Fua o le gaosiga

Auala e ola ai azaleas i le fale: tuputupu aʻe rhododendron

O le fuga mai o se tagata matua azalea o le fiafia ma le mitamita o soo se tagata fai togalaau e mafai ona tuputupu ae tutoatasi ma tuua se ituaiga o meaola matagofie, ae sili ona faamamaina.

E faapefea ona fanau mai le azalea?

O le tele o azaleas i le fale e masani ona tupu. i le tele o auala: Faatasi ai ma le fesoasoani o fatu, tipi, faapipiiina ma vaeluaina o laau (e pei o se tulafono, o se laau tuai ma se fuainumera lapoa o loo faaaogaina). Sei o tatou nonofo i luga muamua o le lua.

Tuputupu ae fatu o azalea i le fale


Totoina o fatu rhododendron - o se metotia na faʻaaogaina e le au faifaatoaga e le masani ai, talu ai ua lava galue malosi ma e leai se aoga tele.

Toto fatu e tupu pe a faia mo latou tuutuugae pei o:

  • tumau tumau la susulua (o le mea lea, o le azalea e sili ona tupu mai le fatu i le va o Me ma Aokuso, seivagana ua totoina i lalo ole lalo ole laufanua lanumeamata i lalo o le malamalama).
  • fatufatuina o se "fale gaogao";
  • mauaina o eleele faapitoa;
  • faʻaauau pea le susu

O le faagasologa o le fafagaina o azaleas e faʻaaogaina fatu e mafai ona mafaufauina i lea laasaga ma lea laasaga:

1 laasaga. Sterilization o le faʻalauteleina o le omea poʻo pebbles o le vaitafe. E mafai ona e faʻamamāina i totonu ole ogaumu 15-20 minute i le vevela e sili atu le maualuga nai lo le 100 tikeri, poʻo le galo i le taimi lava e tasi i le vai inu.

2 laasaga. Saunia o le ipu. Faʻalautele le lapoʻa poʻo ni maamaʻi o le toʻalaiti laʻititi o loʻo tuʻuina i lalo o le ulo, lea o le a totoina ai fatu ile laulau 2-3 cm. A maeʻa ona tuʻuina i luga le maamaa, ona sasaa lea o le oneone mama i luga, ona - o le eleele.

O le eleele mo fatu azalea e lelei tele le filifilia o se mea faapitoa.

3 laasaga. Totoina fatu. E tatau ona salalau fatu i luga o le susu o le eleele faʻamamaina ma ufiufi i le ufiufi ata. Moisturize le eleele e tatau ona i ai i aso uma, ae le o le faʻamautu malosi, ma e ala i le sasaina o se fagu moli, aveese le ata tifaga ma toe ufiufi fatu. Aveese le polyethylene pe a uma ona amata ona ola fatu.

E tusa lava pe o tuutuuga i totonu o le potu lea e fuafua ai le fausiaina o lenei fugalaau manaia e latalata i le lelei, e le o mautinoa ai o le a mauaa aʻa.

E tusa lava pe le faatauina mai mai se faleoloa, ae na aveesea mai lima o le "tofotofoina," mai se laau maloloina lelei, e le o lona uiga o le fugalaau o le a tupu tutusa lava ma le "foai" o ana fatu.

Totoina o azalea i le fale

O le faʻapenaina o azaleas faʻatasi ai ma le vavaeina o le auala lea pe a faʻamaonia e le faʻamasinoga le sili atu. O le tipiina o laau e tatau ona matua malosi mo le totoina, ae le o le lignified. O tausaga sili ona lelei mo le totoina o togalaau o le taimi mai le 5 i le 7 masina.

Le sili ona lelei tuutuuga mo le tipi azaleas:

  • vevela i luga o le ea 24-27 tikeri;
  • ea o le ea 80-85%;
  • eleele mataʻetaʻe (eleele talafeagai faapitoa, mai i lalo o laau faʻasalalau po o peʻa).

O le faagasologa o le fausiaina o asiasiga azaleas e alu i nisi o vaega:

1 laasaga. Filifiliga o tipi. E tatau ona filifili se matua matua lava o le azalea, vavaeese mai le laau autu ma se faʻavavega i lalo o le fatu laʻititi, aveese mai mai le tipi ma alu ese 3-4 lau i luga.

O le umi sili ona lelei o le tipi 6-7 cm.

2 laasaga. Saunia o le tipi. A o lei totoina, e mafai ona e togafitia le laau azalea faatasi ai ma se vaifofo e le o le gafatia o le paluga o le palatini po o se tagata e faatupuina le tuputupu aʻe. Afai ua fuafuaina le vavaeina e le o vave ona tipi, ona tatau lea ona faia i ni fusi ma tuu i totonu o le fofo o le heteroauxin i le pito i lalo. 7-8 itula.

3 laasaga. Saunia o se nofoaga e tulaueleele ai. Pe o se fagu, pusa po o se tamai fale siʻomaga, o le mataupu faavae o le sauniuniga e tutusa lava: o taʻavale faʻamaʻaloga o loʻo taoto i lalo ma o loʻo i luga le palapala. A o le totoina le mea muamua e tatau vai lelei.

4 laasaga. "Nofonofo" vavaeina ile eleele. Ina ia faʻamaonia se tasi pe lua vavaega ua maua aʻa, e mafai ona totoina 3-4 vaega i totonu o le ipu e tasi, poʻo se fuainumera tele, pe afai o le a faʻapipiʻi siaki o le ai totonu o le pusa. E tatau ona i ai i le va o vaomatua toso i se eleele e tele le vai. 4-5 cm le vai le loloto 2-2.5 cm.

5 laasaga. Fausiaina o tulaga mo le tuputupu ae. O le tipi ua ufiufi i se afifi pe tuu i lalo o se pulu tioata. Muamua, o le azalea e tatau ona ufiufi i se lanu uliuli ma tuu i le la e faʻamalosi ai, aloese mai se tuusaʻo tuusao. O le taimi e faʻaaluina i lalo o avega e faasolosolosolo malie ona tupu seia oʻo i le vaeluaina aʻafia. Ona mafai lea ona teuina le laau i totonu o se potu moe. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona faʻamamaina le eleele i se pulumu ma ea i aso taitasi toso.

O le mea moni, afai o oe o se tagata fai togalaau amata, o le faatupulaia o le faatupulaia o le a mafua ai nisi faigata, ae e le tatau ona e aloese mai le matagofie e pei o azalea. Fai se taumafaiga laitiiti, ma o le a e vaʻaia pe faʻafefea ona sui lou fale i le fuga o laau muamua azalea!

Ata

O le tuputupu ae o ata o le fugalaau azalea o loo faailoa atu i lalo: