Laʻau

Clerodendrum: tuputupu aʻe ma tausi i le fale

Clerodendrum (laau e afaina ai) o se laau lauiloa mai le aiga o Verbenov. Aiga i totonu o le vevela o le siosiomaga o Asia, Aferika ma Amerika i saute.

I nisi o punaoa, clerodendrum ua taua o le "volcamery", lea e faaliliuina o le "alofa mama."

Faʻamatalaga

O le Clerodendron o se sui o laau taʻitoʻatasi ma laau vao. O laʻau e umi, maualuga lona faʻalautele, e mafai ona oʻo i le 4 mita le uumi. Tuuina atu le tele o laau toto, o le ogalaau o le lianoid poo le laau.

O le paʻu e manifinifi ma lamolemole, o le lanu o le lanumeamata lanumeamata poʻo le lanumumu-enaena. Foliga faʻafeagai ma petioles pupuu o le emerald poʻo le lanu uliuli. O laulaau e foliga mai i le fatu, ovoid pe ovale, o pito e vaneina. Length - e oʻo atu i le 20 cm, o faʻasologa o loʻo taʻavale i luga o veins e manino le makaina.

Fugalaau e pei o logo e puʻeina i inflorescences-scutes poʻo panicles, o loʻo i totonu o axils o le laʻau po o luga o laʻau. O le foliga o fugalaau e faigata tele, e 2 o latou siama: o le muamua e 25 cm le lautele, o le lona lua e laʻititi laitiiti. O mea uumi ma le vevela e tuʻuina i le ogatotonu o le corolla.

O le fuga o le laau e amata mai le ogatotonu o le tautotogo e oo i le faaiuga o le taumafanafana, o loo i ai se manogi manaia lea e le gata ina fugalaau ae o laʻau foi. O ituaiga taʻitasi uma lava o loʻo i ai le lagona manogi. O le fugalaau e mafua mai i ituaiga o meaola eleʻele.

Ituaiga mo le Aiga Tuputupu Aʻe

E i ai ituaiga ituaiga o palakalafa, lea e mafai ona tupu i totonu:

VaʻaiFaʻamatalaga
UgandaniaO le nofoaga e nonofo ai Aferika i sasaʻe. O le umi o le mama e tusa ma le 3 mita. O fugalaau e 5 petale, e toe faʻaleleia ai lafu susulu, lanu-lanumoana ma le lanu viole. Ma le faʻaeteete lelei, e fuga mai i le ogatotonu o le tautotogo ia Oketopa.
QuadricularE i ai se lanu e le masani ai o laʻau: lanumeamata i luga, paʻu i lalo, o pito e faʻasino. Fugalaau e faʻaputuina i se fusi, i le tino o vae uʻamea, lanu-lilac-paʻepaʻe.
Bunge (Clerodendrum bungei)Luga - Saina. Laʻau faʻatasi ma se maualuga e oʻo atu i le 3 mita, o lauʻau e saʻo ma faʻalaina. O laʻau e faigata tele i le paʻi, o pito e tuʻuina. Fugalaau e afaina ai, lanu-piniki.
Thompson (Mrs. Thompson)E i ai le igoa o le clerdendrum e viia ai se faifeʻau mai Aferika e igoa ia Thompson. O le laau e fesuisuiai ma ogaoga tuai; e tu i fafo e tele puaʻa mai Mati ia Oketopa. O fugalaau o loʻo i le ituaiga o mea e foliga mai i le kapilima o lanu piniki ma le paʻepaʻe. Laʻau lanumeamata e lanumeamata poʻo samasama-lanumeamata, umi - e oʻo i le 12 cm.
FiafiaO le laau e fesuisuiai fugalaau, o fualaau e tupu i le tele o le tausaga. O laulaau e foliga mai i le fatu, o pito e vaʻaia. O le umi o fugalaau e 2-3 cm, o le lanu e mumu.
Wollicha (faʻaipoipo vevela jasmine)Faletusi - Initia. Laʻau teuteu o le faʻatusatusaga tele. Paranesi o loʻo tautau i lalo. O le laʻau o se faʻataʻoto, o loʻo i ai le pito i luga, e oo atu i le 15 cm le umi. O faʻataʻitaʻiga o le ituaiga racemose, o loʻo tautau, o loʻo iai laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe, ma le tolu mita 2-3 cm.
Inerme (poleless, variegated)Laʻau faʻamaʻi saʻo, o le leai o le teuteuina e oʻo i le 3 mita. Faʻaluluina ovoid laʻau. O loʻo faʻaputuina mai i paʻu paʻepaʻe ma paʻu lanu violē.
FilipinoLaʻau e oʻo i le maualuga o le 2 mita, o laulaʻau e lapoa, veveve, o le pito i lalo e vevela. Fugalaau o lapoa lapoa, lanu piniki po o le kulimi, e foliga tutusa i foliga vaaia o rosa, ma e oʻo atu i le 8 cm le lautele. O faʻalavelave o le vaʻalele Filipaina o lau thyroid. Fugalaau e tupu i le tele o le tausaga.
Schmidt (filifili o le mamalu)O se ituaiga teuteu e aofia ai meaʻai e oʻo i le 50 cm, o loʻo iai fugalaau paʻepaʻe ma se pulou mumu. Faatasi ai ma le tausiga lelei, e fuga mai i le taumafanafana ma le taumalulu.
Wallica AlbarginataLaʻau, 30-40 cm le maualuga Fugalaau - lanu paʻepaʻe, faʻaputuina i faʻaogaina o le ituaiga racemose form. E fuga mai le tautotogo o le tautotogo i le amataga o le tautoulu.
Le sili ona lalelei (Javanese, faapitoa)Evergreen laau, pe a tupu aʻe ile fale, ausia le maualuga 1 mita. E foliga mai o se vaitau umi o le vaitau - mai le amataga o Iuni ia Novema. O le laʻau o le fatu-foliga, e faʻafeagai ma le tipu. O fugalaau e laiti ma mumu.
StarshineLaʻau tele laʻau pe faʻaulu e oʻo ile afa mita le maualuga. O laulaau e lelei, o fugalaau e laiti, mumu.
Faamaumauga musikaE iloga i fualaau faiva e le masani ai; o sima e tautau mai fugalaau paʻepaʻe, e pei o "manoa".
Trichotomum CarnivalLaʻau faʻauʻu ma fugalaau lanu piniki lea e foliga mai o se faʻafeiloaʻi malulu.
Lulu po o lukoO le laʻau e tusitusi, faʻamalosi i le paʻi, fuga o le suamalie, o loʻo manaia lelei.
TripartiteSe laau e iai lau laʻau tele. E i ai ni fugalaau laniki piniki ma se nofoaga autu lanumoana ma ni faʻailoga lima.

