Laʻau

Faʻafouina o fern - fuafuaga ma faʻamatalaga

O le toe gaosia o ferns o se auala tulaga ese o le faaumiumi o le ola o se fale o iai nei. E tele ituaiga o meaola e teu i le fale poʻo totonu o le togalaau, talu ai o loʻo i ai i le laau se mea e maualuga lona teuteuina ma e le o se mea e sili ona lelei i le tausiga.

O le a le mea e fai

Faʻailoa po o ni pusa o loʻo i ai i sui matutua o le lalolagi o le lalolagi o le lalolagi. O le taimi lava latou te tutupu ae ai i foliga o laau uumi, ae o le aso latou te ola e pei o ni laau maualalo, e tusa ma le 1 mita le maualuga. O le toe gaosia o fern-shaped, e pei o le ostrich, offetail, brackish, e tupu i le faaaogaina o spores e fai i tua o laupepa.

Laʻau i totonu - mea teuteu teuteu teuteu

E faʻapefea ona faʻapupula le fatu i le natura?

O le atinaʻeina ma le faʻaleleia o ferns i totonu o le vaomatua e umi se umi nai lo le fale. E totoina le laau e ala mai i le vevela poʻo le pulupulu. O vaitau uma lava, o fern plants e fausia ai ni paʻu ma fai ai ni taamilosaga o sporophtes ma gametophytes.

O le polokalame ma le faʻamatalaga o le toe gaosia o fern i se auala masani e tutoatasi i le natura:

  • le faʻapipiʻiina o le paʻu i luga o laulaʻau, i totonu o totonu o le mea e fai ai spores;
  • pe a maeʻa ona latou faʻatumu, ua vavaeese mai papatusi ma ave i totonu o le vai poʻo le eria faʻatasi ai ma le fesoasoani a le matagi;
  • i lalo o tulaga lelei o le tau, o se totogo e tupu mai ia i latou, lea, faatasi ai ma le fesoasoani a lona rhizoid, ua tumau i le eleele;
  • i luga ifo o lenei tuputupu ae, ua aliali mai ai vailaau o tane ma tane, i totonu o le mea e tupu mai ai le faiva;
  • E le o toe mamao ona avea lea o se fulufulu, lea e maua ai ona aʻa ma tuputupu aʻe i le palapala.

Faʻalogo lelei! O fua e naʻo na o laulaau, ma ferns o loʻo i ai ni mea faʻamaonia pe faʻasalalau.

O auala autu e maua ai se fale fou i le fale

Ituaiga o ferns - o totonu o fale ma fale o aiga

I le fale i totonu o le togalaau, e mafai ona faʻaleleia ferns i le tele o auala. I le avea ai o se tulafono, latou te fesoʻotai atu i le vegetative ma faʻaogaina le auala. Faʻafeiloaʻi, faʻapupulaina le lili e ala i le tatutuina o tilotila taalaelae, totoina o pulumu ma vaevaeina le vao vao i ni vaega. O le faʻaogaina o fualaau e aofia ai le aoina o spores ma lo latou totoina i le eleele.

O le fea metotia e sili ona aoga

O metotia uma lava e masani ona faʻaaogaina e tagata e foliga mai i ni meaola, o lea e faigata ai ona faʻamatala saʻo po o le fea e sili atu le aoga. Afai e te filifilia se metotia ma se maualuga o le ola ola, o le mea lea o le luluina o se tui. Ae peitai, e umi se taimi.

O le lelei o le metotia e fuafuaina e le ituaiga o fern, talu ai e eseese ituaiga taitasi i lona tulaga o meaola.

Vavaeeseina o le aʻa o se vao matua

Faʻafefea ma le taimi e faʻasoa ai se vao

O se tasi o auala aupito sili ona aoga ma puupuu laau o le faʻalauteleina o paʻu o le vaeluaina o se matua matua. A o lei faia lenei faiga, e tatau ona suavai le vao i le tele o le vai i le vevela o le potu ina ia faigofie ona toso ese mai le eleele e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

O le a le fausaga o fern - foliga o lau, aʻa o ferns

E faʻafefea ona faʻapipiʻi le fale i le vavaeina o le vao:

  1. Latou te eli lua i luma o le 40-60 senitimita muamua. O lo latou pito i lalo e ufiufi i mea faʻaleleia, ma fufuluina i le palapala i luga.
  2. Latou te tosoina le laau mai le eleele tuai ma vaevaeina i ni vaega tutusa.
  3. E totō uma i se isi pu poʻo se fagu.

E tasi i le vaiaso, e faʻamalosi faʻamalosi le suāsusu ma e lua taimi e faʻafeinu mai luga e faʻaaogaina ai le faʻafeinu.

Taua! E le mafai ona e faʻasoa se togavao faʻatasi ma se tasi aʻa.

Sopo i tua o lau

Faʻafefea ferns le faʻatoʻaina e le spores

Faʻafefete faʻamalosi - pe faʻapefea ona foliga ma pe o fea e tupu ai

O lenei metotia e sili ona aoga i le tautotogo pe'ā uma ona faʻafefeteina le eleele. O le lulu i totonu o se ulo e faia i le autumn po o le amataga o le tautotogo.

