Maota, fale mautotogi

O mea e maua mai ai fale moe i totonu o se fale mautotogi: o mafuaʻaga mo o latou foliga mai, pe faapefea ona feaveaiina, pe o fea latou te nonofo ai, pe faapefea ona faʻaumatia i latou

Tina fale o meaʻai laiti ia e masani ona nofo i fale ma fale mautotogi. E le afaina pe afai o se fale fou pe tuai, ma pe leai foi se toe faaleleia.

E masani lava o nei iniseti e foliga mai e mama, tagata mamā, nai lo le mea mulimuli e matua fenumiai lava. O le mea moni, latou te matua le manatu i nei mea uma.

O la latou mafuaaga autu mo le faʻaalia o le avanoa i se punaoa fou o malosiaga, o se tagata. E le gata i lea, o nisi taimi latou te ulufale atu ai i totonu o le fale ma le faʻafuaseʻi - latou te aumaia i luga o mea, lavalava, lauulu o manu.

O le mea lea, i le taimi nei, o la tatou autu o faletapuvale i totonu o se fale mautotogi: o mafuaʻaga o ona foliga mai, o fea e sau mai ai falepuni mai se fale mautotogi, mai le mea e amata ai, o fea latou te nonofo ai ma le auala e tau ai i latou?

Faʻamatalaga:

    O fea e sau mai ai i totonu o le fale ma le auala e faʻaumatia ai?

    E tatau ona maitauina e le mafai ona filifili ma le le mautinoa le auala na ulufale atu ai palatini i le fale. E mafai ona faalagolago lea i le nofoaga o le fale lava ia i totonu o le fale, o le i ai poʻo le toesea oo latou tuaoi. Ma tuʻuina atu le mea moni e masani ona fesoʻotai potu i se tasi o vaalele faʻavavelavala - o iniseti e mafai ona i ai i le isi pito o le fale.

    Aiseā ua i ai i totonu o le fale le 'upega? I le avea ai o se tulafono, e momoli atu i le va o le fale meaʻai. auala i le fola poʻo puipui, e ala i le faʻaleleia o alavai poʻo laina eletise i le puipui o le auala o le fale. O le mea pito sili ona taua o le atinaʻeina lea o mea tutupu mo fale tuai, ma ua le mafai ona taofiofia i totonu o fale fou.

    E taua foi le manatuaina o nei parasite e mafai ona ola e aunoa ma ni meaai mo le tele o vaiaso, ma o le taimi lea e mafai ai ona saogalemu i latou e suʻe se tagata fou.

    FAʻATASI! O faʻataʻitaʻiga e alu ese mai le fale mautotogi i le fale, tasi ma le tasi, ma e le faigata tele ona vaʻavaʻai faʻatasi ma sina vaega o meaafale ma le faamamaina masani. E le gata i lea, o nei iniseti e maualalo le saoasaoa o le felauaiga, ma o le mea lea o le a latou le "asiasi" i po uma.

    O le a le mea e mafua ai le 'ie ma le auala e taulimaina ai? Afai o le fale o loʻo iai i totonu o le vaega tumaoti poʻo nofoaga i tua, e mafai ona feaveaʻi 'ie mai meaola laiti - lapiti, 'oti. O nei mea e sili atu ona lelei ma o iniseti e faigofie ona tuʻuina mai.

    E masani lava e mafai ona e aumaia se pusa i totonu o le fale, na o oe lava, e aunoa ma le iloaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou e mafai ona aumai i totonu o ato mai malaga i atunuu i fafo i atunuu tau mālūlū - Aikupito, Initonesia, Taialani, pe na o se malaga pisinisi i se isi aʻai.

    Ae maise lava pe afai e tatau ona e nofo i se faletalimalo e afaina i ni mea moe. O lea la, e mafai ona latou natia i totonu o atopaʻu poʻo ato, ona toe tuua lea o le fale pe a uma ona toe foi.

    TAITAI! E le tatau ona aumai se aiga tele mai le malaga. Na televave le vave faʻalauteleina o tanuga. O le a lava lea mo le tasi tamaitai e mafai ona ia faʻamautu lelei fuamoa. O se taunuuga, pe a mavae se vaitaimi puupuu, o le a aofia ai le tele o tagata taʻitoʻatasi.

    E mafai e fale moe ona aumai fale i luga o lavalava? Ae faapefea? mai i nofoaga faitele e pei o - kinemas, cafes, nofoaga malolo. E le mafai ona latou suaina i totonu o le ie, ae faigofie ona natia i totonu o laupepa. O le mea lea, e foliga mai a maeʻa ona e nofo i totonu o se falemaʻi pipisi, e mafai ona e aumaia ni iniseti i le fale.

    O le isi punavai o le ulu atu i totonu o le fale - ma mea na maua i le maketi lona lua, "ma lima". O nisi taimi e aoga tele le maua o se mea lelei (mo se faʻataʻitaʻiga, se sofa poʻo se TV) i se tau taugofie. Ae ui i lea, e leai se faʻamautinoa e le o iai i totonu o le nofoaga ua afaina.

    O le tulaga o le a avea ai palatini i mea fou sa teuina i totonu o faleteuoloa, e laʻititi lava - i ia nofoaga e masani lava e leai ni punaoa eletise.

    E tele taimi e mafai ona maua ai pusi moe i meafale, pe a latou natia i le ao. O lea la, ei ai mataupu pe a maua iniseti i totonu o komepiuta, laulau, microwave, lipine tape, televise. O le auala aupito sili ona manaia o loʻo i ai laupapa.

    Pe a feagai ma ni moega, e taua tele le faia o gaoioiga mo lo latou faʻaumatia faatasi ma tuaoi.

    I lenei tulaga, e tutusa i latou ma moa - pe a amata le togafitiga i vailaʻau poʻo le faʻaaogaina o meaʻai, o meaola faalafua e amataina ai se malaga tele mai le lamatiaga o lamatiaga, faʻamautuina fale e leʻo puipuia.

    E taua le malamalama pe o le a le mea e lamatia ai ma pe oa ni faafitauli e mafai ona maua mai i mea e afaina ai, aemaise lava i tamaiti.

    Bedbugs e mafai ona aliali mai i soʻo se nofoaga e nonofo ai, e tusa lava pe o le a le toe faʻafouina ma le tamaoaiga o tagata nonofo. O le a le mea e faia ai taʻi i totonu o le potu? O la latou sini autū o le suʻeina o meaai fou, ma o le mea lea latou te gaoioi ai i totonu o vaalele faʻaleleia, laina eletise eletise, ma pasi atu i mea e le mafaamatalaina.

    E le gata i lea, o le tele lava o "malo" e mafai ona aumai faatasi ma i latou mai le malologa, piki i se nofoaga faitele, faʻatau faʻatasi ma se mea faʻaaoga. E masani ona iai taimi e tafe mai ai ni mailei i totonu o fale mautotogi i taimi o le faʻamaʻi.

    O le mea lea, matou te tilotilo i mafuaʻaga o le faʻaalia o le moega i totonu o se fale mautotogi, ae pe faapefea ona faʻaumatia: faaaoga se tasi o meafaigaluega, mo se faataitaiga, Tetrix, Cyfox, Forsythe, Fufanon, Cucaracha, Karbofos, Masha, Hangman. E i ai foi tagata e faʻaaogaina eletise ma ituaiga uma o mailei. Afai e te le manaʻo e faʻalavelave ia te oe lava, e mafai ona e valaʻau i tagata tomai faapitoa.