Faʻaauau

Vaega o tausiga tausi, auala e ola ai fualaau aina

Medlar e le o se laau e sili ona lauiloa i totonu o la tatou latitudes, ae o nisi tagata fiafia e fia mananao e ola. O ituaiga masani e lua o le medlar - Siamani ma Iapani. Latou te ola i nofoaga ma le mafanafana ma le malulu, ae ona o le vevela maualuga e le mafai i taimi uma ona tupu i luga o le eleele.

E te iloa? I totonu o atunuu o Soviet, e sili atu ona faigofie le ola i le fomaʻi Siamani, lea e sili atu ona puipuia i tulaga o le tau o le lotoifale. O le tagata Iapani e sili atu lona maualuga i tulaga o manaoga i tulaga tuputupu ae.

O fea e sili atu ai le totoina o se pine

I tulaga masani, o le pine e mafai ona oʻo i le 8 mita le maualuga. Ae, o le tuputupu aʻe i le dacha, e le tatau ona e faʻamoemoe o le a sili atu le maualuga o le laau i luga o le 3 mita. Ae ui i lea, o le tele o le laau e taua le mafaufau i le filifilia o se nofoaga mo ia. E manaʻomia e faʻamalamalama atoa i le malamalama, e pei ona i ai i totonu o se nofoaga lelei-o le a sili atu ona maualuga le fua.

O le totoina o le moa e tatau ona faia i luga o le eleele eleʻele poo le le mautonu, i nofoaga e leai se mea e maua ai le suavai. Afai o le maualuga o le eleele e 1 le mita i lalo o le palapala, ona i ai lea i se nofoaga e le talafeagai ai ona toto se laau. E sili le filifilia o se nofoaga maualuga.

Tulafono mo le totoina o fatu laau

Medlar seedling e mafai ona tupu mai i lua o fua o lenei laau. E tatau ona fou, ua leva ona tolopo mai le fua. O le mea moni e faapea a maeʻa le mago, o le tulaga o le tupu aʻe o lenei maa e faʻaitiitia ai.

O le mea lea, e mafai ona tupu se totogo o se pine, ma i totonu o fale, ma i luga o se nofoaga vevela e toto ai le 25-30 centimita laau. O sea ituaiga o fatugaina o le a manaʻomia ai le tausisia o tulafono lava e tasi o le totoina ma tausia e pei o le ponaivi o le laau.

O eleele mo le totoina ua saunia i se auala e talafeagai ai mo le atinaʻe lelei o le laau. O peʻa, humus, oneone ma le meaʻai e ave i le tutusa tutusa, pe a uma ona faia pu. O lapoa e tatau ona 1/3 e sili atu nai lo le tele o se ufiufi o le eleele o le a tumau i luga o le aʻa o le seedling. A uma ona tuu le fatu i totonu o le lua, ona tumu lea i le faʻafefiloi palapala palapala.

E te iloa?I se tulaga aoao, o laau talavou o le pine e maua ai le lanu muamua i le tausaga lona tolu o le olaga. O le fugalaau na fuga mai ia Oketopa-Novema, ma o fua sa amataina ia Me-Iuni.

Faʻaleleia tausiga mo laau vevela

A maeʻa ona totō le meaʻai, e tatau ona tausia lelei o ia. I le tulaga o le ola aʻe mai le maʻa, pe a uma ona tupuga, e tatau ona faʻamautinoa o le vevela e leʻo lalo ifo o le +18 tikeri.

O le mea moni, o le tali i le fesili "E faʻapefea ona tausia le tupe?" e le sili ona faigata, aua o le faagasologa lava ia e le ese mai le tausiga o laau fua fua masani.

Faʻasa

Medina e fiafia e faʻafeinu. E tatau ona aloese mai le eleele i le aʻa o le aʻa. O le mafuaaga lena, pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, o le loloto o le eleele ma le ono mafai ona tafe mai le timu.

I le vaitau o le fugalaau ma le faʻavaeina o fualaau o le pine e manaʻomia ai le faʻasusu masani. E ui lava e mafai e le laau ona toleniina le lamala e masani lava, e mafai ona afaina ai le fua.

Laʻei pito i luga ma alavai o palapala

O fua o lenei laau e masani ona fafagaina - tasi taimi i vaiaso uma. O se faʻamaloilo lelei o le falalaʻau o se faʻafefiloi o mullein ma fugalaʻau. Mullein ua faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 8: 1.

O le masini e le faigata tele i le palapala, ae o lona faʻaaogaina faifaipea e mafai ona faʻaleleia ai le fua. E masani ona faʻamaʻi faʻamaʻi lua pe tolu taimi i le vaitau o le fualaau faʻapitoa.

Totoina laau

E pei ona i ai ile isi laau, o le teuina o le meaʻai e manaʻomia (ia faia ai le pale). O se mea manaia e tuʻuina atu ai i le laau se foliga teuteu. Ae, e pei o laʻau mamago ma faaleagaina, e aoga tele le faʻaumatia oi latou i se tulaga faʻalagolago, aua o lenei tatou te le talanoa e uiga i le matagofie, ae e uiga i le soifua maloloina o le laau.

I le tautotogo, e mafai ona e tosoina le pale e aveesea ai le sili atu o le pomu, o se taunuuga, o malosiaga uma o le laau o le a alu i le fausiaina o fua.

Faʻafefea ona taulimaina faʻamaʻi pipisi

E iai faʻamaʻi pipisi e iai aphid ma shitovka. Ina ia puipuia le laau mai lo latou faaletonu, e tatau ai ona pamu i iniseti. O lenei faiga e tatau ona faʻatino faalua i le vaitau.

