Currant

Auala e puipuia ai currants mai meaola faalafua

Matou te faʻafeiloai tagata fiafia i le togalaau! O lenei tusiga o le a taulaʻi i ai fualaau faisua. O le a matou taʻu atu ia te oe le mea e fai e tamaiti taitasi, o le a le tele o le leaga e mafai ona faia i lau vine ma le auala e tau ai.

E te iloa? E faʻaaogaina le sua o le Blackcurrant e saunia ai meaʻai.

Aphids i currants

E toatele fai togalaau ua feiloaʻi ma nei mea faʻavevela ma iloa e uiga muamua ia i latou. Latou te le vave iloa, talu ai e laiti, e le mafai ona taʻua e uiga i le faʻaleagaina latou te mafua ai currants.

Aphid o le fale o le iniseti lea e fafaga i luga o laau toto ma e mafai ona faapalepale faʻamaʻi viral viral.

I le faaopoopo atu i le afaina o loʻo faia e aphids, o loʻo ia tosina pea isi iniseti i le laau (i le faagasologa o le taua tele, lafo mai se pad - o se tali lelei). O le mea lea, afai o le taimi e le faʻaumatia ai aphids, ona maeʻa ai lea o lau currants e mafai ona "asiasi" i isi faʻamaʻi.

I le faaopoopo atu i le "masani" aphids, e tele ituaiga e aafia ai currants:

- gapy aphid;

O se mumu mumu i lau o fuamoa ("togafitiga" e talitutusa ma se mea faigofie).

- fana le aphid;

Fufulu se totogo talavou i luga o se fualaau.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le tipiina lea o nei tumutumu ma mu (afai e te tuua i latou i le togalaau, o le a toe foi le aphid i le vao).

E taua! Aua nei galo o pepe e fatuina aphids ma faʻaaogaina o se punavai o meaʻai. Latou te aveina foi aphids i isi laau totino, o lea pe a feagai ai ma aphids, tausia foi pusi.

E i ai sau aphid currant, ma e te le iloa pe faapefea ona togafitia? O lenei matou te mafaufau i filifiliga e mafai ona fesoasoani ia te oe e aveese ai lenei faafitauli.

  1. Faʻauʻau i luga o le sipuni. Faʻavae: 200 g fulu i le 10 lita o le vai. Manaomia le faʻamalosi 5 aso.
  2. Faʻamatalaga i luga o se taula. Tatou te ave 0.4 kilokalama o laulaau ma 200 g o le laau lava ia ma aʻa i le 10 lita o le vai mafanafana. Faʻaosooso 2 itula.
  3. Fafagaina celandine. 1 kg o le mutia vao i le 10 lita o vai. Faʻamalosia se tasi aso.
Soo se mea e faʻaaogaina e faʻapipiʻiina i luga o laʻau ma lala o le vao ina ia faʻaleleia le vai i luga o le laʻau.

Afai e te le manaʻo e faʻaaoga metotia o "matua matua", e mafai ona e faʻaaogaina meaola ninii. I lenei tulaga, o le a e manaʻomia se meafaigaluega e aʻafia ai le tino o le aphid ma fasi ai - Py Spray Garden Insect Killer poʻo Faʻailoga uma i totonu o le tasi pusa pupu.

O le faʻaoga sili ona aoga mo le faʻaumatia o le aphid o le nofo i totonu o lau togalaau o tamaʻitaʻi, e faʻaumatia ai aphids e kolone. Ina ia faʻaleleia le "la" i lau togalaau poʻo lau togalaau, ua lava lava le faʻatulagaina o laʻau ma, mulimuli i faatonuga, faʻasalalau i lau togalaau.

Faagasologa i le tautotogo. O se mea faʻapitoa e taulimaina ai currants mai le aphids e le talafeagai. E tatau ona e tipi tipi ma mamalea e mafai ai e se pestu ona taumalulu, aoina mai laulaʻau ma mu o loʻo i fafo atu o le togalaau. O le filifiliga o le faʻaumatia o le pusi e mafai fufuluina eleele latalata i le vao ma lefulefu ma le mea moni kili

E te iloa? O le eleele sili ona lelei mo le tuputupu ae o le fua o le eleele e paʻu i le eleele, ae e mafai foi ona ola i luga o isi eleele, e le gata i le malamalama ma le manogi. O le eleele e tatau ona lava le susu, o le mea lea i le taumafanafana e sasaa mai ai le suavai i faʻamaʻi vai.

Currant Mite

O se tasi o mea taatele fualaau faisua o tupe siliva.

