Cherry

Cherry varieties "Dessert Morozova": uiga, mealilo o le galue manuia

O Cherry o se tasi lea o laau taatele i totonu oa tatou togalaau. O lona fugalaau matagofie e fiafia i le tautotogo, ma suamalie suamalie fiafia i le amataga o le taumafanafana. Ae peitai, o le totoina o cherries i se taumalulu matautia e le faigofie tele. O le mea e laki ai, ua atiae e le aufaifaʻatasi ituaiga eseese o loʻo talia le malulu malulu. O nei ituaiga e aofia ai le faapelepele "Dessert Morozova". Mai lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai e uiga i foliga o lona faʻatoʻaga ma uiga autu o le ituaiga.

Tofiga

O le ituaiga o meaʻai "Dessert Morozova" o se laʻitiiti laʻitiiti, talu ai na o le 1997 lava na ulufale ai i le Setete Setete o le Russian Federation. I le tausaga lava lea na faʻatagaina ai o ia e atiaʻe i le Central Central Sea Sea.

O lenei totoga na faia e le faifaatoʻaga T. V. Morozova i le All-Russian Research Institute mo Horticulture latou. Michurin. E tusa ai ma le faʻamatalaga a le All-Union Scientific Research Institute, i le fatuina o fatu o Vladimirskaya ituaiga na faʻaaogaina, na togafitia i le tulaga o le germination ma le aziridine, o se mutagenia.

I le Setete Setete o le Rusia, "Dessert Morozova" ua taʻua o se tupuga mai le ituaiga "Griot Ostheims" Numera 2. O le ituaiga o loʻo faʻatagaina e le igoa i le faʻatoʻaga o le Morozova. Na mafai ona ia tuufaatasia le suamalie ma le malosi o le aganuu i le malulu taumalulu, aemaise i gutu o Rusia o le ogatotonu o le taumalulu.

Faʻasalaga oe lava i uiga ma mea faatekonolosi o le fausiaina o ituaiga ituaiga o cherries e pei o le "Fonotaga", "Turgenevka", "Putinka", "Spanka", "Vladimirskaya", "Zhukovsky", "Precious Carmine", "Winter Pamegranate", "Ashinskaya", " Mekas, Kharitonovskaya, Mayak, Morozovka.

Faamatalaga ma uiga

Na maua e lenei vaovao le tigaalofa o le tele o fai togalaau ona o lona le lelei, o le tofo lelei ma le vave matua. Seʻio tatou tilotilo totoa i ona uiga autu.

Wood

Cherry "Dessert Morozova" - o se laau faatauvaa (pe tusa ma le 3 mita), ma se pale paleni. O le paʻu i le vaega pito i lalo o le ogalaau ma le pito sili ona lelei o loʻo i ai se lanu enaena lanu enaena, i luga o lālā laiti o loʻo lanu uliuli. O fualaau tetele e i ai le fuainumera o lenticles. E na o ni paina laiti e fua tele, e tusa ai ma le teuteuina o se laau e tatau ona gauai faapitoa. I le tautotogo, e aliali mai i luga o lālā laau laiti o le ovaid buds, lea e matua vevela mai le aʻa.

E i ai se lafitaga lamolemole ma se mea matutu ma se lanumeamata lanu meamata. O pupu o lenei kulupu e leai ni pubescence, e pei o isi laau totō. O laulaau e tele, tutusa i le otootoga i se fuamoa. O latou laiga e lamolemole, o le fasi laau e umi lona umi ma le mafiafia.

I le pito i lalo o le laulaʻau ma luga o le 'au o loʻo iai le 1-2 veins of red hue. O vaʻaiga o le "Dessert Morozova" pele e puupuu ma e vave paʻu. O laʻau e salalau solo i luga o le pale, e le o se mea tele. O laulaʻau o lenei kulupu o loʻo i ai se lanu mūmū lanu meamata o lanu malamalama.

