Laʻau

Vaʻaia Saniasela (togi pike) mo nofoa

O le siʻusiʻu o le pike o se mea e le taua tele e le manaʻomia ai se poto faʻapitoa i tekinolosi tau fale. Afai e te filifilia le eleele leaga mo le soona fai, e mafai ona muta le toe faʻafeiloaʻi. Fugalaau i totonu i tulaga le mautonu e le fetaui lelei i se nofoaga fou.

O le siʻusiʻu o le pike e aʻafia ia, o lea e tatau ai i le pito i lalo o le soʻo. E mafai e le 'amataina ona faʻatau oneone paleni faʻasaga i le faleoloa. O tagata fugalaau fugalaau e sili ona lelei e filifili e togiina i latou lava.

O le a le palapala e manaʻomia le faʻaogaina

E le fiafia le laau i eleele eleʻele - ona o le maualuga o le mea oona, o le paʻu i luga o fugalaau. O le filifiliga sili lava o le eleele ma le ph neutral (6-7). O le faʻalauiloaina o le faʻalauteleina o le fausaga e maua ai le lelei aeration i aʻa.

Sansevia

O le suʻega mo le suia o le gasegase ua saunia e tusa ai ma le fua:

  • i le vaega muamua o le peʻa faaopoopo le aofaiga o oneone;
  • faia ni vaega se 3 o le turf poʻo lau laʻau, faapea foi ma le ½ vaega o le humus;
  • o sina vermiculite poʻo le perlite e faʻapipiʻi i le paluga (faʻafefiloi le sili atu o le susu);
  • O le masini e sasaa i totonu o se ulo ma faʻaaoga e suʻi ai se fugalaau.

E mafai ona e suʻeina se isi mea o le palapala: mai oneone, palapala ma eleele eleele masima i le ratio 2: 2: 6, faasolosolo.

E faʻapefea ona vave tuputupu aʻe le vavavevave

O le fesili pe faʻafefea ona faʻaaogaina se siʻusiʻu pike e seasea ona maua e le au faifaatoaga - o lenei atinaʻe e atiina ae lemu. O le a sili atu ona talafeagai le fesili pe a tatau ona faia lenei taualumaga.

Pike fuga fugalaau - tausiga ma toe gaosia

O le laulaufaiva o le tinā (o le isi igoa mo le laau) e mafai ona tupu fua i se pusa e tasi mo le 2-3 tausaga. O le taimi e le o se mafuaaga e faia ai se gaioiga. O vaega nei o le a avea ma se faailoilo mo se gaioiga:

  • laupepa eseese e faia i laulaau talavou;
  • vavalalata i le laau, o aʻa o loʻo vaaia mai le lua i lalo o le fagu;
  • ua amata ona mou ese le gaseeseia, liliu lanu samasama, felefele luga, curl.

Faʻalogo lelei! O le mafuaaga mulimuli e masani ona osofia e le le tausia lelei, e mafua ai ona fesuiaʻi aʻa. Ina ia mautinoa o le tulaga o le eleele lalo o le laau, o le a aveeseina mai le ulo. I le tuʻuina o aʻa i le faasologa lelei, e sili atu ona talafeagai le vave vavaeina o se fagu fou i lalo o le siʻusiʻu o le pike.

Tulafono Faʻaliliu

Tina tina i fugalaau - tausi fale

Afai e te le amanaiaina faailo a le laau ua oo i le taimi e suia ai le ulo, o loo faaauau pea ona atiae ma amata ona pala. Le lagona o le mafanafana o le gaosiga i le fale e faia i le tausisia o manaoga:

  • i se siʻusiʻu uʻamea, o aʻa e latalata i luga, o lea pe a filifilia se atigipusa, latou te le amanaiaina le loloto, ae o le lautele;
  • o le fagu fou e tatau ona 10% sili atu nai lo le muamua - o le aʻa o lenei laau e fiafia tele i luga;
  • o le faʻamautuina o koneteina e taua - o le gaseesela e faatatau i laau mamafa (aemaise lava ituaiga vao).