Aiga Tausi

O le tausiaina o le telefoni i le fale e fesuisuiai e faalagolago i le taimi o le tausaga:

Taʻeleʻele tautotogoPau le taumalulu
Fua o le suavaiMaualuga, sili atu i le 70%.
Le malamalamaO le susulu, fugalaau e manaʻomia ona puipuia mai le faʻaalia tuusao i le la.
Lulu+ 20-25 tikeri.+ 12-14 tikeri.
FaʻasaFaʻaauauFaiva
Laʻei pito siliE tasi i le 14 asoTaimi e malolo ai - e tatau ona lafoaia faʻatoʻa

Nofoaga, faʻamalamalama, fafaga

O le tele o ituaiga o clerodendrum e sili atu le faasalalauina o le malamalama, ma o le aafia i le susulu malamalama o le la e ono mafua ai le mu ma le pala. O le nofoaga sili e tuʻu ai se fagu fugalaau e faʻapitoa i le itu i sisifo ma sasaʻe. E mafai ona e tuu le laau i le faamalama i saute, ona e manaʻomia lea ona e faʻaogaina se ie puipui.

Ole taimi o le fafaga e fesoʻotaʻi tonu ma le vaitau o le tausaga ma le vaitaimi o le tuputupu ae o laau. I le vaitau o le tautotogo ma le tau vevela, e manaʻomia le tele o le suāvai, clerodendrum e manaʻomia, ae na o le faʻamago muamua o le eleele. A uma ona tupu, e faʻaitiitia le tele o voluma. I le taimi o le taumalulu taumalulu, o le suavai e faaitiitia, o le mea autu o le tumau lea o le eleʻele i totonu o se tulaga malulu.

E tatau ona taofiofia le malulu o le ea, e tatau ona maualuga i taimi uma, talu ai o le mago e afaina ai le laau. I le leai o se tagata e faʻamaualaloina, e mafai ona faʻatautaia masani le faʻaaogaina o vai inu vevela.

Palu, palapala, totoina

O le laau e ola lelei i eleele lelei ma le vaivai o le maualuga o le eletise. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le faʻatauina lea o se faʻafefiloi lautele ma faaopoopo i ai sina aofaiga o oneone. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faia faʻapitoa le eleele e ala i le faʻafefiloi o vaega nei i vaega eseese:

  • peat;
  • laupepa ma le eleele palapala;
  • oneone lapoʻa.

