Fafie laupapa

Faʻafefea ona fai se nofoa mo le togalaau

O le i ai o se fanua a le nuʻu poʻo se fale tumaoti, e moni, ou te manaʻo e le gata ina galue, ae fiafia foi i manatu ma fua o laʻu galuega. O se laulau ma se faleoloa mo le tuʻuina atu o oe lava lima o le a avea ma se filifiliga sili ona lelei mo le faatulagaina o se togalaau.

O le nofoa fafie ma se tua

O se nofoa laupapa o le a avea ma se tau e le taugofie ma aoga o le teuteuina o le eria ma o le a fesoasoani i le lelei o mea faafiafia.

O mea e te manaʻomia e faia

Ae e te lei fau se nofoa, fuafua le nofoaga o lona fausiaina. Sili atu ona lelei le tuʻu i lalo o le paolo o se laau poʻo se tovine. Mo le faia o se togalaau togalaau, o le a e manaʻomia: laupapa laupapa 30 mm mafiafia ma e tusa ma le 120 le lautele. Aua le faia e aunoa ma ni laupapa laupapa ma se vaega o le 40x40 mm. Ina ia faʻafesoʻotaʻi laupapa ma le isi, e manaʻomia le 50 mm matala. A maeʻa le faʻapotopotoga atoatoa, e mafai ona e valiina le nofoa fou ma soʻo se lanu e faʻaaogaina mo galuega i fafo.

Ina ia galue, o le a e manaʻomia le seti o meafaigaluega sili ona taatele e mafai e tagata uma ona maua:

  • se penitala;
  • vaalele;
  • hama;
  • fua fua;
  • sikulifili;
  • hacksaw mo fafie;
  • solo
E taua! O vaega e tuʻuina atu e fai ma faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fesuiaʻi ona o meafaitino ma fua..

Gaosiga o gaosiga ma ata tusi

Ina ia faia se nofoa e tuu ai o latou lava lima, e tatau ona e faia ni ata tusi o le a fausia ai le nofoa. Muamua, fuafua le maualuga o le nofoa i le lumanai ma le numera o vae. E masani ona taliaina tulaga faatonuina, lea e fautuaina e pipii iai: o le lautele o le nofoa e tatau ona tusa ma le afa mita, e oʻo atu i le 600 mm le umi, o le maualuga o le tua e eseese mai le 350-500 mm.

I le i ai o se ata maeʻa, e mafai ona e filifili pe fia ni mea o le a manaʻomia mo le nofoa. I le taimi foi lena, filifili pe o le a le fuafuaga o nofoa o le: transformer garden benches, feaveaʻi, eliina, ona o le faaopoopoina o le faʻaaogaina o mea e faalagolago i ai.

I le mulimulitaʻia o tafaʻaiga o le ata, e faigofie ona e faia se nofoa. Ina ia amata ona faʻapipiʻi le pito i luga o le meafaitino, ia aveese faʻamau. A maeʻa lena, oti ese laupapa o lapoa e te manaʻomia. I le faʻaaogaina o le jigsaw, e mafai ona e tipiina pito o le nofoa. Fai ni pu mo sikulima ma faʻapipiʻi uma elemene.

E te iloa? I le nofoa e leʻi lamatia ai le timu ma vevela, e mafai ona vaneina pe vali. E tāua le faʻaaogaina o le peʻa maualuga poʻo le varnish, aua o le mutaʻaga po o le maualalo o mea e maua ai na o le faʻaleagaina o le oloa..

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le oloa

O faletalimalo faigofie i le maeʻa o le faʻapotopotoga ma o latou lava lima e mafai ona faʻatutuina. E oo lava i le tulaga o le faia o se ata, e tatau ona e fuafuaina pe o le nofoa o le a tumau pe mafai foi ona fesiitai. I soo se tulaga, e tatau ona e faʻamalosia le mamanu o le nofoa. Ina ia faia lenei mea, solo le lua faʻailoga i luma ma pito i tua o le nofoa. I le tulaga o le le lava o meafaitino, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi faʻailoga, ae faʻapipiʻi i luga. A uma lena, ia eli se nofoa i totonu o le eleele pe a fai na faia mo lenei mea.

Auala e fai ai se nofoa faataamilo i se laau, ma mea e tatau ona e faia

O se filifiliga lelei lava o le faʻapipiʻiina lea o se nofoa i luga o se laau. O lea o le ae fiafia i taimi uma i manatu o lau togalaau mai le malu ma le malu o le laau. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻatauina o se nofoa, ae fai se nofoa e tuu ai o latou lava lima, ona faʻaalu ai lea i le afiafi, o le a sili atu le malie.

