o latou pale.
I le taimi muamua, e fafagaina i latou i le maualuga o le protein i le aso (2-3 itula). I le tausaga e tasi le masina, e fafagaina ai moa i le 4 taumafataga i le aso, ma a maeʻa le laumua o le a latou faasee atu i le 3 aso i le aso. O meaai e tatau ona faapaleniina, ia mautinoa o le i ai i le taumafataga o greens, fualaau faisua ma isi fualaʻau-o loʻo aofia ai oloa (shells, etc.).

O le taimi muamua lava e mafai ona teu ai moa i totonu o le pusa. I le pito i lalo e lelei tele le tuʻuina o pepa ma se fola o fola. E tatau ona mafanafana ma mama.

Tausia ma tausia

E manaʻomia e manu felelei se moa moa. O le maualuga fautuaina o le 1.2 m. E tatau ona i ai ni paʻu pa'ū, apefaʻi, moega maualuga o vao, vaovao po o vaomatua. E tatau ona faʻaosoosoina ma suia pe a eleelea. E fautuaina e tausia le faia o se nofoaga mo manulele savali - o le a afaina ai le lelei o aano o manu.

Aoao pe faʻapefea ona fausia se fale mo lau moa.

Meaʻai

O manulele o lenei ituaiga e maua ai le soifua maloloina lelei, ae o se fua lelei lelei o le gaosiga e mafai ona maua na o mea e tatau ai, paleni paleni. I le taumafa e tatau ona avea ma vitamini, minerale, meaola o manu, taumafataga o le ponaivi, iʻa, ma isi.

Talavou talavou

O le taumafataga o meaola laiti e 60% le protein, ma o le 40% o fualaʻau ma laulaʻau. O oloa aupito sili ona aoga mo moa: pateta, ukiniki, kāloti, aniani lanu meamata, ufiufi, upega, uila, ma isi.

E tasi le moa i le aso e tatau ona faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 100 g o meaʻai, e faʻasaʻoina se vaega o greens ia tutoatasi.

Tupulaga matutua

I le tau mafanafana, o Malin e sailia lava le meaʻai mo ia lava, ae e le mafai ona aloese mai le maua o se tino tele o meaʻai fefiloi (120-140 g i le tagata lava ia). I le tautotogo, e tatau i le cuckoo ona 'aina se faʻalavelave faaopoopo o multivitamins mo moa. E mafai foi ona e faaopoopoina le fala o le ponaivi po o le iʻa i lau meaai. E tuʻuina atu fualaʻau ma laʻau i le tausaga atoa.

Saili po oa vitamini e tatau mo moa mo le gaosia lelei o fuamoa.

Malamalama ma le vevela tulaga

Malamalama i le Mechelen cuckoo e 12 itula le umi. O lenei taimi mo gaoioiga e lava mo i latou. E fautuaina le faatumauina o le vevela i le potu lea e teuina i le maualuga o + 14-15 ° C. E faʻatonutonuina e le gata i le faʻamafanafana ma le faʻaleleia o le ea, ae faʻapea foi i le maualuga o le palapala. I le taumalulu, aua le faʻavaveina le malulu o le ea i lalo ifo o le 5 ° C.

Maʻi ma togafitiga

O le ituaiga e matua faʻasao tele i le malulu, ae leai se tasi e puipuia mai le faʻalavelave faʻamaʻi ma parasite. O le mea lea, i le avea ai o se puipuiga, e masani ona fautuaina e togafitia manu felelei ma sauniuniga faapitoa. E le gata i lea, e tatau ona faʻamama le paluga mo puipuiga mai faʻamaʻi.

O se faafitauli taatele o le iai lea o parasite i moa. O le mea lea, e tatau ona iloa lelei e tagata o le moa le auala e faatea ese ai anufe moa, pero, lice ma siaki.

O faʻamatalaga muamua e uiga i le i ai o meaola manu i totonu o le tino:

  • vavae vavae;
  • fulafula;
  • vulu;
  • paʻu;
  • faʻafefe;
  • le manogi manogi.

I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi ma faia se togafitiga mo le manu. Aua nei galo o le mea moni o faafitauli uma o le soifua maloloina o fugalaau e mafai ona tupu ona o le le atoatoa o le vaitamini. Mataʻituina a latou meaʻai.

Siaki le fuataga o ituaiga sili ona lelei o moa.

Malosiaga ma vaivaiga

O faʻamanuiaga o le Mechelen cuckoo o le:

  • lapopoʻa tele;
  • aano o meaʻai ma meaʻai lelei;
  • tetee i le malulu;
  • fuamoa fuamoa faʻamautu;
  • le le mautonu i tuutuuga o le taofia;
  • foliga matagofie.
Faatasi ai ma mea faʻapitoa e taua ai le matauina o le tele o le 'ai, faʻamalosi e fafaga, le naunau e faʻatau fuamoa ma tausia fanau.

O le Raspberries Belgian o ni tagata tino ese i totonu o moa. O le aano o aano o aano o manufasi, o le taunuuga o le fausiaina o lapisi lapopoʻa e oo i le 4-5 kilokalama i le mamafa. Cuckoos e le lele, aua le nofo i fuamoa, ae fiafia e savali faataamilo i le fanua. E toetoe lava leai ni faafitauli ma i latou pe afai e te mataʻituina ma le totoʻa le paleni paleni.

Faʻamatalaga

latou te matua toʻa lava ma i le taimi e tasi e le o se mea faʻapitoa. lubotnye, tautala, faalēmataʻu, faigofie ona tuʻuina atu i lana uʻamea, e oʻo lava i tagata matutua matutua. Aua nei tosoina meaai mai le lima, faatali filemu pe ae sasaa. e matua iloga lava e latou lava, ma pe ae tatalaina le potu ma tagata ese i autafa o le faitotoa, e puipuia e le roosters le teine ​​i luga o le faamoega, poloka le faitotoa. 2 pusi e nonofo faatasi, aua e te tau, aua le faalavelave i le tasi ma le isi e alofa i mata. Aua e te lele i totonu o le pa. o le tino ua foliga e pei o se pipi, faapuupuu apaau, lautele ma maso muscular muscle.
Dulcinea Ozerskaya
//www.pticevody.ru/t2549p50-topic#552350