A amata ona fuga le laau, e ufiufi i le tele o fugalaau paʻepaʻe e ofoina atu se manogi manogi manaia. E faʻaputuina i latou i ni mea e tutupu mai ma maua ai ni gaioiga o se taamilosaga lapotopoto, ma o pistils e sili atu nai lo luga o le sima. Fugalaau e foliga mai vave lava, aua o le ituaiga e tupu mai i le vave fuga.

Fua

A maeʻa ona toto, o loʻo faʻapipiʻi se pipi i luga o le pedicel. O fua o le "Dessert Morozova" lapoa ma feoloolo, mumu lanumumu. Afai tatou te tilotilo atu i le pele i le malamalama, e mafai ona e vaʻaia ni togitogi laiti. O le aano e sili atu ona suamalie, lanu mumu ma laʻau faʻapitoa. Maea lapotopoto, laʻititi le tele.

E te iloa? O le Cherry o se punaoa mauoa o le coumarin (o se mea e aafia ai le totoina o le toto ma faaleleia atili ai le toto clotting). Mo lenei mafuaʻaga, o le a aoga le tama mo i latou o loʻo mafatia i faʻafitauli i fusi toto pe mai faʻamaʻi eseese o le fatu ma toto toto.

O le mamafa o le mamafa o le berry e 4.6-5 g. O loʻo i ai le faʻavaulalo o le atuatuvale e latalata i le meaʻai ma se suture abdominal e le mafaamatalaina. O le aʻa o le vaeluagalemu, ma o le tuʻuina atu o pepa i le tuaoi i le va o le fua ma fua. Berries o le ituaiga o "Morozova Dessert" ei ai le suamalie suamalie e foliga mai e pei o le tofo o le peleni pele. E aofia ai le sili atu i le 12% o suga, ma o le tofoina o le kulupu e tofo ai e 4.6 i le 5 points.

O nisi vaega o le ituaiga

"Morozova dessert" e le ese tele mai isi ituaiga, ae o lona faʻatoʻaga e iai ona lava mea patino.

O le faigata o le taumalulu ma faʻamaʻi pipisi

O lenei kulupu e mafua mai i tu ma aga mausali. Na te faapalemu filemu le pa'ū o le vevela i -40 ° C, lea e mafai ai e ia ona tuputupu ae i le vaeluagalemu o lo tatou atunuu. Ae ui i lea, e le taliaina se tau vevela.

Matou te fautua atu ia e faamasani i auala o le puleaina o faamaʻi ma meaola faalafua o cherries.

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le tele o teteʻe i faʻamaʻi. E tusa ai ma le All-Russian Research Institute of Horticulture, pe a siakiina le mautu o se vaovao mo coccomycosis, na ia faaalia le maualuga o le saogalemu. Mo le puipuiga o lenei faamai, o se masima masima (masima o le pefu, masima ma le tagamea masini i se fua faatatau o le 6: 1: 1 ua faataapeina i le 10 l), lea e faaaoga i le amataga o le tautotogo, totoina o le iodine (10 ml i le 1 pakete vai), togafitiga fofo manganese (5 g manganese i le 1 pakete vai).

O le fufuluina o le iodine ma le manganese e faʻatolu ona faia. I lenei tulaga, o le togafitiga o iodine e faʻaaogaina aʻo lei amataina le budding i se vaitaimi o le 3 aso, ma le manganese - aʻo leʻi tupu, pe a maeʻa ma ao faagasolo le fua o vine.

E taua! Afai o lenei laau aua nei faia ni teuteuga taimi, o lau lau o le a paʻu ese ma o le a le mafaitaulia lala.

Tagata palota

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le meatotino o le-pollinating, ae i le taimi lava e tasi, o le fua o le laau e le sili atu i le 20% o le numera o ovaries. O le mafuaaga lea o le auala sili ona lelei o le palotaina o le totoina o laau. O ituaiga sili ona lelei mo lenei mea o cherries "Tagata Aʻoga", "Vladimirskaya", "Griot Rossoshansky" poʻo le "Griot Ostgeymsky".

