Fua o le gaosiga

Goldenrod: mea aoga ma le faʻaaogaina

E tele igoa o Goldenrod: tootoo auro, fulu auro, mutia ola ma isi. O lenei vao e taatele i totonu o sosaiete Soviet talu ai, i Asia Tutotonu ma le tele o atunuu Europa.

Goldenrod: o le vailaau oona o se vailaʻau togafitiga

O le vailaʻau faʻasolosolo o le aurorodel e le o malamalama lelei i ai. O na mea o loʻo maua i totonu o le laau aurorod, ioe, tuʻuina atu i ai faʻamalologa meatotino. Na maua ai o alkaloids, flavonoids (kulutin, quercetin, etc.), glycosides, saponins, ma terpenoids o loo i ai i lona tuufaatasiga. Faʻamaonia foi mea tanning ma vevela, moe, gaʻo taua. I le tuufaatasiga, o meaola o le phenolcarboxylic acid - kofe, chlorogenic, hydroxycinnamic - ua maua.

Faʻaaogaina o meatotino a aurorod mo tagata

Ona o ana vailaau faʻaleagaina, o le aurorod o loʻo faʻaaogaina e avea o se diuretic (urolithiasis, fatu fatu ma le vevela faʻamaʻi), anti-inflammatory and antibacterial. O le Goldenrod e mafai ona faatonutonuina le fesuiaiga o masima ma faʻaitiitia ai le tele o masima i totonu o le tino. O vailaau oona o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le laau, lagolago ai masani masani.

O sauniuniga e faʻavae i luga ole aurorod e faʻaalia ai mea aoga i le togafitiga o urate ma maʻa oxalate. E leai se masalosalo e maua ai e le tama se mea totino mo prostatitis ma le urethritis. I le avea ai o se vaega o nisi o sauniuniga o laʻau, e faʻaleleia atili ai le tulaga o le gasegase o le prostate ma le vaivai. I le kenekolo, e fesoasoani le laau e faʻaitiitia le tulaga o cystitis, o le au faʻapitoa.

E taua! E le mafai ona e faaaogaina le mutia "tootoo auro" i le togafitiga o maa e aunoa ma le fautuaga a se fomai, sei vagana ai manuia e mafai ona e faatupuina ma faaleagaina - o se vailaau faasaina i luga o goldenrod ua solia i maa phosphate, aua e faateleina ai le pH o le urine.

O vailaau faʻaleagaina o meaola o le laau e aoga tele mo le susunuina o le paʻu, mo fusi ma edemas, o mea totino o le vaovao e fesoasoani e faʻamalolo ma faʻamamaʻi manua. I Siamani, o le aurorodil o loʻo faʻaaoga aloaia e avea o se antioxidant ma le faʻamalosia o vaa.

Faʻafefea ona faʻaaoga le aurorod

O togafitiga faafomaʻi e maua ai le talosaga i le aurorod mo le le mautonu o le manava, maʻi o le gallstone, le gasegase le talafeagai o le uric acid. E matua faʻamalosia ai le tulaga o tagata gasegase ma le gasegase ma le pyelonephritis. O le aurorod e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamaʻi tiga o le rūmatism ma le gout. O le mutia fou e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi suka ma le paʻu i luga o le paʻu, faʻaitiitia ai le fula. O o tatou augatama na togafitia le mutia ma le jaundice, scrofula ma le gasegase fatu. Pe a fufulu le faai, e mafai ona e toe maua mai le stomatitis, tiga ma le gingivitis, faʻaitiitia le mumunia ma le tafe toto o guki, faʻapea foi le faʻaitiitia o le manogi manogi mai le gutu.

E te iloa? O Goldenrod o se fale faʻamalosi, o loʻo nofo i soʻo se nofoaga, e faʻamalosia ai isi aganuu. E le gata i lea, e vave ona salalau e le totoina o le tagata lava ia, o loʻo nofo i le tele o teritori ma suia le lalolagi. O le mea lea, o le mea lea, o tagata suʻesuʻe o le Biodiversity Fund o loʻo faʻalogoina le faʻamalo.

Laʻau o Goldenrod

O le mutia o aurorod, o lona teuteu pe a faʻaaogaina mo togafitiga o le natura, urate ma le oxalate salts i fatugaʻo ei ai ni faʻasalaga: e le fautuaina e inu le decoction mo le valevale e mafua mai le fatu ma le fatu fatu. Ina ia saunia le susu, sasaa vai inu (200 ml) ma le tasi sipuni sipuni o le mutia vao, taofi mo le sefulu minute i totonu o se vai vai. Ona alu ai lea mo le tolu itula e fafaga ma faamafanafana. Pe a maua ni masima i fatugaʻo, suʻe fafo ma maa e inu 50 ml i le aso. Mo le faaaogaina i fafo, o le decoction ua sili atu ona faʻaogaina. E faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu o le paʻu, psoriasis, maʻi pipisi ma le siama.

Tatala Goldenrod

O le faia o le lauti, 5 g o afu, sasaa 200 ml o le vai, aumai i se vevela ma aveese mai le vevela. Faavaa mo le 2 minute. O lena lauti e mafai ona onā i le tolu tioata i le aso, ae o le aurorod, e ese mai le molimau, o le faʻamaʻi. O se laʻau tino maloloina i nei aofaiga e le afaina. Afai ei ai ni faʻafitauli faʻapitoa poʻo ni faʻafitauli faʻapitoa i le loto, e tatau ona faʻaaoga lelei le lauti.

