Laʻau

E faʻapefea ona totoina ma totoina vine i le totonugalemu o Rusia

I le tele o tausaga talu ai, o vine i togalaau o le totonugalemu o Rusia ua uma ona avea ma aga masani masani. I vaega o tagata atamamai poto masani, o uluai ituaiga o saute, malupuipuia lelei mo le taumalulu, ola manuia ma fua mai. Na faia foi e le au faʻatoʻa ni vailaʻau faʻapitoa i le faʻaititia o le malulu, o le faʻatoʻaga lea e faigofie mo se faʻatoa togalaau.

O a vine e mafai ona tutupu i le totonugalemu o Rusia

E tusa ai ma lona natura, o vine o se togavao i toga i le itu i saute. O lona agaʻi i luma i matu mai le vanu o faʻatoʻaga faʻavaomalo ua faʻamalosia e le tele o itu i le taimi e tasi:

  • taumalulu taumalulu;
  • vaitau tuputupu ae;
  • leai se vevela vevela.

E ui i lea, i le afa seneturi talu ai, o le tele o manuia na ausia i totonu o togalaau o Rusia tutotonu i le aganuu a le aufaipese o uluai ituaiga vine vine, ma o le taumalulu ma le malupuipuia e mafai ona malupuipuia e aunoa ma se malutaga ma aumai ai fua o le tausaga.

Latalata i vine vine i luga o le vitio

O vaega autu o le togavao i matu e tolu:

  • totoina vine i greenhouses;
  • ufiufi aganuu o ituaiga vine muamua i totonu o eleele tatala;
  • atinaʻeina o vailaʻau e le faʻafefeteina.

O le aganuu o le greenhouse e le o faʻateleina lautele i le au amateurs talu ai le tele o lona faʻamalosi ma le taugata.

O vine vine i Saute e mafai ona ola aʻe i totonu o greenhouses

Faʻaleagaina o aganuu o uluai ituaiga o le itu i saute i totonu o togalaau o le laina ogatotonu e mafai ona fai, e ui lava e faigata.

Mo le lata i le afa seneturi, o laʻu faifaatoaga o lo o ola ae i le tele o vine vine na aumai mai Crimea i tausaga o lona talavou. O o tatou nofoaga o loʻo i luga o se tamaʻi laʻitiiti e iai le eleele oneone lelei. I le atoaga, o la tatou vaalele Volga e latalata tele i le itumalo o Moscou, e na o sina vaitau vevela ma vevela ma sina taumalulu vaivai. O le mea moni, o nisi o ituaiga o oloa na faaulufaleina mai ua mou atu mo se taimi umi. O le mea e totoe, o le mea sili ona taua o Pearl Saba ma Chasla paʻepaʻe. O se mea mataʻina e faapea, i tulaga tatou te iai, o ituaiga o le gataifale o le Crimean e mafua mai i le maualuga o le kiona, e tupuga mai le aʻa i punavai uma, ao tatou vine i le lotoifale e tutusa lava (o le Alefa lenei, e tufatufaina i le ogatotonu i lalo o le igoa sese Isabella) manumalo i luga o puipui ma arbors, tuuina atu o seleselega faaletausaga e aunoa ma se popolega.

Faʻafanua ata o vine vine mo le pito i totonu

Vai vine mo le totonugalemu o Rusia (laulau)

UlutalaItuaigaFua lanuNofoaga mo le taumalulu ma le maluluFaʻafitauli faʻamaʻi
Pearl SabaVaʻaia vine vine EuropaPaʻepaʻeIa mautinoa e ufiufi ma le faaeteete (e saʻoloto i -19 ... -22 ° C)Maualalo
Chasla paʻepaʻeIa mautinoa ia ufiufi ma le faʻaeteete (togi i -15--18 ° C)
AlphaLaʻau vine a Labrusca ma vine vine i AmerikaPogisa uliuli e toetoe lava uliuliManumalo e aunoa ma se malutaga i -35 ... -40 ° CMaua maualuga
ZilgaLaʻau vine o Labrusca ma vine vineLanu moanaTaulau e aunoa ma se malutaga i -23 ... -26 ° C
Rusia ConcordLaʻau vine vine Labrusca ma vine vine AmurPogisa pinikiManumalo e aunoa ma se malutaga i -27 ... -30 ° CLuga maualuluga