Vaitaimi ma le seleselega

I le lona tolu po o le fa tausaga o le ola, o le a amata ona fua mai le laau. O pi e amata ona tupu i le lua sefulu o Iuni. O cherries e fua mai i tausaga uma, ae 35-40-40 kilokalama o vine e mafai ona seleseleina mai le tasi laau. Pe a faʻatupulaʻia i tulaga tau pisinisi ma le 1 hectare, e mafai ona aoina pe a ma le 60 pasene.

Malosiaga

O lenei ituaiga o loʻo salalau ona o le lelei le mafai ona feaveaʻi. O le mafuaaga lena e masani ona faʻaaogaina ai le kulupu mo le faʻatau atu i vaega eseese o le atunuʻu, e oʻo lava i le mea sili ona mamao.

Faatonuga

Faʻafetai i uiga lelei sili ona manaia, o le meaʻai suamalie o Morozova na alofa i tagata faʻafiafia ma le nifo suamalie. E masani ona faʻaaogaina mo le faia o paʻu ma faʻasao. Ma o tamaiti laiti ma le fiafia tele e 'aina fua ma tumu i fua mo alafau uma e lua, talu ai o lenei peleite e itiiti lona aoga.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e faia ai le liqueur, compote, tincture, cherry jam, faʻapefea foi ona faʻagogo ma totogo cherries.

Tulaga tuputupu ae

Mo le manuia o le galueaina, o cherries e tatau ona i ai i le nofoaga saʻo. O le mea lea, o le nofoaga o le sola ua puipuia mai le matagi ma le tusi e sili ona lelei mo le tulaueleele. Lelei - lata i le itu i saute o soʻo se fale.

A filifilia se nofoaga e galue ai, e tatau ona manatua e le itiiti ifo i le 1.5 mita le loloto o le eleele. A le o lea, o le aʻa e pala le laau ma ua amata ona mate le laau. Cherry "Dessert Morozova" e fiafia i se eleele le mautonu, lea e aofia ai le subglinka (o le paluga o le oneone ma le oneone), oneone oneone ma oneone oneone.

Tulafono faʻavae

E tusa ai ma le taimi o le faʻaleleia o lenei toto, e lua manatu. O nisi tagata fai togalaau e talitonu e mafai ona totō le peleni i le tautoulu. I lenei tulaga, i le tautotogo o le fatuina ua uma ona mauaʻa ma o le a atiina ae lelei. Isi - e sili atu le lelei o le totoina o se meaʻai i le lauʻeleʻele ina ua uma le kiona.

O le a aoga ia te oe le faitau i le auala e totō ai se pele i le tautoulu.

O lenei mea o le a puipuia ai le laau mai aʻafiaga o timuga e leʻi faamoemoeina, ma e mafai ona faʻaumatia ai se laau talavou, ma le pala.

E tatau ona amanaia ma pe o le a le ituaiga o fatuga o le a maua ia oe. O le laau talavou e leai sona aʻa e sili ona totoina i le tautotogo, ae mo le totoina o fatu laau, o le totoina o le taimi e le afaina tele.

E taua! E sili atu le filifilia o se fuʻa mai le matua mai le tasi i le lua tausaga. I lenei tulaga, o le avanoa o le togitogiga manuia e faateleina.

Pe a totoina, e tatau ona fuafua le vaega o le 3x3, lea o le a ola ai le laau i le ogatotonu. I lenei tulaga, o le a le vavalalata ma laau lata ane i le faagasologa o le tuputupu ae, ma o le aʻa o le a mafai ona atiae saoloto.

