Luga o le lulu toto

O le kalena o le masina e faʻamauina mo Novema 2019

E tusa ai ma le uunaiga a le Moon i luga o le faagasologa o meaola e tutupu i luga o le lalolagi, ua leva ona iloa tagata, ma o tatou augatuaa, ua le malamalama lelei i mafuaaga autu o lenei mea matautia, ua latou aoao e faaaoga i latou lelei, e aofia ai pe a taitaia ituaiga eseese o galuega taufaatoaga. Polokalame faʻamaonia ua tuufaatasia mo lenei faʻamoemoe e mafai ona aoga e le gata i le faifaatoʻaga poʻo le tagata nofo i le taumafanafana, ae faʻapea foi i le tagata e fiafia i totonu o le fale. O lenei iloiloga e aofia ai faʻamatalaga auiliili e uiga i le mea e tatau ona iloa e se tagata fugalaau e fuafua ai lana galuega ia Novema 2019.

Faʻamanuiaga ma aso le lelei mo fugalaau fugalaau ia Novema

Muamua lava, e tatau ona manatuaina o se aso lelei ma le le fiafia e tusa ai ma le kalena lunarite o se vaega e sili ona taua. O la tatou satelite masani i vaega eseese o lona taamilosaga e mafai ona i ai se aafiaga malosi i luga o le eleele i luga pe lalo o le laau, o lea la o le tasi ma le aso e tasi, mo se faataitaiga, atonu e lelei mo le teuteuina ma le faapipii ma le matua le talafeagai mo le totoina o pulu po o fatu.

I le taimi lava e tasi, ei ai foʻi vaitau e le tatau ona faʻalavelaveina ai laau, i le mataupu faavae, o le maualuga e mafai ona faʻatagaina o le faʻafefe laitiiti lea o le eleele i totonu o le ulo ina ia aua le faʻagogo.

I le tuʻuina atu o nei avanoa, o le kalena lunarisi o aso faʻafefeteina-aso Novema 2019 atonu e pei o lenei:

Mea na tutupuAso faʻamaonia o le masina
Fafagaina o fatu (luluina)9, 10, 27, 28
Faʻapenaina e tumutumu, fatu (totoina), vaevaega rhizome4, 5
Totoina, selesele seleselega3, 9, 14, 20, 26, 27, 28
Suiga1, 2, 4, 5, 17, 23, 25, 30
Laʻei pito sili4, 6, 7, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 22, 24, 25, 30
Suavai faʻamalosi4, 6, 7, 8, 16, 17, 22, 24, 25, 30
Tatalo11, 13, 21, 29
Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi (togafitiga ma iniseti, acaricide, fulu)28

Ae mo aso leaga, o la latou lisi e faʻalagolago foi i le ituaiga ituaiga galuega.

Aemaise lava, o le tagata e teu vine e tatau ona ia tusia mo oe lava ia "aso malolo":

TaualumagaAso leaga o le masina
Suiga17, 19, 29
Faʻamaʻaina, suluina15, 16
Faʻasa13, 14, 22
Faʻamasinoga23, 26

O le aafiaga o masina i luga o laau toto

Mo i latou e le mananao e taulotoina se fuainumera tele o fuainumera eseese (aemaise lava talu ai o nisi taimi e feteenai faamatalaga i punaoa eseese), o le a aoga i le taimi muamua ma mo tagata uma e iloa po o le a le ituaiga o faatosinaga i luga o fale o le satelite o le Lalolagi i ona vaega eseese.

I lenei tulaga, i le iloaina o le tulaga o loʻo i ai nei o le masina, e mafai ona e faia i se tulaga tutoatasi se filifiliga atamai e uiga i galuega e mafai ona fuafuaina ma e sili atu ona siitia. Ia Novema 2019, o le Moon will move like this:

Muamua afa o le masina:

Aso faʻamaoniaVaega o le masinaFaailoga o le Zodiac
1-3Tuputupu aeCapricorn
4Muamua kuataAquarius
5Tuputupu aeAquarius
6-8Tuputupu aeIʻa
9-10Tuputupu aeAries
11Tuputupu aeTauva
12O le masina atoaTauva
13-15FaʻaitiitiaMasaga

E te iloa? E toatele tagata talitonu sese o le umi o le masina o le masina e 28 aso. O le mea moni, o le taamilosaga atoa o le masina e 29 po o le 30 aso, e fuafua i le latalata i le lagi i le masina fou; i se tulaga lautele, o se aga masani le faʻatusatusaina o le masina o le masina i le 29.5306 aso.