Ina ia puipuia le faʻaalia o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, o le eleele e tatau ona faʻapalapalaina. Ina ia faia lenei mea, o le a lava lea e faʻamafanafanaina ai i se ogaumu poʻo le microwave.

E sili atu le ave o se atigi ipu e pei o se fagu, aua e mafai ai e le ea ona pasia ma faamautinoa le tausiga o se tulaga lelei o le susu. E le gata i lea, o laumei e sili atu ona mausali ma mamafa, lea e taʻalo taua tele i le taimi o le tupu aʻe o vao tetele. Pe a suia le laau, e fautuaina e filifili se ipu e tusa ma le 2 cm le lautele ma loloto ma lautele atu nai lo le koneteina tuai.

E tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete le totoina o toto i le faʻaaogaina o le metotia faʻafefe.

  1. O le eletise o le eleele ua maeʻa ese mai totonu o le tane, ina ia faigofie atu ona faʻamama, e mafai ona e pipiʻi puipui o le ulo. E matua faasaina le fesuiai o aʻa i lalo o le vai tafe.
  2. O le 2-3 cm alavai alavai o loʻo taatia i le pito i lalo o le fagu fou: faʻalautele le gaʻo, piliki piliki, faʻaaogaina maa laiti. E sasaa ifo le eleele i luga, ona tuu ai lea o se laau totoina i le ogatotonu o le tane, ma ua maeʻa ona faatumuina.
  3. Pe a uma ona faʻatumu, e faʻamamaina le eleele, pe a maeʻa ona alu, ona faʻaopopoina lea o le eleele.
  4. A uma ona toe totoina le laau, e fautuaina e faʻaaoga le penerato, o le a faʻaleleia ai le faagasologa.

Laʻei pito sili

I le tele o tulaga, o le fuga o le palrodendrum e amata mai ia Mati ia Oketopa ma ao faagasolo lenei vaitau e manaʻomia ai le faʻaofiina o meaʻai. E fautuaina i ituaiga eseese o fomaʻi - minerale ma mea faʻalemu.

Faatasi ai ma minerale, ua manatu lelei Agricola e aoga. O le maualuga o le faʻamaʻi faʻamalosi e aofia ai le FlorGumat. E mafai ona maua aʻa ma laei pito i luga.

Teuteu

I le tautotogo, ua faʻapuupuuina pupu vine e le tusa ma le tolu o le uumi, ua aveese faʻamago ma mamaʻi lala. I le faʻaopoopoga, i le taimi o le faʻaaogaina, o faatinoga nei e faia:

  1. O tumutumu o le tuputupu aʻe e fusi e avatu ai le fugalaau fugalaau.
  2. I le faia o se alavai i foliga o se laau, o lala uma ua aveeseina, ua na o le sili ona malosi o le fana e totoe, ua vavae ese i le maualuga pe tusa o le 0.6 m. O lala o loʻo i lalo ifo o le pale ua aveesea mai le fana.
  3. Lianas e le manaomia se teuteuga taua, ae i le tautotogo, e tatau lava ona e faapuupuuina pito o lala ma fusi laau.

Taimi e malolo ai

O le taimi o totoe e amata i le oʻo mai o le autumn. I le taimi lea, e tatau ona e musu e faʻamafanafana. E fautuaina e aveese uma lala mago mago, ona tuu lea o le fagu i se nofoaga malulu.

Tofiga

O le toe gaosia o le palaldendrum e mafai ona faia e fatu ma tipi.

E tatau ona faia ni afaina i le tautotogo. O laasaga nei-site-step instructions o le a fesoasoani e faʻatoʻo saʻo le laau:

  1. O selesele e seleseleina. Ua vaevaeina lālā tuʻufaʻatasia i ni vaega e 3-4 vaega faʻavae. O laulaau maualalo uma ua aveeseina, o le a lava le tuua o nai luga, pe afai e tele, ona faʻapuupuuina lea e tatau ona faia. O nei gaioiga o le a puipuia ai le leiloa o le tele o le susu.
  2. O le pito i lalo o filifili filifilia ua togafitia i aʻa ma totōina i totonu o se fugalaau. I le pito i lalo o le tane, o se alavai faʻavaivai i le foliga o maʻa laʻititi ma le faalauteleina o le omea ua faataatia muamua.
  3. E tumu pusa i le faʻafefiloi o oneone lelei ma peʻa, ave faʻatasi i aofaiga tutusa, ma tuʻu i totonu o se kiona.
  4. O aso uma latou te siakiina ai o latou tulaga, pe a talafeagai ai, e suʻeina i latou i se mea.
  5. A maeʻa ona faʻaalia aʻa, e tatau ona amata ona faʻamalosi le laau, aua o le taimi o le ea e faʻaleleia i aso uma.
  6. I le taimi lena, e pei ona mafai ona faia e le fomaʻi e aunoa ma se kiona, e mafai ona e faʻavasegaina i se nofoaga tumau. O le totōina e tatau ona faia ma le faʻaeteete, e pei ona i ai aʻa o le laau.

