Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga i tagata e faʻapipiʻi faʻamalosi: pe fia taimi i le tausaga ma o le a le umi e fuga ai le laau?

O le Orchid o se laau sili ona taua, ma ina ia mafai ai ona maua se vaomatua matagofie ma tumau, e tatau ona e totogia tele le gauai i le fugalaau. E mafai ona toe fuga o ia ma e oʻo lava i le tausaga atoa pe afai e mulimulitaia e le e ona le tulafono o le tausia o ia. E sili atu i le 25,000 ituaiga ma hybrids o lenei laau, ma o ituaiga taitasi e manaʻomia le faʻaaloalo mo ona foliga i le tausiga. O le tuputupu ae i totonu o le orchids o se ata. E fia taimi i le tausaga e mafai ona maua ai se uʻamea, pe faʻapefea ona faʻafefeteina lau fagafao i le taimi e tasi - matou te taʻu atu ia te oe i le tusiga.

Fugalaau foliga

I le taimi o le fugaina o le orchid e foliga moni moni. O fugalaau manogi manogi o loʻo i le pito i lalo o le ponuncle, ma o le vaomatua e amata i na pusa e latalata i lona pito, ma tatala malie. O inflorescences e mafai ona maua uma i luga o le monophonic, ma le motusia o le lanu mai le kiona-papaʻe i le uliuli. O le aofaʻiga o matala tatala e mafai ona oʻo atu i le tele o naiva.

E manaʻomia e le tagata ona tausia le lagolago mo le fugalaau ina ia aua nei gauia i lalo o le mamafa o fugalaau: faʻapipiʻi se lagolago mo i latou pe nonoa faʻatasi ma se lipine lalaga manifinifi.

O le a le mea e faalagolago i ai le fuaitau?

O le totogo mai i le fale ua fautua mai e fiafia le pusi lanumeamata ma le nofoaga masani. O le vaitau o le fugalaau o le fugalaau e amata i le faʻaali mai o se paʻu. E mafai e le aū ona oʻo atu i le mita. O le a le tele o le ulu o le peduncle aʻo leʻi tupu aʻe e faalagolago i tuutuuga, ae i le averesi e 1-2 masina. E mafai ona fuga le kulupu i soo se taimi o le tausaga, pe afai ua sauni le pule e faia ni tulaga talafeagai mo ia.

O le a le umi o le vaitaimi?

I lalo o tulaga lelei, e mafai ona faaauau pea le ola o le laau mo le lua i le tolu masina, ae o nisi o ituaiga meaola e mafai ona faʻafiafiaina o latou tagata e fuga i le tausaga atoa. O nisi o ituaiga o kulimi e manaʻomia se taimi e malolo ai, faʻaitiitia ai le tele o le faʻasaina ma le vevela e lata ane.

E fia taimi i le tausaga e tupu ai lenei mea?

Orchid e masani ona fuga i le tausaga. Faʻalagolago i ituaiga, o le umi o lenei vaitau e mafai ona ese mai le tele o vaiaso i ni nai masina. Faatasi ai ma le faʻaeteete lelei, o le a fuga mai le orchid i lona olaga atoa i tausaga uma, atonu e tele taimi i le tausaga. Pe a toe fuga le laau, pe a uma ona fuga, e faigata ona fai atu mautinoa, ae ua iloa e le mafai ona seleseleina pe a maeʻa muamua, e mafai foi ona toe faʻasao le tumutumu, e ui e masani lava ona vavae ese pe a maeʻa le tumutumu.

O afea ma pe faapefea ona tupu le laau?

Mo le taimi muamua

O le fugalaau muamua e amata masani lava pe a oʻo le fugalaau i le lua tausaga. Seʻi oʻo i lenei taimi, e le o faʻamoemoeina le taʻavale. O fualaau talavou e faʻapupulaina le malosi mo le fugaina i lenei vaitau, ma na o le taimi la e amata ai ona latou fiafia i tagata e ona manogi manogi.

Toe fai

I ituaiga laau eseese, e tupu i taimi eseese. A maeʻa pe a maeʻa e mafai e lau fagafaʻi ona faʻasaʻo le toe - e faalagolago i uiga o se ituaiga fugalaau, ma i luga o le tausiga: suavai, palapala, mea e aofia ai, vevela o le ea, nofoaga i le faamalama ma isi tulaga. Aʻo leʻi faʻatau se potu vaʻai, e tatau ona e faamasani i faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo e fiafia i ai ma fua i mea e te mafaia, pe o le a lava le taimi ma le malosi e tausi ai le fugalaau.