O le afa lona lua o le masina:

Aso faʻamaoniaVaega o le masinaFaailoga o le Zodiac
16-17FaʻaitiitiaKanesa
18-19FaʻaitiitiaLeona
20Tolu kuataVirgo
21FaʻaitiitiaVirgo
22-23FaʻaitiitiaTulaga maʻa
24-25FaʻaitiitiaScorpion
26New masinaSagittarius
27-28Tuputupu aeSagittarius
29-30Tuputupu aeCapricorn

Faailoga o le zodiac i le sauniuniga o le lūlūina o kalena e le o se mea. O le mea moni e tusa lava pe lelei pe le lelei foi le laasaga o le masina mo soʻo se ituaiga o mea faʻataunuʻu, o loʻo i ai faailoga o le zodiac lea e manatu e matua "oti."

I aso faapena, o soʻo se gaioiga e faia i laʻau totoga o le a faʻaleagaina ai i latou, ma o fatu, pupuvao poʻo fatu na totōina i lenei taimi, o le a le totoina, pe o le a tuʻuina mai foi vaʻa vaivai ma tiga. I le isi itu, o loʻo i ai faailoga e faʻailoaina ai sea galuega.

I lenei tulaga, e tatau i le fai togalaau ona manatua tulafono faigofie nei:

  1. Afai e mafai, e le tatau ona e fuafua mo taʻutaʻuga taʻutaʻua ma fugalaau, e aofia ai le totoina, totoina ma teuteu, ao le Moon o Leo, Virgo, Gemini, Aquarius, Aries, ma Sagittarius. O nei faailoga e manatu e le lelei. Ia Novema 2019, e pei ona mafai ona iloa mai faʻamatalaga o loʻo i luga, o loʻo tatou talanoa e uiga i vaitaimi mai le 4 i le 5, mai le 9 i le 10, mai le 13 i le 15, mai le 18 i le 21 ma mai le 26 i le 28 fuainumera.
  2. O le faʻafeiloaʻiga ma le fugaina o le fale e sili atu le lelei pe afai e te faia lenei mea pe a iai le Moon i Cancer (mo Novema 2019 o le 16th poo le 17th). Faʻamalieina i le vaitau o lenei vaitaimi.
  3. Mo le lūlūina o fatu, e aofia ai le lafoaʻi muamua, faʻapea foʻi ma le tipiina o laau ma le teuteuina o laau totō matutua, e matua fetaui lelei le sikolasipi (Novema 24 po o le 25).
  4. Pulu, masini pipisi, faapea foi ma soʻo se isi lava laau i totonu o loʻo i ai ni aʻa ma lelei ona faʻaleleia (mo se faataitaiga, o ni pama), e sili atu le totoina ma le toe totoina pe a ulu le Moon i le Pisces sign. O le tulaga lea, 6, 7 poʻo le 8 Novema.
  5. O le galuega faatasi ma le dieffenbachia, ficus, monster ma isi laau o loʻo i ai totonu ma laʻau tetele ma teuteu o le a fuafua lelei mo aso o loʻo i le Libra poʻo Taurus (Novema 11-12 poʻo Novema 22-23). Mo isi fugalaau i totonu o nei aso ua manatu e le faaituau, o lona uiga, e matua taliaina lava le tausia o se togalaau fugalaau.
  6. Capricorn o se faailoilo e leai se aafiaga le lelei pe lelei i totonu o laau, o lea mai le 1 i le 3 Novema, e mafai ona galue le tagata e galue e aunoa ma le manatu i le Zodiac.

E te iloa? Toeitiiti atoa le 100 tausaga ao leʻi mauaina le tulafono a Newton (tulafono e tusa ma le 1666), na muamua fautuaina ai e Johann Kepler o le malosi o le mamafa o le masina lea na mafua ai le tai ma le sami.

I le tagofia o faailoga o le zodiac, e mafai ona e toe foi i le masina ma ona vaega autu.

Liliu masina

O le vaitau o le masina maualuga o le va i le va o le masina fou ma le masina atoa. E faigofie lava ona iloa ma manatua pe faʻafefea ona aʻafia nei laau i lenei laʻau: e tupu le masina, e alu aʻe le vai. A o faagasolo le masina tuputupu aʻe, o loʻo tutupu mai - taʻitasi, o le susu i totonu o laau, ma faʻatasi ai ma meaʻai uma, amata se gaioiga malosi mai aʻa i laulaʻau, gaʻo ma fugalaau.