Black Currant Mite - o se microscopic mite e aafia ai gooseberries ma currants. E faʻamautu i totonu o pupu o le laau, lea o le mafuaaga lea e sili atu ona lapotopoto.

Sei o tatou iloiloina auiliiliga, o le a le mea e matua fefe ai mo se laau. Muamua, mai i ia ituaiga o aʻafiaga e maua ai vaivaiga vaivai ma le mama e le mafai ona fua mai. Lona lua, o le fatuga fatuga o loʻo faʻasaina faʻamaʻi viral o le fuamoa (terry ma mosaic).

E taua! Afai o le fuamalie na taia ai le terry po o le mosaic, ona le togafitia lea o togavao ma na o le aveesea.

O lenei siaki e tuu ai fuamoa i fatugaʻo i le amataga o le tautotogo, pe a ala mai currants ma amata vave le tuputupu aʻe. A oʻo ina tumu le 'ulu i le tasi lau, latou te pipiʻi isi tumutumu i luga o le laau. O le maualuga o le faitau aofaʻi o meaola faalafua o loʻo matauina i le faaiuga o le fua o le fua. A maeʻa lena, e faʻaitiitia le latou gaioiga.

Matou te liliu atu i le taua faasaga i le parasite.

  1. Suavai suamalie. O le auala pito sili lea ona faigofie e taulimaina ai pepa, lea e matua manaʻomia ai fualaau faasaina. I le faaiuga o le autumn, i le taimi na pau ai laulaau, ma amata ai ona sulu le laau, sasaa vai i luga o le vine (ioe, e le o le 100 tikeri, ae latalata i ai). O le mea lea, o le ae faʻaumatia le meaʻai i gaʻo fatufatuina ma aveese lau currants o le pest.
  2. Lotoina o gaʻo afaina. Faʻasologa umi ma umi le faʻaaoga. E talafeagai pe afai ei ai sau tamai togalaau. O le faia o lenei "gaioiga" ua na o le pau, a leai o le ae vavae ese uma fatuga ma fatuga maloloina ma tumau ai e aunoa ma se fua.
  3. E mafai ona e suʻeina i vailaʻau e faʻavae i luga o le sulfur colloidal, lea o le a faʻaumatia ai le faʻamau fatuga. O fualaau faasaina e aofia ai Movento, Kontos, Oberon ma Judo. Latou te manaʻomia le taulimaina o currants i le taimi o le filifiliga o le ponuncle, talu ai ona o le sili atu ona vaivai le miti. Faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i ni vaega se lua (toe faʻatulagaina pe'ā maeʻa le 12 aso).

E taua! Aua le faatagaina colloidal sulfur faavae fualaau faasaina e ulu atu i le kulisi, aua e mafai ona susunuina.

Matou te le fautuaina le faaaogaina o fualaau faasaina e mafua mai i fualaau faasaina ona o lo latou afaina.

Afai e leai se filifiliga e talafeagai mo oe, e mafai ona e mauaina ituaiga o currants e puipuia i le miti: I le manatuaga o Potapenko, Sevchanka, Nightingale po, Belarusian sweet, Leningrad sweet, Riddle, Kipiana, Leningrad matala, Nara, Oryol Serenade, Otradnaya, Chernysh, Black Pearl.

Shchitovka

Shchitovka - iniseti aiga o hemiptera, o lona tino ua ufiufi i se talipupuni tetele. Latou te fafagaina le laʻau o le laau ma taʻitaʻia ai lona vaivai.

Currant e aʻafia ai se ituaiga e iai le igoa "Willow shitovka". O lona uiga o le lanu paʻepaʻe o le talipupuni ma mai se mamao atonu e foliga mai o ni nai piko poʻo ni pusa paʻu. I le faaiuga o Iuni, e tuʻuina ai e le fafine ni fusi vine mafiafia.

Afai e le maua i latou i luma o le malulu, ona latou faʻaaluina lea o le taumalulu i lalo o le paʻu o lala i le pito i lalo o le vao. Afai o lenei parasite na faʻamautuina i luga o lau fualaʻau talavou, o le a le faigofie tele ona alu ese.

O le faafitauli e naʻo le "talavou" o le talipupuni e faʻaalia i vailaau. E mafai ona ave faʻamalosi se tagata matua mai se laau e ala ile uuina o lima.

Ina ia faʻaumatia tama talavou, i le amataga o le tautotogo e togafitia le togavao ma le Nitrafen 3% (300 g i le 10 lita o le vai).

Afai o vailaau o loʻo ufiufi ma se parasaite, ona lelei lea e tipi ma susunuina, e pei o fuamoa o larvae o loʻo i lalo o le palapala, ia, afai e le mafai ona aveeseina, o le a toe afaina ai le vao.

