Fualaau aina

Vaega o le sauniuniga ma le faʻamalosia o fatu tumato aʻo lei totoina. Taiala Faʻapitoa

O se tasi o tulaga taua mo le mauaina o fua lelei o tamato o fualaau ola maloloina. E le o se mea e tatau ai ona faʻatau ni fatu, e mafai lava ona e totoina fatu. A o lei totoina, ua fautuaina e totoina fatu mo laau toto. O se taunuuga o lenei sauniuniga, o le totoina vave o le ola vave ma e iloga i le puipuiga lelei. O le mea autu o le faia saʻo lea o manipulations.

Mai lenei tusiga, o le a e iloa ai le mea e tupu i le fatuina o fatu ma pe aisea e manaʻomia ai, o le a lona aoga, o a ituaiga eseese e fetaui mo le germination, o le a le umi o le a faia ai ma le auala o le a faia ai. Ma le mea foi e mafai ona faʻaaoga ma pe a faʻapipiina fatu fatu.

O le a le mea ma aisea?

Totoina o fatu - o se auala e faʻaolaina ai le ola ma le fuaina o fua. E masani ona faʻaaoga i fualaau faisua.

O le mea na tupu e maua ai faʻamanuiaga taua.:

  1. Faʻatagaina oe e filifili fatu malolosi ma lafoai mea leai.
  2. E faʻaleleia ai le tetee o le totoina o mea totino i ni tulaga le lelei e pei o faʻamaʻi pipisi, faʻaleleia o le palapala, totoina loloto, palapala eleʻele. O faafitauli faapena e oo atu ai i le oti o fatu e le totō ao le i oo mai le fuʻa muamua.
  3. Faateleina le pasene o le germination o fatu.
  4. Faaitiitia le taimi o le germination o fualaau.
  5. Faʻafaigofie le tausiga. E foliga mai e foliga mai e foliga mai e foliga mai e foliga mai o se tasi o taimi o le atinaʻe.

E i ai moni se aafiaga ma o le a?

E tatau ona ou faia lenei gaioiga i fatu kulato? Afai e muamua totoina le mea totō, ona tupu ai lea o laau i le lona tolu po o le fa aso pe a uma ona toto. A aunoa ma le saunia o le saito, e iloa le totogo pe a mavae aso e sefulu. Ua faʻamautuina o le aʻafia o fatu e faʻapupulaina ai le fua o tamato i le 30%. O fatu, lea na muamua ona toto, e maua ai le 100% germination pe a toto i le eleele.

O a ituaiga eseese e talafeagai mo le germination?

A filifilia se ituaiga fatu mo le germination, mafaufau i vaega nei:

  1. Tulaga tau tau. I nofoaga i saute e fautuaina e totoina fatu o ituaiga o toleniga o le lamala. Afai o le tau e manaia, o ituaiga talafeagai e lelei ona suia suiga o le vevela.
  2. Faamoemoega o fatu: mo le laufanua kesiva poʻo le umukuka.
  3. Tausaga o le seleselega: ituaiga po o le tuai.
  4. Tofiaina o tamato. Eseese "Loto o le Bull" ma le "Moskvich" e lelei mo le 'ai o tamato fou. "O tamaʻitaʻi tamatamailima" ma le malosi o le paʻu ma mea manogi e sili ona lelei mo le faʻamaina.

Tomato sauniuniga fatu

Sauniuniga mo le germination e aofia ai ni vaega.

Filifiliga saʻo

E manaʻomia le filifilia o fatu sili ona telē ma sili ona mamafa.. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai e manaʻomia mo le atinaʻeina o se laau talavou. Ina ia iloa le lelei o le fatu, ua saunia se vaifofo:

  1. I totonu o se ipu vai faaopoopo 80 km o masima.
  2. O le vaifofo e lelei le fefiloi. Latou te liligiina fatu i totonu.
  3. A maeʻa le 10-15 minute, ona lele ai lea o fatu gaogao i luga. Fatu o loʻo i lalo, fufulu i le vai mafanafana ma faʻagogo.