O le mea lea, o le vevela vevela i le vaitau o loʻo iloiloina o loʻo faʻatatau i luga. O lenei laasaga o loʻo faʻaalia i le faʻaleleia atili o le tuputupu ae ma le suavai sili ona malosi. Fugalaau toto e mafai ona amata totoina fatu; tupu fou ma pupu vine i luga o laau.

O lenei vaitau o le tuputupu ae o le masina e manatu lelei e faʻapipiʻiina, talu ai ona o le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga e itiiti lava.

E faavae i luga o lenei faʻamatalaga, e faigofie ona malamalama o le vaitau i le va o le masina fou ma le masina atoa e mafai ma e tatau ona:

  • fufuluina o gaioiga;
  • toto laau, aemaise lava laau totō tuputupu aʻe;
  • toe fai ma toe totoina fugalaau (sei vagana, ioe, amata ona fuga mai);
  • tauaveina le vevela;
  • ia faʻaleleia laau i luga ole laulau;
  • tauaveina le failaina o lautusi faanumeraina (togafiti e fufulu ai).

I le isi itu, mo le teuteuina, o le tuputupu ae o Moon o se vaitaimi e matua le lelei lava, talu ai o le malosi o le oso i luga o le eletise i lenei vaitau o le a mafua ai le "tagi" o le laau, ma o lenei tulaga, ua faateleina ai le atinaeina o le eleele, siama ma isi faʻamaʻi pipisi, ma faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le vaʻaia o loʻo faʻamaonia le sili atu ona malosi.

O le tele o vaiinu, e aofia ai le faʻasusu, o se isi mea manaʻomia mo se tagata fugalaau faisua i se taimi e faateleina ai le masina.

Toto mai masina

E faigofie ona e mate, a maeʻa le masina atoa, ona amata lea o le faʻagasolo o le vai: faʻaitiitia le vai, e tafe mai i luga o le eleele, ma o le malosi o laau e tafe mai le pito i luga e oo atu i aʻa. I fafo atu, o fugalaau i totonu o lenei vaitau e foliga mai ua momoe, ae o le mea moni o loʻo latou gaoioi i se vaega o le tuputupu ae malosi o le aʻa.

E taua! O tagata fomai failautusi tomai ua latou malamalama lelei o fugalaau, tipi i le masina o le masina, o lo o taofiofia lo latou fou i totonu o se fagu mo se taimi umi atu.

I le masina vaivai, e mafai ma e tatau ona:

  • teuteuina (na ona faia lelei i le vaega amata, aʻo fugalaau e lava le malosi, aua o latalata i le masina fou o le a sili atu ona faigata ia te ia ona faia "taotoga");
  • aoina mai ma seleseleina mea mo le toe gaosia i le lumanaʻi o le pulupoo po o le pusa laau (o lenei ituaiga galuega, i se isi itu, e aoga tele le fesuiaiga i se masina fou, o lona uiga o le tele o le malosi malosi o le a taulai i tubers ma pulu);
  • e faʻaleleia fugalaau e ala i le vaevaeina o le vao, rhizome poʻo le faʻataina o aʻa;
  • fatu laau ma pulu;
  • e fafaga ai fafaga.

New masina

O le masina fou o le taimi tonu lava lea o loʻo ola uma ai laau i se tulaga o le malologa sili ma e le o sauni uma mo soʻo se suiga. O le maualuga e mafai ona faia i lenei aso o le faʻapipi. I lenei tulaga, o malosiaga uma lava ua faaputuputu i le fugalaau e maua ai le malosi i nai aso o lumanai, o le a tuusaʻo tonu lava i le fausiaina o tipi fou (mo le tele o sui o le fugalaau, teuteuina o se malosiaga mamana mo le tuputupu aʻe ola).

O le vaega o le masina fou e sili atu ona lelei e malolo ai, faapea foi ma ana uarota. O mea uma o le a totoina i lenei aso, e ono lamatia ai le le alu, ae o mea uma e totoina - e toe faʻaleleia mo se taimi umi.

O le masina atoa

Afai o le masina fou e liua ai le lalolagi o le lalolagi i se malo moni moe, ona avea lea o le masina atoa mo fugalaau o se faamanatu moni, o le tumutumu o le olaga ma le fuga o le malosi.

Ae peitai, e le o le uiga o lenei "lauulu lanumeamata" o le a tali atu ma le loto faafetai i le gaosiga, teuteuina ma isi faʻafitauli i lenei aso.