Muamua lava e te manaʻomia e filifili se laau, e faʻataʻamilo ai le nofoa. O le taimi lava lea e aoga ai le faia o se maliega e faapea mo nei faamoemoega o le a le aoga le laau talavou. Muamua, e foliga taufaasese, ma lona lua, ona o le tuputupu ae o le laau i le lumanaʻi, o le a tulaʻi mai faafitauli, ma o le laau o le a na ona faʻamalosi ai le faleoloa.

E taua! Filifili se laau i le mafiafia e mafai, ona faia lea o togavao e faia ma ou lava lima faataamilo i le laau o le a sili ona matagofie. E le fautuaina e fausia se nofoa faataamilo i le laau aina, aua o le pau o le a faaleagaina le vaaiga ma taofia ai oe mai le nofo i luga o le nofoa..

Meafaigaluega ma sauniuniga meafaigaluega

Tuuina atu o le nofoa o le ai ai i lalo o le lagi avanoa, e tatau ona e filifilia le ituaiga laau saʻo, aua o le a faʻaalia i taimi uma i le siosiomaga. Mo sea ituaiga faleoloa o le mea sili ona lelei o se pa o le oak, pine, teak. O auiliiliga uma o le nofoa i le lumanaʻi e tatau ona oneone ma togafitia i se vaifofo vaifofo, suauu faapitoa poʻo le faʻaleagaina o fafie. E tatau ona totogia muamua le taulaʻi i le pito i luma o laupapa, talu ai latou te faʻatau mo le tele o susu. A maeʻa le faʻaaogaina o fafie, e tatau ona tumau i le itiiti ifo i le 15 itula.

E taua le sauniuni muamua o mea uma e manaʻomia mo le fausiaina ma mea faigaluega. Ina ia faia se nofoa faataamilo i se laau, o le ae manaomia:

  • fofo poʻo le sikulipili;
  • hacksaw, vili vaʻavaʻai po o jigsaw;
  • laupepa po o le masini sima;
  • eleelea mo le fafie;
  • laupapa mo pou lagolago;
  • laupapa mo le vaega e tauaveina ai;
  • fao ma uila;
  • Afai e te manaʻo ai, ia saunia se vali poʻo se varnish mo le maeʻaina o le galuega.

O nofoa ma nofoa mo le dacha o loʻo i ai se mamanu masani lea e mafai ona e amataina aʻo faia lau lava nofoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, fai se fale faʻatafafa i luga o se laau, maualuga le maualuga e tatau ona 50 cm (o vae o le a oʻo atu i le eleele), ma o le nofoa o le a 45-50 cm lautele.

Poto faʻapitoa

Muamua lava, e tatau ona e faʻapipiʻi vae lagolago. O le a fa i latou ma o le a manaʻomia e le fa 4 laupapa le 10 cm le lautele, 60 le umi ma 2 laupapa 40 cm taʻitasi. E manaʻomia ona nonoa faʻata. A uma lena, ave ni laupapa se 4 mo vaega taitasi. Afai o le mafiafia o le ogalaau i le fusi e tusa ma le 160 cm, e tatau ona e tuua se mamao e 15 cm mai le pale, o lona uiga o le umi o le laupapa o le sikuea i totonu o le a tutusa ma le mita e tasi. E faavae i luga o nei laʻau, o le pusa lona lua e tatau ona 127 cm, le tolu - 154. O le pito uumi pito umi e tatau ona 180 cm.

E taua le faapipiiina o laupapa pupuu i sikulima po o puipui i pou lagolago, ma tuu ai le avanoa o le 2 cm, ma faapipii fasi pepa i le auala lava e tasi.

E te iloa? Afai e te le tuua se va i le va o laupapa, e le mafai ona tafe le suavai i le eleele, ona o le a amata ona pala le faleoloa. O faʻamaoniga foi o le a faafaigofie ai le faagasologa o le faamamaina o laulaau ma otaota mai nofoa.
O le vaega mulimuli o le fausiaina o le nofoa o le togafitiga o le faleoloa ma varnish pe vali. Afai e talafeagai, toe viliina le vevesi i luga o ogalaau.

Faʻafefea ona fai se nofoa faʻafesuiaʻi ma ou lava lima

O le nofoa faʻafeiloaʻiga o se faʻasologa manuia o le faʻatinoga ma le matagofie. O nei faailoilo e sili ona taua i le atunuʻu poʻo totonu o se fale tumaoti, lea o le avanoa avanoa e tele lava ina le maua. O se foloa gaugau e alu i luga i sina avanoa. Faatasi ai ma se fusi o le tapulima, e mafai ona e maua se laulau e gaugau ai laufanua ma nofoa mai se nofoa masani.

O mea e te manaʻomia mo lau laulau faʻatoʻaga

Mo le faia o sea nofoa e te manaʻomia ai se paʻu, e sili ona lelei le faʻaoga o le pefu, talofa, oak poʻo birch.

