Tausiga pi i le autumn

Tausiga o le Autumn mo le pi

O le lelei ma le maualuga o le tausiga o le togavao i le tautoulu o le ki i se vaomatua lelei i le lumanaʻi, ma ona o mea na faia, e faʻalagolago i le faigofie o le peach o le a mafatia i le malulu ma le vevela o le tau.

Tatou amata i le eleele

O le saunia o se pi mo le amataina o le tau malulu e amata i le sauniuniga o le eleele. Taina le togalaau eli i le vave e mafai ai, e le malepe le pulupulu, ua faia lenei mea ina ia mautinoa ai o meaola faalafua o loʻo loloto i totonu o le palapala, na maliu.

Fuʻu le 'upega tafaʻilagi sili ona lelei. Lipiina i luga o le bayonet atoa, matua mausali. O le maualuga o le aafia i le vai ma le maualalo o le vevela e faalagolago lea i lenei. O le malulu, faʻasaʻoina o le 'oloina o le papaʻu, e mafai ai le susu e aunoa ma ni faʻalavelave e oso i le eleele.

E te manaʻomia ni faʻamaʻi

O le laasaga lona lua i le sauniuni o le togalaau mo le taumalulu o le fuga. Fafagaina o le talo e amata i le faʻaaogaina o faʻamalaʻau. E fautuaina i latou e faia i vaituloto pristvolny, o lona loloto e oo atu i le 25 cm, ma le mamao mai le ogaumu i le 30 cm. O le pito i lalo o le togalaau ua tumu i fugalaau fugalaau, ona faapipiiina lea o fugalaau. O laulau taʻitasi o le fuālaʻau e sasaʻaina e se vaega eleele e tusa ma le 4 cm.

I le tautoulu latou te faia ai foi le faʻamalositisi.. O la latou aofaiga, faapea foi ma le minerale, e faalagolago ile tausaga ole laʻau.

I lalo o laau laiti, o ona tausaga e tusa ma le lua tausaga, faia pe tusa ma le 10 kilokalama o le faapalaga po o le meaʻai, 80 kalama o le superphosphate, 30 kalama masima masima.

O se laau e oʻo i le matua o le 3-4 tausaga e manaʻomia 15 kilokalama o le manurele, 60 kalama o le ammonium nitrate, 120 grams o le superphosphate ma toetoe 50 grams o le masima potash. O se pi, i le matua o le 5-6 tausaga le matua, e manaʻomia le suālaʻau e oo atu i le 30 kilokalama, superphosphate e oo atu i le 180 kalama, ma le masima masima e oʻo i le 70 kalama. O le lautele o le togavao faataamilo i le ogalaau e tatau ona tutusa ma le tolu mita.

O se tagata matua, o lona uiga, e oʻo i le 7 tausaga, e manaomia le 30 kilokalama o le manurele, 120 grams o le ammonium nitrate, 250 g o le superphosphate, 90 karamu o le masima tiso. Mo se laʻau i le 9-10 tausaga le matua, o le fua o le faʻasaisa e faalua.

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o fugalaʻau ma mea faʻamalolo i le taimi o le tautoulu, e faʻaaogaina ai le subiarte peiar subcortex. O laʻau e lūlūina i se vaifofo o le Urea, poʻo se faʻafefiloi o le superphosphate, uro, masima tiso, boric acid, faʻapea foʻi ma le potassium pati ma le sulpeti sulfate, lea e faʻafefe i le 10 lita o le vai.

E itiiti lava le tatalaina

O sea faiga pei o le tatalaina e mafai ona maua ulufale atu i le ea i le eleelema tuʻuina atu le eleele ia lava le okesene. I lalo o le tatalaina o lona uiga o le faʻaumatiaga o le pito i luga o le eleele. E le gata i lea, o le tatalaina e fesoasoani i le aveesea o vao leaga uma, mai le eleele e filifilia ai aʻa tetele.

O le eleele faʻamamaina e sili atu ona lelei le gaosia o le suavai i le faʻainu pe a uma le timu.

O le palapala e tatalaina e ala i meafaigaluega e pei o se toso, se mea e faʻamaʻaina ai manu, e mafai ona e faʻaogaina meaʻai po o sulu. O nisi o fai togalaau nai lo le tatalaina o le eleele, faaaoga se metotia e pei o le ufiufi o le palapala i le mulch, i lalo ifo o le eleele e le o fausia.