Suʻeina i se fagu fou

Faʻalogo lelei!Le mea e fai mai ai le ulo. O le mea lea e le mafai ona tafe le pusa i lalo o le mamafa o aʻa, e tatau ona i ai puipui puipui. O le mea lea, e sili atu ona lelei le ave o se mea omea i lalo o le fugalaau.

E faʻapefea ona toto se siʻusiʻu pike i le fale

O Sansevieria e leai se taimi malolo, o lea o le taimi e alu ai i se koneteina fou e ono oʻo mai i soo se vaitau. I le saunia o le ulo ma le palapala, latou te suesue i le algorithm i le auala e saʻo ai le fesuiaiga o le gasegase:

  • o le uuina o se naifi i lona lima, o lona itu vevela e alu i luga o le puipui i totonu o le ulo - o lenei mea o le a faafaigofie ai le aveeseina o le fugalaau;
  • o le siʻusiʻu pike ua tuʻuina i totonu o le pesini ma ua fufulu le eleele tuai ma se vaitafe mai aʻa;
  • o le pito i lalo o le tane fou ua ufitia i le uamea lautele, lea ua sasaaina ai le 1/3 le apa fou;
  • seti le laau i le ogatotonu, faʻaleʻaleʻaina lelei le aʻa;
  • O se eleele laitiiti e sasaa faataamilo i le fugalaau ma fafagu.
Vaʻaia Sansevieria - Talola, Ala-tolu, Seilanika, Gagana o le Tina, Samurai

O le laasaga mulimuli e toe faia seia oʻo ina tumu le fagu i le palapala. I le taimi lava e tasi, e faʻafefeteina taʻitasi ia vai i le vevela o le potu.

Taua! A oʻo i le faʻavasegaina o fuataga, o le tele o le laau e fai ma faʻamaumauga. Afai o le vao ua tele tausaga, e umi ona mamafa ona pepa. O le mea lea, mo le taimi o le aʻa i totonu o se fagu fou, o le siʻusiʻu o le pike o le a manaʻomia se faʻamautuina faʻalagolago.

Faʻafouina o Sansevia

Afai o le taimi e totō ai laulaufaiva a le tina o le a paʻu i le tautotogo, e mafai ona faʻaopoopoina lenei faiga ma le toe gaosia. A o faagasolo lenei vaitaimi, o taualumaga uma o le ola o loʻo faʻaauau i le saoasaoa o le saoasaoa, o le gaoioi malosi o le suavai o le a fesoasoani i le laau e vave aʻafia.

Amataina tagata fai togalaau e fiafia i le fesili pe faʻafefea ona faʻateleina le soona fai. Fai lenei mea i le tele o auala:

  • vaevaega o rhizomes;
  • tipi ese le itu itu;
  • vaega o se laulau laulaau.

O le filifiliga mulimuli e le mafai ai ona puipuia le lanu o nisi ituaiga o siʻusiʻu pike, ae o le auala e tumau pea ona lauiloa. O lenei metotia e sili ona lelei pe afai o loʻo aʻafia le aʻa ma e le faʻaaogaina.

Sauniuniga Suʻe

Lefi

E mafai ona e faʻaogaina le toe gaosia o le laisisiia ma i le tulaga pe a maeʻa le laulau ua maeʻa. I le taimi lava e tasi, e mafai ona mauaʻa le gagana i totonu o le eleele i totonu o le eleele ma totonu o se fagu pusa fagu i vai.

Soo

Ina ia maua aʻa, o le faʻalauteleina o laulaʻau o loʻo faia i totonu o le palapala sese, lea e fuafua mo le faʻaaogaina o fugalaau. I lenei tulaga, e tatau ona i ai i vaega o le vaega le mea e aofia ai:

  • i luga o le vaega muamua o le oneone ma le humus;
  • 2 vaega o turf ma eleele lau;
  • o le i ai o le malala e faʻatagaina.

O le isi mea e talafeagai mo le faʻalauteleina: mai laʻau ma turf fanua faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le perlite (o vaega uma e faia i vaega tutusa). O le eleele aʻo lei totoina e tatau ona faʻamaonia (calcined) ma susu.

