Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona kuka le fafaga mo tagata faʻatau

O le faʻamaʻavaleina o meaʻai mo le fasia o se pisinisi sili ona lelei ma lauiloa, o le mea lea o le tele o faifaatoaga e fiafia i le tuʻuina atu o le mamafa o le maua o le moa. O se tasi o filifiliga lelei e ausia ai le mea e manaʻo i ai, o le faʻaaogaina lea o fafaga, e aofia ai naʻo mea e sili ona lelei. E mafai ona e faʻatau ni mea faʻafefiloi ua saunia, pe mafai foi ona e kuka mea uma lava oe, lea e mafai ona sili atu ona lelei le fofo.

Le lelei ma le le lelei o le fafagaina o le broiler

O nisi o faifaatoaga moa e le faʻatagaina le tuʻuina atu o moa ina ia faʻafefiloi ai meaʻai, ma finau ai latou manatu ile faiga e le masani ai.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le tele o le totoina o meaola i luga o se tulaga tau alamanuia, o lenei fofo o le a sili atu ona manuia nai lo le fafagaina o le sana.

E i ai le tele o faʻailoga o le fafagaina, ma sili atu i mea uma e aofia ai:

  • mauaina o manulele ia lava le tele o le lysine, protein ma amino acids, lea ei ai se aafiaga lelei i lo latou soifua maloloina;
  • televave vave ma maua se meaʻai lelei, e tusa lava pe i ai i le fafagaina o manu (o le maualuga o fuainumera e maua i le 1-1.5 masina o fafagaina masani i meaai fefiloi).

O le a fesoasoani foi ia te oe e aoao atili e uiga i le ala e fafaga lelei ai moa, pe faapefea ma le taimi e fafaga ai vao i broiler. Ma faʻafefea foi ona fai se mea e fafagaina ai tagata e faʻafefeteina ma mo tagata matutua.

Ae ui i lea, o lenei gaioiga e leai se mea e le mautinoa:

  • o le faʻaaogaina o le fafaga o meaʻai o le a manaomia ai oe i se tinoitupe tele (o ia ituaiga meaʻai e sili atu le tau nai lo fatu masani, e oʻo lava i faʻatasi ma vailaau faʻamaʻi);
  • o le a tatau ona mataʻituina pea le taumafaina o le vai e manulele (e tatau ona latou inu 2 taimi nai lo le 'ai);
  • o le avanoa e mafai ai ona iai se numera tele o vaega faʻapitoa, o le mea lea e tatau ai ona e filifili ma le faaeteete sauniuniga saunia (fafagaina i latou i le "kemisi" i soo se mataupu e le aoga).

Afai e te fafagaina moa mo lou lava taumafa, e matua le manaomia lava le faʻafesoʻotaʻi uma oi latou e fafaga. I tulaga ogaoga, e mafai ona e ulu atu i totonu o le meaai a le manulele, pe a maeʻa ona e mautinoa le maualuga o le faʻafefiloi (sili ona sauniuni ma oe lava lima).

E taua! O meaʻai suamalie e le faʻafefiloi lelei ma mea masani ma toetoe lava o taimi uma lava e tumau ai i fata i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe. E tusa ai ma lea, o le sili atu, o le tele o vailaʻau faʻasolosi oona o le a ulu atu i aano o moa.

Fafaga fua e faʻalagolago i le matua o le aufaʻi

I aso nei o loʻo i ai le tele o faʻalauiloaina o le fafagaina o meaai, o lea e mafai ai e faifaatoʻaga taʻitoʻatasi ona filifili se filifiliga patino e faavae i luga o manaʻoga o le tagata.

I le fausiaina o le tino, o le gaʻo e masani lava ona faia e tusa ai ma le faigofie, 2-stage scheme:

  • mai le taimi o le aliali mai o le moa lapisi ma le oʻo atu i le 1 masina e fafagaina i mea faʻapitoa (PC 5-4);
  • amata mai le 1 masina ma seia oʻo i le fasiga, e faʻaaogaina e le faifaatoʻaga le mea e taʻua o le "finishing" feed (PK 6-7).

O se mea e sili atu ona faigata, o le 3-stage fattening scheme, sili atu o uiga o faʻatoʻaga faʻatoʻaga tele:

  • e oo atu i le 3 vaiaso o le matua, e 'ai e manufeʻa le kulimi amata meaai (PK 5-4);
  • ona 2 fafagaina lea o latou i le fafagaina o le PC 6-6;
  • pe a mavae le 6 vaiaso o le matua ma oʻo atu i le taimi o le fasiga, faʻamaeʻa taumafa paleni ma le faʻamaina o le PC 6-7 e faʻaaogaina ma le faʻaaoga.

Aoao foi pe faʻafefea ona fafaga lelei le PC 5 ma le PC 6 fafaga mo tagata faʻatau.