O le lua ua eli i le ogatotonu o lenei vaega, o le loloto e tatau ona 40-60 cm ma le lautele o le 50-60 cm. O nisi o fai togalaau e fautuaina le eliina o se lua 80 cm le lautele, ae o lenei laulaau e le o se mea saʻo, talu ai e le o atinaeina le aʻa o le fatu.

O le eleele, lea ua aveesea i totonu o le galuega sauniuni, e fefiloi ma meaʻai faʻamalolo ma humus. I lenei auala, o le a faʻaleleia ma sili atu ona totoina le laau talavou. E mafai foi ona e faʻaaoga tuusao i le pito i lalo o le fossa, mo se faataitaiga, 2 tbsp. sipuni o superphosphate. Ae ui i lea, i lenei tulaga, aʻo lei totoina se fatu laau, e tatau ona sasaa se palapala o le eleele i luga o fugalaau ina ia le susunuina aʻa. Ina ia aʻafia aʻa, o aʻa e mafai ona faʻafefiloi i le vai mafanafana, o le a faʻaleleia ai le alualu i luma.

Faʻapipiʻi le fatu i totonu o le lua, e manaʻomia ona faʻamalosi aʻa ma ufiufi i le eleele. O le faʻamamaina o le eleele, o se pine e faʻatautaia lata ane i laau talavou i se taimi e le mamao, lea o le a tausia e se fatuga e le maluelue ma o le a le faalavelave i le tuputupu ae.

Saili pe aisea e te manaʻomia ai le mulilua palapala.

Aʻo talone e fai se fagu, lea e sasaa atu i totonu o ni nai pakete vai, ma le susu susu mulch. O se vaega o mulch o le a taofia ai le susu ma puipuia aʻa mai le mago. O le faʻaaogaina o sea ituaiga e taua tele i itulagi ma se tau vevela ma le leai o se avanoa e faʻafeinu ai le fua.

Vitio: totoina sieri

E taua! Tofa Faatoaga fautuaina mo le ola lelei o cherries "Dessert Morozova" filifili 80% o laʻau i le tausaga muamua talu ona totoina.

Faʻafefea ona tausi

Cherry "Desert Morozova" e le manaʻomia se tausiga faapitoa. Tausia o ia faʻapea foʻi ma isi ituaiga.

Faʻasa

E masani ona manaʻomia le suāsusu i le toe faʻaleleia pe a uma le taumalulu ma le taimi o le vevela, lea e fa 4 taimi i le masina, ma sili atu pe a manaʻomia (faʻalagolago i tulaga o le tau).

A amata ona fuga le laau, e faaitiitia le vai, ma i le faagasologa o le suamalie o vine, o le eleele e susu pe a mu. Pe a tele le susu o le susu e maua mai i vine, ma e sili atu ona suavai, ma o le mea lea o le a faasolosolo malie ai lo latou gafatia. E tatau ona faia le vai vevela i le taeao ma / po o le afiafi, e sasaa se pakete vai i luga o se laau - ona faʻaitiitia ai lea o le vai.

Laʻei pito sili

A maeʻa ona totōina, e faʻaaogā faʻasūlaʻau faʻasaina e le muamua i totonu o le 2-3 tausaga, ae faʻaaogaina faʻasamalaina o mineral i le vailaʻau o le alalostvolnoy i le pau. E sili atu le faʻaaogāina o le faʻamalolo faʻamalolo i le amataga o le tautotogo, aʻo latou faʻaosofia le tuputupu ae o cherries.

E faʻaaogaina le vavau aʻo leʻi fuga, ae sili atu ona latalata ile pa'ū e lelei tele le faʻaaoga o fuālaʻau phosphate. E tatau ona taulai totoa i le fafagaina o laau i le potassium, e pei o le le lava o laau e tuu le fua.

E tatau ona manatua e le manaomia e le eleele mauoa le fafagaina e le aunoa, ae o tagata matitiva e fautuaina ina ia faʻasaina i tausaga taʻitasi.