O le a sili atu ona faigata le faʻamamaina o togavao matutua: a maeʻa le aveesea o meaʻai, e tatau ona faʻatautaia lala i le "Aktellik" (emulsion e faʻaumatia ai le tele o meaola faalafua). E tasi le faʻamalaʻau o le vailaau faʻasaina e faʻafefeteina i le lua lita o le vai i le vevela o + 12 ° C ma luga.

E taua! O le fualaau faasaina e matautia mo manu ma tagata, o lea aua le faatagaina le vailaʻau i meaai ma vai.

Pe a aveesea le meaola, e mafai foi ona fesoasoani ia te oe i metotia faa-anamua, e aofia ai: meaʻai o le sipisi, galala ma le celandine, ia na faamatalaina auiliili i le parakalafa muamua o le tusiga.

Currant Galliches

Currant Galitsa - aiga o iniseti uʻamea e lua e pei o tamai namu ma se lanu uliuli-lanu samasama. Faʻataʻoto le tele i luga o blackcurrant ma goisiberry.

E i ai vaega fugalaau fuga i totonu (e aliali mai i le taimi o le fatuina o tumutumu), lau laʻau (faʻaalia i le amataga o le fuga) ma sola ese - i le taimi o le tele o fua o fualaau aina.

Gallitsa i le tautotogo e tuu ai fuamoa i luga o fualaau aina (i pito i tua o laau totogo).

O nei lava vaega e solia ai le laulauina o le laulaau i le tumutumu o le vao, pe a maeʻa ona afifi ma paʻu le lau.

A maeʻa le malulu o le tau, o le laʻau i totonu o le palapala.

E taua! O le faʻaleleiaina o le ogatotonu e sili ona lelei i le teuteuina malosi o vao, talu ai o lenei mea e maua mai ai le tele o lapisi basal.

Faʻafefea ona taulimaina lenei meaola?

Totogo felafolafoaʻi vao vao ma iniseti, o loʻo feagai lelei ma a latou galuega. O lenei lisi e aofia ai: Actellic, Karbofos, Rovikurt ma isi.

I le taumafanafana e tau ai ma le gallitsy manaomia e pei ona taua i lalo: tipi tipi leaga e aunoa ma se pepe (ina ia le mafai ona iniseti le iniseti fou i totonu).

Talu ai ona o le tele o vaega o le gall midge o loʻo i luga o le eleele, i le autumn, o le eleele e faʻataʻamilo i le togavao e tatau ona eli.

Laʻu pepe

Firestorm - Lepidoptera butterfly family. O le lapatai latou te le tauaveina se taufaamatau i laau, e le pei o lapopoʻa.

A maeʻa le vaʻai, ona tuʻu lea o la latou fua i le fugalaau. A maeʻa le ovary ma le vevela o meaʻai, latou te ulu atu i totonu o fualaʻau, 'aina le fatu ma le pulupulu.

O se tasi o ituaiga anufe e mafai ona faaleagaina e oo i le 10 fuamoa fuamoa. E mafai ona e mafaufau i le faʻaleagaina o le 10-20 o ia ituaiga anufe o le a faia.

E mafai ona faʻamaonia le faaleagaina o le afi i fualaau palasi ma se laupepa lauiloa, lea o le a aofia ai fua fua fua. Ua maeʻa e le anufe le fafao o le "lunch" i le amataga o Iulai, alu ifo i le eleele i lalo o se togavao ma salu i le eleele e 3-4 senitimita.

Taumafa Firefight taʻalo ese mai lona olaga faataamilosaga.

  1. Aoina ma faʻaumatia mea na aʻafia ma lālā i le taimi e matua ai.
  2. I le tautoulu, a maeʻa lau lau, eli le eleele ma le tele o le vai. Spud o le vao ma le palapala mai le va o laina i le maualuga o le 10 cm (talu mai le osofaʻi o le afi i le eleele, a maeʻa ona ala ae e le lava lona malosi e alu ese mai lalo o le 10-senetimita o le eleele, ma o le a oti lava).
  3. Lafoaia iniseti. Mo lenei faʻaoga Malathion (5 g i le 20 lita o vai).

E taua! Insecticide Karbofos e afaina i tagata, ae ua leiloloa lenei meatotino pe a maeʻa togafitiga vevela.

Lafo

Sawfly - se iniseti lanu samasama-samasama lea e faʻafefiloi ai currants mumu ma gooseberries: faʻaleagaina ma 'aina le laulaau. E aliali mai tagata matutua i le taimi o le fuga o currants. E tuʻuina e le tamaʻi'oti i le pito i tua o le pepa. Hatching caterpillars e 'ai laupepa i le palapala.