Mo le faʻaleleia e fatu, o mea nei e faia:

  • fatu laau ua totoina i totonu o pusa lapopoa ua tumu i le paluga o le koko o le niu ma le peʻa na ave i le aofaiga lava e tasi;
  • o loʻo faʻapenaina ai ma faʻamautu ai ipu i totonu o se nofoaga lelei, e manaʻomia ona faʻamalosi i aso uma;
  • o laau malolosi e totoina i se nofoaga tumau.

Mea sese i le tuua ma a latou faasaʻoga

Aʻo tausia le vaʻaia, o nisi mea sese e mafai ona tupu e manaʻomia ai le faʻamaonia vave:

FaʻaaligaMafuaagaFaasaoga
Pau o laʻau ma fugalaau.Paʻu maualalo, masini moli.Faʻataunuʻuina o le faʻaogaina o le vai e pei o le vai, e latalata i le vaʻaia le malamalama, faʻaleleia le maualuga o le 'ea.
Lanu samasama i lau.SuafaPuipui le faʻaalia i le laau i le susulu o le la.
Laʻau laiti.O le i ai i tulaga le talafeagai o le vevela.Tuuina atu le filemu i le taumalulu.
Le lava o le fugalaau.Le lelei le moli, maualalo le lelei o le vevela, leai se malolo i le taumalulu, leai se aoga o elemene taua.O le laau ua toe faʻalauteleina i le faamalama, o le vevela e faʻatulagaina, faatasi ai ma le amataga o le tautotogo o le tautotogo o loʻo faʻaaoga ai le faʻamalositino. O se vaitaimi malolo e faʻamaonia.

O faamai, meaola faalafua ma le pulea

I le faagasologa o le tuputupu ae, e mafai ona aʻafia i le tele o mala ma iniseti e tatau ona iloa i se taimi talafeagai ina ia mafai ai ona lavea le laau mai le oti:

FaʻaaligaMafuaagaFofo faafitauli
YellownessE talafeagai le vai ma fufulu le laau i le faʻaaogaina o vai malulu, lea e masani ona pala.
O le vaivai o le laau.Laʻu aʻa.Ua aveese Clerodendrum mai le ulo, ua fufulu le aʻa, ua aveese nofoaga ua faaleagaina. O aʻa e sosolo i le malala eletise. Ona totōina lea i le eleele fou ma ua faʻapipiʻiina le faʻagavai.
Faʻasagaga o mama, pala i luga o laʻau.Spider mite poʻo le papaʻe.Ua fufulu le laau i le vai, ona sosolo lea i se iniseti (2 ml o le Fitoverma ua faʻaitiitia i totonu o le lita). A mavae le lua vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga.
Lueina o laʻau i totonu.Aphids.Ua aveeseina laʻau sili ona leaga, o le isi o loʻo fufuluina ma faʻavaliina i soo se iniseti. A maeʻa le lua vaiaso, ona toe togafitia lea o le laau.

Fai mai Mr. Summer Resitala: Clerodendrum - laau o le fiafia

O Clerodendrum e i ai sona aafiaga lelei i uiga o se tagata, faʻaleleia tulaga lautele, maua ai se siosiomaga lelei i puipui o le fale ma tuʻuina atu le alofa.

O loʻo i ai se tala faʻasolopito e faapea, i Roma anamua sa i ai se faʻapitoa faʻapitoa a lenei laau, na tuʻuina atu i le atua fafine o le alofa Venus. O tagata taʻitoʻatasi uma o lenei tapuaiga na feiloai ma lona toʻalua moni.

Ae o loʻo i ai foi se talitonuga e faʻafefeina e le clerodendrum le faʻavauvau, faʻaitiitia le manuia i le galuega ma i le tagata lava ia. O le au popoto Feng Shui e tetee tetee i lenei manatu, ma fai mai o soo se fugalaau e aumaia ai le fiafia i le fale. O le tau o le 150-200 rubles e le o se mafuaaga e teena ai lenei mea.