Laʻau

Hydrangea Bobo - o le tele o ituaiga o taumalulu-o le mdrangea faigata

O Hydrangea Bobo o le laʻititi pito sili lea o le paniculate genus, e na o le 60-70 cm le maualuga le maualuga, e faʻaputuina ai laau vao e foliga tutusa ma se vaega. E vave ona tupu le pa, o lea e matua tele lava le fugalaau.

Hydrangea afuaga

Paniculata hydrangea Bobo, ina ua faaali mai i Europa i le XVIII seneturi, na ia mauaina le amanaiaina o tagata fai togalaau. Laʻau faʻapipiʻi mai Iapani e talisapaia mo le avanoa e faamemelo ai i le matagofie o polo o inflorescences. O tagata faʻatoʻa mai atunuu eseese na fesoasoani i se togalaau faʻapitoa i Europa.

Hydrangea paniculata Bobo na fafagaina e saienitisi mai Peleseuma, ma maua ai se faailoga i le fugalaau fugalaau a Florall mo le ituaiga fugalaau fou e sili ona lelei. O se taunuuga o le tele o tausaga o galuega filifilia, o lenei ituaiga o meaola ua i ai nei le faigata o le taumalulu ma le tele o lanu.

Toa o le fuga

Faʻamatalaga o le hydrangea fugalaau Bobo

Hydrangea Wims Red - Faamatalaga o le panicled garden hydrangea

O le laau o se vao vao, o laʻau e mumu-lanu enaena, o laulaau e lapoa, oval, lanumeamata (i le tautoulu latou te lanu samasama), i autafa o le pito o vailaau. O le vaitau o le vaitau o Iulai-Setema.

O le ituaiga o ituaiga Hydrangea Bobo e vave fuga mai i le vaveao, ua amata i le amataga o Iulai, ona avea ai lea o se faaputuga osofaʻiga o laʻau paʻepaʻe laititi e latalata vavalalata. I le faaiuga o le taumafanafana, e fugalaau e fugalaau sina lanu piniki, ae o Bobo hydrangea e tumau pea ona manaia seia oo i le tautotogo. E ui i la latou laʻitiiti, latou te teteʻi i le tele, ma le tupuga faʻafuaseʻi. Faʻatupulaia le aafiaga o le faʻaaogaina o mea e tutusa ma pyramids.

O fugalaau paʻepaʻe matagofie e faʻapipiʻiina i le malosi malosi o fugālaau, aʻo latou mamae, latou te mauaina ni lanu piniki maamae. Fugalaau fugalaau e laiti, fufui vave, fugalaau le lapopoa e tele atu. Faʻalumaina Hydrangea Bobo tosina mai pi, aua o se mea fiafia.

Pink tenderness

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

O foliga vaaia o meaola ma atinae e faalagolago i le vaitau. Afai e te faʻatauina laau i le amataga o le tautotogo (Mati-Aperila), e tatau ona e malamalama o le tele oi latou o loʻo i le taimi moe. O se faʻamatalaga saʻo o le vaʻaia o Bobo hydrangea o le a fesoasoani ia te oe e filifili le mea totino totō totō. O seleni e masani lava e le o iai ni laulaau ma ua afaina pe faatoa amata ona atiaʻe. O nisi ua vave ona tuputupu ae talu mai Mati, e ui i le malulu, ae o isi e manaʻomia pea ni mafanafana, o uiga o le tautotogo i le amataga o le taumafanafana.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Chlorosis o le panicle poʻo le mdrangea lapopoʻa - faʻafefea ona togafitia lau

O fufuluga o le vaomatua e manaʻomia ai le humus faʻalelei ma le susu i taimi uma o le toto. Soʻo se paʻu, e manaʻomia ona e faʻapipiʻi meaʻai po o paluga. E fiafia tele le laau i le paʻu pine.