Isabel (labrusque) ituaiga vine o vailaʻau faʻapitoa e maua mai faatasi ma le auai o le vine vine vao i North American. I o latou uiga, o fatuga ma le auai o vine vine Amur vao, lea e masani ona tofia i le ituaiga o ituaiga o ituaiga o ituaiga, e latalata tele ia i latou. O latou tulaga sili ona lelei:

  • faateleina le mamafa o le taumalulu (e oʻo i -35 -40 ° C e aunoa ma se fale);
  • masani ma fua tele;
  • maualuga le malosi o faʻamaʻi (i lo matou eria i le vaitau o Volti Labruscus e leai ni mea e leai se mea - e leai se mea e manaʻomia, e le afaina ai i matou);
  • tetee i le phylloxera (o le mea sili lea ona leaga o togavao i saute).

O le Isabella moni o se itu i saute ma se matua matua. I le ogatotonu o laina, o isi ituaiga o loʻo malupuipuia i lalo o lenei igoa, e masani lava o Alefa, faʻapea foʻi ma fualaau e leai ni igoa mai ituaiga o lenei vaega.

Ae o le tofo o vine ... o ituaiga o gafa ua i ai se uiga ese ma le manogi e le mafai ona fenumiai ma soo se mea lava. I se foliga fou, e le tele ni a latou tagata, ae mo le gaosia (uaina, compote, jam, e mafai ona palu faatasi ma isi fualaau aina ma vine) e matua lelei lava.

O tala e uiga i le tulaga taumatematega matautia o le vavala vavalalata ua faʻasalalauina faʻavave e tagata tauva - tagata Europa o le uaina mai vine vao. O le mea sili, o tagata Italia lava na latou totoina a latou lauiloa lauiloa (le Italia ituaiga eseese o le gataifale) e faaauau pea ona tausia ma tausia, ae le o le alu e aveese. Ma i le tele o doses, i se tulaga lautele, o soʻo se ava malosi e afaina ai.

Vine vine i luga o le vitio

Totoina vine i le totonugalemu o Rusia

Faatasi ai ma le manuia lelei o toto i se nofoaga lelei, vine e mafai ona ola ma fua mai mo le tele o tausaga, e aunoa ma le faaitiitia o fua.

Filifiliga ma sauniuniga o se fuafuaga mo se tovine

O togalaau lelei i totonu o le totonugalemu o Rusia:

  • o mauga o le itu i saute, sautesasae ma saute sisifo e susulu lelei ma mafanafana e le la;
  • puipuia mai matagi mālū malulu i tafatafa o puipui o fale, laupepa poʻo paʻu o vaomatua;
  • lafulemu, loloto o loʻo faʻaleleia le oneone oneone po o le lamolemole eleele palapala, faigofie ona faʻafefe i le vai ma le ea.

O vine e ola lelei i luga o le mafanafana ma le susulu o slopes

E matua le talafeagai mo le tovine:

  • pito i matu;
  • nofoaga ua ufitia e fale po o laau tetele;
  • peat bogs faʻatasi ma vai vavalalata vavalalata;
  • lauʻeleʻele malūlū ma eleele palapala mamafa, pe a faʻafefea vai i le tautotogo.

O le elemene aupito sili ona lelei o le eleele e tatau ona iai i le lautele o le 6.5-7.2 mo ituaiga vine o Europa o le ituaiga masani poʻo le 5.5-7.0 mo faʻalavelave lavelave o le Labruscus ma le vaega Amur. E tatau ona faʻavasega le palapala ile silia ma le tasi le tausaga aʻo le i totoina le tovine, ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le acidity pe a manaʻomia e ala i le faaopoopo o le lime poʻo le falaoamata i le dolomite. O meaola maʻaleʻaleʻa e faʻataʻapeʻapeina i luga o le saite aʻo leʻi oʻoina le loloto ma faʻapipiʻi i le eleele. E le mafai ona aumai sao i totonu o lua i le taimi o le totoina, e mafai ona susunuina aʻa o fualaau.