O lenei e uiga i le fafaga

O se tasi o vaega sili ona taua i le sauniaina o le pi mo le taumalulu ua manatu o le suluina o le susu. A uma ona faʻamalosi, e tatau ona faʻamamaina le eleele i le loloto o le 70 cm. O le eleele i lalo o le pale o le laau e tatalaina mo le lelei tele o le faʻafefe ma le faʻafefe o le vai.

Faʻamanatuina o laau aʻo leʻi muamua le kiona. Faʻasalaina o le pi i se taimi mulimuli ane e mafai ona taʻitaʻia ai le laau.

I le maeʻa ma le mafanafana mafanafana, 600 kupita. m / ha vai. Talu ai ona o le tele o aʻa i luga o le pine, e oʻo atu i le 60 cm le loloto, o se vai itiiti e faʻaaogaina mo le faʻavaivai. E tatau ona faʻafeinu i le vai, aua o le tele o le suavai e mafai ona taʻitaʻia ai le suavai.

E le faʻaaogaina le faʻavaivai i totonu o togalaau ma eleele palapala eleʻele, ma i vaega o loʻo nonofo i eleele maulalo. O le a talafeagai i vaega o le oneone poʻo le oneone papago.

Ole suavai suamalie na faaaoga i le faaiuga o Oketopa poʻo i le amataga o Novema, o le taimi lea o le tausaga e le mafai ai ona tutupu le ola. O le fua o le laau ina ua maeʻa le taumalulu e amata ona tupu lelei.

O le tulafono faavae e tatau ona manatua pea, o le pi e fiafia tele e faʻasusu, ae le fiafia i le vai.

Oti ese le pi saʻo

Ina ia mafai ona ausia le tulaga mausali, maualuga le maua mai o le pi, latou te teuteuina le laau i le tautoulu, aua o se mea talafeagai ma taua lea pe a tupu.

O le teuteuina o laau e amata i le taunuu mai o le autumn, o lona uiga, mai ia Setema i le ogatotonu o Oketopa.

Faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, o le teuteuina e faia ina ia mafai ai e le laau ona faamalolo ona manua.

E i ai ituaiga o teuteuga pei o:

  • O le teuteuga mama e faia ina ia mafai ai ona aveese lala faamaʻi ma i latou ua le toe maua. Ua aveeseina ma susunuina.
  • O le faia o le teuteu i le tautoulu e na o le itu i saute lava e faia ai, ma luga o le eleele ma se malulu - i le tautotogo. Aveese laufanua tetele, lala malolosi e aloese ai mai tauvaga ma lala skeletal.
  • O le teuteuina o le tuai tausaga le matutua mo laau tuai. O lana galuega o le faʻaleleia lea o le pale o le pi ma faʻafefe.
  • Ina ia mafai e le laau o le vao ona fua mai mo se taimi umi, e tatau ona faia se teuteuga faatonutonu, e tatau ona aveese se vaega o le paranesi.
  • O teuteuga toe faʻaleleia e faʻaleleia ai le fuaina o le laau (aveesea lala).

Alu i le puipuiga

Muamua e uiga i le puipuiga o le la

Faʻafuaseʻi le faʻafefe o le vevela ma tulaga leaga o le tau malulu o le faʻaalia o le peʻa. O le faaleagaina e maua ai le paʻu, lala, ogalaau, ma o nisi taimi o aʻa. E masani foi ona tupu le maalili o fualaau aina.

O se aʻa ua faaleagaina e mafai ona mate e ui lava i sina kiona, o lo latou tuputupu ae ua faaitiitia, o laulaau ua avea ma lanu meamata i lanu. E mafai ona maua Sunburn i le tautotogo ma le taumalulu, ma oʻo lava i le amataga o le tautotogo.

O le mafuaaga o mu e mafai ona mafaufauina ma le saogalemu fafaga se laau i le vai i le le lava ma le le mafaitaulia o aofaiga. I luga ole eleele eleele, e masani ona masani ona mu ma sili atu ona ogaoga. E tele taimi e faaleagaina ai fualaau pi.