O lea mai laau o aurorod, faafetai i le masani i le tuufaatasiga o le laau, ua avea ma punaoa mauoa o antioxidants. O le vai inu e fesoasoani e faʻamalosi ai capillaries, fufulu le tino o faʻamalolo saoloto, e faʻaitiitia ai le maualuga o le eletise. O le tea e manaia i le tofo ma e iai se manogi manogi o le suauu taua.

Faaaogaina o le meli aurorod

O pi fiafia a Goldenrod. Meli o lenei laau ei ai ona uiga maualuga antibacterial. O le faʻaaogaina o le oloa e aoga tele mo le faʻamalosiina o le tino puipuia o le tino, o se aafiaga aoga i metabolic process in the body. I fafo atu, i le tulaga o paʻu, o le meli e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi paʻu, edema. I totonu o le lotoifale, o se vaifofo lelei ma aoga mo le tiga o le oʻo, sinusitis, rhinitis tumau, rhinitis ma le maningitis. O Goldenrod ma ona meatotino aoga o loʻo i ai se tulaga lelei i le togafitiga o le gastrointestinal tract, ae o le meli ua faʻasaina i le i ai o ni gaioiga ogaoga i le manava ma le fatu. Faʻaeteete e tatau ona faʻaaogāina tagata mamaʻi o le meli.

Tului O le mekasini lauiloa Polish o le "Beekeeping" i le taumafanafana o le 2016 na lolomiina ai faailo mataʻina: o le suka i le hectare o aurorod e 251 kilokalama, pollen - 48 kg.

Faamalologa o meatotino o le afaina o aurorod

O pupuʻu mafiafia mai vao o goldenrod e faʻaaogaina i le togafitiga o le gastrointestinal tract, fatugaʻo, prostatitis, adenoma, rūmatism ma gout. Ina ia sauni e ave ni lua sipuni se lua o inflorescences, sasaa le 200 ml o vai ua tunu i le vevela o le potu ma tuu ai e momotu mo le fa itula. O le fua o le afu o loʻo fuafua faʻapitoa. E mafai ona faʻaaoga le aurorod mo le silia ma le masina, a aunoa ma se lua vaiaso malolo, o le a faʻasalaina. O lenei mea e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le gastrointestinal tract, kidney, gout, prostatitis, adenoma, rumatism. E faʻafefete faʻamaʻi e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma faafitauli tau nifo. Tasi le sipuni tele o laʻau e nini vai inu (250 ml), tuʻu mo le lua itula. I fafo atu, e mafai ona faʻaaogaina le mea e faʻaaogaina mo faʻamalosi ma lotions mai faʻamaʻi paʻu ma mo le sili atu o le fusisa o ponaivi i gau.

Sauniuniga a le aurorod

O vailaʻau oona e faʻaaogaina lelei i togafitiga o fatugaʻo, urinary ma gallbladder. E fesoasoani foʻi Tincture i le faʻamaʻi totoʻa, fualaʻau gaʻo. E mafai ona e faʻamalolo le tulaga o le manava. Faʻaleleia lelei le soifua maloloina ma le gasegase ma le gau, ma faʻafitauli paʻu. Mo le tincture e ave 80 g o vao mamago, sasaa vodka - 500 ml, tuu i totonu o se potu malulu ma malogo mo vaiaso e tolu. Talia, faʻafefe i le vai, 15 mg. Le vasega o togafitiga mo le masina. Mo faʻafitauli o le gasegase ma le ate, ua faaopoopoina le meli i le tinisi: se sipuniti o le meli, 5 mg tincture mo 120 ml o vai vevela mafanafana.

Faʻalogo! E tatau ona manatuaina o le aurorod ma le meli, e ese mai i ona vailaau togafitiga, o loʻo i ai le faʻasaina - o gaioiga ogaoga i totonu o le gastrointestinal tract, aemaise lava talu ai o le aʻafiaga o le tinisi e mafua mai i le ava malosi.

Contraindications i le faʻaaogaina o aurorod

O le tootoo auro ma sauniuniga e toto, e ui lava i mea e le faʻaogaina e togafitiga, e iai ni faʻasagaga. O le aurorodiki e matua faʻasaina i totonu o fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi. E le mafai ona faʻaaogaina mo tagata ei ai le glomerulonephritis. E tatau ona faʻaaoga togafitiga mai fualaau oona, faʻapea foʻi ma le meli mo le maʻisuka, tagata e faalagolago ile inisalini. Aua le faʻaaogaina e aunoa ma se suʻega muamua mo tagata ei ai allergies, ae maise i le ambrosia.

I le tulaga o le tigaina o faʻamaʻi fatugaʻo, e tatau ona e aveeseina muamua le tulaga ogaoga, ona faʻaaogaina lea o le togavao auro, a leai o le faʻamalolo o le a faʻaleagaina ai le tino. E le fautuaina le faʻaleagaina o fualaau faasaina i le toto maualuga. O togafitiga o togalaau i nisi taimi e maua ai le tele o taunuuga nai lo fualaau. Pau lava le mea e tatau ona e iloa o soʻo se vailaʻau, o lona fua ma ona aafiaga o se tagata tulaga ese lava mo tagata taitoatasi; o le a le mea e fesoasoani i se tasi e mafai ona lavea se isi O le fautuaga a le fomaʻi o le a le toe faaluaina.