Faʻamafanafana

Mo le lua i le tolu aso, o mea totō e teu i tafatafa ole pamu.. O le tuusaunoaga o fatu ia o vailaʻau, lea e le mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻamafanafana.

Faʻamaʻa

O le totoina o mea e tuʻuina i luga o se saula ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 12-24 itula, ona auina atu lea i se nofoaga mafanafana mo le taimi lava e tasi. Faʻatolu faʻatolu.

Disinfection

O le auala e sili ona aoga e manatu o se vaivaiga vaivai o le potassium. I le 100 ml o le vai i le vevela o le potu e faʻafefe ai le tasi gram o le vailaʻau. O sua e sasaa i totonu o se taga gau ma fagu mo le afa itula. E mafai ona e lagolagoina le saito mo le 10 minute i se faʻafitauli 2% o le hydrogen peroxyide.

O le a le umi latou te tutupu ai?

O le vaitau o le germination o fatu o tamato e faalagolago i mea nei:

  1. Taimi o le teuina. O fatuga o le tausaga ua tea e tupu i le fa i le lima aso. O fatu na aoina i le tolu tausaga talu ai ua tupu mai i le fitu i le iva aso. Pe a faʻatau ni fatu, e tatau ona faʻamalamalama le taimi o le taimi na faʻaalia ile pusa. E le sili atu i le lima tausaga le faʻatauina o mea totō.
  2. Lave malulu ma le susu. A oʻo mai le vevela o le mimita mai le +25 i le 30 ° C, fatu fatu tomato e amata mai le 3 i le 4 aso, mai le +20 i le 25 ° C - mai le 5 i le 6 aso. Afai o fuainumera o loʻo iai i le laina mai le +13 i le 19 ° C, o le faagasologa e mai le 7 i le 13 aso. Pe a vevela le ea vaʻavaʻai i le + 10 + 12 ° C, o le germination e lua vaiaso pe sili atu foi.

Laasaga auiliili i lea laasaga ma lea laasaga

A maeʻa galuega sauniuni e agai atu i le totoina o fatu. Le auala sili ona lauiloa e totogo ai tamato:

  1. Saunia se mea papaʻu ma meafaitino: faʻamaʻi faafomaʻi, solo pepa poʻo se fasi ie lanu. E mafai ona e faʻaogaina le fusi cotton.
  2. Fufulu se ie poʻo se puʻu i le vai. Lelei timuga timuga poʻo le faʻafefe vai.
  3. Lasa le ie i luga o se ipu.
  4. Laʻau na salalau atu i le tele o laina ile mea susu.
  5. Afai e tumau pea le vaega saoloto o le ie, ia ufiufi le fatu. Po o le faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe se tasi fasi fasi ie e lilo i le vai mafanafana.
  6. Tausi se atigipusa o fatu i se malūlū malulu mai +20 i le + 30 ° C. Faʻamālūina pea le ie, a le o lea o le a faʻamalulu atoa le susu ma o le a mago le saito. Faaopopo nisi vai. O le maualuga o le susu e mafua ai ona faʻapipiʻi poʻo le fesuiaʻiina o mea totō. Vaʻaia taimi taʻitasi le fatu, faʻaalia le ie.

Fesoasoani! Ina ia faʻavavevave le germination, e fautuaina e faʻaopopo sina mataua o le tuputupu ae e faʻaleleia ai le vai: o se mea faʻatau faʻatau po o le sua o le aloe.

Ua saunia le saito Tomato mo le totoina, pe afai o le vavao e tutusa ma le tele o le fatu.

