Uluaʻi ituaiga vine

O ituaiga sili ona lelei o vave vine

O le a le mea e lelei tele vine?

E vave ona vave ona aʻafia faʻaleagaina faʻamaʻi faʻaleagaina ona o lona tuputupu aʻe.

Ma, e moni, o le a mafai ona e fiafia i le la, o isi o le a na o se seleselega.

Vaʻaiga vine muamua "Purple"

O le vine vine "Violet" e faatatau i ituaiga muamua. Ua lava ia faʻasaga i gutu malulu ma e maualuga le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi eseese. O le palealii o wulapula laititi e valiina i le lanu lanu meamata. O laulaau e lanu meamata, e tele, o nisi taimi e laʻititi. O le laupepa lafola o loʻo faʻafeololo.

O laina o le ituaiga "Purple" e vaevaeina i totonu o laina e aunoa ma se avanoa pe tatala. Ua fuga vine i fugalaau fisexual. O nei mea, ua faia ai se fulufulu, o le umi e 17 cm ma le lautele e tusa ma le 12 cm. O le vae o vine vine ua umi, vali lanumeamata.

O le mamafa o le tasi auʻau e oʻo i le 150 kalama. O fua o latou lava ia o le auala, lanu, lanu viole, o nisi taimi o lanu uliuli ma le lanu uliuli. O le pulupulu o vine o se mea manogi ma malie. E i ai a latou meaʻai, o le vai lanu enaena, o nisi taimi ei ai ponaivi.

O uiga autu o le ituaiga "Violet" e aofia ai:

  • vine ua faʻaloloa ma faʻamalosia;
  • laʻau e tolu-lobed, bubbles;
  • tamaʻi vine laʻitiiti ma le 'ai o le nutmig;
  • umi le paʻu vae

O fualaau o vine vine "Purple", o laulaau ei ai foliga lapopoa. Paʻu pepa faʻasolosolo ma nifo malolosi i ona pito.

O le ituaiga "Purple" tatou te maua ai le maualuga ma le faifai pea. E matuā fua tele, o fuālāʻau fua tele e fai ma sili atu o pine.

E amata ona fua le vine i le maeʻa o le 134 aso mai le amataga o le fuga muamua. E mafai ona aoina nei faʻatasi ma le taunuu mai o le tautoulu, i aso muamua o Setema, ma mo le faia o le uaina latou te amata amataina i le faaiuga o le masina.

I lelei o le ituaiga "Purple" e aofia ai:

  • o vine e matua suamalie, ona e 84% le vai;
  • fualaau aina suamalie, suamalie;
  • tetee i le mailei;
  • matagi fefefe, e oo lava -27!

E pei lava o ituaiga eseese uma e laiti vaivaiga:

  • le faʻamalosia o le kanesa, phylloxera ma le vine varicella.

Mo le totoina o laau e filifili ai le laufanua i se malifa poʻo luga o laufanua valevalenoa, aua o le ituaiga "Violet" vave e amata ona pepese. E tupu i luga o eleele mamafa. O le tipiina, tuu mata matala, ma le faaleagaina - ua aveesea. Ina ua uma ona aveese le vine o le togi o loʻo faʻafouina lelei.

O le lua, faʻamalosi aʻo lei totoina ma humus, e 'eli loloto i le afa mita (luga o oneone oneone), ma 20 cm (i luga o le paʻu). Ua tuu se fualaʻau vine i totonu o se lua ma ufiufi i le palapala, e fai si pamu. E tatau ona vai vai na o vai mafanafana.

O vine ma se aʻa ua paʻuina ua totoina i le tautotogo, ma ua faʻamalosia le totoina o le vave totogo.

Vasega "Pa'ū" Manaʻomia se leoleo. O le taimi lava e totoina ai, o le a tuʻuina atu se lagolago i le eleele latalata ane ia te ia, lea o le a fusifusia ai se vine tuputupu aʻe. O le tausiga o vine e aofia ai le tatalaina o le eleele, fafagaina masani, aveese vao. I le taumalulu e le mafai ona e ufiufi vine. O le vine ua liliuina i se vaifofo o le copper sulphate.

Eseesega Faamanatuga o Kherson "Resident Resident"

O le fesuiaiga o le Kherson o le "Tausaga o le mafanafana" o se fua o vine. O ona fuifui tetele, 600 kalama taʻitasi. O latou o ni foliga lapopoa, mafiafia. O vine mamago e masani, oval, maua se maliega lelei lelei, lanu piniki. O fugalaau o fafine, o lea latou te manaʻomia ai se palota. O le aʻa e malosi, e masani lava o le papa. O laau taʻitasi e tusa ma le 445 mata.

O fua o le vine e masani ma tumau.

E amata ona vave amata, 100 aso talu mai le amataga o le vaitau tuputupu ae. E matua seleseleina i le vevela e le itiiti ifo ile 21 ° C.