Ina ia puipuia le vao mai le tafa o le la i le tautoulu, e tatau ona e faʻamaeʻaina le tumu o fatu ma le pito i lalo ole lala o le lala laau, ma mea e fua mai. Mo le faʻamamaina o le faʻaaogaina o le lime. La te fautuaina le pulupuluina o le pi ma le susu o le lime ina ia maua ai se taunuuga sili atu, lea e fesoasoani i le puipuiga o fualaau aina ma fualaau.

I le togalaau laitiiti o peaches, o laʻau laau e fautuaina e faʻamalosi mo le taumalulu ma 'olo o le la, sana, lala laʻau paʻu po o pepa mafiafia. E le gata i lea, o le puipuia o le laau mai le la, e aʻafia foi i le taimi e gaosia ai le eleele, faʻamautu faʻafefe, faʻamalosi, i le tele o mea e manaʻomia mo le laau.

Taofi le pi mai le malulu

E manaʻomia e le peach le puipuiga mai le malulu malulu. Ua ufitia o ia. O le maualuga o le malutaga i le eria e faʻatupulaia ai e fuafua i luga o le tau, i luga o le puipuiga o le togalaau mai matagi. E mafai ona tumau ma tumau le tausiga. Ina ia puipuia le vevela i le aʻa, e tatau ona e faia se faaputuga maualuga e oo i le 30 cm, e tatau ona i luga ae o le sikuea, i tafatafa o le ogalaau. Ua ufiufi le laau i le faʻamauina mo le taumalulu, ua afifiina i le fatuga.

O nisi taimi e ufiufi le peach tree i se auala muamua. Ua tuʻuina i luga se pusa kata, lea o loʻo i ai le vaovao muamua. E taugofie ma manaia. O laau ufiufi e manaʻomia mea e manava ai le manava, pe faia ni pu.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le tele o mea uma e paʻu i maʻi ma faʻamaʻi e pei o laʻau lau, paʻu palapala, moniliosis, ma cluespora.

Ae, o le maʻi autu o le laʻau lau. Ina ia aloese mai lona tupu, e manaʻomia le suʻeina o le laau i fuluʻi fatu. O se fofo o le copper sulphate e sili ona lelei, poʻo le faʻafefiloi o Bordeaux. I le autumn, o laau e amata ona sulu pe a uma ona paʻu lau.

Fafaga se pi mo le taumalulu

O le saunia o se pi mo le amataga o le vaitaimi o le taumalulu e aofia ai le tele o taualumaga faigata. E le na o le pulupuluina o fafie Bordeaux, lea e faʻaaogaina pe a uma le paʻu o laʻau uma mai le laau, ae o le tele o isi auala. O le pi o loʻo faʻafefe i le tautoulu, ma o le ogalaau e mulumulu i le sawdust.

E tatau ona faʻamamaina le laau o le vao, e le gata o le ogalaau, ae o le skeletal branches. O le paʻepaʻe e fai i le autumn ma le mafanafana mafanafana. E le maua ai foi le laau i le vave amataga i le vaitau tuputupu ae. Peach whiten solutione aofia ai le lime ma le lanumoana lanumoana, lea e faʻafefe i se pakete vai. Mo le faʻapipiʻi sili ona lelei o lenei faʻafefiloi faʻaopopo se sapalai tagamea.

O le isi laasaga o le faʻamafanafanaina o le fafie. O se taimi sili lea ona ogaoga, aua o le lelei o le fafie e faʻalagolago i le ala o le a ola ai i le taumalulu.

O aʻa e faʻasolosolo ma sina vaega o le manulele., ae e mafai ona e tafe. Ae, afai e leai se manulele po o se efuefu, o le a masani ona faia le fanua masani. Ona afifiina lea o le ogalaau pi i vao, vaovao, e tatau ona nonoa i se maea i se laau.

E le fautuaina le totoina o vaovao mo le taumalulu, aua o le a maualalo avanoa mo le faigofie o le taumalulu.

A maeʻa lau lau, e manaʻomia ona suʻesuʻeina ma le totoa uma peach laau, fagu e aveese ai lala mama ma mamago, faʻapipiʻi vaega uma i le togalaau poʻo le vali paʻu. Lea ma fualaau aina ua pauu, e pei foi o le vavaeina o lala ua aveesea, aoina ma susunuina.

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona mulumulu lelei le laau i le vailaʻau copper sulphate pe vave foi. Ae, e mafai ma isi faʻamaʻi.