Malosiaga Filifiliga

Mo le lūlūina o fatu tumato i fualaau, e tatau ona e saunia ni pusa e maualuga le 8-10 centimita. O le faʻaaogaina o koniteina taʻitasi e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le totoina o fatu. Afai e te lūlūina le saito i totonu o pusa lapoa, i le lumanaʻi o le ai ai laau totō. O se mea e manaʻomia muamua o le i ai lea o vaitavai i le tane. O vai o vai e faʻavaivai e tatau ona tafe i totonu o le apa.

Mea lelei - pusa palasitika. O ia koneteina e faigofie ona mama ma faʻamaʻi. E manaʻomia le i ai o pusa pupuni.

I totonu o se faleoloa faʻapitoa e mafai ona e mauaina ni pusa palasitika o ituaiga eseese, faʻapea foʻi ma ipu e le mafai ona faʻaaogaina i lalo ma kaseti e mafai ona aveese. Afai e le mafai ona faʻatau se pusa, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o ipu masani poʻo le fausiaina o pusa mai fagu PET.

Taimi faʻaleleia

O le taimi o le totoina o fatu tumato mo laau toto ua fuafuaina e faalagolago ile tau.. I le ogatotonu, o totoga muamua e totoina mai fatu mai le ogatotonu i le faaiuga o Fepuari. Ituaiga o Greenhouse - i le amataga o Mati. Afai o se auala tatala mo le totoina o tamato, e manatu, o le lulu i luga o fualaau aina o loʻo faia i le faaiuga o Mati.

A maeʻa le 50-60 aso talu ona tulaʻi mai pine e amata ona totō fatu i se nofoaga tumau.

Tausiga

A uma ona totō fatu ile pusa eleele e ufiufi ile tioata poʻo le ata. Tuu i totonu o se potu mafanafana ma le ea vevela mai le +24 i le + 28 ° C ma le moli malamalama. I tulaga faapena, o laau e foliga mai i le aso lima po o le fitu. I le tau maualalo, o pine e tatau ona faatali umi. A oʻo mai pulu, aveese le fale ma tuʻu ia pusa i totonu o se mea susulu, ma maua ai le vevela i le laina mai le +14 i le 18 ° C i le gasologa o le vaiaso.

O le suāsusu muamua e faia i le aso lona sefulu talu ona toto. E tele le susu e le manaʻomia aʻo lei pikiina. - totō taʻitasi e tasi le sipuniti o le vai. A maeʻa aso e fitu o le teuina i totonu o se pusa vevela e lafoina i se mea mafanafana ma taofi le vevela mai le +18 i le 22 ° C. Mataʻituina lenei vevela seia oʻo i lau muamua.

I le lumanaʻi, o loʻo i totonu o le windowsill ni fualaau. Tuʻu laau i le malamalama mo le 12-14 itula. Afai e tatau ai, ia faia se moli faaopoopo. Faʻaauau ona liliu le pusa e fesoʻotaʻi ma le faamalama ina ia ola tuputupu aʻe ai laʻau talavou ma ia aua nei punou i luga o le malamalama. Faʻasolosolo le totoina o fatu mai se fagu sulu faʻatasi ma vai mafanafana mafanafana ma le vevela e le maua lalo ifo i le 25 ° C. Ia mautinoa o le palapala e le mago.

Faʻalogo! O le eleele e tatau ona susu. Afai e te faʻaaogaina le tele o le vai, o le a lolovaia le eleele. O le aʻa o le a amata ona pala. Lua aso ao lei amataina, o loʻo totoina fualaau mo le taimi mulimuli, faʻapipiʻiina le faʻaleleia o vai ma le faʻaaogaina o faʻamalavai.

O le aʻafiaina o fatu tumato o se mea taua i le faagasologa o le ola maloloina o fatu. E tatau ona e filifili le ituaiga saʻo, saunia le saito mo le germination, filifili i le gafatia mo tipu. O le faʻasologa o le germination e aofia ai le tele o laasaga faigofie o le a atili fesoasoani e maua ai se fua lelei o tamato.