Potatoes

Eseese pateta Mamanu faʻato'ā fanau mai Impala

Ua leva ona ola Potatoes ma tatau ai ona nofo i se nofoaga mamalu ia tatou meaʻai. O le tele o fai togalaau e leai se iloa pe faapefea ona fai e aunoa ma le totoina o lenei fualaau aina ia latou lava fuafuaga. O ituaiga ituaiga eseese e matua manaia lava, ma oi latou taitoatasi, i le taimi e tasi, e matua lelei lava. O le mea lea, o faafitauli e tulaʻi mai, o ai oi latou e tatau ona sili ona fiafia i ai ina ia mafai ai ona maua ni gaioiga lelei e aunoa ma ni faafitauli faapitoa ma ia maua ai se mea lelei maualuga i le gaosiga.

Filifiliga lelei mo le tulaueleele - pateta "Impala", matou te fautua atu ina ia faamasani i le faʻamatalaga o lenei ituaiga ma foliga o le galueaina ma le tausiga.

Faamatalaga ma le ata

O lenei uluaʻi fualaʻau na faʻaalia mai faʻafetai i le au Falani ma na avea ma taʻitaʻi mo se taimi umi. Ma e le o se mea e ofo ai, ona o le pateta "Impala" o se ituaiga uiga maualuga, lea e mafai ona malamalama i ai mai le faʻamatalaga o le ituaiga.

Lanu

Ole maualuga ole laʻau e mafai ona oʻo atu i le 75-80 cm. O le ogalaau e lapisi lava, e aofia ai le 4-5 tusiga o fatu, o loʻo iai lau lanu lanumeamata, o le laʻau tele, ma le galu taua i tafatafa o le pito o le lau laulaʻau. I le vaitau o le vavao, e totogo mai paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le vao.

Tubers

O le pati o loʻo i ai se foliga faʻalelei pe faʻalelei, o le mamafa o le tasi fualaau aina e 100-150 g. O le tubers e ufiufi i se paʻu mafiafia, lanu paʻepaʻe ma se fulufulu samasama. O la latou mea e iloagofie ai, e leai lava ni o latou mata, e laiti tele, e seasea ae o loʻo i luga o le fogaeleele. Le lanu o le pipi o le samasama po o le kulimi. Tasi laau e mafai ona aumai mai le 15 i le 18 aʻa toto. Potatoes "Impala" e aofia ai le 10.5 i le 15% maso.

E taua! Ona o le mea moni o le pateta ua vave ona vave tupu, i le itu i saute ma i le tau lelei e mafai ona seleseleina le seleselega 2 seleselega i le tau.

Eseese uiga

Ua faamamafa e le au atamamai o le pateta "Impala" ei ai uiga lelei i le toetoe lava o tulaga uma. O le vailaʻau e faʻatatau mo le 'aina o faʻatauga, o lona tofo e faʻatatau lelei lava. O lenei pateta e masani ona falai, tao ma faaopoopo i soupelu: e mafua mai i le mea moni e faapea i le taimi o togafitiga vevela e le suia ai e le tubers ia lanu ma taofi ai o latou foliga.

Malosiaga ma vaivaiga

E tele mea lelei i le ituaiga, ma e foliga mai e faʻamautinoa mo le totoina i lau togalaau.

  • E mafai ona seleseleina pateta fou i le vave i le 45 aso talu ona totoina, ma le 65 aso talu ona totoina, e matua vevela.
  • Lelei lelei, seleselega: e tusa ma le 50 tone pateta e mafai ona selesele mai se fanua e 1 ha.
  • E mafai ona ola uma i luga o le papa ma luga o vai susu.
  • Mo le totoina o lenei ituaiga e talafeagai ma soʻo se palapala.
  • Vaʻa lelei ona teuina.
  • Toa lelei.
  • Le fefe i le faaleagaina o masini; pe a uma le seleselega, o le fusi oloa e tumau i le 99% o aʻa o le aʻa.
  • E lava le puipuia i le tele o faʻamaʻi masani.

Matou te fautuaina oe e te faamasani i nei ituaiga o pateta: "Lorch", "Sante", "Kiwi", "Gala", "Luʻu Luʻu", "Irbitsky", "Queen Anna", "Rosara", "Blue", "Red Scarlett", " Nevsky, Rocco, Zhuravinka ma Cherry (Bellarosa).

