Paʻu mumu

Vaega o le totoina ma le tausiga o tamato Pink honey

"Pink Honey" o se tino, fualaau piniki lapopoa tetele-fua. O fua suamalie e tusa ma le 1.5 kg o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o salakeke. O le vasega "Pink meli" o loʻo faʻamamafa tamato ma se paʻu manifinifi ma leai se masani masani o le tumato. O le fua o le vao e oʻo i le 6 kilokalama. Mafaufau pe faʻapefea ona toto totoga ma pe faʻapefea ona tausia i latou ia maua se fua maualuga.

E tatau ona totō totogo laau totō i luga o fatu

Ina ia maua mai ni fualaau pepe "Pink Honey", e tatau ona lulu fatu i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati. Ina ia faia lenei mea, ia saunia le gafatia mo le totoina, palapala ma fatu. O lenei ituaiga e le o se uʻamea, o lea e mafai ai ona e faʻaaoga fatu na aoina mai au fua mo le totoina. O le a latou tupuina ni tamato tetele ma ni uiga e pei ona totoina e le tina.

O le aoina o fatu "Pink Honey" faaaoga fua sili ona tele ma le matua. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le pulupulu i fatu ma pe a maeʻa aso e tolu, fufulu i lalo o le vai tafe i luga o se sieve. Fufulu fatu i le ea, ma salalau i luga o se laupepa.

E te iloa? O Tomato o se tagata e aʻafia le ola o le pateta ma le tapaa. O nei meaola e tolu e aofia ai le aiga Solanaceae.

Tanie mo le totoina atonu e ese, ae o gaosiga e ofoina atu ni pusa faapitoa faʻatasi ai ma faʻalanoa o le a fatuina ai se aʻafiaga o le kiona. Matou te faatumuina pusa ma palapala mo laau toto. A o le lūlūina fatu e tatau ona gaosia i se vailauga piniki o le potassium ma e siaki le germination. O fua e fetolofi i le fofo e le talafeagai mo le luluina. O i latou ua goto ifo i le pito i lalo e tatau ona fufuluina i le vai mama ao le i luluina. O le loloto o le pu e 1.5-2 cm. A uma ona lūlūina fatu, e faʻamamaina le palapala. Mo lenei faʻamoemoe e sili atu le faʻaaogaina o se moli.

Malosiaga gafatia e faʻapipiʻi ai faʻasolosolo poʻo paʻu palasitika O lenei mea o le a faatelevaveina ai le totoina o fatu. E tatau ona tuʻu ni koneteina i se nofoaga mafanafana. O fuā muamua e tatau ona faʻaalia i totonu o le vaiaso. Latou te manaomia le faʻainuina e le aunoa ma aveese le condensate mai le tapuni fagu.

A uma ona totogo, e i ai ni pea laʻau moni (pe a ma le 12 aso pe a uma le germination) E tatau ona faia se filifiliga. Mo le faia o lenei mea, matou te faʻavasegaina laau i pusa mo tipu e tusa ai ma le 10 × 10 cm schemes, faʻalauteleina le laau ile laʻau cotyledon. A maeʻa vaiaso e lua, matou te faia le fuʻa lona lua: faatasi ai ma le fesoasoani o le felafolafoaʻiina, matou te tuʻuina atu ia laau taʻitasi i totonu o se pusa eseese (vol. 1 l) faʻatasi ai ma alavai. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e le au gaosi oloa le faʻaaogaina o ipu fasi-humus. I le vaitaimi atoa o le totoina o laau e tatau ona fafaga faalua. Mo lenei mea e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻapitoa.

E te iloa? O le fua o le vao vao e le sili atu i le 1 g.

Ina ia fetuʻunaʻi fualaau i le siʻosiʻomaga, e manaʻomia ona faʻamalosi. E tasi le vaiaso ao le i totoina fatu i luga o le togalaau e tatau ona ave i le ea fou, o taimi taitasi e faateleina ai le taimi o le faʻamaʻa. O le taimi o le totoina o se meli lili i se lauʻeleʻele avanoa e faalagolago i le nofoaga ma le ituaiga o malutaga. Ua totōina i totonu o greenhouses i le masina o Aperila, i totonu o greenhouses - i le masina o Me, i luga o se togalaau - ia Iuni.

E taua! O le maualuga o fualaau o tamato mo le totoina ile eleele tatala e le sili atu i le 30 cm.

Tulaga lelei mo le totoina o tomato "Pink Honey"

Ina ia maua se fua maualuga o fualaau piniki pinati mo fanua tatala, e tatau ona fatuina ni tulaga lelei tuputupu aʻe.

Lulu

Tulaga o le vevela mo tomato "Pink honey" e tatau ona tutusa i le taimi o le fugalaau ma fualaau aina. Afai o le vevela e mai i le +10 i le +15 ° C, ona faʻagesegese ai lea o le atinaʻe o le laau ma le faʻavaeina o fua. I le maualuga o le vevela (e sili atu i le +30 ° C) o le faagasologa o le palota e faigata, e le noatia fua.

Malamalama

"Moli suamalie" e manaʻomia ai le malamalama lelei. Faatasi ai ma le leai, e te le maua se seleselega. Ma le isi, o le laau lava ia e mafai ona mamae. Faamolemole ia matau o "Pink Honey" e le taliaina le vevela. O le vevela o le la e i ai sona aafiaga le lelei i lau ma fua o le laau.

