Fualaau aina

Tomato eseese Japanese Black Truffle - o se tamato ma se igoa lelei mo lau lauʻeleʻele

I le tautotogo, e mafaufau uma ai le au fai togalaau i mea e filifili mo le totoina i le vaitau fou? E masani lava, e ese mai i le maualuga o uiga o tamato ma isi mea aoga eseese, e mananao le aufaatoaga e faateia o latou tuaoi ma uo e le masani ai fua.

Faatasi ai ma le togi "Iapani auli Iapani" o le a faigofie ona fai, aua o loʻo i ai ni fua muamua. I le tusiga o le a tatou talanoa e uiga i nei tamato i nisi auiliiliga. O le ae maua iinei se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, ona uiga ma uiga o le galueaina, tetee atu i faʻamaʻi ma isi togafiti ma nuances.

Tomato Japanese Truffle: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaIapani Ipu. Black
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le totoina o ituaiga o tamato mo le totoina i totonu o greenhouses ma fanua tatala.
FaʻatonuRusia
Toto90-105 aso
PepaO fua e foliga mai i le paʻu
LanuMaroon ma le lanu enaena
Faatatauga o fuamati amata120-200 grams
TalosagaLelei mo le faʻaaoga fou, mo le faʻafefe ma le gaosiga.
Tuʻu atu ituaiga10-14 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻalelei
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi

Toto Tomato Black Japanese Truffle - o se faʻalaʻau faʻavae, maualuga le maualuga, pe a ma le 100-120 cm. E tusa ai ma le ituaiga o taumafataga, e faasino atu i le vave, o lona uiga, 90-105 aso e pasia mai le totoina i le faʻamaina o fua muamua. E fautuaina mo le galueaina i totonu o nofoaga tatala ma fale puipui, ae maua ai iuga sili i greenhouses. E i ai le teteʻe malosi i faʻamaʻi ma iniseti leaga.

O fua o fua o lenei meaola e iai le paʻu, lanu uliuli enaena, i le foliga e foliga mai ai foliga. O latou lava tamato e laʻititi i le tele, mai le 120 i le 200 kalama. O le numera o potu i le fua o le 3-4, o le mataupu o le mea vevela e 7-8%. O fua e seleseleina e mafai ona teuina mo se taimi umi ma matua lelei, pe a fai e filifilia i latou e le oʻo i le matutua o le varietal.

E ui lava i lona igoa, o Rusia o le nofoaga fanau mai o lenei fatu. Mauaina o le faamauina o se ituaiga o laau toto mo le olaola i totonu o greenhouses ma luga o fanua tatala, maua i le 1999. Talu mai lena taimi, mo le tele o tausaga, faafetai i le manaia o le tofo ma le puipuiga lelei e lauiloa i faifaatoaga faifaatoaga ma faifaatoaga.

O le mamafa o fua o tamato Black truffle ma isi ituaiga e mafai ona faʻatusatusa i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Black truffle120-200 grams
Bobcat180-240 kalama
Rusia tele650-200 grams
Vavega150-300 fua
Altai50-300 gutu
Yusupovskiy500-600 kalama
De barao70-90 kalama
Fualaʻau600 kalama
Palemia120-180 fua
Stolypin90-120 fua
Buina100-180 kalama
Peresitene250-300 g
Tagata valea300-400 kalama
Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le tausaga atoa i greenhouses? E faʻapefea ona maua se seleselega tele i le avanoa?

O a ituaiga o tamato o loʻo iai faʻamaʻi faʻamaʻi ma maualuga le gauaʻi? E faʻapefea ona tausia uluaʻi ituaiga?

Uiga

O nei ituaiga o tamato, e pei o le tele o "Iapani Iapani", e iloga ona o lona faʻavavega; o le mea lea, o le itu i saute o Rusia e talafeagai mo le galueaina i le malae vaʻaia. I le ogatotonu o laina, e mafai ona ola i fale puipui, e le afaina ai le fua.

