Laʻau

E faʻapefea ona tausia se potu i luga o se ulo?

E le o tagata uma e maua le avanoa e tupu ai rosa i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia. Mo tagata faapena, o ituaiga faapitoa ua fuafuaina mo tulaga o fale ua atiaʻe. Ae ina ia faamalieina i le matagofie o fugalaau, e tatau ona e iloa le auala e tausia ai se potu, pe faapefea ona toto saʻo.

Auala e filifili ai se potu e alu aʻe

O le filifiliga o le fesuisuiai o se vaega autu o le manuia "togalaau faʻamalama." O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e malamalama i faʻaaliga o le tausiga o rosa i totonu. O le a faʻaalia ai foi le au faitau i ituaiga e sili ona lauiloa mo le tuputupu ae o le aiga.

Lotu i totonu

Faʻalogo lelei! E le fautuaina e tagata tomai faapitoa le faatauina o rosa i maketi. E sili atu i fale teu oloa e faʻapitoa i lenei mea.

O ituaiga sili ona lauiloa mo le ola i se fale

O le nofoafale i luga o se ulo e sili atu ona mataʻituina ma vaivai i tulaga o le tausiga nai lo sui o togalaau vao. Ae ua iloga i latou i le umi o le fugalaau ma le manogi manogi.

O nisi nei o ituaiga sili ona lauiloa:

  • Prima Ballerina

Mo lenei ituaiga mea o le a manaʻomia ai se ipu tele, talu ai o le maualuga o se tagata matua e tusa ma le tasi le mita. O poloaʻiga faʻapipiʻi e ufiufi i laʻau paʻu. O le vailaʻau e mafua lona lauiloa i mea manogi, manogi fugalaau.

  • Patio

Eseesega na maua mai le vaega o floribund i le 1980. O le vao e le sili atu ma le 50 cm. O aʻa e sau ma vao tuitui, e tupu i fafo. O le fugalaau e le sili atu i le 4 cm.

O le tele o ituaiga e le aoga, ma o nisi e tuʻuina atu se manogi manogi. Valivali avanoa mo rosa - tele. Mai le lanu mumu ma le lanu violē i le lanu meamata. E matua ese lava i latou. Ola i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn.

  • Clementine

O le maualuga o le laupapa vaʻaia e tusa ma le 60 cm le umi o fugalaau e 5 cm. E mafai ona eseese le lanu mai le lanu piniki i le apricot.

I totonu o se potu malulu, e le fugalaau fugalaau mo se taimi umi, ae o le vao e tumau pea le manaia ma le manaia. I se nofoaga mafanafana, e matala ai tumutumu i lona mamalu uma i le aso lona lima. O lenei rose na fuga mo se taimi umi. O le vao e foliga matagofie, matagofie ma matagofie i taimi uma. Otioti fugalaau o le a le sili atu ma le vaiaso.

Clementine

  • Orange Jewel

O se mea uiga ese o le au ma laulaau lanu lanu. A o latou atiina ae, latou te faasolosolo malie lava ona lanu meamata E tele talatala. E fuga mai i le mumu mumu, mo sina taimi puupuu, ma tipi tiiti e laiti. O petals o loʻo punou i fafo, ona o le mea na faia ai se malosiaga volumetric. O le sogi o se mea e matauina, matagofie, suamalie.

  • Fulufulu lauulu

O le ituaiga e lei leva ona paʻu - i le 2001. Homeland - Farani. O peti ua fesuisuiai i fafo na maua ai le igoa mo rosa.

O fugalaau e matagofie lanu: lanu mumu ma vela vevela. O le vao e lafoina se manogi matagofie e le manaia. Ua amata ona fuga mai le rose i le masina o Iuni. E fuga mai i le tele o taimi i le vaitau. O le tele o le fugalaau e faalagolago i le tausiga ma meaʻai. O le vao e matagofie ma susulu mo se taimi umi. E sili atu le lelei e le maua ai ni aʻa.

  • Hummingbird

O le ituaiga o meaʻai na totoina i le ogatotonu o le seneturi mulimuli, o loʻo i ai moli lanumeamata moli. O le vao o le laau e foliga mataga, ae matagofie i foliga. Ole maualuga e tusa ma le 35 cm.

O pupuʻu e fai sina pisi ma tumu i lanu lamolemole ma lamolemole. Latou te susulu matagofie, i le tele o taimi i le tausaga: mai ia Iuni ia Novema.