Vitio: pe faʻapefea ma pe faʻapefea ona faʻamafanafanaina laau fua

E taua! I le 6 tausaga, o le Morozova Dessert cherry e manaʻomia ona fafagaina i le lime, lea e faʻafeiloaʻi i totonu o le aʻa, i le 200-400 g.

Faʻaleleia eleele

O le eleele o loʻo siomia ai le ogalaau e tatau ona tatalaina vave. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaleleia le palapala, ma o le susu o le a faigofie ona vave oʻo atu i aʻa. O le vaitaimi, e tatau ona veleina le vaega o le uafu, aveeseina laʻau ma vao vao.

Teuteu

E taua tele le gauai faapitoa i le teuteuina lelei, aua e ono afaina ai fua o le laau. Cherry "Desert Morozova" ua vaeluaina mo le taimi muamua i le maeʻa ai ona totoina, lea e mafai ai ona e faia se pale, ma i le lumanaʻi - o tautotogo taʻitasi aʻo leʻi faʻamaeʻa le tumutumu.

Matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i tulafono o le tipiina o cherries i le tautotogo ma le autumn.

E tatau ona tipiina lala i le pito i lalo ina ia le mafai ai e le hemp ona fausia. O lanu e faʻasaga agai i le eleele poʻo le salalau i luga o lea mea e tatau ona vavae ese. O le faʻalanu masani o le pale e fesoasoani e puipuia ai le laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ua teuteu foi taʻileni laiti, ma totoe ai ma le maloloina. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona aofia ai i sea ituaiga taualumaga, ona o le tele o le teuteuina e tele le malosi mai le laau ma taofia ai lona atinaʻe. Cherry, lea e oʻo atu i le tolu tausaga le matutua, ua faatapulaa i le tuputupu ae, teuteu ona lala sili.

Saunia mo le taumalulu

Ona o le maualuga o le tetee o le kiona, o le "Dessert Morozova" cherry e le manaʻomia se malutaga faaopoopo. Ae ui i lea, e le puipuia le laau mai roi, o le mea lea ua afifi ai le ogalaau o se pele ma ua faapipiiina se uaea.

O le au fai togalaau i le vaitau o le taumalulu e tafe i lalo o le palealii o le laau - o lenei mea e faaitiitia ai le aʻafia o fulu o le tautotogo i luga o le aʻa.

Vitio: pe faʻapefea ona saunia lelei ni fualaau aina mo le taumalulu

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻafetai tele i le faʻaaogaina o lenei kulupu i totonu o tagata fai togalaau:

  • mea faigata o le taumalulu;
  • vave matua;
  • lelei le tofo;
  • maualuga maua;
  • fuaina masani;
  • lelei le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • tau maualuga o felauaiga.
E te iloa? O le lalolagi e lauiloa le Sakura Iapani o se ituaiga tele o peleie, e taugata mo lona matagofie.

Le lelei o le ituaiga "Dessert Morozova":

  • i le leai o ni teuteuga talafeagai, o lau e pauu;
  • o le tetee i coccomycosis ei ai avega.
E te iloa? E le o se mea e tasi e faʻamaonia ai faʻamaʻi. Ae ui i lea, i la tatou eria, e toaitiiti tagata latou te iloa o Peleseuma o se tagata lauiloa tele ... pia paʻi. Mo lona gaosiga o cherries matutua e teuina mo se taimi uumi i le vao, o se pia masani e faavae i luga o karite ma saito.
"Dessert Morozova" o se ituaiga lea e tuufaatasia ai le suamalie suamalie, fua lelei ma le malulu. E mafai ona faʻaaogaina mo le tuputupu ae i luga o le fanua, ma mo mea tau fale gaosi oloa, e le gata i lea, o se mea e le taua i le tausiga. O lenei ituaiga o peleina o le a le gata o se teuteuga matagofie mo lau togalaau, ae o se tagata agavaa foi i soo se laulau.