Laʻau sili ona maualuga mo le vine mai le 5.5 i le 7.2

O le masini o sosoʻo ma arbors

Mo lona tuputupu aʻe masani ma le fuaina mai o vine, o vine e manaʻomia ai se lagolago faʻalagolago, o lona faʻavaa e faia i paipa uʻamea umi po o fafie laupapa e faʻafefeteina i le visepisi. O vailaʻau o le taumalulu-e faigata ona tupu i luga o arbors o soʻo se maualuga ma le faʻatulagaga. O le tele o lagolago e faʻapipii i le itu i saute o le fale e talafeagai lelei mo vine.

Fesoasoani mo vine e faigofie ona tuʻuina i puipui i saute o fale

Mo le fufuluina o vine e le o se mea lelei le faʻatulagaina o lagolago i luga atu o le lua - lua ma le afa mita. Pe a fuafuaina le fausaga atoa, ia lava le avanoa e tatau ona tuʻuina atu mo le toina o vine i luga o le eleele.

O le ufiufi o vine mo le taumalulu e aveeseina mai lagolago ma faataatia i le eleele

O le lagolago sili ona faigofie mo vine o se tulaga o nisi o poutu ma se uaea e tuu i le va oi latou. O le mamao i le va o tuaoi tuaoi e tusa ma le lua mita, o loʻo eliina i totonu o le eleele pe a ma le afa mita, ma mo le faʻamaoni e sili atu le lelei. I taimi umi, e tatau ona faʻamalosia i luga o se tasi o auala auala ogaoga:

  • mai le pito i fafo o le solo, tamai koluma-ua eliina taula i le eleele faatasi ai ma se tau i fafo, o laina pito i fafo o loo nonoa ia i latou e ala i se uaea mafiafia;
  • o pou mamafa i totonu o le taʻavale e mausali le lagolagoina e ni pou lagolago faaopoopo, o pito pito i lalo o loʻo eliina i le eleele.

O le mamao i le va o taʻavale lata ane e tatau ona tusa ma le lua mita. O loʻo i ai i latou i le itu i matu-saute, o le mea lea e sili atu ona lelei le vao o vine ma sili atu ona faʻamalamalamaina e le la i le aso atoa.

O pusa tetele o vine vine e tatau ona faʻamalosia ma le faʻaeteete.

O le uaea i luga o le auala e tosoina i le tolu po o le fa laina laina tutusa ma le mamao i le va o le tolusefulu i le limasefulu senetimita. Afai e ufiufi vine, nai lo le telefoni masani, e mafai ona e faʻaosoina se maea malosi malosi e mafai ona tatalia se tasi poʻo ni vaitau foi.

Mo faʻamau taimi umi, aemaise lava mo vine e leai ni mea, o vaega uma o le laupapa e tatau ona faaleagaina i le pala, ma o itu uʻamea e tatau ona ufiufi i le ele.

Filifiliga ma le totoina o fualaau

I le totonugalemu o Rusia, o vine e sili ona totoina i le tautotogo, mai le amataga o Aperila seia oo i le faaiuga o Me. Faʻatasi ai ma se taʻaloga mulimuli ane, e lamatia ai le leai o se taimi e aʻafia ai aʻa i le taumafanafana. O fualaau e tatau ona faatauina i na o tausimai faapitoa o lo latou eria.

E leai se tulaga e tatau ai i se tasi ona totō laau toto mai le itu i saute: Muamua, e le lava le mamafa o le taumalulu, ma le lona lua, faatasi ai ma togavao i le itu i saute e mafai ona aumai i totonu o le togalaau le sili atu ona matautia o le pest - phylloxera, lea e le o totonugalemu o Rusia. Soʻo se fatuga mai se taʻavale e le o iloa igoa o auala o loʻo iai se tulaga lamatia.

Aʻo leʻi faʻatau, ia mautinoa o loʻo ola le fatu, e leʻi faʻamago pe pala. Faʻapipiʻi ma se aʻa faʻamautu e mafai ona faʻaaogaina seia oʻo ina tatala mata. E mafai foi ona i ai ni laʻau o le koneteina ma laʻau laʻau, i lenei tulaga, pe a uma ona totō, latou te manaʻomia se puipuiga faigofie mai le susulu o le lā ma toe foʻi mai.