Mo le suaina, o sauniuniga e pei o le "Fitoverm", lea e faaitiitia i le 2 milliliters per 1 lita o le vai, "Insegar" - 5 kalama i le 10 lita o le vai ma le "Lepidocid" - 30 kalama i le 10 lita o le vai e fetaui lelei. E mafai foi ona faʻaoga isi mea faʻapena e faʻaaogaina i le tau faasaga i iniseti.

Vaʻalele gaosia

Eseese ituaiga o fuainumera ua fautuaina e uluola i auala eseese (ona o uiga o le ituaiga), e ui lava e mafai ona tuputupu ae i latou taitoatasi i le metotia o fatu.

O le German medlar ua lelei le faʻalauteleina e ala i le taoto. O lenei faiga e faia saogalemu i le taimi o le tautoulu. Ma o le pine Iapani e masani ona faʻalauiloa e ala i le tipi.

E taua! Medlar e aofia ai le tele o elemene ma mea elemene. Faatasi ma i latou emiti le iodine, potassium, iron, phosphorus, magnesium, calcium. O le tele o soʻo se mea o nei mea i totonu o le tino o le tagata, e aʻafia ai ona gaioiga, o le mea lea, i nisi o tulaga, e tatau ona e matua faʻaeteete i le faʻaogaina o lenei fualaau aina.

Fatu fua

O le maa, ao le i tuu i le eleele, e tatau ona teuina i le malulu ma le maualuga o le susu. E mafai ona faia lenei mea e ala i le tuʻuina o fatu i totonu o le pusaaisa aʻo leʻi tuʻu i totonu o le oneone susu.

Afai e te le iloa le auala e toto ai se pine i le fatu ina ia vave ona tupu, ona taumafai lea e faʻamama le eleele aʻo lei oʻo i luma. E tatau ona tuu le maa i le loloto o le 2-4 cm. E mafai ona saunia le eleele mo le faʻaleleia lelei e pei ona taʻua i lalo: ave humus, oneone, turf, lau laʻau ma faʻafefiloi uma.

A maeʻa ona faʻalelei le ponaivi, e tatau ona ia faʻaleleia masani. Ae e taua le manatuaina e le tatau ona paʻu le vai. E le gata i lea, o le faatelevaveina o le ata o le laau fesoasoani o le a fesoasoani i se kiriata palasitika, lea e aofia ai le nofoaga e tulaueleele ai.

E mafai ona faʻatoʻa maeʻaeʻa pe a oʻo i le 2 inisi le maualuga. E manaʻomia le aveeseina ma le aveeseina o le condensate i aso uma, a leai o le palapala i lenei nofoaga o le a ufiufi i foliga.

I itulagi ma se mafanafana o le tau, e mafai ona vave totoina le ponaivi i luga o le eleele. I nofoaga o loʻo i ai se vaʻaia lelei, ua faʻaaogaina e totoina ai laau toto i totonu o tuʻutuʻuga tapunia, lea, o se taunuuga, ua totoina i totonu o eleele tatala.

Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, e sili ona lelei le totoina o le pine i le faaiuga o Oketopa - i le amataga o Novema. I le tautotogo e mafai foi ona e totoina se laau tele, ae na o le maea lava o le faamalosia faamalosia, lea na faamatalaina i luga.

E taua! Aʻo tuputupu aʻe le mafaufau i le fale i luga o le windowsill, pe a uma le germination, e tatau ona aveeseina le fagu mai le la susulu, aua e afaina ai le susulu o le la.

Auala faʻatau

O metotia faʻaleleia fua e aofia ai toe gaosia e ala i le taina ma le faapipiiina. O le tagata Siamani e faʻalauteleina e ala i le taoto i le tautoulu. Mo lenei tulaga faʻaaogaina o le punouina o lala ma faʻapipiʻi i le eleele. Ua faia se mimiti i luga o le paʻu e faamoemoe mo le faʻalauteleina o le paranesi.

O le eleele i lalo o le seleselega e tatau ona faʻamamaina, lea o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le totoina o ni paʻi fou. Ioe E le o se faiga vave ma e tumau pe a ma le 2 tausaga. Ae o le taimi lea o loʻo i ai le aʻa ma le aʻafia o le laau. Vavaeese otvodokot laau matai ma totoina i se isi nofoaga, e mafai lava pe a uma ona paʻu lau.

O le tagata Iapani e faʻasalalau e ala i le tipi. Ina ia faia lenei mea, ia faia se umi o le 15-20 inisi le umi, lea e lua ni atigi fausaga. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleleia o le susu, o laulaʻau i luga o le auʻau e vaeluaina, ma o le tipi e togafitia i le fafie.

Mo le aʻaina o le aʻa i totonu o se ulo, e tatau ona faatulaga se lelei lelei o alavai. E saʻo le saʻo, o le aʻa ua faʻalauteleina i le eleele e 4-5 centimita, pe a maeʻa ona lelei le vai.

E mafai ona totō faʻamalenisi Siamani ma Iapani i luga o isi fualaau aina suamalie - quince, pear, hawthorn.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, ina ia tupu fualaau aina ua faamatalaina, e tatau ona e faia se taumafaiga. O le tele o faigata o le tausiga o fualaau aina ma lo latou faasee atu i le eleele.

O se mea taua o le tau lea o le a tupu ai le laau, aua o lona fua e faalagolago i ai. Ae ui i lea, o fualaau aina e mauoa i fualaau aina e taua tele le taumafaiga e faia ai se laau.