Faatasi ai ma se manua tele e ala i fuʻa, e mafai ona tumau le "le lavalava" o le vine ma e le maua se seleselega (afai o le vao e laiti, ona mafai lea ona malogo).

E latalata i le tautoulu, o le anufe o le seefly e alu ifo i totonu o le eleele (3-4 cm) ma pasi atu i le vasega pupil. A maeʻa le faʻailoga, e alu ese se iniseti mai le uila, ma toe fai le taamilosaga.

O le taua ma le laugutu e pei o le taua ma se afu afi:

  1. Totoina o le eleele faataamilo i le togavao. I lenei tulaga, oe eliina le pupae i le loloto e le mafai ona latou o ese mai i le tautotogo, pe tuu foi i luga o le mea o le a latou malolo ai.
  2. Faʻapipiʻiina o tusi taʻavale mai pusa o loʻo aʻafia. Faatasi ai ma se toilalo malosi, e mafai ona e tipiina le tovine fualaʻau. E taua le leai o se anufe se tasi e totoe i luga o le vao.
  3. Latou te faʻaaogaina teuteu o le vao, vine ma tapaa, lea e sosolo i luga o le vao i le vaitau o le faatoilaloina e se anufe.
E i ai metotia faʻafomaʻi e pulea ai sulu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina mea nei Insecticides: Lepidocide (faʻapipiʻi i le vaitau o le tuputupu ae; 800-1000 lita i le 1 heta), Acarin (3 ml / 1 lita o le suavai; na sosolo i le vaitau o le tuputupu ae), Fufanon (i le vaitau o le tuputupu ae; 400-600 lita i le hectare).

E taua! Aʻo leʻi faʻaaogaina iniseti, suʻesuʻe ma le totoa o latou aʻafiaga i luga o isi laau i totonu o le togalaau, manu ma tagata!

Teu ipu tioata

Fua tioata tioata - se pepe lele manu e pei o se otaota. E tusa ma le 1 afe ituaiga ipu tioata.

E i ai sona tino gaʻo laitiiti e iai ona vae. O nei tagata taitoatasi leididoptera iniseti e masani ona afaina ai le uli, lanu mumu ma gooseberries.

E faʻapefea ona e malamalama o le ipu fagu ipu 'aina lea na vetea ai lau' au matagofie?

Le amataga, o le faʻaleagaina mai lenei iniseti e taua tele. O lālā fuamoa leaga ua amata ona faʻamago uma i le pito o le fugalaau ma i le amataga o le fausiaina o vine. Faatasi ai ma le tele o leona o le liona e mafai ona oti.

Ina ia iloa le meaola, E taua le na o le tilotilo i lala. Afai latou te mamago ma o loʻo i ai mea e maua i le ogatotonu, pei o le ata, o lona uiga e aoga le amataina o le tau faasaga i meaola faalafua o currants ma gooseberries.

O le tauivi o nei iniseti e matua faigata lava. E mafua ona o le mea moni faaalu le afa o latou olaga i totonu o paranesi.

A e faʻatau mai vine vao, e tatau ona siakiina lelei ina ia leai ni anufe o loʻo i totonu o le ipu tioata.

O le iniseti e masani lava ona nofo i totonu o fualaau faisua tuai, o lea e taua ai le seleseleina o lala eleele mamago i taimi uma e mafai ai.

Pe a uma ona togafitia togavao fualaau aina vailaaue pei o "Fufanona-Nova", "Kemifos" poʻo "Kinmiks". I le taimi nei, o le taimi nei o pusa tioata e masani ona amata ona fufulu le laau.

Afai e te le manaʻo e faʻaaoga vailaʻau, matou te fautuaina e faʻaaoga Biological - Lepidocid, Bitoxibacillin, Fitoverm. O fualaau nei e sili atu le saogalemu mo tagata ma le natura, e matua aoga ma faigofie ona faʻaaoga.

E taua! A faʻatau mai ni togavao fou e siaki ma le faaeteete mo le i ai o parasite.

Pau lava le mea e tatau ona e iloa e uiga i le gaosiga o currants ma gooseberries mai se meaola e pei o le fua tioata.

Currant Zlatka

Black currant zzlatka - O se iniseti lea e foliga mai o se paluga ma se fulu mata lanumeamata. O le umi o le zlatka e mai i le ono i le iva millimeters.

E faʻapefea ona fuafua pe o le a le tonu o le zlatka e faʻaumatia ai lau togalaau?