  • Cordana

O lenei ituaiga o fatuga faapitoa na fatuina i Siamani. O fugalaau e tasi le lanu: paʻepaʻe, samasama, lanu piniki poʻo le mumu, apamemea, kulimi. O le vailaʻau e puipuia i aʻafiaga leaga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le tele o togalaau e leai se manogi.

  • Princess of fire

O le maualuga o le togavao e 40 cm. O laʻau faʻamalosi, e faʻalauteleina e tumu i lau lanu mananaia lanu lanu meamata.

Fugalaau e valiina i se lanu mumu lanu moli.

Fesuiaiga o fugalaau pe a uma ona faatauina

A maeʻa le faʻatau o se potu, e tatau ona e tausia lelei o ia ile fale. O le tele o taimi, e maua ai rosa i tioata faapitoa e faia i le polyethylene. I le fale, e tatau ona e faʻasao ese le laau mai le fale. Le faʻamamaina o le eleele o se fugalaau o le filogia, masalo, o laʻau pau.

Lily fufulu poo totonu ole lily - auala e tausi ai

Mataʻituina ma le faʻaeteete mea faʻamaʻi. E tusa lava pe le maua, e tatau ona fufulu le laau i lalo o le vai mafanafana. O le mea lea, o le toe gaosia o le apogaleveleve e mafai ona puipuia.

Faʻalogo! O le vaitaimi o fetuutuunaiga o se potu e tulai mai pe a uma le faatauina mai e tusa ma le 2-3 vaiaso.

O le taimi lenei o le a sili ona faigata i le olaga o le laau. O Rosa o loo i ai se popolega ogaoga. E mafai ona ia lafoaʻi fugalaau uma e maua ai poʻo fuga. O nisi taimi o se laau ua leiloloa ona laulaau. I le maeʻa ai o le fetuunaiga, o le a tupu le vao ma o le a umi sina taimi e fuga ai i le masina ma le afa.

O se rosa o loʻo fuga mai pe ua maeʻa le fugalaau ua saunia mo se gaioiga. E tatau ona e pikiina se ipu e sili atu nai lo le mea tuai. Ia mautinoa ia tuʻuina i totonu se palapala faʻapitoa ma lelei ma faʻaleleia ma le faʻaeteete le "lump" o le laau.

Le faʻaleleia o le tuputupu ae, o loʻo i ai meafaigaluega faʻapitoa e gaosia ai totonu o rosa pe a uma le gafa. O le vailaʻau lauiloa e taʻua o Cornevin.

Nofoaga Faapitoa

Auala e tausi ai se rosa i le fale

Papatuni uila - pe faʻapefea ona tausia i le fale

E manaomia e le laau ni tulaga lelei o tausiga ma tausiga. E tatau i le ona ona malamalama i tulafono o le galueaina, ina ia avea lenei fale teuteu ma mea teuteu o le fale. Afai tatou te talanoa e uiga i le tausiga lelei, o se rosa i le fale e manaʻomia ai sina gauai. O mea taua o le galueaina o le a faamatalaina i lalo.

Malamalama ma le vevela

E pei o le tele o fale, o le rosa o le ituaiga photophilous. Aloese mai le vevela, o le mea lea e sili ona lelei ai ipu i le itu i saute sasaʻe poʻo sisifo o le fale. I le tau mafanafana, o le nofoaga sili e teu ai o se avanoa avanoa: se faletala poʻo se auala, i taimi uma i le paolo, e mafai ona aloese ai le la.

I le taumafanafana, o le vevela e tatau ona faʻalelei, ma i le tau malulu - malulu. O se aʻafiaga le lelei i le atinaʻe o roses e le mafua mai i le vevela maualuga, ae i le mago ma le vevela o le ulo.

I le taumafanafana, e le sili atu le maualuga o le thermometer +25 tikeri. I le vaitau o le taumalulu, e tatau ona tuʻuina atu le malologa i le laau e ala i le lafoina o le fagu i totonu o se potu ma le vevela e tusa ma le 10 ° C.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O le saʻo lelei o le faʻaleleia o le tino e sili ona taua i le vaitau o le atinaʻe ma le fuga. O le tele lava o lenei taimi e pau i le vaitau o le taumafanafana. O eleele vevela mo rosa e sili ona leaga. Ae, o le mea autu iinei e le o le faʻaaogaina, ina ia le gaosia le palapala i totonu o le fagu mai le tele o vai. O le mafuaʻaga lea, o le taimi lava e muta ai le amata, e tatau ona faʻaitiitia le masani ai le suavai.