O fua o fuāvine Jubilee Kherson "Resident Resident" o:

  • tulaga tulagaese ma matua suamalie;
  • maualuga maualuga;
  • amataga vave o taʻi tausaga;
  • E talafeagai mo le ola i vaega i matu:
  • tetee i le kiona;
  • le oumaum e le afaina.

O mea le lelei e aofia ai sina paʻu vela, o fatuga e ala i luga pe a uma le moe i le taumalulu e le o le taimi e tasi.

Eseesega Faamanatuga o Kherson "Resident Resident" e mafai ona ola ma fua mai i soo se eleele, e mamafa lava. Vaʻaia ma le faaeteete vine vine, aveese aʻa mago ma mama. O aʻa ua totoina i totonu o le palatini ma le povi paluga ua fefiloi ma le omea. O nisi taimi e sili atu ai i vine ua vaʻaia le togiina o le pito i luga o le pipi i le suka omea.

Ae o le laasaga muamua lava o le eliina o se pu i le loloto o le 50 cm. Ua salalau le aʻa o le aʻa, ua sasaa ifo i luga o le eleele se tamai laulau ma sasaa i pakete e tolu, ona lilo lea i le eleele. E tatau ona faʻalelei le faʻatau. E le tatau ona faʻatagaina le faʻaulu.

Anniversary of Kherson "Residential Resident" na totoina ia Setema.

O le tausiga o se togi e faigofie. E taua le fafagaina o vine i le fualaʻau-paluga faʻamalolo i se taimi tatau, ma o le taunuuga e le o toe umi. O le faateleina o le faʻaaogaina o gaioiga sili ona taatele:

  • sosolo loloto i luma o le fugaina;
  • fefaʻasoaʻiga faʻasalalau faʻatasi ma le vevela ma le sene;
  • o le aveeseina o se numera laʻitiiti o laulaau i le mea o loʻo fua mai ai le fua o le inflorescences, ma o le iʻuga, e maua ai e le fuifui le maualuga o le pisinisi.

Fualaau aina vine "White Delight"

O se tasi o vine sili ona lelei e taʻua o White Delight. E lauiloa i fuifui tetele, o lona mamafa e oʻo atu i le 600 kalama, ae o loʻo i ai fuifui fua e tusa ma le 2 kilokalama! E sili atu ona lelei, e seasea lava ona leai se mea. Le lanu o vine o le samasama. E lapopoʻa, o le lautele o le tino, e matua suamalie ma tino. O le tofo o vine e matua suamalie, ae le o le ufiufi.

O laau toto e laiti, ae o le fua.

E amata ona vave ona tupu, na o le 110 aso.

O le tele sili atu o le White Delight ituaiga o loʻo manatu i ai le mafai ona puipuia le foliga mai o fuifui mo le toe lua masina, e aunoa ma le toesea o le tofo ma le tuʻuina atu.

  • E mafai ona e faaopoopo i ai ma le fua o fualaau, toetoe 85%.
  • E talafeagai mo le tuputupu ae o le au faifaatoʻaga.

Eseese O le fiafia lanu paepae e laitiiti vaivaiga:

  • Na te manaomia le la ma le malamalama i taimi uma, aua o le paolo e le maua ai e le taimi le taimi e pese ai, ma o le a latou tofo i le tofo;
  • vaivai vaivai gase;
  • o le vailaʻau e le maluelue i le phylloxera ma le oidium;
  • e le fiafia i le malulu tele

O le totoina o vine e aofia ai laasaga autu nei:

  1. Sauniuniga o seleselega ma fualaau.
  2. Saunia o se nofoaga mo le lumanaʻi o vine.
  3. O le vevela o le ea e tatau ona le itiiti ifo i le 10 i totonu ole 5 aso.
  4. Totogaina totō ma aʻa lelei, o lona umi e tusa ma le 3 senitimita.
  5. O se pakete vai vevela ua sasaa atu i totonu o le lua, o lea o le a lagona ai e le fualaʻau le sili atu ona lelei.

"Fiafia lanu" na totoina i le tautotogo, i le faaiuga o Aperila.

Talu ai o le vine o le White Delight o loʻo faʻaalia e mata matala i le pito i lalo ole fana, ua vaeluaina i le 2 mata.

O le palapala e mulumulu e faʻaaoga ai sawdust, vaomago. Ma o le isi itu taua i le tausiga o le faʻamaʻiina 2-3 taimi i le taimi o le tuputupu ae, i vaiaso uma. Ia mautinoa ia aveese vao, nonoa le laau ma le vai.

E malie foi le faitau e uiga i vine sili ona lelei mo le eria Moscow

Fua o vine "Kodryanka"

O le ituaiga sili ona le lelei o loʻo taʻua o le "Codrean". O le fualaau aina lenei, e vave lava ona matua, e oʻo lava i luga o eleele sili ona matitiva.