Tomato o lenei ituaiga e maualuga lona tofo ma lelei fou. E lelei foi mo le gaosiga atoa. O lena tomati "telefoni a Iapani" e sili atu nai lo isi e talafeagai mo le teu. O fua ma meaʻai e masani lava ona tupu mai lenei ituaiga o fualaau aina ona o le maualuga o mea o mea vevela.

O lenei ituaiga e leai se gaosiga aupito maualuga. Faatasi ai ma se togalaau e tasi ma le tausiga lelei e mafai ona e oʻo i le 5-7 kg. O le fuafuaga fautuaina o le totoina o le 2 pusa i sikuea mita. m, o le mea lea, e fesuiaʻi ai le 10-14 kilokalama.

Faatusatusa fua o tamato Black truffle ma isi e mafai ona maua i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Black truffle10-14 kg i sikuea mita
Gulliver7 kilokalama mai se togavao
Pink Lady25 kilokalama i sikuea mita
Fat fat5-6 kg mai se togavao
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita
Tagata valea15 kg i sikuea mita
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
Brown suka6-7 kg i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao

Faatasi ai ma mea taua o lenei ituaiga o tagata tomati e fiafia iai:

  • malosi lelei faʻamaʻi;
  • sili ona lelei;
  • avanoa mo le teuina o taimi uumi.

O faʻafitauli sili ona taua:

  • faʻamalosi o se togi i tulaga vevela;
  • faʻamalosia e fafaga;
  • e masani lava ona pagatia mai le talepeina o pulumu.

Ata

Vaega o le tuputupu ae

"Laupepa Iapani Iliiti" atonu o le tele o ituaiga eseese o lenei ituaiga. O le uiga autu o lenei ituaiga o le uluai lanu o ona fua ma lona tofo. Mo lo latou gafatia e fua, o le au faifaatoʻaga e totoina tamato i le telē tele mo le faʻatau atu e alolofa ia i latou. E faʻapea foʻi i foliga e tatau ona aofia ai lona tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O lala o lenei laau e masani lava ona mafatia mai le gau, o lea latou te manaomia ai se puipuiga ma se fesoasoani. I le tuputupu ae o le tulaga, o le togavao ua faia i le tasi pe lua mai. O lenei ituaiga e tali lelei tele i le fafagaina faigata, ae e sili atu le faʻaaogaina ma le anotusi o le potassium ma le fulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi mafai, o lenei meaola e ono aʻafia i se faʻamaʻi pei o se vae uliuli. E tupu i se tausiga le talafeagai. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, e tatau ona faʻaitiitia le faʻafeinu ma faʻamalosi le potu. Ina ia faʻafoe le iuga, e faʻafeinuina ia laau i se vaifofo o le palukala i le fua faatatau o le 1-1.5 g o le mea malogo mo le 10 lita o le vai.

O meaola faalafua, o lenei laau toto e mafai ona aʻafia ai manulele aphids ma thrips, ma latou faaaogaina le fualaau faasaina "Bison" faasaga ia i latou. E pei foi o le tele o isi ituaiga o tamato e mafai ona faʻaalia i le lanu papae, latou te tauivi ma le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Confidor".

Faaiuga

E le gata i le mea moni o le tele o '' ololo a Iapani ', o lenei ituaiga o meaola e sili ona taua i le tausiga. Aua o le togavao o le a manaʻomia ai sina poto masani, ae aua nei faʻavaivai, mea uma e te maua ma o le a faʻaaogaina le seleselega.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

Taeaga tuaiTuai amataFaʻamaʻaʻa
GoldfishYamalPalemia
Faʻamanatu le fugalaauMatagi susuluFualaʻau
Vavega o le maketiDivaLulu le fatu
De Barao OrangeBuinaBobcat
De Barao RedIrinaTupu o tupu
Meli pelePink spamTinamatua o le Meaalofa
Krasnobay F1Laveʻa MumuF1 snowfall