O le a le umi e fuga mulimuli?

I totonu o vaomatua, e mafai ona fuga mai le laau i taimi uma. Faʻasoa lelei, o mea i totonu o fale e maua mai fou fou mo le lua i le tolu masina, o nisi taimi e oʻo i le ono. Ae o nisi ituaiga o meaola - e masani lava ona aʻafia ai ituaiga o meaola - faʻaloloa umi ma sili atu i taimi uma, faia ni fugalaau fugalaau fou ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi, ae o le laau e ufiufi i le faʻaleagaina i taimi uma.

Faatonuga tausi

E faʻafia ma pe o le a le umi e mafai ona fuga ai se orchid e faalagolago i tuutuuga o lona tausiga. ma le auala e tausi ai se laau pe a uma.

  • O le tele lava o totonu o le orchids ei ai le uiga ese - latou te faʻaaogaina i le nofoaga ma le tulaga o le malamalama. Ma afai e te sui le nofoaga o le fugalaau, e vave ona tali mai e ala i le lafoina o fugalaau. O le mea lea, e le fautuaina e faimalaga e tusa ma ni nai senitimita, ina ia aua nei galo fugalaau.
  • E tatau foi ona e gauai i le faasusu. E fiafia Orchid i le vai. E mafai ona e faʻatulagaina se vai mafanafana, faataitai le timu vevela, ona ave lea o le vai mai le fua o le tuputupu aʻe e puipuia ai le pala.

    E taua: O nisi o ituaiga o pipiʻi e le tali lelei i le timu i le taimi o le fugalaau, e aoga le iloa e uiga i lenei mea aʻo lei faatauina se fugalaau.
  • O le taua tele o le ea o le eleele. O aʻa o le orchid e manaʻomia le ea, o le mea lea e le mafai ona faʻatagaina ai le eleele, pe a fai o le fugalaau o le a faʻaalu lona malosi e le o le fufuluina, ae i le aveesea o le susu mai le eleele.
  • Fertilizers ma se maualuga o mea e maua mai i fululaau o le a aʻafia ai le faʻavaeina o le uʻamea, pulupulu ma le umi o le fuga, ae e taua le matauina o le fua ma e le faʻafefe le fugalaau i mea faʻaopopo minerale. I le taimi o le fugaina o laau toto e le manaomia.
  • O le totipolo a Orchid i le taimi o le fugalaau e matua le mafai. I le lautele, o lenei tulafono e faʻaaoga i laau uma o le fugalaau.
  • O le tochi e matua fiafia lava i le malamalama, o lea e tatau ai ona e tausia i le faamalama i saute, sina pitenaya mai le la o le aoauli. O le le lava o le malamalama e tolopoina ai le foliga mai o le puipui ma tumutumu i luga.

    O le aso o le fugalaau e tatau ona le itiiti ifo i le 12 itula.

  • A maeʻa le fuga, e amataina le tele o vaovao i se taimi umi, pe a maua e le laau ua galo le malosi e toe ola ai. E tatau ona aveese le paʻu uameago, sui le eleele, aveese aʻa ua mate, faʻapipiʻi nofoaga na tipi ma gaʻo faʻamalosi ma faʻatagaina le fugalaau e malolo. E le o toe umi ae toe amata ona ia fauina le lapisi pepa ma maua ai le malosi e toe fai ai le alualu i luma o le fuga.
  • E taua foi le faatapulaaina o le fesootaiga o le laau ma iniseti. I le avea ai o se tulafono, pe a uma le faʻafefeteina, soʻo fugalaau.
  • Afai e teu i luga o le puipui, e le tatau ona aveeseina. E mafai ona e tipiina le pito i luga ma, atonu, e faaosofia ai le oso mai o se ufanafana fou.

    O le gaosiga e oʻo lava i se laufanua lauolaola atonu e le fiafia i le orchid, ma i lenei tausaga o le a musu e fuga.

  • O le orchid e le fiafia i le vaipanoa ma fualaau aina suamalie ma fualaau faisua, talu ai ona o le ethylene na lafoaia ei latou ei ai aafiaga le lelei i le faiga o le fugalaau. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e sili atu le sola ese o le ea pe faʻapipiʻi malie foi i isi potu.

Vitio e uiga ile tausiga o le orchid i le taimi o le fugalaau:

O le fugalaau o Orchid o se vaaiga manaia ma matagofie, ae e mafai ona faigata ona ausia. E taua tele le mulimuli i fautuaga mo le tausiga o nei laʻau matagofie ma le lauiloa, ona faʻafetai atu lea o le orchid i lē e ona ni manogi manogi.