O fua o fuamoa e faasolosolo malie lava ona malepelepe. I le tipiina o lala o le a e vaʻai ai i ni fasi fuaitau laiti ua tumu i se anufe. E mafai ona e iloa i latou i le tautotogo, i le vaitau o le vavao.

E taua! Afai e te togafitia se vine poʻo se kulisi ma mea iniseti, ona oʻo lea i le vaitau, o le a le faʻalauleaina e le zlatki, aua o iniseti e atinaʻe na o le tasi augatupulaga.

I le tulaga o tipu ua faaleagaina, o le a sili ona lelei le filifiliga tipi ese ma susunuina. E tatau ona faia i le tautoulu po o le tautotogo. I totonu o le vaiaso pe lua pe a uma le amataga o le fuga, ia togafitia ia mea afu i iniseti. E tatau ona faʻatino le faʻagasolo ina ua maeʻa le seleselega.

I le faaiuga o Fepuari, faʻaalu togafitiga o le toto o fualaau aina mai meaola faalafua. E sili ona lelei le togafiti o currants ao lei oʻo. O le eleele i lalo o le togavao e faʻasusu i le pefu, lea o le a laveaʻiina ai oe mai i totonu o laʻau o loʻo i totonu o le eleele.

I le taimi o le faʻatauina o togavao faʻapitoa le siakiina o fualaau, aua e mafai ona faʻatau atu i ni meaʻai.

Afai e talafeagai, faʻaaoga vailaau. Fofo sili ona fetaui lelei. O le taulimaina o vao e tolu vaiaso pe a maeʻa le fuga.

Currant Kidney Moth

O le lamatiaga mo currants e saʻo anufe moth, ae le o pepe iniseti. Latou te faʻaleagaina fatugaʻo ma faʻaleagaina o latou atinaʻe masani. O aʻafiaga ua afaina o loʻo iʻu i tua i le atinaʻeina, faʻaitiitia le fua, ma i le taumalulu e faʻavaivaia ai vao ma e le faʻafefe ai gutu.

O le tele lava o taimi, o le anufe o le taumalulu i le pito i lalo o le vao ma le gaogao o le paʻu. I le amataga o Aperila, e oso aʻe ai anufe matutua i luga o tumutumu, ma ua oʻo i le ogatotonu o Mei latou te o ifo i totonu o le eleele e ulufale ai i le vasega pupal.

I le amataga o Iuni, o le pupae o le a avea ma pepe matutua, lea e tuu ai fuamoa i fualaau lanu meamata. O fualaʻau e fafagaina fatu o fua o le fuamoa ma fualaau.

E faʻafefea ona taulimaina ia fualaau oona?

E sili ona lelei le faʻaogaina o le lapataiga ma faia le puipuiga o vao vao poʻo gooseberries. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. Tatala vao mai lala mamago. O le mea lea, o le a faʻaumatia oe i le moth larvae larvae, aua o le a faʻaitiitia ai le tau o le taumalulu.
  2. Oliina luga o le vao. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e aveese faʻamaʻi meaʻai i totonu o le palapala ma faʻafouina le nofoaga o le totoina o fualaau fou.
  3. Faʻasalaga lauʻeleʻele.
  4. Suʻeina o togavao fou poʻo fualaau.
O lenei faiga e aoga le faia ma le faʻaeteete. Vaʻai lala ma lala. O le mea autu lava e le o latou mago ma faʻaleagaina.

Afai e le mafai ona e faʻasaoina currants poʻo gooseberries mai iʻau o le pest, ona tatau lea ona e amata e tau ma i latou. O aʻafiaga e ono afaina ai laau Chlorofos poʻo Nitrafen e tatau ona togafitiga i le faaiuga o Mati.

Faʻasaga i moli fuamoa moli fualaʻau talafeagai talafeagai "Iskra". Faʻasalaga i metotia a tagata, e mafai ona e faʻaaogaina ni fatu o le sinapi, celandine ma tomato.

O le mea lea, matou te manatu o mea sili ona afaina o currants. Na matou iloa auala e mafai ona e taulimaina ai ma le auala e puipuia ai faʻamaʻi o le togalaau atoa.

I lenei tusiga, matou te tuʻuina atu ia te oe se filifiliga i le va o togafitiga faʻasolosolo ma vailaau.

Ia faʻaeteete i taimi uma pe a faʻatau mai ni mea fou, e pei o meaola faalafua e masani ona "moe" i aʻa ma i lalo o le paʻu. Aua nei galo ia tulafono o le saogalemu pe a faʻaaogaina iniseti ma isi mea oona.