Ina ia toto vine, ia eli ni lua loloto ma se alavai faʻavai i le pito i lalo

  • E manaʻomia tele pits mo vine, ma le loloto o le 60-70 senitimita ma le lautele o le 80-100 centimita. Lisi lelei i le tautoulu. O le mamao i le va o pu e lata ane e le tatau ona itiiti ifo nai lo le mita, e teu ai le mana, e mafai ona e eli lua pe a uma le lua i le tolu mita ma toto laau totoa e lua i itu taʻitasi i luga o itu o le lua.
  • I le pito i lalo o le lua, e tatau ona tuʻuina se alavai faʻavaivai o piliki malepelepe, iliili, fasi mafolafola ma isi mea faapena. O le mea e sili ona talafeagai o le faʻavaivai i luga o loams ma clays i mea e mafai ai ona maua le vai.
  • Mai le itu o le lua e faafesagaʻi ma le nofoaga o le totoina o le fatu, e manaʻomia le tuʻuina o se vaega o le paipa e faʻafeiloaʻi ai le suavai ina ia oʻo ai lona pito i lalo i le alavai ma le maualuga luga aʻe i luga o le palapala palapala i le lua. Mai le pito i luga, e tatau ona tapunia lenei fasi paipa i se tapuni mai se apa po o se atigi pipi tioata e aloese ai mai le maua o ni otaota eseese. O lenei faiga o le a mafai ai i le lumanaʻi ona faʻaleleia lelei le fua o vine, tuʻuina atu le vai i se loloto loloto saʻo i aʻa. E le mafai ona tuʻu le paipa paipa latalata i le fatu: i le taumalulu, e mafai ona malulu le aʻa. O le mamao aupito mamao mai le seedling i le paipa e tusa ma le 70 simetimita.
  • O se vaega o le eleele lelei o loʻo faʻafefiloi ma humus ma fugalaʻau e tatau ona sasaa i luga o le alavai. Fua faʻatatau o le faʻaleleia o le faʻaleleia i le lua: 1-2 pakete o le decomposed humus poʻo le faapalaga, 200-300 grams o le superphosphate, 50-100 karamu o le masima tiso. Nitrogen fertilizers, lime ma le fugalaau fou e le tatau ona faʻalauiloa i le taimi o le totoina.
  • I le taimi o le totoina, ua sasaa atu i totonu o le lua se faaputuga eleele eleele lelei ua saunia, lea e tatau ai ona taoto se fatuga ma se pa i le itu o le a faataatia ai vine pe a malulu mo le taumalulu. E le mafai ona totoina ni ituaiga o mea e le mafai ona puipuia.
  • O aʻa o le aʻa e tatau ona salalau solo i itu ma ufiufi i se vaega eleele. I le totoina lelei, o le vaega pito i lalo ole sulu (mulivae) e tatau ona loloto ile tusa ma le afa mita mai le eleele.
  • Afai o le a le mafai ona vevela le tumutumu o se fatu laau, e mafai loa ona ufitia uma ile eleele ina ia tumau ai pea le tasi i luga o le eleele. Afai o se fatu laau e fuga mai laulaʻau, e muamua ona totōina, ona tupu ai lea, pe a totogo le laau, ona faaopoopo lea o le eleele. Mo le taumafanafana muamua, o le lalolagi uma e aveese i le taimi o le eliina e tatau ona toe foi i le lua.
  • O le totoina o fatuga e tatau ona faʻamamaina ma le faʻaeteete i ni pakete vai se lua mai le faʻafeinu faʻatasi ma se sulu ina ia mafai ai e le palapala ona faʻaleleia ma faʻatusatusa.
  • A uma ona totō, e mafai ona e ufiufi le pu i le fatuga ma se fasi ata tifaga poʻo le faʻamalo, faʻasaga i pito o le mea ufiufi ma maʻa i le palapala. E sili ona tāua o se malutaga i le taimi o le vave totoina o laau totō ma lau laʻau lau.

Vaega o le vine vine ile totonugalemu ole Rusia

I le vaitau o le tau mafanafana, o le popolega autu i le tovine o le taofia lea o vine mai le liliu atu i totonu o le vaomatua e le mafaamatalaina. E matua tupu vave, ma o le tilotilo e leai ni mea e faʻafefiloi e faʻafefiloi i se auala e le mafai ona mafaufauina.