O le fea laulau e manaʻomia

O tulafono mo le filifilia o se siʻusiʻu siʻosiʻopoʻa na taʻua i luga. O le vavaega o le a faʻalauteleina ai le laau e laiti. O le mea lea, e le tatau ona e 'ave se atigi ipu. Muamua, o se gafatia e le sili atu ma le 8 cm le lautele ma se loloto e tusa ma le 5-6 cm e talafeagai.

Ae o mea o loʻo i totonu o le ulo, e tatau ona mānava ina ia mafai e le aʻa i le lumanai ona manava. Mo lenei mea, o meaʻai (omea) e sili ona talafeagai. E le gata i lea, e faʻafefe lelei ai le vai, taʻalo le vaega o le faʻaleleia o alavai.

Faʻatauga faʻatoʻaga

Ina ia iloa le auala e faʻapipiʻi lelei ai laʻau lausevieria, faʻapipiʻi i faatonuga taʻitasi i lea laasaga. E le gata i lea, e ui lava i tulaga masani, e iai eseesega i le eleele ma le vai.

Faʻalautele lela

Muamua, latou te faia taga nei:

  • tipi se laʻau ola maloloina e aunoa ma se faaleagaina mai vao vao;
  • o le ipu ua tipiina i ni fasipepa o le 10-15 cm, o loʻo felafoaʻi ma se naifi malosi e faʻatatau i veins;
  • i luga o vaega taitasi, o faailoga e faailoga le pito i lalo ma le pito i luga (e taua lenei mea pe a tulaʻi).

Taua! Afai e te faʻalauteleina se vaega o le ipu i totonu o le eleele pe faʻaititia i totonu o le vai i le sese o le tipi (faasaga i le fesuiaiga o sua), e le mafai ona e faatali mo aʻa.

Faʻapitoa o le toe gaosia o le laasisi lau

I le eleeleI le vai
  • 'ua faʻaputuina mo le tele o itula;

  • o le pito i lalo e togafitia i le "Kornevin";

  • faʻaloloto vaega 1/3 i totonu o le mea i le maualuga o le 45 °
  • o se suavai ua uma ona faamamaina ua sasaaina i totonu o se pusa tioata manino;

  • faaopoopo i se vaega itiiti o le "Kornevin";

  • 'oloʻo tuʻuina ifo i lalo o le vai (faʻaopoopo 1/3);

  • pe a oʻo aʻa i luga o le fasi vaega, o loʻo latou totoina i totonu o le eleele

O le totoina vave o laulaʻau i le mea e sui ai e sili ona lelei - o le a tutupu vave (pe a uma le 1.5-2 masina). O pamu fou mai le laʻau e mafai ona faʻamoemoe pe a maeʻa le 7-8 masina. Mo lenei mea e tupu, o loʻo tumau pea tulaga lelei:

  • ea malulu o le ea - i totonu o le 21-25 °;
  • lili malamalama - na o le faasalalauina;
  • meaʻai - faʻaleleia lelei (faasusu i se fata).

Faʻalogo lelei! Pe a faʻaleleia se lau o laulaufaiva o le tinā, o nisi faifaatoaga latou te faʻaaogaina se gaosia o le greenhouse. O le faia o lenei mea e le manaomia - ona o le faateleina o le vevela, e mafai ona pala.

Aisea e aveesea ai le tulaga tuputupu ae mai le gasegase

O le faʻamoemoega o le toe gaosia e le na o le maua o se fale fou, ae ia puipuia foi ona uiga uma. E le o auala uma e faamalieina ai lenei manao. I ituaiga ma laʻau eseese, o le lanu e mafai ona faasaoina i na o le toe gaosia e ala i le taoto.

O le matua o le laau totino, o le itiiti ifo o le maua mai o mea totō mai ai. A maeʻa le 5 tausaga, o le a leai se mea e maua mai i le fugalaau. Ina ia faʻaleleia le ava ava malosi e atiaʻe, e tatau ona vavae ese ma le faaeteete (nai lo le mimilo) le fua o le tuputupu ae ma aveese 2-3 o laulaau pito i luga.