O le faʻalavelave faʻalavelave, 4-laasaga o loʻo faʻaaogaina i na o gaosiga faʻapitoa o fale gaosimea:

  • e oo atu i le 5 aso o le matua, e fafagaina tagata talavou i le PC 5-3 fafaga (o le mea ua taua "muamua-amata");
  • ona faʻafefiloi ai lea o le tagata faʻataʻoto (PC 5-4), lea e faʻaaogaina seia oʻo i le 18 aso le matua o le moa, moe i totonu o fafaga;
  • mai le 19 i le aso 37, o manu felelei ua tuʻuina atu i ai mea faʻapitoa e fafaga ai meaai (PK 6-6);
  • ma mai le lona 38 aso seia oo i le taimi o le fasiga, ua tumu le au fafaga i le maeʻaina o meaʻai fafaga (PK 6-7).

O fua faatatau o le fafagaina o le a faʻalagolago i luga o le cross cross, o latou tausaga ma ola mamafa, o lea e tuʻuina atu ai e le tagata faifaatoaga lana lava fautuaga i le fafagaina o manulele.

Ae ui i lea, o tulaga taua e pei o lenei:

  • afai o le moa e tusa ma le 116 g, e tatau ona tuuina atu e tusa ma le 15-21 g o le fafaga fafaga i aso taitasi (o lenei filifiliga e talafeagai mai le fanau mai i le 5 aso le matua);
  • e oʻo atu i le 18 aso o le matua, o le faʻaititia o fua faatatau o loʻo faasolo ina faateleina - e oʻo atu i le 89 g i le 1 manulele;
  • mai i le 19 i le 37 aso o le gaʻo, e tuʻuina atu i tamaiti taʻitasi le 93-115 g o fualaau fafaga (o le tausaga lenei o le sili atu o le mamafa o manufeʻa e mafai ona maitauina: mai le 696 g i le 2 kilokalama).

E te iloa? E le gata o le a faʻaigoaina tagata e le gata o moa. O se faaupuga lautele lenei mo le tele o manu o le faatoʻaga o loʻo faʻaalia e ala i le faʻateleina o le tuputupu ae ma le atinaʻe. Ae o le lalolagi moa, o le tele lava o moa faʻaleleia e maua mai i matua e maua mai e pei o le paʻe paepae ma le papae paʻepaʻe.

I le faʻaiʻuga mulimuli o le fafagaina mo le 1 moa, 160-169 g o falaoa fefiloi ua fuafuaina, ma o lenei aofaiga o le faʻafefiloi ua tuʻuina atu i le fasiga (masani ona tupu i le 42-tausaga-old broiler age). O le mamafa o le mamafa o le tasi manulele i le taimi lenei e 2.4 kilokalama.

O le tuufaatasiga o meaʻai mo tagata faʻatau

Soʻo se aano o moa e manaʻomia ai le tele o mea taumafa paleni, ae a e faʻatau sau fafaga, e tatau ona e gauai vave atu ia latou mea taua. O faʻafefiloi mo tagata e faʻafefeteina e tatau ona aofia ai faʻamalosi, minerale ma vitamini, pulu (o loʻo i ai i le vao), sana ma le saito selesele.

O nei mea uma e matua talafeagai lava mo le tuputupu ae o le tino ma e tatau ona faia i luga o le tele o uiga o se vaitaimi patino o le ola manu.

O nei fafaga e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se tolu, i totonu o nei mea e tasi o le a avea ma mea iloga. "Amata" e aofia ai le tele o protein ma o loʻo faʻatusalia mai e se melkofraktsionny mea na faʻasolo ina ia le tataʻi le moa.

O le "Tuputupuʻe" o vailaʻau o loʻo aofia ai mea uma e manaʻomia mo le faʻaleleia atili o le tupu o le musele (moa), ma le "Faauma" e ese mai lomiga muamua mai le itiiti ifo o le porotini, ae o le tele o vitamini ma minerale.

Afai o le saito o loʻo i ai i faʻafefiloi o meaʻai, o lona mamafa masani e masani ona 60-65%, ma le amanaʻiaina le ituaiga o fatu o saito (sana, avo, karite, po o saito). O punaoa o le protein i lenei tulaga e mafai ona avea o se meaʻai i le iʻa, amino acids, falaoa paʻu, pi ma le suauu.

O vaega o minerale o loʻo faʻatusalia e le masima, limasone ma le phosphates, ma i nisi tulaga, e faaopoopo atu i lenei seti, o vailaau faʻasaina foi e faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi manu i uluai laasaga o le atinaʻeina o lapisi.

E te iloa? O le muamua meaai fafaga o le taua i le USSR amata ona faagaoioi i le eria Moscow i le 1928.