O vao tetele, o fuifui tetele (o nisi taimi o lo latou mamafa e oʻo i le 1.5 kg), o vine tetele ma le tino o manu o uiga autu ia o le ituaiga Codreanka. O vine e pogisa, lanu viole, o mea masani lava.

Faʻateleina fua ma fua pea.

E mafai ona e 'aina vine mama pe a uma le 110, o nisi 118 aso.

I taua aofia ai:

  • sili ona lelei;
  • ata le lelei;
  • maualuga maua;
  • tetee i faʻamaʻi ma le malulu;
  • puipuiga o foliga vaaia ao faagasolo femalagaaiga.

Faatasi ai ma faaletonu o le ituaiga "Codrean" e mafai mausali i pea. Ae afai e saʻo le gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, sosolo gibberellin, ona mafai lea ona e maua ni vine tetele e aunoa ma ni fatu.

Vai vine "Kodryanka" na totoina i se nofoaga matala ma le la. I le tautotogo o le tautotogo e tupu i luma o le fegasoloaiga o sua i luga o tipi. E pei o le faʻaaogaina o mea na faʻaaogaina na faʻaaogaina mai le vine tausaga po o le tausaga faʻapitoa. O le eleele aʻo lei totoina e faʻamaʻaina ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma minerale.

Totoina o le ituaiga "Kodryanka" i le tautotogo, aʻo lei tosoina le pua.

O le tausiga e faigofie: faʻasusu faifaipea, mulching, fugaina ma faʻamalo, faʻapipiʻi mo le vaitau taumalulu. E sili atu le amataina o le fua i le tolu tausaga. Ae, o le tausiga lelei, "Kodryanka" o le a fiafia ia i tatou i vine suamalie i le tausaga lona lua.

  • I le timuga o le tausaga, o le vailaʻau o loʻo faʻasalalauina i gibberellin.
  • I le tasi taimi i tausaga uma e lua, o le faapalaʻau po o le humus e faʻaofiina i le palapala.
  • E talafeagai le faia o togafitiga faʻasaina ma Mikosan.

Fua o vine "Musika pulumu vave"

O vine vine "Musika lanu piniki" e faʻaalia i le i ai o moli mumu, o laulaau e lanu meamata. I luga o laʻau o loʻo vaaia i luga ma pito i lalo. Fugalaau bisexual, ie. e le manaʻomia ni mea faʻaopopo eletise.

O le foliga o launiu e umi, pei o se paʻu. Fualaau laiti o le laʻitiiti, e tusa ma le 200 kalama. O vine e lapotopoto, pogisa mumu, o le paʻu e umi. O le tofo o le aano e vaivai, manaia, ma se mea e 'ai. E malosi le aʻa. Ua maeʻa lau taʻi tausaga.

Eseesega "Mumu vave vave Muscat" e aumaia ai fua o fua.

"Lanu mumu Muscat" amata ona fua i le 140 aso. O le taimi o le seleselega o le vaiaso mulimuli o Setema.

Mama:

  • amataga vave;
  • faʻamafanafanaina;

Faʻafitauli:

  • O le ituaiga e le o le taumalulu-faigata, e mafai foi ona oti i le malulu, e matua paʻu lava i le tau.
  • Le lelei le puipuiga o le militili ma le oidium.
  • E le mausali i le leafworm ma le phylloxera.
  • Ua sasaa le ovaries, ma ua suamalie fua.
  • E faʻaleagaina e le apogaleveleve.
  • E masani ona i ai le pala.

O le totoina o vine e aofia ai:

  • filifilia se nofoaga talafeagai;
  • kiliina o se lua folau;
  • faatumu le lua i eleele eleele lelei e fefiloi ma manulele ma minerale;
  • o se tamai faaputuga ua faia i le ogatotonu o le lua ma o se tipi ua tuu i totonu;
  • o le lua ua ufitia i le eleele aʻo leʻi amataina le tuputupu aʻe;
  • e manaʻomia le ufiufi o se laau, mo se faʻataʻitaʻiga, i se tipi ese le fagu palasitika;
  • tele vai vai.

Ua toto vine i le tautotogo, mai le ogatotonu o Aperila seia oo i le faaiuga o Me. O le totoina o le Autumn e faia mai ia Setema e oʻo atu i Oketopa, seia oʻo i le amataga o matagi.

I nai uluai tausaga o le tuputupu aʻe o vine, o le eleele e latalata ane i le vavao ua matala ma vele. I le taunuu mai o le tautotogo, ua aveeseina ai aʻa vevela e taofia ai le tuputupu ae o le aʻa. Faʻasagaina le cultivar "Muscat pink early" e manaʻomia 4 taimi i le tausaga, e tatau ona fafaga faʻasoʻotoga i mea tau meaola.