O mea le lelei e le o iai, naʻo le pau le faʻamagaloina o le maualuga o le teteʻe atu i le tele o faʻamaʻi masani, ae faʻatasi ai ma le faʻatautaia o agrotechnology ma e mafai ona aloese mai ai. O le mea lelei, e le gata ina sili atu nai lo le le lelei, ma aua le tuua i latou se avanoa e le fiafia ai i lenei fale.

Faʻamaʻo saʻo

O le totoina vave ma lelei o se faʻamaoniga o se seleselega tele. Afai e te fuafuaina lelei le taimi ma totoina mea totō o le totoina, e faʻamaonia le manuia. Seʻio tatou tilotilo i mea uma i le faasologa.

Filifiliga o mea e totoina

E tatau ona tuʻufaʻatasiga i le totoina o meafaitino e fetaui ma tulaga o le ituaiga, aua o le taunuuga mulimuli o le a faʻalagolago i le lelei o le fatu. O fualaau toto mo le totoina e le tatau ona pala ma faailoga o faʻamaʻi eseese. Ina ia mafai ona maua le fualaau aina i luma atu o le taimi, ua totoina pateta. Mo le 2-3 aso, e tuʻuina ai fatu i totonu o se potu e maua ai le vevela o le ea + 20-25 ° C, ona tatau ai lea ona vevela le vevela mai le 11 i le 15 ° C, ma i le taimi lava e tasi e alu ai le malamalama i luga o pateta.

E taua! Ina ia faateleina le numera o mata i luga o fatu, latou te fusifusia. O le faʻataʻitaʻiga o le vaʻaia o pepa o loʻo faia i le pito i luga o aʻa.

Pe a tupu mai totogo i luga o le pateta, ua toetoe a sauni mo le totoina. E fautuaina e tagata tomai faapitoa e tatau ona teu mea totō i se vaifofo o le potassium mo le 30-40 minute (ua saunia le fofo i le fua faatatau o le 1 g o le vailaau i le 10 lita o le vai). O sea faiga e sili atu le agamalu nai lo togafitiga faʻamaʻi, ae e faʻapena foi ona sili atu le faʻasaʻoina o fatu i faʻamaʻi eseese. A maeʻa ona fufuluina aʻa i luga o le afi ma totō.

Le nofoaga sili ona lelei

O le mea pito sili ona taua pe a filifilia se nofoaga o le mataʻituina o le fua o le seleselega: e le totoina pateta i na nofoaga na tupu ai mea totō e pei o tamato, pepa ma eggplants i le taimi ua tuanaʻi. O le totōina pe a uma le tolo, o le taumalulu ma vao masani o le a lelei, i le tulaga lea e mafai ai ona e maua fua maualuga.

Taimi sili ona lelei

O tafaoga o le tau e faʻatatau tonu i tulaga tau. O Potatoes "Impala" e tatau ona totō i le laueleele vevela, o le mea lea e sili ai le faʻaleleia e tusa ai ma le tau. O le tele o taimi, o lenei vaitaimi e pau i Aperila - Me. A mavae le lua masina e mafai ona e seleseleina. Ma i lalo o tulaga lelei tau, e mafai ona e toe totoina pateta.

E te iloa? E mafai ona avea meaʻai ma mea inu i tagata. Afai e te tuua le fatu mo sina taimi i totonu o se nofoaga lelei, o le a faaputuputuina i totonu ia pusi moa. Afai o se aofaiga tele o lenei vailaau e ulu atu i le tino o le tagata, e mafai ona tupu ai le oona. E ui lava e le mafai e se tagata ona sau i luga o le kilokalama o laulaʻau lanumeamata lanumeamata. O lenei fualaau lea e manatu e leaga.

Faʻamasinoga faʻalelei

A o lei totoina le eleele e tatau ona matala lelei. Faʻalagolago i le lelei o le eleele, e faʻaaogaina fugalaʻau i luga o le saite, e ui lava o lenei ituaiga e matua leai lava se mea e uiga i le tuufaatasiga o le palapala. Afai, i lou manatu, o le eleʻele e matua le lelei ma faʻapalapalaina, o le faʻasusuina o mea tau mea e sili ona lelei e sili ona lelei. Ona gauia ai lea o moega, lea e toliina ai pitonuu i se mamao e 30 cm mai le tasi ma le isi, ma o se mamao o le 60 cm e tatau ona matauina i le va o laina.

