Pavali pavali

E faʻafefea ona faʻaogaina fale taʻavale mo le eria o le taulaga

O le faʻaleleia o ala i luga o le fale vevela poʻo latalata ane i se fale o le nuʻu, e manaʻo tagata uma ina ia le gata ina galulue, ae ia fetaui lelei foi i le fuafuaga atoa o le laufanua. O le mauaina o le mea sao e le masani ona galue. I ia tulaga, e toatele e filifili e fatuina paʻu ma o latou lava lima i le fale. E faʻapefea ona faia lenei mea, o le a matou taʻuina atu i lenei mea.

Faia o tafola i le fale, e aoga

Muamua, seʻi o tatou vaʻai pe faʻapefea ona aoga le faia o ni mea e teu ai oe. O le faagasologa o lona foafoaga e manaʻomia ai le tele o taimi, galuega ma le tausiga. O se mea e le mafaagaloina - o se taunuuga e te maua ai se auala faapitoa, faia e tusa ai ma le mamanu o lou fale ma le laufanua lata ane. Faʻataʻitaʻiga ma le valivali o taʻale, e mafai ona e piilima ia mamanu ofoofogia.

O loʻo i ai foi le itu tau tamaoaiga o le lomiga: o le faapipiiina o laupepa mo auala i le atunuu, e faia e le lima, e sili atu ona taugofie nai lo oloa ua maeʻa. E le gata i lea, e mafai ona e faia le paʻu e tusa ai ma uiga o lona faʻatinoga. O le ufiufi o malae taʻavale, auala savali, ulufale atu i le faletaavale o loʻo tuʻuina atu i ai manaʻoga eseese mo le malosi ma isi uiga.

Le faagasologa o le faia o paʻu pa

O le mea lea, afai o oe o loʻo musuia e le manatu o le faia o se ufiufi oe lavalava, seʻi o tatou auiliiliina lenei fesili.

Faia o se pepa a le tagata lava ia

Ina ia faia se tui i le fale i ou lava lima, o le ae manaʻomia se pepa e faʻaaogaina ai oloa. E mafai ona maua fomu talafeagai i soo se faleoloa faapitoa. O le a ofoina atu ia te oe se vateatea tele o oloa gaosi i le foliga ma le lapoa. Ae tatau ona tatou manatua o le tele o ia mea ua fuafuaina mo na o le 200 paʻu. O le mea lea, i le filifilia ai o le pepa, e tatau ona faʻatau e tusa ma le sefululua ia koneteina.

E te iloa? O le faʻaaogaina o au lava tapuni faʻapipiʻi e mafai ona liua i se faiga foafoa e faʻaaoga ai le tele o vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaʻai meaai e talafeagai mo lenei pisinisi. Latou te matua vaivai, fetuutuunai ma i le taimi lava lea e tasi.

Filifiliga o mea ma sauniuniga o le fofo

Ina ia saunia se fofo mo fale o le lumanai, e tatau ona e faʻatau le sima ma le oneone, o le ae manaʻomia se tele vai. O le lelei o le faʻafefiloi e faʻalagolago i le faʻaalia o le maualuga ma le lelei o le sima na faʻaaogaina. Mo auala o togalaau e fautuaina e faʻaoga le kene M 500. O vaega uma e tatau ona mama, e leai se palapala ma lau. Afai oi totonu o oneone o loʻo i ai maa tetele - e le afaina. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai i le pele se tusiga faapitoa.

E te iloa? E mafai ona faateleina le malosi ma le tetee o le tui i le vevela i le vevela e ala i le faaopoopoina o mea faʻapitoa plastizers i le sima.
I le faʻatumuina o vaega i le tulaga talafeagai i le gafatia, e manaʻomia ona faʻafefiloi. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi ma se paʻu pipili. Ae afai e te fuafua e tuʻuina atu tusi tetele, e sili atu ona lelei le faʻatau muamua o se masini sima.