E faʻapefea ona toe faʻamatala mai le fern e faʻaaoga ai spores i le fale:

  1. Moisturize le palapala mai le fana fana.
  2. Fafasa i le pito i luga o spores.
  3. Sulu i le pito i luga o le palapala ma se vaega o le 3 senitimita.
  4. O loʻo ufiufi i le tioata poʻo pusa palasitika i luga, talu ai e tatau ona fatuina se aʻafiaga o le kiona.
  5. A oʻo mai le totogo, e tatau ona e aveese le fale i aso taitasi mo le 2 itula.

E faʻafefea ona aʻafia ai ituʻau

O fusi i foliga o antennae o loʻo aliali i luga o laupepa laʻau o ferns, lea e mafai ona mauaʻa i le eleele. I tafatafa o le laau na fausia ai lenei lanu lanumeamata, e tatau ona e tuʻuina se pusa eseese ma ni meaʻai fuamoa. E taua tele o lenei atigipusa e tusa lava pe tutusa le maualuga poʻo lalo ifo o le fagu ma le tina.

E lua atigipusa e tuu i autafa ma tafatafa tafatafa ma se manulele maloloina ma le mausali e punou i le eleele. Faʻamamago lemu i le palapala. Afai e manaʻomia, faʻapipiʻi i se lauulu poʻo se uaea. A maeʻa lena, e faʻamamaina lelei ma tuʻu uma pusa e lua i totonu o se nofoaga lelei.

Fiafia! A maeʻa le 1.5-2 masina, o le a tuʻuina atu le aū ma faʻamalosia lelei i le palapala. E mafai ona vavae ese mai le togavao ma toe faʻaleleia i se isi nofoaga. Afai e talafeagai, ia faʻapipiʻi se fatuga laitiiti i totonu o se isi pusa.

O pulumu buds e fai i luga o laupepa

E faʻafefea ona faʻalauteleina pulumu pine

O le isi togavao laau e mafai ai e le fern ona faʻalautele i le fale o le totoina o aʻafiaga i luga o laʻau i le eleele. O laau lapopoa o Fern e maua ai le malosi e ola ai i luga o laʻau o latou laupepa. E le mafai ona e totoina se fatuga le lelei, e tatau ona faʻatoʻa maua ni aʻa laiti.

E tasi le faʻagasologa e vavaeese ma le vaʻaia ma totoina i totonu o se atigipusa ma se mea. Moisturize le palapala ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu. E tatau ona fai se microclimate susu mo le tuputupu ae o fatugaʻo, o lea la e mafai ona ufiufi i se ata i le taimi muamua.

O le taimi lava e 2-3 laau e vaaia i luga o laau toto, e mafai ona e aveesea le ata ma tuu i totonu o pusa eseese.

Taua! Aua le vave totoina fatu i totonu o se ipu tele. I le popofou o le tuputupu ae, e tatau lava ona siitia le fern i punavai uma i ni koneteina tetele.

Vaega o le tausiga mo fugalaau ua tupu

O togafitiga mulimuli o fern ina ua maeʻa le faʻatoʻaga e aofia ai faiga nei:

  • Totogi Laʻau laiti pe a uma le gafa e faapitoa le maʻaleʻale i le susu. E tatau ona taumafai e faatumauina i fua maualuga, aemaise i le taumalulu ma le mafanafana o le potu. O aso uma e te manaʻomia e pupuva ai vao mai le pamu moli, ma afai o le ea e sili ona māgogo, e mafai ona toe faia le faʻataʻitaʻiga i le tele o taimi i le aso.
  • Fafaga soo i luga o se taimi faatulagaina. E le mafai ona e solia le faigamalo ma le amanaia lenei faiga, ae e te le manaʻomia le liua o laau. O tamaʻi pine e masani lava ona ono fesuisuiai ona o le faʻavaivai o le vai i le palapala. Pe a totoina, e fautuaina e muamua ona ufiufi le alavai i le pito i lalo o le ulo ma na o le faatumu loa o le mea. E le gata i lea, aua nei galo e faʻafefe ese le vai mai le pusa.
  • Laʻei pito sili. Fertilizers e sili ona lelei ona faʻaaoga i totonu o le suavai e ala i le soloia o sauniuniga i vai masani ma i sina faʻaoga. O le faʻatinoga e faia i le tasi taimi i vaiaso uma. E talafeagai le faʻaaogaina o sauniuniga faʻapitoa faʻapitoa mo fuga laau. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia uma minerale mo le atinaʻe masani o le fale, aemaise lava le oona, lea e fesoasoani i le fausia o le lanu meamata.
  • O le moli e tatau ona umi, ae e le o faʻasalalau ina ia aua nei mu laulaʻau matala. E tatau ona tuʻu se atigi pusa i luga o le faamalama i saute i le taumalulu ma tuʻuina atu i sasaʻe poʻo sisifo ma le oʻo mai o aso mafanafana.
  • Tulaga o le vevela. O faʻamatalaga sili ona lelei i lenei vaitau e mafaufauina - 22-25 ℃.

E faigofie ona maua aʻa i totonu o le fale pe a uma ona fanau i le fale

<

O totonu o ferns o teuteu teuteu o vao mago e maua ai foliga manaia ma e mafai ona toe faafouina soo se mea e le o tusia i totonu. E tuʻuina i ofisa ma isi nofoaga e tuʻuina atu le faʻamafanafanaga. Faʻapenaina o ferns o se auala faigofie ma le lelei lea e mafai ona faia i le tele o auala. O le mea autu o le tuʻuina atu lea o fualaau totino ma le faʻaeteete lelei ma le faʻaleleia lelei ina ia aua nei galo uma mea totō totoina.