Faʻasolosolo i le taumalulu-o loʻo le mafai ona ufiufi ituaiga, mea uma lava e faigofie: aʻafia i luga i le itu saʻo, pe afai e tatau ai, e fesoʻotaʻi i le lagolago, tupu aʻe i se ala e le manaʻomia poʻo ua vave ona paʻu pe a talafeagai ma faʻapipiʻi i luga o le lagolago, poʻo le tipi poʻo le faapipii. O le galuega autu i lenei tulaga o le maua lea o se lanu meamata lanu meamata i le puipui o le gasebo poʻo le fale. O ituaiga Labrusque e tupu televave, ma e oʻo lava i le leai o se faʻatulagaga.

Winter-hardy vine vaʻa vine ola vave, faia se pupuʻu lanumeamata lanumeamata

A e galue i ituaiga eseese, e tatau lava ona e manatuaina i le tautoulu o le ai ai se galuega faigata e aveese ai vine mai lagolago ma tuʻu i luga o le eleele. I totonu o le gaosiga vine, o le faʻaaogaina o le faʻavaeina o laau ma le faʻatoʻaga e faʻaaogaina mo vasega taʻitasi, ia maitauina le mamanu, mamanu eseese, tulaga ma le maualuga o le atinaʻe o laau taʻitasi taitasi. O lea la latou te maua ai le maualuga o gaioiga o le sili ona lelei pisinisi. I tulaga amateur, aemaise lava mo tagata e amataina le togalaau, ua lava lea e maua ai sina seleselega o a latou lava vine, lea e mafai ona ausia e aunoa ma le tele o le poto.

Mo le sili atu ma le fasefulu tausaga, o loʻu mafanafana o le taumafanafana na maua i tausaga taʻitasi se fua o togalaau muamua i toga o le paʻepaʻe Chasla ma Saba Paʻa. O fualaau aina na vevela i le faaiuga o Setema, e le tele lapisi, ae o suamalie e suamalie ma lelei. I le taimi lava e tasi, na te le faia ni eseesega i le tausiga i le va o ana ituaiga (o loʻo ola pea o ia i le ituaiga o ituaiga o lapisi o le Crimean, e le o se mea lelei, ae sili atu ona lelei, e pei foi o Lydia, e toetoe lava a le matua tupu), ma ua faaitiitia le atoa o le taumafanafana. i le nonoaina o vine i luga o le mataupu faavae "e matagofie ma lelei", faaopoopo ai ma se malutaga maeʻaeʻa mo le taumalulu (e tautau foi ituaiga eseese ona o lo latou itu i saute).

O le vine vine Lydia o se ituaiga o ituaiga tafa o le itu i saute, e toetoe lava a le matua tumu i le ogatotonu

I le tau o le vaitau tutotonu o Rusia, e seasea lava ona manaomia e le vine fualaau, sei vagana ai le leai o timuga. E sili atu i le vai pe tusa ma le lua poʻo le tolu pakete vai i totonu o le laau e faʻaaoga i le taimi muamua pe a totoina se paipa paipa, e sili atu nai lo le faalua i le masina (mo laau laiti i le vevela vevela, vai se pakete vai i le vaiaso). E masani ona lamatia le masani ai o le faʻasalaina masani mo fualaau vine: i tulaga faʻapea, o le vao e sui atu i aʻa o loʻo taatia i luga o le eleele, ma le malulu i taimi o malulu malulu. E le mafai ona e inu i le taimi o le fugani (ona o le tele o le susu, o le malosi o le faapipiiina o le berry e faaitiitia) ma i le taimi o le matua o le seleselega (vaovao e tafe mai ona o le le mautonu).

Ua fuga vine i le afa muamua o Iuni. O le timu ma le timu o le tau i le taimi o le fugalaau e afaina ai le palota masani ma mafua ai le fausia o vine laiti lalo ifo (o le taloina o vine).O le tele o ituaiga faʻaonapo nei e iai fugalaau fugalaau ma e le manaʻomia le totoina o ituaiga eletise faaopoopo. Fugalaau ma vine tuai o vine e mafai ona afaina i fulufulu toe faafoi, o nisi taimi e tatau lava ona e ufiufi i luga o le ufiufi, o lea e lelei ai le tuu o le uaea eletise maualalo e le maualuga i luga o le eleele.