I le taimi mulimuli, o le oneone e muamua sasaa i totonu o le faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi le agitator, ma faʻapipiʻi faʻaopoopoina le sima. A maeʻa lena, e aunoa ma le faamutaina o le faʻafefiloi, faʻaopopo vai ma palasitisi i ni vaega laiti pe a manaʻomia.

E taua! O le tele o vai o le a faʻaitiitia ai le sima ma e mafai ona paʻu vave le fale i le taimi o le taotoga. Ma o le vaifofo e le o se mea e sili atu, faaopoopo le faamalosia o fiva ma vai-repressant additives i ai.
Ina ia mafai e le tui ona maua le lanu o loʻo manaʻomia, e faʻapipiʻi ai faʻalaʻau eleelea i le fofo. E taua tele le puipuia o tulaga alkaline, o le vanimonimo ma le ultraviolet. Ona tumau ai lea o lou lanu mo se taimi umi. E fautuaina le muamua faʻaopopo i le fofo e tusa ma le 30-50 g o le vali ma faʻaititia le tele o lona aofaiga, pe a manaʻomia. I le avea ai o se tulafono, i totonu o le 5-7 minute, e mauaina e le fofo se lanu lanu. Ma o le leai o ni moli i totonu o loʻo taʻu mai ai le saunia o le fofo mo le faʻaaogaina.

E faʻafefea ona sasaa le fofo i totonu o le fomu, tulaga o le faagasologa

O le taimi nei o le fofo e mafai ona sasaa i totonu. Aʻo le i tatau ona lūlūina lenei pepa i soʻo se suāuʻu, ae sili atu le lelei o le meli. Ma, a maeʻa le mago, e faigofie ona e aveesea le oloa.

E taua! I lenei laasaga, e mafai ona e faʻateleina le malosi o le oloa. Ina ia faia lenei mea, sasaa le fofo i totonu o le pala i le afa, ona tuu lea o se uaea, se uamea po o se upega i totonu. A maeʻa lena, ia luga luga le fofo i le au.
Ae o lenei fesili, pe faapefea ona faia ni paʻu paʻu ma ou lava lima, e le muta iina. E ono i ai ni faʻataʻitaʻiga i le vaifofo, lea e faʻamalo ai le masima. Ina ia faʻaitiitia lenei faʻafitauli, e tatau ona tuʻuina atu pepa i luga o le laulau vibration. Aʻo faagasolo le faʻagasolo pea o le faʻaogaina o le sima, o le a tuʻu ai le maualuga o le ea. O lenei laulau e mafai ona sui ai soʻo se fata poʻo se fagu. O loʻo faʻapipiʻi pepa, ma o le fausiaina o loʻo tafe mai itu uma ma se mallet.

Auala e faʻagogo ma le taimi e faʻaaoga ai

O le isi laasaga o le faʻamagoina o oloa maeʻa. E tatau ona ufiufi foliga o le lolo i le paʻu palasiti ma faʻatali mo le 3 aso. Ia faʻamautinoa o loʻo manaʻomia pea le maualuga o le susu i le lumanaʻi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona faʻaleleia i se taimi i le vai.

A maeʻa le mago, faʻapipiʻi lemu ia pepa, punou pito ma aveese le oloa. Ae e le mafai ona faʻaaogaina - e tatau ona tutū i isi 3-4 vaiaso mo le tui e faʻamago ma malosi ai.

Tekinolosi gaosi oloa o paʻu paʻu

I le faʻaopopo atu i le sima, o loʻo faʻaaogaina le paʻu paʻu e fai ai taʻale. O loʻo faia mai pusa gaosi. O paʻu lava ia, e pei o se tulafono, e faia i mea e sili ona maualuga, talu ai e mafai ona latou tuʻuina atu mamafa mamafa mo se taimi umi.

O le mumu na faia mai ia i latou e mafai ona i ai vaega ninii e ese mai le 0.1 mm i le 10 mm. O le fea e faʻaaoga e faalagolago i le mea o le a taoto ai le paʻu paʻu ma pe faapefea ona faʻavaivaia.

E masani ona faia i le lanu uliuli, ae o nisi taimi e mafai ona valiina i isi lanu. E le gata i lea, e masani lava ona valiina vaega ninii (2-10 mm), e sili atu ona taugofie i le tau, talu ai e mafai ona aofia ai ni metala ma vali.