Sanseviaia ma le taoto

O le laau o le a vave ona toe faʻaleleia malosiaga i le atinaʻe o rhizomes, pe a uma le 1.5 masina, o le a tele ni laulau lelei o le a tutupu i luga o le vao. Ua vavae ese ma toto i totonu o fagu. A maeʻa lenei mea, e mafai e le matutua matutua ona tupu mo le tele o tausaga (seia oʻo le oti).

Afai e le o faʻatupulaia le vavalalata

O le māfuaaga faigofie e le mafai ai e le laulaufaiva a le laulau-a-fono ona taofi le atinaʻeina, o le matua fusi tele o le ulo. Afai ua taofia e le tuputupu ae se laau talavou, e tatau ona e gauai atu i tulaga o tausiga:

  • fausiaina le talafeagai;
  • susulu malamalama o le la po o le ufiufi;
  • tau maualalo;
  • se ata faataitai.

O nei mea uma e le na o le faʻagesegeseina o le atinaʻeina, ae o le a avea foi ma mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi. O le laau lava ia o le a faʻaalia ai se faafitauli.

O laulaufaiva a Pike ua vaivai laulaau

Muamua, o papatusi e amata ona lanu samasama, ona faamaluluina lea i le faavae. O le suavai o le palapala e tau atu i le tulaga. Faʻasaʻo moni lava le tulaga e na o le totoina i totonu o se fagu fou. Ina ia faia lenei mea, ia faia laasaga nei:

  • o le fugalaau e aveeseina lelei mai le fagu;
  • aʻa mai saoloto mai le eleele ma faia se suʻega;

Faʻalogo lelei! Afai ua pala le aʻa, e leai se mea e fafagu ai le laau atoa.

  • lanu samasama vaivai e aveesea.

Lafoaʻi le eleele fou i totonu o se fagu fou ma totō ai se totō. O le fagu e tuʻu ese mai le susulu o le la ma mataʻituina le faiga faʻavaivai.

Aisea e faigofie ai laulaau lau laasaga

O le faʻafeagai, pe a uma le palapala, e taʻitaʻia ai le laau (aemaise lava pe a fai o le potu vevela i lalo ifo o le 15 °). O se auala vave e aumaia ai le gaogao i le olaga o le toe fetuʻunaʻi lea o le fagu i se nofoaga mafanafana, aveese ia papatusi mataga ma faʻafefe le eleele.

Fiafia le laulaufaiva a le tinā o lana tane

<

Afai e matauina faailoga o le pala o le ogalaau, e sili atu le tipi ese o vaega le mama o laulaʻau ma aʻa i totonu o se fagu fou. Faʻasalaga tino o se faʻamaʻi maʻi.

Isi faafitauli tau atinae

Sanseviaia, e pei o le cactus, e le fiafia e masani ona inu. O le maualuga o le susu, ma le solia o isi auala e mafua ai le matuia o mea sese i le atinaʻe o le pike.

Faʻafefea ona foʻia faafitauli o Sansevieria

SainiMafuaʻagaFua faʻaolataga
FaʻaliliuPepa e mafai teu i luga ona o le le lava o le susuUa lava le faʻavaeina masani, ae le o le faʻasusu, ma o le a taofi le laau teu i luga
FeinuE afaina i le faaumiumi o le aafia i le paolo ma le leai o se susuE faʻamaonia le auala faʻamalamalama, faasolosolo malie lava ona alu ese le ulo i le faamalama. A maeʻa lena tulafono faʻafefete
Lea paʻuO le faʻamaoniga e malulu le faleUa lava le gaoioi o le fugalaau i se potu mafanafana, ma o le a vave ona faʻasaʻo le lau

O le iloa poʻo le a le uiga e faʻaalia ai se faʻafitauli, e sili atu ona faigofie le malamalama i le mafuaʻaga o le lafoaʻiina o laulaau o Sansevia (wither, yellow, etc.). O lenei mea o le a mafai ai i le taimi ona tuʻuina atu le fesoasoani muamua i le laau ma faʻatuina le tausiga tatau.