E le mafai ona tuʻuina le togavao i tafatafa o laau e susunuina ai le suavai, a leai o le a latou aveina uma le vai mo i latou, ma o le a mafatia Bobo. O le nofoaga e tatau ona iai le malu malu po o le la, ae le vevela. E le umi se taimi e faʻamago ai, ae e mautinoa lava e fiafia i le susu susu.

E taua! E talafeagai lelei Bobo e tusa lava mo tagata faʻanoanoa fai togalaau pe mo i latou e itiiti se taimi e galulue ai i le togalaau. O le ituaiga e le manaʻomia se tausiga faapitoa, o lea e le faigata ai ona tausia.

Auala e filifili ai le nofoaga sili ona lelei

E sili ona lelei le faʻaleleia o eleele ile faapaologa. O le palapala e tatau ona faʻaleleia, sina malie, ma humus. I nofoaga lafulemu, o laau faʻasalalau i nilala siliva, e pei o le uila paʻu pepe Pulu Pele ma le kilipa Glacier, lea o le a nofo fiafia i lalo o Bobo, o le a avea ma se kamupani lelei.

I le taimi o le tuputupu aʻe, e aoga le tuʻuina atu o le vao i se tele o vai, faapea foi meaʻai.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Planted panicle hydrangea Bobo i le tautotogo ma le tautotogo. O ona aa e le o loloto, ae faʻalaina, o lea e te manaʻomia ai le faʻatulagaina o laau e le sili atu ma le tasi le mita mai le tasi.

  1. A o lei totoina le hydrangeas, e tatau ona eli se lua e lua e pei o foliga o lona aʻa, ia faatumuina i le eleele ua saunia mo le eletise poo, ia faia faatasi ma se paluga o ia lava, o le afa i le afa o le eleele lafulemu ma peat acid. Ina ia faʻaleleia le tamaoaiga o le eleele, e tatau ona faʻaopopo le faapalaga.
  2. Toto se afifi i le loloto na tupu ai i totonu o se fagu po o se vasega pepe.
  3. Tapuni malosi ina ia leai ni mea e mafai ai e aʻa ona sologo ma vai.

E le gata i lea, e manaʻomia le tatalaina o le laau ia le itiiti ifo ma le tasi i le lua i le tolu masina, aua e fiafia i le "fogaeleele" eleele.

Muamua furanau pe a uma ona toto

Faʻapenaina o le hydrangea bobo

Ituaiga o le Hydrangea Magic Fire panicle: totoina ma tausia ile eleele

O Bobo dwarf hydrangea o le a sili ona taliaina le faiga o le toe gaosia i le tautotogo po o le autumn e ala i le faʻaaogaina, vavae ma vaeluaina le vao.

O le auala sili ona faigofie o le vaevaega. O le vao ua eli ma vaeluaina e se naifi po o se uʻamea mafiafia i ni vaega ma ni mama. E le mafai ona e ave le vao atoa, ae na ona eli i le isi itu, vaevae i vaega. Suʻe se tasi, ma tuʻu le lona lua i lona nofoaga. Pe a totoina ni vao laiti, ia mautinoa ia lelei le vai, ona faʻaopopo ai lea o aʻafiaga e maua ai le malosi ma le alualu i luma.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O se auala lenei o le totoina o laau toto: o le vaega lea e taua o le vavae ese mai le vavao o tina. Maua ni aʻa laau e taofia ai meatotino o lenei ituaiga ma ituaiga. Afai o lālā tonu o le lā e pa'ū i luga o le vavae, e fautuaina i le faʻaogaina o le paolo e ala i le fausiaina o se ituaiga o ufiufi i luga oi latou.

E mafai ona e vavaeina i latou i le taumalulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le vela poʻo se isi nofoaga malulu.

I le masina o Iuni, e seleseleina seleselega mai le taʻaleʻale talavou ma se mulivae (vaega o le tausaga ua mavae). Ma o Iulai e mafai ona vavaeeseina mai le vaega e le faʻaaogaina o lala. E tatau ona faʻaaoga vaega pito i luga o le tipu i le lua o tulafono laiti, o lapisi laulaʻau e vaʻaia i totonu e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le susu.