E taua! I le gaosiga o paʻu lanu lanu, e tatau ona fausia i ni laulau se lua, o le tasi e lanu. E mafai ona faatagaina pe afai o le tele o le mafiafia o le oloa e sili atu i le 1.5 cm. O le paʻu uliuli e ono manifinifi, ae faia i se mea e tasi.
O le gaosia o paʻu paʻu lava ia e faia i ni vaega se tolu.
  • I se laasaga sauniuni e sauniuni ai le paʻu paʻu. Mo lenei mea, ua aveese mai pupuni mai le mama o le itu ma o loʻo tuʻuina atu i latou i le gaosiga o masini. Ona sui lea o le pepe ma se vaega o le 1-4 mm.
  • Ma mai le mumu e tatau ona saunia le paluga e ala i le faaopoopoina o se pulu polyurethane. I le tulaga lava lea e tasi, e faʻapipiʻiina ai le tele o pigments i le lanu o le tui.

  • O le faʻafefiloi o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se masini faʻasalalau. E mafai ai e oe ona tuʻuina le paʻu o le mafiafia ma le mafiafia. E mafai ona malulu pe vevela le faasologa o le faagasologa. E faʻalagolago lava i mea masini e te faʻatauina mo le galuega.

Sini Suauu

O le isi auala e fatuina ai se auala matagofie i le atunuu o le faʻatumu lea i se sima. O lenei faagasologa e aofia ai vaega nei:

  • faailogaina o le nofoaga i lalo o le auala;
  • sauniuniga eleele;
  • faʻapipiʻiina o pepa;
  • aluga manu;
  • faʻatulagaga o le faʻaleleia elemene;
  • sasaa o le sima.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

Ina ia amata, e tatau ona e filifilia mea talafeagai ma mea faigaluega i luma atu:

  • maʻa paʻu;
  • oneone (sili atu le vaitafe);
  • sima;
  • maea ma pine mo le makaina;
  • mafai gafatia;
  • faʻasalaga;
  • pakete;
  • fao lima;
  • trowel;
  • faʻaleleia (sili atu le 12 mm mafiafia);
  • plywood poʻo laupapa laupapa.
A faʻapotopoto uma meafaigaluega ma mea faigaluega, e mafai ona e amataina le galuega saʻo.

E faʻafefea ona faʻafefiloi le fofo

Muamua lava, e tatau ona toso le fofo. E aofia ai le 3 vaega (sima, oneone ma le maa nutililii), o loʻo faʻafefiloi i se vaega faapitoa: o se pakete o lapisi ma 3 pakete oneone e ave i le pakete sima. Tipi lelei i latou i totonu o le suauu pipiʻi.

E te iloa? O nisi taimi e fautuaina e ave ni pakete se lua o lapisi ma sima, ae i lenei tulaga e tatau ai ona fofola le fofo e faʻaaoga ai se paʻu vevela. Afai e leai, e sili le taofi i le vaega o loʻo i luga.
O le kuluna e amata i le faʻaopoopoga o le vai i le mea faʻapipiʻi. Ona faaopoopo ai lea o le oneone ma faʻapipiʻi le sima, faʻaosoosoina pea. Pe a tufatufaina atu le oneone i le atoa o le masini, ua manatu le vaifofo ua saunia. O lenei e mafai ona e amata ona faʻatumu.

Sasaina o le sima i le faiga

O lenei laasaga e tele foi vaega. O le auala e sili ona vave ma sili ona faigofie o le makaina o ala. E tatau ona fuafua mamao po o fea o le a latou pasia ai, o le a le lautele o le a iai ma poʻo le a le mea e sili ona mamafa i le poto masani. Ona lafoina lea o pine i totonu o le eleele e ala i le tutusa o le mamao, ma o le maea ua feteenai i le va oi laua.

