Fualaau aina

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o fatu o le pepa i le fale: totoina lelei o fatu, tausia o vine, pe faapefea ona faamalosi ma totoina ni laau lelei

O le pi o se tasi o aganuu lauiloa. I luga o le vaʻaia lelei o loʻo ola i totonu o greenhouses poʻo le eleele i lalo o le ata. Ina ia mafai e laau toto ona ola malolosi ma ia totoina fua o laau i le vave e mafai ai, e taua le totoina o laau i le taimi.

O fai togafiti poto e le faʻatau i luga o le maketi. O le tagata lava ia na totoina fatu o a latou ituaiga e sili ona fiafia i ai, e sili atu ona lelei le ola, latou te malosi ma e le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le auala e toto ai laau totō i le fale? Laʻasaga taʻitasi i lea laasaga o loʻo i lalo.

Tuputupuina o fualaau aina i le fale

O le a tatou talanoaina atili auiliiliga pe faʻapefea ona totoina ni fatu laau i le fale?

Mo pepa e manaʻomia lou faia o se moli fuamoa mūmū o le suauu po o le togalaau ainafefiloi ma le humus, peat ma sina oneone itiiti. E le tatau ona e ave le fanua mai le fale lauʻeleʻele pe mai le fugalaau, o le mea sili ona lelei o le eleele lea e tupu aʻe ai le mutia.

O le moli o le mea e sui ai, o le sili atu lea o le fatuina o fatu. A o le totoina fatu, e fautuaina e faamumu le palapala e fasi ai ni iniseti.

Tuputupuina o pepa e totō mai fatu. E mafai ona e totoina ni fatu i totonu o pusa po o fagu. A o le totoina, o fatu e togafitia ma se tagata e faatupuina le tuputupu aʻe ma fagogo mo le fula..

E le taliaina e le paʻu le gaosiga ma le pikiina, e tatau ona faʻafeiloaia e ala i le fesiitai atu i se nofoaga fou e nonofo ai (i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo le eleele). O se aʻa aʻa e faigofie ona faaleagaina ma faigata ona toe faaleleia.

Se avanoa talafeagai mo le tuputupu aʻe pepa mo fualaau i le fale - fasi pepa palasitika, lea e taʻua e le fai togalaau o le pepe. O le tuputupu ae i "pape" e matua taugofie, o le totogo e ola lelei lelei, o le susu e le mafai ona pala i le palapala. I lenei auala, e mafai ona e totoina ni fatu lelei ma maloloina lelei e aunoa ma le piki.

O le gaosiga o gaioiga e faigofie. O le filo lamolemole e tipiina i totonu o faʻamaufaʻailoga le tele o se tetrad sheet. O se vaega o le eleele sauniuni o loʻo tuʻuina i luga o pepa taitasi, o loʻo tuʻu ai le fatu pepa. Faʻapipiʻi faʻatasi ma le eleele e pei o se paʻu, o le faagasologa e pei o le faʻaipoipoina o se pepe.

O le vaega pito i lalo o le mea faigaluega o loʻo tuʻuina i totonu, o loʻo tuʻuina le gum i le pito i luga mo le faʻaogaina. O ipu e afaina ai ua faʻapipiʻi faʻapipiʻi i totonu o se paʻu loloto. Afai e tele ni ituaiga o laau e totoina, e tatau ona maka ia tioata taitasi ma ulu i le igoa o le ituaiga i totonu o le api.

Aʻo leʻi toe gafa, ua lava lea e aveese ai le pulu mai se ipu palasiti, aveese le ata tifaga ma tuu se polo i totonu o le pu ua saunia. Faatasi ai ma lenei auala, e le afaina le aʻa, Laʻau e ola aʻafia i se nofoaga fou e aunoa ma ni faʻafitauli, e le maʻi ma atiae lelei.

E mafai ona e vaʻaia manino pe faʻafefea ona totoina totō pepa i le ata oi lalo:

Faatoaga i luga o le windowsill

E faʻapefea ona totoina ni fatu laau i le fale? Se mea e sili ona taua - le saʻo le tuʻuina atu o fanua i le fale. E masani lava o pepa tipu tuu i luga o le windowsill o le itu i saute, saute sasaʻe po o le faamalama i sauté sisifo. Ina ia fatuina se atemosifia lelei, e sili atu le ufiufi o le faamalama i se afifi palasitika i itu uma e lua. O lenei metotia o le a maua ai le aʻafiaga o le greenhouse, o le a le faʻatagaina laau toto mai faʻataʻitaʻiga.

E mafai ona vaʻaia se fale kesi e leʻi faʻaaogaina ma le fesoasoani a se matagi, tatala i se taimi faʻamalamalamaina.

O le a le vevela e tupu ai le toto? Mo le fatuina o fatu le maualuga o le vevela e mai le 25 i le 28 tikeri. Pe a tupu mai i luga ole eleele, e tatau ona faaitiitia le vevela i le 22-25 tikeri.

E faʻapefea ona faʻamalosi le totoina o pepa? O nisi tagata fai togalaau e fautuaina le timuga o le timuga ma se faaitiitia o le vevela i le 20 tikeri. O lenei vevela e le o sili atu i le 2 aso pe a maeʻa ona totogo, ona oʻo lea o le vevela.

O le siosiomaga i totonu o le faamalama e tatau ona mautu. O le faʻaitiitia o le vevela e faʻagesegese ai le atinaʻe, ma le vevela tele e mafua ai le oti o tupu. E matua faʻasaina le tuʻuina o pusa i fualaau aina i luga o le paʻa poʻo le taimi lata mai. Ole faʻafefe tele e faʻafefe le palapala ma aʻa.

Mealilo o le totoina lelei

E faʻapefea ona totoina ni fatu laau i le fale? O pepa tuputupu aʻe e manaʻomia se malamalama puupuu, ae latou te fiafia i le susulu malamalama.

Le faʻamautinoa o le a manaʻomia le faʻamalamalamaina i luga o faʻamalama faamalama. I le 19 i le po o le pusa o loʻo i ai laau e ufiufi i se mea e manava e le manava, i le taeao ua aveeseina. O se taunuuga, o le totoina lelei o laau toto ma e le sili atu.

I le fale pepae masani ona afaina i tupe mama, aphids ma isi meaola faalafua. O auala lelei o le ola puipuia o le bio-puipuia (mo se faataitaiga, Phyto-farm) o le a fesoasoani e faaumatia ai iniseti. Sui mea sauniuni e mafai ona faʻafefiloi o calendula, kālati, totini o le pine poʻo le sipisi. O laau afaina o loʻo sosolo mai i se fagu moli, o le faʻataʻitaʻiga e toe faia seia faʻaumatia atoa ia meaola.

E na o le maloloina lelei ma malolosi laau totō e mafai ona totō i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo le avanoa tatala. O le faʻafefeteina ma le polo lanu moana ua faia, pe a malo le lalolagi i le 15 tikeri. Faʻaleleia le saoasaoa o le ola e fesoasoani i pupu o le afaina i le vevela vai.

Faʻasusu ma faʻamaina

I le taimi lava e uma ai le lūlūina, o le palapala i totonu o se koneteina poʻo se fagu ua faʻamamaina i se fagu sulu. Pe a tupu mai i luga o le eleele, e mafai ona e amata faʻasusu mai le sipuni. E le mafai ona sasaa fugālaau suauʻu mama i totonu o le eleele e mafua ai le fesuiaʻi o aʻa ma foliga mai o se "lanu uliuli".

Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai vai mafanafana. Lelei pe afai e fetaui lelei le vevela o le vai ma le vevela o le ea. Faʻasalaina le faʻasusuina le faʻamavaeO lenei mea e ono mafua ai le teʻi ma le oti i laau.

O le totoina o laau toto e manaʻomia faalua i le vaiaso, ia mautinoa o le palapala e le mago. Afai e amata ona mou laulaau, e aoga le pulumu i le vai mafanafana. O le faʻaleleia atili o le tulaga o le vaomatua o le a fesoasoani ma o se vaifofo fofo o le tuputupu aʻe e faʻaleleia. O le faʻaleleia ma se faʻaleleia e aoga vave pe a uma le fatuina o le fatu ma pe a uma ona fausia le 2-3 laulaau moni.

A oʻo mai le lautusi moni muamua i luga o laau, e mafai ona e amataina le faʻamalaina.

O se vaifofo suamalie o fomaʻi faʻapitoa ua faʻaofiina i totonu o le palapala. A maeʻa ona faʻaalia mai le lautusi lona tolu, ona toe faʻaleleia lea o le faʻamaʻi. O le suamalie o le potassium e iai sona aafiaga lelei i le tuputupu ae o aʻa..

A maeʻa le faʻavasegaina o pepa i totonu o le fale lauʻeleʻele poʻo le eleele, faʻaaogaina faʻamaʻi faalua i le masina. Faʻasalaga e fai i le masani masani mo tipu, 2 taimi i le vaiaso.

Mo le tausia lelei o le susu ma aloese mai le faʻapalaina o le palapala i luga o le eleele, e sili atu le lelei o le mulch le palapala ma le humus, vaovao, peʻa poʻo le vao.

Mo le seleselega i le lumanai e matua taua lava tausaga o le totoina. E le tatau ona totoina ni fasi laau i totonu o se fale laufanua poʻo se togalaau. Mo le mauaina o fatu o le tele o le manaʻo ma le tikeri o le atinaʻe, e taua le faʻatatau tonu o le taimi o le lūlūina o fatu. O le taulaʻi atu i mea laiti uma, e mafai e le fai togalaau ona fuafua i se atinaʻe lelei o laau toto, faʻasologa vave o ovaries ma fua tele.

O lea la, o le autu autu o le tusiga o le totoina o fatu: pe faapefea ona ola malosi ma ola maloloina? Na matou talanoaina mataupu autu o le galueaina, ma tuuina mai foi fautuaga i le auala e ola ai le fatu mai fatu i le fale mo laau toto?

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le tuputupu ae pepa: i totonu o fualaau oona, i luga o le eleele ma luga foi o luga o pepa faletaele. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O mafuaʻaga autu e mafua ai ona fesuisuiai laʻau i laʻau ma o le a paʻu'ū le laau pe faʻalautele.
  • Tuutuuga o le totoina i itulagi o Rusia aemaise lava le galueaiina o le Urals, Siberia ma Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.