Laʻau

I le avea ai o se mea muamua, faʻaaoga se paluga o peat ma le oneone i se fuataga 2: 1 poʻo le eleele faʻatasi ma laʻau, o loʻo faʻapala ai le oneone.

E taua! O le tulaga mo le tausiga o le vavaeeseina o le hydrangea panic Bobo o le faamautinoaina o le maualuga o le suavai - faʻafefe faʻafefe poʻo fofo.

O laasaga o loʻo taʻavale e lelei tele, o le maualuga o le ola e maualuga. I nofoaga malulu, o aʻa o aʻafia ua ola i greenhouses, o falesa po o ipu, o fea e sili atu ona faigofie ile tausia oi latou aʻo le i faʻasaoina i le laufanua e faʻavavau.

Bobo Hydrangea Tausiga

O le alu ese e aofia ai le faʻasusu masani, faʻamaʻapeina o le palapala, laʻei pito i luga, tipi ma le veleina. O Hydrangeas o fugalaau ola, latou te nofouta i le leai o se vai. I le tautotogo ma aʻo leʻi fugaina, e lelei le fafagaina o faʻamalaʻau.

Teuteu

A maeʻa, e fugalaau fugalaau tumau o latou uiga teuteu seia oʻo i le tautotogo, o lea e le tatau ona vavaeina. O le teuteuga e faia i le amataga o le tautotogo ae leʻi amataina le vaitau tuputupu aʻe i tausaga taʻitasi: e aveeseina i lalo vaega o le eleele seia oʻo i le uluaʻi ulugalii malosi. E le manaʻomia le teuteuina o vine, aua e ono afaina ai le faiva. Afai o le vaomatua e matua mafiafia, ua lava lea e aveese ai lala tuai, vaivai ma felafoaʻi ma aʻa.

Young, faatoa totoina togavao e le manaʻomia le teuteuina malosi. E tatau ona e asiasia le vaomatua ma filifili vaʻavaʻai lala ua faaleagaina ma vaivai. O pusi uma i le tausaga talu ai e malosi malosi i le maualuga e tasi: 1-2 pailua o mata aʻoga lelei ma lelei.

Faʻalogo lelei! E taua tele le aveese uma o lālā faʻamaʻi, faʻamaonia ma vavalalata lea e faʻamalosi ai le vao.

O lenei faiga e matua faigofie lava mo le amataina o faifaatoaga, o lea e leai se mea e tatau ai ona e fefe i ai, aua e tusa lava pe le lelei le faia, o le a le aveesea ai oe mai lanu uma i lenei vaitau. Ma o le leai o se tipi o le a tupu ai le laau i fugalaau laiti. E tatau ona faia le taualumaga i luga o se kiona, e leai se mea e malolo ai, ma le aso manino ma mea mama.

Ole laulauina o pine o le lautele (sili atu i le 1 cm) ua fautuaina ina ia lūlūina i le suauu o le laumei ma se filogide e faʻagata ai le aʻafiaga o faʻamaʻi. Toto uma laʻau eletise.

Tulaga faʻatau

O ituaiga uma o vai e manaʻomia ai vaiinu masani, aemaise lava ile oneone malulu ma le vevela o le lā. E tatau ona i ai pea le tele o le susu; fautuaina e ufiufi le eleele i se laʻau o mulch. O le atugaluga sili lenei mo le hydrangea. E sili ona lelei le vai i le taeao po o le leva o le afiafi pe a leai se la e mu, e le puipuia e le vai malulu. Ae e mafai e oe i nisi taimi ona faʻatūina le vai i le aso atoa.

E taua! E leai se mea e le tatau ai ona inu vai i le lime!

Ua i ai se paʻu itiiti o le vai e mafua ai le uila o itu uma e lua ma mea leaga. I le vaitau o le tuputupu aʻe ma le fugalaau, e faʻamalūlūina le hydrangea i aso uma, e tatau ona susu le palapala i taimi uma, ae le lolovaia. Manatua pe a faʻafeinu oe e le mafai ona sasaa vai i luga o fugalaau.