I le taimi o le fuga, o vine e sili ona vaivai, e afaina mai le malulu ma timuga.

O le eleele i totonu o le tovine e tatau ona taofiofi ma leai ni vao i le gasologa o le vaitau. O le faʻaleleia o le eleele ma soʻo se mea faʻamalosi tino poʻo se faapitoa o le a fesoasoani e faʻaumatia vao.

O le lua muamua - tolu tausaga talu ona totoina le fua o le vine na faʻaofiina i totonu o le totoina o le lua pe a totoina se fatu. Vaʻaiga faʻatoʻaga vine i tausaga taʻitasi i le tautotogo. E sili atu ona faigofie le faʻapipiʻiina o luga o le vai (fua mo le 1 adult bush):

  • 5 lita o vai;
  • 30-50 kalama o superphosphate;
  • 15-20 kalama o masima masima;
  • 25-30 kalama o le nitrate ammonium.

O le faʻaleleia lelei o le faʻaaogaina o le faʻamalo o le paipa o loʻo sasaa atu i paipa-vaʻalele faalua i le vaitau:

  • 8-10 aso aʻo lei tupu;
  • 8-10 aso pe a maeʻa.

I timuga timuga timuga, nai lo le faʻaaogaina o le faʻamalolo, o le faʻaaogaina o fugalaʻau e faʻaaogaina i le mea lava lea e tasi, e tufatufaina atu i luga o le vaega atoa o le lio ma latalata i le eleele.

I le tautotogo po o le autumn, o le afa o pakete o le faapalaga lelei o le faapalaʻau po o le humus e mafai ona aumai i lalo o togavao taʻitasi, e faʻaaoga ai e mulch le eleele pe paʻu papa i lalo pe a eli.

O faʻamaʻi matua o vine:

  • oluum (paʻu paʻu);
  • manogi (paʻu palapala);
  • lanu enaena.

I le ogatotonu o laina, o le lua muamua e seasea lava. I le faʻatinoga, i le tele o faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tufatufaina togafitiga faʻamaʻi pe afai e faʻatau muamua fualaau ola maloloina ma tausia le vao vine i se tulaga lelei, i se nofoaga lalelei ma e aunoa ma le tele o le faʻamalosi. Fuga o Rotten i le timu timuga, na o le tipi ese le pulu ma eli loloto i totonu o le eleele i fafo atu o le saite. O ituaiga Labrusque e le maʻi lava. E leai se phylloxera matautia (aʻa o le vine vine) i le ogatotonu. O le mea lea, vine vine i matu e mafai ma e tatau ona lelei le siosiomaga.

E le faʻaaoga e loʻu tuaoi soʻo se vailaau faʻasaina. Ae faʻafetai i se nofoaga faʻasalalau lelei ma le leai o fafo atu o faʻamaʻi pipisi, o ona vine uma e maloloina ma mamā, e oʻo lava i ituaiga e maualalo le faʻafitauli o maʻi.

Fausia o vine mo le taumalulu

I le tautoulu i tua o muamua fulufulu, e tatau ona aveeseina vine o vine vine mai lagolago ma faataatia i le eleele mo se malutaga. O laau pito i laiti, e oo lava i le tau malulu-faigata o le ituaiga o Labrus, e mafai foi ona faataatia i luga o le eleele ma e ufiufi ona puipuia. O le malutaga pito sili ona faigofie o se fasi filalassia poʻo le faʻamafa, o loʻo taatia i luga o le vine ma nutililiiina i pito i maa ina ia aua le faʻaumatia e le matagi.

O le malutaga sili ona faigofie o vine o le tuʻuina lea o le vine i luga o le palapala ma ufiufi i se fasi pepa faisuala, oomiina maa i pito i le eleele

E le tatau ona ufiufi uma ituaiga mea e le faʻamalosi:

  1. Ave ese le vine mai lagolago; ia tipi ese lemu ma ave laulaau i se faaputuga faapalaga pe afai latou te le malepelepe.
  2. Faʻamau i luga o le eleele i tafatafa o le togavao se paʻu faʻapipiʻi (palasitisi, fiberglass, ruberoid), faʻapipiʻi lelei le vine i luga e aunoa ma le gau.