Fua mo le meaʻai faʻafefiloi i le fale

Afai o loʻo e popole i le natura o meaʻai faʻanatura ma e te manaʻo e faʻaaogaina le meaʻai i le natura e mafai ai, ona tatau lea ona e mafaufau i le sauniuniga tutoʻatasi o se faʻafefiloi atoatoa. O le mea moni, pe a fai se galuega e tatau ona e mafaufau i taimi uma i tausaga patino o le manulele.

Mo tagata faʻafefe i aso muamua o le olaga

O le taumafa o moa moa mai aso muamua o le olaga e tatau ona aofia ai mea e sili ona aoga ma lelei.

O le mea lea, e oo atu i le 2 vaiaso o le matua, e fautuaina e fafagaina pepe i sana, pata ma meaʻai susu e faia i le tele:

  • sana - 50%;
  • saito - 16%;
  • keke po o le taumafataga - 14%;
  • nonfat kefir - 12%;
  • karite - 8%.

E taua! Pe a fafagaina e le tagata lava ia, e le tatau ona e le amanaiaina le pasene o vaega uma o vaega, aua e na o le pau lava le mea e mafai ona manatu i ai e paleni pe a mafai.

E le gata i lea, o lenei fua e tatau ona faaopoopo le aofaiga tatau o vitamini ma le penisina, lea e mafai ona faatauina i se falemaʻi vailaau. O le aso mo le moa e tasi e tatau ona le itiiti ifo ma le 25 g o lenei kulimi mama.

Mo faʻafefe 2-4 vaiaso o le ola

O le totoina o moa suamalie ua uma ona manaʻomia se tele o meaʻai paleni, talu mai le taimi nei ua amata le taimi o lo latou alualu i luma tuputupu ae ma le mamafa.

O le fua mo le "fale" fafaga i lenei mataupu e aofia ai le faʻaaogaina o ia vaega:

  • sana - 48%;
  • keke po o le taumafataga - 19%;
  • saito - 13%;
  • iʻa po o aano o manufasi ma ponaivi - 7%;
  • tausinifi mea fefete - 5%;
  • vevela mago - 3%;
  • otaota - 3%;
  • fafaga gaʻo - 1%.

O le mea e tupu mai ai, e masani lava ona tuʻuina i se mea vevela, ae o nisi taimi e aoga tele le faʻaaogaina o masima susu. Ina ia saunia lenei ituaiga o fafaga, ua lava lea e faʻaopopo ai le vai poo le susu fou i le mea e maua ai fafaga. O le susu susu e le talafeagai mo nei faamoemoega, i ni tulaga ogaoga, e mafai ona suia i le siʻisi o le kulimi poo le yogurt.

Mo tagata faʻatau mai le 1 masina o le ola

O le tele o faifaatoaga e auina atu ni tagata e fasi ai manu i le tausaga e tasi, ae ia faateleina lo latou mamafa, e fautuaina e fafaga manu felelei mo sina taimi.

A o faagasolo lenei vaitau e mafai ona faʻaaogaina fafaga fale, saunia mai:

  • falaoamata o sana - 45%;
  • suauu a le sunflower po o le taumafataga - 17%;
  • ponaivi aano - 17%;
  • saito saito - 13%;
  • vao falaoamata ma le penisina - 1%;
  • lefete - 5%;
  • fafaga gaʻo - 3%.

O le mea moni, o nei mea tutusa uma na faʻaaogaina e saunia ai mea faʻafefiloi i le taimi muamua o le ola o le manulele, na o le tulaga lea e tufatufaina atu ina ia maua ai moa lapoa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea e faigata i le sauniuniga o le fafaga faʻatasi ma ou lava lima, ae o le a umi se taimi e faia ai.

O le tele o faifaatoaga moa (aemaise lava i fale tetele o fale gaosi oloa) e sili latou te le faʻaaluina se taimi i luga o le fale ma faʻatau ai meaʻai saunia, ae mafai ona e finau e uiga i le lelei o le oloa maeʻa.

O faʻatoʻaga o meaola moa leaga e fafagaina moa ma meaai e le masani ai, lea e ono afaina ai le soifua maloloina o tagata faatau. O le mea lea, pe a fafagaina le moa mo le faʻaaogaina patino, matou te fautuaina e faʻaogaina mea e faʻaogaina e le tagata lava ia.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Ou te fia faasoa atu loʻu poto masani. O lenei tausaga, ua ou gaosia ai le 2 pauna o le 20 fasi falalaʻau ROS308. Sa ou fafaga ma amata ona fafaga ma le 35% o fafaga. lea na ia siitia atu ai i lana fafaga. gaʻo meaʻai e kuka ai le gaʻo: o sana-2 vaega, o le saito-1 le vaega i le 0.5 vaega o le sunflower ma le pipi. O taunuuga e lelei tele.
na o se vae
//fermer.ru/comment/1074101972#comment-1074101972