Laʻau

Petlaea laiti-faʻalelei - tausiga ile

O Pilea o le ituaiga sili ona tele o laau totō o le Nettle aiga, e tusa ma le 700 ituaiga. O le sili ona lauiloa o le miti laʻititi laʻitiiti, lea na manumalo ai i le alofa o tagata fai togalaau ma faigofie le tausiga ma foliga matagofie.

Faʻamatalaga

O le mea na fanau mai ai le fugalaau o atunuʻu o loʻo i lalo o le tertropical ma le vevela o Amerika. O le fale o Pilea e fiafia i vai malulu, nofoaga paolo. I lalo o tulaga lelei, o le aganuu e mafai ona oʻo i le 70 cm.

Peti Pilea Fugalaau

O le totonugalemu o le laugutu o le laugutu o se faʻailoga e oʻo atu i le 15 cm le maualuga ma o loʻo ola malosi ai lala o lau lanu lanumeamata. O le maualuga pito i luga ole laulau pepa e 5 mm le umi. O se mea manaia, semicircular, felafolafoaʻi i le pito i luga, faʻatasi ai ma se mafolafola pe vaneina.

E seasea lava ona tupu le laau ile fale. Laititi laʻitiiti o aʻafiaga o pylaea, faʻaputuina i mea e tutupu, e masani lava ona aliali mai i le amataga o le taumafanafana ma e leai se mea teuteu. E toatele na vavaeina i latou, ina ia le vaivai ai le laau i le vaitaimi o le vavao.

Fautuaga! O fugalaau fugalaau fugafulafu e talafeagai lelei mo le teuteuina o mea totino. Pilea e foliga matagofie i autafa o laau faʻamau ai.

Fugalaau fugalaau

O masani masani o pylaea e mafai ona tupu i le fale:

  • Peperomiform (Saina tupe). O le maualuga o le fugalaau e oʻo atu i le 40 cm. O laʻau faʻasalaga lafoaʻi i luga o petiles ua faʻalauteleina o loʻo tautau mai le ogaumu autu, ma faʻapipii ai latou pei o faamalu.
  • Silver (isi igoa - Silver, Kadier). O loʻo ola aʻe ni vaʻai fou, ma o loʻo fetolofi i luga o le eleele. O laulaau ua faʻaloloa, ma le itu ua vaneina, ma le 3 veins, o loʻo faʻaogaina ai filo siliva. Faafetai ia i latou, na faaigoaina lenei ituaiga o meaola. O le maualuga o le fugalaau e 40 cm.
  • Tusa pei. Se laau totoa, moli vao o se mumu mumu. O laulaau e laiti, felelei, lanu violē i lalo.
  • Tape i luga. I luga o ia pona taʻitasi o lona faʻavae e 2 laupepa ma pito faʻataʻavale. Falafolafolaina o le laulau faʻatasi ma lanu enaena. O le fugalaau e tupu i le 30 cm.
  • Monolithic. O lapisi fugalaau, ma lapotopoto, lanu lanumeamata susulu, e tutusa ma tupe siliva. O loʻo i luga o petioles laiti. O le vaega pito i lalo o le laulau laʻau o loʻo vali mumu.
  • Lepanona. O le mea lenei o se pulou ampel ma fualaʻau paʻu o lanu enaena. O tamai leaflets o luga o le pito i luga ei ai se lanumeamata lanu meamata, e pei o ufiufi i le siliva, ma le laulau pito i lalo o loo lanu lanumeamata.

Lebanese Pilea

O le fugalaau Pilea e faʻaleleia ai le maualuga o le maualuga i le potu. O nisi o ituaiga meaola e mafai ona faʻamalosi mea e ola i meaola e taofia ai le tuputupu aʻe o siama, gaʻo ma isi protozoa.

Tausia Tulaga

Pylait monolithic ma laiti-taloina, isi ituaiga - tausia ile fale

O le tausia o le laʻititi laʻititi i le fale e faigofie. Ae ui lava i lea, o nisi o manaʻoga e tatau ona amanaʻia ina ia fiafia le fale i lona vave vave tuputupu aʻe ma lona fuga.