    O vine o vine ua faataatia i luga o le palapala e le o ni mea e pala.

  3. O vine mamago e faataatia i luga o le eleele ma ni matau poʻo ni pito i lalo. E le mafai ona fusi mau i vine i se fusi.

    O fualaau e ufiufi e tatau ona faʻamautu i le eleele, aua o le lelei o vine e mafai ona nonoa faʻatasi

  4. E mafai foʻi ona e faʻamafanafanaina vine i laʻau faʻamalosi faʻasalalau poʻo vao fala. E le tatau ona afaina le faʻamalo mai le mimiti poʻo le tosina mai o manoa, e le talafeagai le vaomago ma le vao.
  5. Faʻamasani arcs i le pito i luga ma ufiufi i se ata eletise eleelea ina ia i ai sina avanoa vaalele i lalo o le malutaga. Faasolo i luga o pito o le ata ma maʻa ma fufulu i le eleele. E tatau ona faia lenei mea pe a tuʻuina atu le vevela o le vevela i le zero poʻo le lua tikeri i lalo.

    Ona fufulu ai lea o vine i le arcs ma le polyethylene eletise, ma faapipii ona pito i le eleele

O le taumalulu i le taimi o le tauvaga e le itiiti ifo le matautia mo vine nai lo gutu. O le mea lea, e le mafai ona e faanatinati atu i le malutaga, ma i le taimi o le taumalulu umi, e ono manaʻomia le ea, lea o le ata e siʻitia mai i pito.

I le tautotogo, e tatau ona faʻaalu vave fale i le taimi lava e uma ai ona paʻu le kiona. I le taimi muamua, e mafai ona tuʻuina vine mo sina taimi, ae le o fusifusia, ma afai ei ai se taufaamatau o le maalili, e faigofie lava ona ufiufi i se ata tifaga pe faʻamafa.

O le teuteuga o le Autumn e faaitiitia ai le faigata o le taumalulu o vine. I le tautotogo, i le taimi o le tafe o le suavai (faatoa amata ona tatalaina), o le tipi foi e matautia - o le ai ai se "tagi" malosi o vine, lea e matua faaleagaina ai laau. O le vaitau sili ona teuteu mo le kulupu ogatotonu e vave lava ona maeʻa matala, pe a uma le tafe, ae o laulaʻau ma pupuʻa e leʻi amata amata ona ola malosi. Pe a teuteuina vine i luga aʻe o se fatugaʻo, e taua tele le tuʻuina o se laʻau lua i le tolu senitimita. O le mea muamua latou te faia o le vavaeeseina mea uma ua maeʻa, malepe ma pala i luga o le tau malulu, faapea foi ma le tele o puʻu vaivai. Afai e lava le lelei o vine lelei e totoe, e umi lava ona mafai ona faapuupuuina, ma o nisi o matua e mafai ona vavae ese atoa.

A maeʻa ona teuteu, o vine e nonoa i se lagolago, e taumafai e tufatufa atu pe sili atu foi i luga o le fogaeleele, ma mafaufau i le tuputupu aʻe o le vevela o le toto.

Faʻamatalaga

O Alpha ma Zilgu e mafai ona tupu ae e le o ufiufi, ae e faalagolago i le microclimate o le 'upega tafaʻilagi.

tamara

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=28&t=2343&start=15

Zilga vine. I totonu o laufanua tuʻufaʻatasi ua tupu manuia ma fua mai e aunoa ma se fale.

Tina fafine

//www.websad.ru/archdis.php?code=880383

Isabella o se vine moni i saute. Ma o le mea tatou te taʻua "Isabella" mo lona tofo o le Isabella, o le mea moni o le "Ale"

Cother

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=1495

O le totoina o vine i le ogatotonu o Rusia e le faigata tele pe afai e te filifilia le ituaiga ma le nofoaga mo le totoina. O se faʻaoga tele o lenei itulagi o le leai lea o ni faʻalavelave faʻaleagaina e faʻafefe ai togavao i saute. Ma o le tele o vaomatua o vine vine e sili atu ona taumalulu e ola lelei e oo lava i tagata e amataina togalaau, e le o manaomia le malulu o le taumalulu poʻo le tausiga faigata.