O lea e tatau ona e saunia le eleele mo le lafoina. Ina ia faia lenei mea, o le vaega pito i luga o le vela ua aveeseina i le loloto pe a ma le 7 cm, ua aveesea aʻa o laau. Afai latou te le aveeseina, o le a latou pala i lenei nofoaga, o le a faʻaaogaina ai le mea o le a faʻaputu ai le vai. I le taumalulu, o le a malolo, faʻavave le sima. Ona o lenei mea, atonu o le a tafe ai le ala.

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina lea o pepa o laupapa poʻo plywood. O le mea mulimuli e mafai ai e oe ona tuʻuina atu i le ala ni paʻu matagofie.

E taua! E tatau ona faʻatumu le ala i vaega ina ia i ai ni faʻamau i luga ina ia taui ai mo feteʻenaʻiga ma le faʻalauteleina o le sima e mafua mai i le tele o vevela. O le mea lea, o le pepa e mafai ona tuʻu i vaega. E le gata i lea, o le a faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meafaitino.

Ona faʻapipiʻiina lea o se mea faʻapitoa, o le a faʻaaogaina ai galuega o alavai, faʻapea foʻi ma tufatufaina atu le avega i luga o le ala. Ua fai se aluga o oneone ma otaota. Latou te le uuina le vai, o le mea lea o le a le nofo iina ma faalauteleina i le taumalulu ona o le malulu. Ae oneone e iu lava ina pa'ū ifo i lalo o otaota. O le puipuia o lenei mea, o loʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻi mea e le faʻamamaina i luga o le eleele: taualuga o le taualuga, agrofibre poʻo le geotextile.

O le lua mulimuli na tuʻu i le vai, ae aua le pala. A tuʻuina le aluga, e tatau ona paʻu. E le gata i lea, o le oneone vevela, e manaʻomia le fufuluina. I lenei auala, o le a sili ona lelei le faʻatulagaina, o le a puipuia ai le faʻaalia o faʻalavelave. Ae ia mautinoa o le laulau e pala.

E te iloa? O nisi taimi maa maʻa poʻo se sima lamolemole manifinifi e faʻaaogaina e fausia ai le ato. Ae i lenei tulaga, e tatau ona faʻalauteleina le ala i luma atu i lo latou mafiafia.
Toeitiiti lava o mea uma ua sauni mo le sasaa, ae muamua e te manaʻomia le tuʻuina atu o le faʻamalosia poʻo le faʻamalosia o le feʻau. Mo lenei, o le auala sauniuni e ufiufi i le paʻu palasitika e taofia ai le vave faʻamagoina o le sima. E tatau ona faʻamalosi, ma o le keli sima e auai i lenei gasegase, lea e vave ona alu ese mai le paluga i le oneone.

O lenei e mafai ona e faʻatumu le ala. Afai o se vaega o loʻo i lalo o le sima, ona tatau loa lea o le paʻu ma le sima e avea ma se vaega o le mafiafia o le 5 cm pe sili atu. I le faʻaaogaina malosi o le ala, e tatau ona i ai le mafiafia o le 7.5 cm le mafolafola. O le sima e sasaa i ni vaega, e faʻasolosolo ma faʻapipiʻiina se tasi seia oʻo ina aliali le keli. A maeʻa ona faʻafefiloi le paluga, e mafai ona e faʻapipiʻiina i se vaʻaloga ma, pe a tatau ai, faʻapipiʻi elemene teuteu. Ona tatau lea ona tapunia le sima i se ata tifaga mo le faamoemoega lava e tasi - ina ia faʻamalosi, ma e le faʻagogo, e tatau ona faʻafefe faʻavaivai.

Afai e te fuafua e sasaa le sima i luga o le tele o laulau, o vavao i le va o mea faʻapipiʻi e le tatau ona sili atu nai lo le aso. A le o lea, o le pito i luga e le maua ai le pito i lalo. A maeʻa pe a ma le 3 aso, e mafai ona aveese le pepa, ma mafai ona faʻaaogaina le auala i isi isi aso.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le ufiufi o ala i totonu o le atunuʻu poʻo i se fale o fale o le fale lava ia e faigofie lava. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e faʻaola i le faʻaleleia o le teritori.