Sui o le fale e pei o le ea malulu. Faʻateleina le malolo, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi ma faʻateleina. O le faʻaauau pea o le faʻaleleia poʻo se mafanafana mafanafana o le a fesoasoani e aloese ai mai lenei faʻalavelave.

E tatau ona faʻafefeteina lelei le potu

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

A e totoina rosa i se fale mautotogi, e tatau ona e mafaufau e uiga i ofu aoga. E lua vaiaso e te manaʻomia e faʻafefe ai le palapala i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. O minerale ma fugalaʻau faʻasaina e tatau ona suia. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻaumatia le tele i le vai.

Faʻalogo! O le eleele mo le rosa e tatau ona i ai se taua taua - e lelei le pasiina o le ea ma le susu.

O le sili atu le lelei o le faʻafefiloi o eleele o se faʻafefiloi o oneone, turf ma humus. E mafai ona faʻaaogā faʻamatalaga e faia i luga o mea faʻapipiʻi.

Fugalaau Taligalaau

E mafai ona e faʻaaoga pusa o soʻo se foliga ma le voluma. O le mea autu lava e vaʻaia i latou mo le atinaʻeina o aʻa, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le ea. O le ipu e tatau ona tuʻufaʻatasia le matagofie ma le faʻatinoga.

A tupu tele le rose, e tatau ona totoina i totonu o se ipu tele.

Totoina ma toe gaosia

O le teuteuina o le aveeseina lea o lanu samasama ma lau vevela, faapea foi ma le mama o le pulupulu. O le fausiaina o fugalaau fou ma foliga matagofie o le taunuuga lea o le teuteu taimi.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e aoga le teuina o fatu e oo atu i le 10 cm. E faʻaaogaina laʻau moli mo le gafa.

O le auala autu o le toe gaosia o le tipi. O le taimi pito sili ona lelei mai ia Me i le amataga o le tautoulu. E seleseleina meaʻai ma faʻamaʻi ma tuʻu i totonu o se atigi fagu vai. O le a oso mai uluai fugālaau pe a ma le masina. Suʻa teuteu sauni i luga o se eleele lelei, lelei.

Faʻasalaina se potu maualuga

Nuances o le tausia o rosa i totonu o se ulo i taimi eseese o le tausaga

O vaitau eseese o le tausaga e manaʻomia ai la latou auala i le faʻatulagaina o le tausiga o totonu o laau.

I le tautotogo

E faʻapefea ona tausia le fale e tupu ai lemoni i totonu o se fagu

O le tautotogo o le taimi o le faʻaalia mai o laʻau fou ma lau. E tatau ona amata ona faʻaleleia le vai ma fafagaina le laau. E taua tele le mataʻituina o le faʻamamafana - sulu i le vai mafanafana.

Faʻaiʻuina o gutu, e tatau ona ave le pusa i le ea fou, ia masani ona masani i le la.

I le taumafanafana

O le taumafanafana o se vaitau o le faʻasusu masani, faʻaleleia ma aveʻesea vaega uamea. Ua oʻo i le taimi e fafagaina ai le eleele ma faʻamalaʻau.

Ina ia mafai e le laau ona oʻo atu i le la i le taimi tonu lava, e fautuaina e faʻaali pea le ipu o loʻo i luga o le windowsill. A o tutupu le aʻa, e tatau ona e totoina se togavao i totonu o se fagu tele.

Pau

I le autumn, o le vevela e amata ona paʻu malie. E oʻo mai se taimi e te manaʻomia e aumai ai le ipu i le fale mo le po poʻo le nofoaga i luga o le faamalama i le pito i saute o le fale.

A maeʻa le fugalaau e tatau ona faʻaititia le numera o vai, luga aʻe o laei. I le faaiuga o le autumn, ua fautuaina e le au atamamai le teuteuina o le vao.

I luga o pu taʻitasi, e 5 fatuga e tatau ona totoe.

Faʻalogo! Afai e te le teuteuina vaega tuai, o le a totogo le laau i le isi taumafanafana mulimuli ane, ma o le a foliga mai e leai se mea e tupu ai le vao.

I le taumalulu

O le taumalulu o le taimi lea e malolo ai le rosa. O le fugalaau ma le atinaʻe e taofi, o loʻo i ai le toesea o lau o loʻo totoe. Manaomia se vai inu masani, faʻaleleia.

Taua! I le taimi o le mafanafana, aua nei tuʻu ni ipu i tafatafa o maa poʻo faʻamafanafana.