Ina ua uma ona fafaga

Laʻei pito sili

E manaʻomia e Hydrangea le eleele lea e mafai ona felelei ai le ea ma e tumau pea le malulu.

O auala taatele o le fafagaina:

  • Faʻaopoopo le peʻa ma le humus - faʻaleleia fanua o le eleele.
  • Palu faʻamalosi - e faʻaleleia ai le toʻa ma le lelei o fuga.
  • Uʻamea ma le alumini - ina ia mafai ona faʻaaogaina le eleele ma maua fugalaau lanumoana o se taunuuga.

E lava le fafagaina 2 taimi i le tausaga: i le tautotogo - fugalaʻau faʻalealogia, i le vaega o le fuga o le fatu - o se faʻafefiloi o le alumia, potassium ma le superphosphate. E mafai foʻi ona e faʻatau mai faʻamaʻi vai, o vai vai i laau taʻitasi 7-10.

Faʻalogo lelei! O le taimi mulimuli e fafaga ai le laau i le sili atu nai lo le faaiuga o Aukuso.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

Afai o le aganuu e tilatila miti, ona tatau lea ona nonoa, ae maise lava pe a amata le fua tele o masini, a faʻapea o le a paʻu lala.

O tagata taʻitasi e maua se vao vaʻaia e mafai ona pulea le lanu o ona fugalaau, e tatau lava ona e suia le aoga o le palapala. Mo le mauaina o se lanu mumu-lanu piniki, e tatau ona lagolagoina se eleele e sili atu le eleele, o le eleele malosi e liliu ai fugalaau i le lanu violē.

Vaega o le tausiga ile malologa

Mai ia Oketopa ia Mati, e malolo le laau. O le mea lea, afai e te saunia lelei mo le taumalulu, e leai se tausiga faapitoa e manaʻomia.

O sauniuniga mo le taumalulu e aofia ai vaega nei:

  1. Ia Setema, taofi le susu.
  2. Aua e te talitali mo le taumalulu. Hydrangeas Bobo taumalulu lelei i la tatou tau, ma e leai se mea e tatau ona ufiufi ai mo le taumalulu, sei vagana ai itu i matu. O iina e tatau ona e tosoina le togavao ma ufiufi i se vaega o peat ma lau paʻu.
  3. O laufanua laititi e manaʻomia ona aveeseina pe a paʻu muamua froulu.
  4. A maeʻa laʻau, e tatau ona e nonoa le vao ina ia mafai ai e se kesi ona fai.

Ua oʻo mai le taumalulu

<

O le tele o avanoa mo le faaaogaina o Bobo i le mamanu e lautele. E foliga lelei i totonu o tamai togalaau, e totoina taʻitasi pe i ni vaega, e mafai ona avea o se mea teuteu tetele i luga o terraces ma balconies.

E masani ona faʻaaoga fugalaau e le aufaʻailogaina i fugalaau faʻatasi ma le tele o faʻailoga. I le taimi nei, rudbeckias, Kolosov lyatra, sage, lavender, sunflowers, echinacea, delphinium, eletise malosi, phlox, o fugalaau e fuga mai. E fautuaina i latou ina ia totōina i ni vaega tetele e lata i le hydrangea.

E ui lava o le laau e manatu e le lelei, ae o loo i ai pea i matagi malulu--35-45 ° C ua mate. Peitai e ui lava i nei tulaga fetolofi faigata o Siberia ma Urals, na latou maua ai se auala e fafagaina ai le maasiasi o le ogatotonu o le taumalulu-ituaiga faigata. Ae ui i lea, e tatau ona e faʻatauina ni fatu poʻo ni fatu totō ua ola i nei eria. O Bobo e tofotofoina e ala i tulaga faʻalotoifale ma lagona lelei iinei.