Ina ia faia, o le a e manaʻomia:

  • lima lima;
  • fua fua;
  • laupepa;
  • solo;
  • totoa ma nati;
  • fofo

Faatonuga auiliili mo le faia

O le nofoa o le transformer dacha e aofia ai nofoa ma tua i tua o le tua e liliu ai i luga o le laulau. E tatau ona eseese lautele le fogafale. O vaega uma e manaʻomia ona lelei le oneone. Faatonuga mo le gaosiga e aofia ai:

  1. E amata vae ua faia. Ina ia faia ia mea, e tatau ona e tipi ese vaega e valu tutusa o le umi o le 70 cm. I vaega taʻitasi ia vavae faʻasolosolo mai le pito i luga ma lalo.
  2. A maeʻa lena mea e te manaʻomia faia se faavaa i lalo o le nofoa. Ina ia faia lenei mea, tipi le 40 cm ma le 170 cm le vaega. E taua le tipiina o tulimanu ina ia tutusa le tutusa o tafaoga tutusa. Mo le fesoʻotaʻiga e faʻaaoga ai fao poʻo fao.
  3. Ina ia mafai ona fausia le nofoa, e tatau ona e faia se fausaga faʻamalosia elemene. O le faia o lenei mea, faʻafao se pa laupapa i totonu o le 50 cm. Faʻafetai i lenei mea, o le ae maua le puipuiga mai le leaga ma vaevaeina i vaega.
  4. Indent 10 senitimita mai tulimanu, faʻapipiʻi vae i le nofoa. E taua le vave faʻapipiʻi i le 2-3 pusi, o le a mautinoa ai le malosi maualuga o le faʻatulagaga. I totonu o faʻamau i luma atu fai toga lea e natia ai le ulu o le ulu, ma o vaega sili atu o le 'ie ua tipiina i se hacksaw.
  5. Le isi toe faia le tua poʻo le laulau (o le a faʻalagolago i le tulaga e tu ai). Mai le laupapa e te manaʻomia e fai ai se tafaoga 70x170 cm, lea e fesoʻotaʻi i faʻamaufaʻailoga mai totonu.
  6. O lenei e mafai faʻafesoʻotaʻi vaega taua i totonu o se fausaga e tasi. Muamua e tatau ona e tipiina ni fagu se lua o le 40 cm i le lapopoa. O loʻo tuʻuina i le va o le nofoa ma se talipupuni tele i pito i luga o tulimanu. E tatau ona faʻapipiʻi uma i lalo ma luga o le nofoa. Otioti le lua sikuea 110 cm le umi ma faapipii i se isi nofoa. I lenei tulaga, e leʻo mai i le itu lata ane, ae latalata atu i le ogatotonu, a leai o le a le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lelei ia nofoa i le tasi.
O le taimi lenei i lou tuʻuina atu ma le toe foʻi, faia e le lima. E tumau pea na o le faʻailogaina o lau foafoaga, ina ia le faʻaitiitia ai i lalo o le malosi o le taimi ma mea moni.

O se fale faʻatauga o se mamanu faigofie ma tulaga ese.

O le faleoloa mai se ogalaau e matua ese lava mai analog mai isi mea. E tuʻufaʻatasia ai galuega faʻapitoa faʻapea foʻi le aoga. E pei ona taua e le igoa, o le faavae mo le nofoa o se ogalaau.

Meafaigaluega taua

Ina ia faia se nofoa mai se ogalaau, e tatau ona e kuka:

  • filifili;
  • se toʻi;
  • se penitala;
  • vali pe varnish;
  • tapasa ma fuafuaga.
Mai mea e te manaʻomia:
  • mo le faavae e te manaʻomia se ogalaau;
  • ogalaau faaopoopo;
  • laupapa (tua);
  • pou.

Lisi o taga

O le mataupu faavae o le taotoga e faigofie lava. Muamua, fuafua le nofoaga o le a tu ai le nofoa. Faamama le ogalaau autu mai le upega ma lala. Faailoga nofoaga o le a faia ai tipi.

E taua! Faamau lelei le ogalaau aʻo leʻi galue ma le filifili.
E tatau ona e faia uma le galuega ma le faaeteete, A maeʻa ona sola ese, e le mafai ona faʻaauau pea ona e galue i le ogalaau e tasi. O laufanua laiti o le a faʻaaogaina e fai ma lagolago. Ina ia faʻalelei lelei le fausaga atoa, fai mea uma i totonu. A maeʻa vaega uma, tuu i le mea saʻo. Faʻaaogā sikulima faʻapipiʻi e faʻafesoʻotaʻi lagolago i le nofoa. A maeʻa lena, faʻapipiʻi le tua. Muamua, e pipii i pou, ona sosoo ai lea ma lagolago o le nofoa.

I le faʻaaogaina o nei faatonuga, e mafai ona e fausia au lava laupapa laupapa ma faʻaali atu i lou aiga.