Tulaga mo le teuina o le fugalaau:

  1. Aiga I totonu o le vao, e tupu ai pylaea i luga o mauga, o lea i le fale e sili atu ona lelei le aua nei tuu le laau i le susulu o le la. O le nofoaga sili ona lelei i totonu o le paolo o isi lanu i le faʻamalamalamaina o le malamalama. I le taumafanafana, e mafai ona e totoina se fugalaau i le avanoa. I le taumalulu, e fautuaina le faʻaogaina o le fila.
  2. Faailoilo o le vevela. E sili le tuʻuina o le fugalaau i totonu o se potu e le maualuga ai le vevela o le ea nai lo +23 tikeri. I le taumalulu, e mafai ona teu le laau i luga o le faapaologa. E taua le aua nei tuʻu le fagu o le ata i se ata.
  3. Totogi O tulaga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe o pylea o se microclimate e manaia. I le taumafanafana ma le taimi o le mafanafana e tatau ai ona faʻaleleia le maualuga o le susu. E mafai ona faia lenei mea i se mea faʻamaualuga poʻo se pesini vai e tuʻu i autafa o le ulo.

Laʻau e sili atu i luga o laau e manaʻomia ona vavae

O le tausiga o le fugalaau e aofia ai le filifilia o le eleele lelei, faʻamalosia le faususu, faʻamaina ma faia se togavao. O mea e tatau ona e manatuaina:

  • Mo le totoina o pylae sili atu le lelei o le filifilia o se laufanua lelei o le maualuga o le eletise ma le le paleni poʻo le maualalo o le eletise. O le fugalaau e tupu lelei ma e leai se eleele, ma aʻa e faatofuina i vai poo se vaifofo paleni.
  • E tatau i se tasi ona nofouta i le fufuluina ma le suavai o le eleele, ae le o le faatagaina o ni malologa umi i le va o vaimusu. E tatau ona faʻaleleia le fugalaau pe a maeʻa ona faʻamamaina le pito i luga o le eleele, e faʻaaoga ai le vai vai i le vevela o le potu.
  • Mo le faatumauina o le matagofie o laulaau ma taofia ai le faʻalauteleina o laʻau, e tatau ai ona faʻafefeteina palapala i le tausaga atoa, tusa lava pe a uma le vaitau o le tuputupu ae. I le taumalulu, o laʻei pito i luga e faia i masina taitasi, o le taimi atoa - tasi i le vaiaso. Ina ia faʻaleleia meaʻai i totonu o le eleele, e talafeagai lelei fugalaʻau mo faʻalaʻau totō.
  • I le vaitau o le tuputupu aʻe, e manaʻomia ona e tausia ia vailaʻau o pylaea, tuʻuina atu. O le tagata matua e masani ona seleseleina, aveese le faʻagasologa o mea e fai.

Taua! Aua nei pupuina laulaau o le pylaea mai se fagu moli. O le faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaleagaina foliga o le laau.

Faʻaliliuina ma toe faʻatulaga tulafono

Peraea peperium po o le laau tupe a Saina

E fautuaina le faʻavasegaina o seketi laʻititi i tausaga taʻitasi i le tautotogo. E mafai ona e faʻafouina le fugalaau e le tele, e taulai atu i ona foliga vaaia. Afai o le pupuʻu na faʻagasolo ma paʻu, ua faʻaalia le ogalaau o le laau - e sili atu ona lelei le vaʻaia.

Pilea fautuaga tipitipi:

  • E fautuaina e tipi tipi tuai, vaevae le fugalaau i ni togavao ma fausia ai.
  • O le laau ei ai ona aʻa aʻa, o lea e lelei ai le filifilia o se ipu e maualalo ae lautele.
  • Afai na saunia le paluga eleele i le fale, e tatau ona e fofoina i se vaivaiga vaifofo ole potassium.
  • O le laasaga muamua o loʻo tuʻuina i le uamea lautele e tusa ma le vaetolu o le fagu, ma sasaa le palapala i luga.

Sepe tipi ua saunia mo le toe totoina

Mo le faʻaleleia atili, e mafai ona e faʻaogaina moli vao. E na ona tuu i totonu o le vai seʻia oʻo mai aʻa, ona totōina lea i le eleele ua saunia. Mo mea teuteu e fautuaina e tuu ni nai meaʻai i totonu o le ulo.

O le tuputupu ae o se fugalaau ma fatu e faigata. I totonu o se atigipusa laʻititi i le pito i lalo e tatau ona e taoto se apa o le uamea lautele, ma i luga - le eleele. Tuu le fatu i le malologa ma fufulu i le eleele, ufiufi le atigipusa i pepa alumini. E tatau ona foliga mai i le faaiuga o le masina. E mafai ona e faʻapipiʻi i totonu o le fagu pe a faʻapipiʻi laʻau muamua i luga o le totogo.