E te iloa? O fomaʻi faʻafomaʻi, tagata faʻataʻitaʻi ma fomaʻi e masani ona aoina togalaau faʻamaʻi i le masina atoa. O le manatu iinei e le o le uiga moni o lenei po, ae o le mea moni o lenei vaega o le taamilosaga o le masina, o le maualuga o le aoga o mea aoga o loʻo taulaʻi i mea e faʻamalolo ai.

O le mea moni, i le masina atoa, le aso na muamua atu po o le aso na sosoo ai, e tatau ona taulaʻi le tagata fugalaau faiʻai ile:

  • aoina o fatu mo le totoina o le lumanai;
  • faʻaaogāina o meaola faʻasaina ma mineral - auala uma ma aʻafiaga;
  • tauaveina o vaiinu (luga po o lalo);
  • tatala le eleele pe faʻafouina lona pito i luga;
  • mauga (pe afai o sea taualumaga e fautuaina mo lenei ituaiga).
Ae mo le faʻaleleia ma le faʻaaluina o vaega o le masina atoa e le fetaui lelei.

E faʻafefea ona faʻavasegaina fale i totonu o le kalena o le masina

E le o vaega uma o le kalena masina e talafeagai mo le gaosiga, ae ui i lea, e tatau ona nofouta se tagata e masani ona iai tulafono ma tulafono faavae mo le faia o lenei ituaiga galuega, e sili atu ona taua le mulimuli nai lo le mulimuli i le faagaoioia o tino faalelagi.

Ae ui i lea, ei ai tulaga pe a manaʻomia se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Muamua lava, e aʻafia ai le atinaʻeina o aʻafiaga o aʻa, pe a aunoa ma le togafitia o aʻa ma suia atoa le mea e le mafai ona laveaiina le laau. Aua nei faatali mo le taunuu mai o le tautotogo, e taua foi i tulaga e fuga ai le fugalaau i totonu o le ipu e tasi e faigata ai ona inu ona o aʻa e afua mai i le eleele, pe afai foi ua gau pe gau le ipu.

E taua! Novema i lona atoaga e mamao mai le masina sili ona lelei mo le totoina o laau i totonu, ona o le taimi lea, i le tali atu i se faʻaitiitia o itula o le ao, latou te ulu atu i se vaega malologa.

E i ai laau e sili ona lelei le taimi mo le faʻaaogāina o le mea tonu lava lea o le vaitaimi na muamua atu litaea. O lenei vaega, mo se faataitaiga, e aofia ai conifers uma. E sili atu le lelei o le totoina o laau totō i le taimi lava e maeʻa ai le laʻau vavalalata - e tusa ai, o lenei taimi e mafai ona faʻatusatusa i soo se vaitau.

I le mea mulimuli, afai, aʻo leʻi faʻaaogaina le laau i le vaega o le taumalulu taumalulu, o lona toe teuteuga teuteu na faia, o gaioiga na maua i lenei faagasologa e mafai ona vave aʻa. I lenei mea, e tatau ona faaopoopo e faapea o nisi fugalaau fugalaau e lagolago malosi i le totoina o le autumn, ma manatu o le fugalaau "afa-moe" e sili atu ona faigofie ona onosaia le atuatuvale.

O le mea lea, filifili e suʻeina se fale i le masina o Novema ma, pe a maeʻa le faʻatalanoaina o le kalena o le masina, e tatau ona e faʻamalamalamaina ni nai mea taua, atonu o le filifiliga tonu lea o le taimi sao.

O le taimi e tatau ai i le totoina e faalagolago i tausaga uma o le fugalaau ma lona ituaiga ma le alualu i luma: e avea o se tulafono masani, o fugalaau laiti e totoina i tausaga taitasi, ma o tagata matutua e faataitai - 2-3 2-3 tausaga (laau - 4-5 uma tausaga), suia le pito i luga o le eleele i se mea fou ma le matala i totonu o se ulo.

E te iloa? O se tasi o mea manogi sili ona taugata i le lalolagi o le saffron: aua e na o le 10 g o lenei mea manogi e tatau ona e totogia a itiiti ifo ma le $ 50. Ae peitai, e toatele o le a maofa i le iloa latou te mauaina lenei meaʻai mai i puao crocus, lea tatou te masani ona teuteuina ai a tatou faamalama faamalama i le amataga o Mati.

O faailoga iloga e manaʻomia e se faleplant se faʻalavelave faʻafuaseʻi:

  • aʻafiaga aʻa i totonu o alavai faʻavaivai o le ulo poo o latou foliga vaaia i luga o le meaʻai;
  • faʻanoanoa;
  • leai se lanu lanu o laulaʻau, o latou lalaga, samasama poʻo le paʻu;
  • leai se fuga (pei o se tasi o mafuaʻaga talafeagai);
  • leai se mautu o le laau i totonu o le ulo (ona o le laitiiti o le ipu, e le fetaui ma le tele o le vaega o loʻo i luga, o le fugalaau e amata ona sosolo ifo i lalo o lona mamafa);
  • o le foliga mai o se masima masima faifaipea i luga o le eleele (faʻaalia ai le faʻaogaina o le meaʻai ma le manaʻoga mo le faʻaopoopoga i le eleele fou);
  • le vave faʻafefe o le vai i alavai pe a uma ona faʻafeinu (e masani lava ona tupu i tulaga na aʻafia ai e le aʻa atoa le lapisi o le ipu ma o ese mai le tele o le eleele);
  • fugalaau e afaina i faʻamaʻi poo faʻamaʻi, pe a fai e le faia isi togafitiga.

Ina ia faigofie le faʻaaogaina o le faʻalavelave mai le gasegase, e tatau i le tagata fugalaau fai fua ona mulimuli i nei tulafono:

  1. E le tatau ona e toe totoina se fugalaau i se ipu tele. O se tasi lenei o mea masani e masani ona masani ai, e pei ona taua i le manatu sese e muamua i le auala lea e mafai ona faasaoina ai le laau mai le gasegase masani. O le mea moni, i totonu o se ulo tele, o fugalaau "faʻaputu" mo se taimi umi lava. I le mea e lelei ai, o le eseesega i le va o le tuai ma le malosi fou o le lautele e le tatau ona sili atu i le 2-3 cm.
  2. Filifilia o se ipu, e mafai ona e tuʻuina atu se mea sili i so o se mea (gaʻo, palasitika, tioata); sili atu ona taua le fuafua tatau o foliga o le tane. O ogalaau e iai aʻa malosi (mo se faataitaiga, o pama) e manaʻomia ni ipu maualuga, ae, mo se faʻataʻitaʻiga, o se laulau lautele ma le papaʻu o le a sili atu ona talafeagai lelei mo vaʻa.
  3. I tulaga uma lava, sei vagana ai faʻalavelave faʻafuaseʻi (paluga o le ipu, aʻa rot, etc.), o le faʻafefeteina o le auala sili lea i le totoina. O le taofiofi, o se alavai e taatia i totonu o se fagu fou, o se vaega itiiti o le eleele ua uma ona saunia, o le a fufulu ese le fugalaau mai le fagu tuai faatasi ai ma le paʻu oneone, faʻapipiʻi i totonu o se koneteina fou ma faʻatumu i le tele o le palapala ole palapala i itu.
  4. Afai o le suʻeina o loʻo faia i totonu o se ulo ua uma ona faʻaaoga muamua, e tatau ona mulumulu muamua i le fasimoli ma faʻapipiʻiina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o le hydrogen peroxide, ava malosi poʻo se vaivaiga vaivai o le potassium.
  5. O totoga taʻitasi e totoina ai ona lava manaoga i le palapala, o le mea lea, e tatau ona filifili se mea e fai e amanaʻia ai na uiga. E sili atu ona lelei le faʻatau o le eleele i totonu o faleoloa faʻapitoa, lea e le na o le faʻapipiʻiina lelei, ae na iai foi se uluai faʻapalapalaina.
  6. Pe a faʻatumu le fagu i le eleele, e tatau ona tuʻu le avanoa avanoa i luga o le pito i luga o le ulo (2-3 cm) ina ia faigofie ai ona faʻaleleia le fugalaau.
  7. A maeʻa le faʻavasegaga, e mafai ona faʻafefete le fugalaau, ae i nai vaiaso e sosoo ai e le tatau ona fafagaina i le fuga.
  8. I le taimi o fugālaʻau totō e le faʻapipiʻiina.
Aoao atili e uiga i le auala e tatau ona totoina ai totonu o fale.
O le mea lea, o le kalena o le masina e le o se taʻiala, ae o se taʻiala i gaioiga. O le masina, e moni, ei ai sona aʻafiaga i luga o soʻo se vaomatua, e aofia ai laau i totonu, ae o le fua o lenei aafiaga e le tatau ona sili ona maualuga. Maʻeu le lelei o fugalaau i luga o le windowsill o le a muamua ona faalagolago i le mautinoa o le talafeagai o le sulu, vaiinu, vevela, faapea foi i le alofa e tuuina atu e le e ona i lana "pets".