Faʻaputuga o laau totō

E tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga o laʻau teuteu. O Terry, foliga-foliga ma foliga rosette o le lafu e faapitoa le lauiloa. O fugalaau fugalaau e leai ni lalelei. O le foliga o le polo ma le pompom foi e foliga matagofie.

O lapisi o le popo na i ai foliga e faʻaleleia i le taimi o le fugalaau galue.

O le tausaga faʻaletausaga e aofia ai vaega e lua:

  • fuga;
  • filemu.

O le laʻau vavalalata o se vaitau vave o le atinaʻe. O le amataga o Mati-Aperila. O lau laititi ma laʻau e amata ona aliali mai. O le faaiuga o le tautotogo o le a faailogaina e ala i foliga o uluaʻi oso. Roses fugalaau seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. O ituaiga eseese e maua ai le matagofie oa latou fugalaau seia oo i le tautotogo.

Vaʻa vave fugalaau faʻatasi ma le vaega manaʻomia o le malologa, lea e manaʻomia ai tulaga faʻaleoleo faʻapitoa. E tatau ona fai ni teuteu taimi, faʻaitiitia le faʻasaina, aua nei faʻaogaina le faʻaleleia, tuʻu le laau i se nofoaga malulu.

Fugalaau fugalaau fugalaau

E tele auala e toe fanauina ai. Ae o le sili ona lauiloa: togi ma fatu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o faʻaogaina:

  1. I le gasologa o le fua o le fugalaau galue, e vaeluaina se paipa o laulaau ma le pito i luga ma se pi ua paʻu.
  2. A maeʻa le fulafula o fatugaʻo, aʻo le i faia laʻau, tipi i totonu o le 'au faʻataʻitaʻi.
  3. Aveese laʻau mai le pito i lalo ole au.
  4. I le pito i luga o ni laulaau se lua.
  5. Ua totoina ni lapisi i totonu o koneteina, e fausia ai ni fale lauʻeleʻele.

A maeʻa ni nai masina, o le a aliaʻe aʻa i luga o le tipi, ona mafai lea ona totoina i totonu o se ulo tumau.

Fanauina o fatu

O fatu e aoina aʻo le i faia fugalaau, o lona uiga, i le faaiuga o le taumafanafana. A uma ona aoina fatu, fai mea nei:

  • fufuluina i latou i le peroxide e faʻaaoga ai se faʻalavelave;
  • tuʻu fatu i luga o le ie siʻisi ma ufiufi i se isi mea i luga;
  • tuu i totonu o se ato faʻamau faʻapipiʻi;
  • tuʻu i totonu o le pusaaisa;
  • ea mai lea taimi i lea taimi;
  • pe a totoina fatu, e tatau ona totoina i totonu o se ulo;
  • E tumau le pipisi seia oʻo i le tautotogo.

Fatuina fatu

<

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le tuputupu ae o le tii i le fale e le o se galuega faigofie. E taua e le gata ina iloa le auala e tausia lelei ai rosa e ola i totonu o ipu. E tatau ona mataʻituina lo latou ola maloloina.

O faʻamaʻi masani:

  • paʻu paʻu - paʻu papaʻe luga o laulaau;
  • lanu uliuli - o se pogisa pogisa, fugalaau fugalaau e amata ona pauu, malogo;
  • lapisi - lanu mumu i laulaau;

I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi pipisi e tupu faʻatasi ma le apogaleveleve mites, aphids, mealy mealybugs.

Auala e taulimaina ai

I le maitauina o faailoga muamua o le paʻu o le paʻu, e tatau ona togafitia le togalaau i se vaifofo faʻaalia i le vave e mafai ai: suauu, copper copper sulfate or phytosporin. O le toilalo o le vae uliuli ua folafola mai ai le faaleagaina atoatoa o le togavao ma le maeʻaina o le gaosiga o le ulo. E lua vaifofo o loʻo faʻaaogaina: apamemea perchlorate ma le vai Bordeaux.

I faʻamaʻi pipisi, e fufulu ai le fale i lalo o le vai mafanafana. O le eleele e tatau ona faʻauʻuina i le afifi palasitika. A maeʻa faʻatali mo le faʻamamaina atoatoa, e togafitia le togavao i se sauniuniga inisetiidal. O le puipuiga e aofia ai le mafanafana ma timuga.

Lisi o totonu o se tasi o mea e sili ona ofoofogia, matagofie ma matagofie. Ae o lona lalelei e manaʻomia ai taumafaiga sili a se tagata fai togalaau. O lenei sui o le malo o le fugalaau e sili ona taua. E na o le tausiga lelei, o le tausiga o le a fesoasoani i le rosa ola ma manogi.