O aiga o le pateta i totonu o fualaau suamalie o le: sunberry, pepino, blackshade pogisa, tamato ma eggplants.

Ina ia faatelevave le tuputupu ae, o le tele o tagata fai fualaau fualaau aina e faia ai le fomaʻi, ae o lea e tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete ia aua neʻi faʻaaogaina ae aua le afaina. O mea totō e le fautuaina ina ia tanumia tele, ma mai luga ia fautuaina e faʻatumu i luga o laʻau eleʻele o le 10-15 cm taʻitasi.

Aoga Tausi

O le taofiofia o pateni Impala e ese lava le eseese mai le tausiga o isi ituaiga. E tatau ona masani ona veleina moega o vao ma faʻamalo le palapala, faʻaleleia masani le faʻamaina. E talitonuina o aʻafiaga o le vai e afaina ai le tofo o pateta. I le faaopoopo atu, i le mavae ai o le 7-10 aso talu ona totoina, ua fautuaina e faʻaaoga fugalaau faʻamalosi - humus, togafusi poʻo moa moa, o le a fesoasoani tele i le faʻaleleia ma le faʻateleina o le tuputupu aʻe o laau toto.

O le togafitiga vave o fualaau eseese mo faʻamaʻi ma meaola faalafua e taua tele, e le tatau ona tatou faatali mo le taimi e maʻi ai laau, ae sili atu ona lelei le faia o togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le tau vevela e timu tele, e faʻaleleia le pulumu ma sauniuni e puipuia ai faʻamaʻi funga.

E te iloa? Faamaumau le mamafa o le pateta potato e tusa ma le 11.2 kilokalama na totoina e se faifaatoʻaga i Libya. Na matua ofo lava Khalil Semkhat ina ua tupu aʻe se tamaʻitaʻi i luga o lana fuafuaga, ona e leʻi taumafai e soli soʻo se faamaumauga ma e leʻi faia se mea faʻapitoa e faʻaleleia ai le tupu o pateta. I le taimi lava e tasi, na ulu atu ai le tamaloa i le Guinness Book of Records, o se taunuuga o le faʻateleina o le faatauina atu o ana pateta vave ma le fiafia i lana faatoʻaga.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai e mulimulitaʻia tulafono uma o le totōina ma o loʻo faʻaleleia lelei le meafaitino, e seasea lava ona feagai ma faafitauli ma faʻamaʻi ma meaola faalafua. E i ai se mea itiiti e lamatia ai le pipisi o siama, ae talu ai e vave lava ona totogo fatu, e mafai ona tupu le faamaʻi pe a totoina se fatuga lona lua, o lea e tatau ai ona e popole muamua i le auala e taofia ai le atiina ae o lenei maʻi. E le gata i lea, o le laau e i ai le malosi e tetee atu ai i le paʻu ma le siakiina o siaki.

I totonu o togalaau umukuka tele, o le numera o meaola faalafua o le a matua faaititia e ala i le faapipiiina o pateta i ni sauniuniga e pei o: Actellic, Iskra, Karbofos, Bitoxibacillin, Prestige ma Aktara.

E tusa ai ma meaola faalafua, o le ituaiga "Impala" e le ese mai isi ituaiga, o le mea lea ua fuafuaina ai le totoina o luga.

Fautuaga aoga

O nisi faʻamatalaga aoga e faʻamautinoa ai e sili atu mea na tutupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi:

  1. Pe a totoina, e manaʻomia le faʻaopopoina o le pefu laupapa i le totoina o pu.
  2. E tatau ona totō lelei fatuʻau Germinated, ina ia aua nei faʻaleagaina totogo.
  3. E ui i le mea moni o le ituaiga e le lelei i le eleele, o se maualuga o mea malie o le humus i le palapala ua taliaina.
  4. 14 aso ao leʻi seleseleina e manaʻomia ona tipi pito.
  5. Aua nei totoina le pateta i taimi uma i le laina e tasi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le eseesega o le Impala e matua leai lava se lelei ma e le manaʻomia ai se malamalama patino mo lona galueaina. O le mea lea, o le aoina o se laau toto i lalo o le malosi e oo lava i tagata e amataina le seleselega. O le mea pito sili ona taua: ia faʻaaogaina mea lelei e totoina ai ma ia faʻatino taimi e faʻatino ai mo le tausiga o ia.