Tomato Good and Bad Precursors

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi o le paʻu o le paʻu ma le tomato o le cladosporium, e tatau ona totoina i totonu o na eria e le tupu ai aganuu a le aiga o le nightshade (Bulgarian pepper, tapaa, pateta, eggplants). E fautuaina le totoina o tamato pe a uma le tolo, fualaau faisua, garlic, aniani poʻo le faasatauro (radishes, radishes, kapisi). O nei faʻamaʻi e le faʻaaoga i tamato. Faatasi ai ma se fesuiaiga, e mate ai maʻi.

Vaʻaia lelei i le totoina o tamato

E tatau ona manatuaina o tamato o le "Pink Honey" e le o ni paga, o le mea lea e le mafai ona mitamita i le tetee atu i aʻafiaga o le siosiomaga, ma o lea e manaʻomia ai le tausiga faʻaeteete. O se laau umi (e oo atu i le 1.5 m) e faatatau i se ituaiga ituaiga tamato, e manaomia ai le fausia o se laau.

E taua! Afai o le maualuga o vao o tamato e lapoa tele, ona totoina lea i luga ole tafa, tuu lua vae tolu o le aʻa i totonu o le pu ma aʻa, ma ufiufi ile eleele eleʻele e oʻo i le 10 cm.

Faʻavae lelei le togavao

Afai e te le puleaina le tuputupu ae o tamato, ona tosoina lea i luga o le fatu o laulaau le laulaau. O laʻasaga taʻitasi e fai ai se mea fou. O lenei faagasologa e mafai ona ola i le togavao i togavao.

Tomatoes "Pink honey" E muamua le pulumu fugalaau pe a uma le 5-7 laulaau, ma fou - pe a uma ni laʻau se lua. A uma ona faatulaga se numera faapitoa o palasi, o le a le toe tupu lo latou tuputupu aʻe, o le mea lea, e le talafeagai le totoina o ituaiga o tamato i totonu o le mea e tasi. O ituaiga o meaʻai e faia i le 3-4 stalks. Ina ia faia lenei mea, faʻafeiloaʻi le fua o le tuputupu aʻe i le itu itu.

Mo le saʻo saʻoina o se togalaau tomato "Pink honey" e tatau ona faʻapipiʻi le pine muamua ma le laʻau o laau. E tatau ona faia lenei mea aʻo lei tupu le pulumu muamua (pe a ma le lua vaiaso talu ona totoina se tamato). Vaʻa mama lima o fomaʻi. O latou umi e le tatau ona sili atu i le 4-5 cm.

E taua! Ina ia puipuia faʻamaʻi mai faʻamaʻi maʻi mai le salalau atu i mea ola maloloina, e tatau ona faia i luga o le lua aso le taʻi. O le aso muamua - togavao maloloina, le lona lua - faʻatasi ai ma faʻailoga o faʻamaʻi.

O le a le mea e tatau ona faʻamamaina ai le palapala

I le vaitau o le tele o le fuaina o fua, o le fausiaina o le laau e tatau ona tele. Ae a uma le faʻamamaina o le palapala e le tatau ona e faʻafeinuina tele. A leai, o le a taʻitaʻia ai le fua o fualaau aina ma le leiloa a latou polokalama. Ina ia aloese mai na taimi, i le taimi o le vaitau malogo e tatau ona fafaga faalua i le vaiaso. Faʻailoga mo le manaʻomia mo le faʻaleleia o vai - faʻamagoina o le pito i luga i le loloto o le 2 cm.

E sili atu le faʻaleleia i le taeao. i lalo o le aʻa o le laau, aua o mataua o le susu i laulaau ma fualaau aina e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o le phytophthora. E lelei le faʻaaogaina o polivalki mai fagu palasitika. Ina ia faia lenei mea, i totonu o fagu palasiti (1.5-2 l) tipi le pito i lalo ma faapau ifo i lalo ile pito i lalo o le laau. Suavai i se pusa. O le a fesoasoani lea e puipuia ai le vai mai le malepe i luga o le eleele ma fesoasoani ai e sili atu le susu o le eleele i le nofoaga saʻo.

Faʻaauau le laei

Fertilizers e tatau ona faʻaluaina faalua i le taimi o fualaau aina. Fertilizers e sili ona lelei ona faʻaaoga pe a uma ona fafaga. O le uluai fafagaina o le a faia i le 2-3 vaiaso ina ua maea le totoina i le taimi o le amataina o le muamua ovary. O le lona lua o le taimi e tupu ai le fua. Afai e le lelei le palapala, ona e faia lea o se ofu lona tolu. I le taimi lava lena, ao le i fafagaina le tomato, e tatau ona e iloa le ituaiga o fesuiaiga e manaʻomia mo le laau.

Le faʻaleleia o le vegetative vaega o le laau (ia faaosofia ai le tuputupu ae o laau ma laʻau) manaomia le faʻaaogaina o vailaau oona (togafiti, moa, masima). Mo le fuaina o fua, fua ma avatu ia i latou le tofo lelei faia ni pusa ma ni vailaau faʻatau. Mo paleni, faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa mo fualaau faisua.

E te iloa? I le 1820, na mafai ai e Colonel Robert Gibbon Johnson ona faʻataʻitaʻiina le vevela o tamato e ala ile fafaga lautele i se pakete tamato.

Sa faamaonia e saienitisi lena mea masani masani o taumafa fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi, faʻamaonia le faʻaaogaina o le cardiovascular ma le digestive, faʻaleleia le gasegase. Lemu suamalie "Pink honey", e le gata i faamanuiaga i le tino, aumaia le faamalieina o le amio, e oo lava i le faamaualuga i fualaau aina ma o latou lava lima.