Taua! O laau totō laʻitiiti e ola mai fatu e manaʻomia le maualuga o le susu, a leai o le a latou feoti.

Puleaina o pest

Pilea Kadaire, Kadiera, paʻu, Alumi - tausiga ile

O le fugalaau laitiiti o le seefly e puipuia mai i faʻamaʻi, ma o faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani ona mafua ona o le le tausisia o le vevela ma le maualalo o le toʻasama. o se apogaleveleve mite, tumutumu po o fua o iniseti e mafai ona aafia ai se laau toto.

O faailoga autu o le i ai o se apogaleveleve e mitei: faʻaleagaina ma fesuisuiai lau, lanu suiga. Ona o siama, ua le toe tupu ai pylaea ma mafai ai ona oti. O meaʻai e paʻu i tua o le laulaʻau, e faigata ona vaʻaia i latou, aemaise i le taimi muamua. E mafai ona maua ni faailoga i le taimi o le molting i luga o fatu papae e tutusa ma le pusa. O le mafuaaga o meaola faalafua o le ea malulu. Afai e maua le pala, e tatau ona togafiti laupepa i vai paʻu. Faʻatasi ma se faʻamaʻi pipisi, o le a fesoasoani le iniseti o le insecticide Actellic.

E foliga mai o se apogaleveleve e tuu i lalo o se microscope

Fuga o le fugalaau o iniseti e pei o ni manulele o loʻo nonofo i kolone ma o loʻo faʻapipiʻiina le fuga. O tulaga lelei mo lo latou soifuaga e maualuga le vevela ma le maualalo o le suamalie. A maeʻa faʻamaʻi pipisi, ona aliali mai lea o lanu enaena i luga o le laupepa laupepa, o le tele lava i le pito i tua. I le pito i luga o le pepa e mafai ona e vaʻaia le foga papaʻe faʻamaʻi samasama. O se taunuuga, o le fugalaau ua mamae ma mafai ona oti. Ina ia faʻafeteina mea fou, o loʻo faʻaaogaina ia Actellik, Mospilan, Aktara. E fautuaina le Antifungal prophylaxis.

Ua alu ese Thrips

O le faailoga muamua o le foliga mai o siama o ni fasi lanu mumu, lanu po o samasama i luga o laulaau ma mea lilo faalilolilo. O nei iniseti iniseti. O le iʻuga o faʻamaʻi pipisi, o lālā o le fugalaau e lanu samasama, faʻagogo ma pauu. O le laau e amata ona leai ni meaʻai. Ina ia faatea ese le meaʻai, e faʻaaogaina vailaʻau.

Papatusi e mafai ai ona e iloa le paʻu i luga o fugalaau

Ona o le vevela, o le pylaea e mafai ona pala. O lenei maʻi afaina e atiina ae i luga o le aʻa ma alu i aʻa, lea e mafai ona oo atu ai i le magumuina o le vaega terasitila o le fugalaau ma lona oti. Mo togafitiga, faʻasolosolo faʻasolosolo ma vailaʻau faʻasololosi - Previkur Energy, Maxim, Mikosan, Gamair.

Faʻalogo! A faʻaaogaina fualaau faʻasaina e aʻafia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga.

Vaʻaia faafitauli

E ui lava i le mea moni o le fuga o le pylaea e le lelei, pe a tuputupu ae, e mafai ona e feagai ma ni faigata:

  • Ona o le le usitaia o tulaga vevela, o laulaau e mafai ona pau.
  • E le masani ai ona faʻafeusuaʻi masani le aʻa.
  • Le lanu o laula ua mou atu ona o le susulu tele o le moli, ma ona o le le lava o le malamalama, o lau laititi ua laiti ma ua tosoina le tipu.
  • Faʻamanino le susulu o le la e ono mafua ai mumu i lau.

O tagata faʻapitoa ma aʻafiaga e mafai ona ola i se sima laʻitiiti. O manaʻoga autu o le tuʻufaʻatasia lelei lea o le fugalaau, tausia lelei le vevela ma le faʻamafanafanaina, faʻafeusuaʻiina ma vave faʻatulagaina. Afai latou te matauina, o le a teuteu le laau teuteu mo se taimi umi ma avea o se teuteuga i totonu.