Crocus

Toto ma tausi lelei crocuses

Fugalaau manaia matagofie o tautotogo - o nei crocuses. E amata ona latou totogo i le amataga o le tautotogo ma fiafia i isi ma o latou lanu seia oo i le sefulu aso. A maeʻa fugalaau, o loʻo iai pea mea manogi ma toe faafou, ae o le ogatotonu o Iuni o le a oʻo mai foi le latou taimi. E le gata i lea, o le crocus e oʻo mai ai se vaitaimi malolo. I lenei tusiga o le a matou taʻuina atu mea uma e ono ono e fiafia i ai i crocuses.

Crocus poʻo le saffron - faʻamatalaga

Crocus poʻo, talu ai e sili atu ona iloa e le isi igoa, o le saffron o se bulbous bulbous plant. I totonu o le vao, e ola ai i steppes, togavao, mauga maualuga ma togavao e le maalofia o le Caucasus, Crimea, Asia, Sasaʻe Tutotonu ma Europa i saute. O le tele o ituaiga o crocuses ua lisiina i totonu o le Tusi Ulaula. Crocus o se laau manaia, ae e tusa lava po o le a lona taua, e le toe fuga umi - na o le 7-10 aso.

Saffron - O le igoa faasaienisi lea o le aganuu fugalaau, ae i tusitusiga i luga o le faatoaga, o le igoa latina o Crocus o loo tufatufa atu. O se fugalaau laʻitiiti e oʻo i le 10 cm le maualuga ma laulaʻau lanu meamata ua afifiina. O le laau e ese lona lanu, ae o le foliga foliga tutusa o le logo-logo-fulufulu fugalaau. Aʻo tupu mai le crocuses, o le tele o ituaiga e ola i le amataga o le tautotogo, o nisi i le autumn.

Fugalaau e tasi, lua pe tolu o pulou taʻitasi. Perianth - vaevaeina i le foliga o se corolla. O vaega e tutupu faʻatasi e avea ma se uumi umi, lea e mafai ona oʻo atu i le 10 cm i nisi ituaiga. I le toesea o le aʻa, o le perianth e faia lana matafaioi ma aumai le fugalaau i luga. O le faʻaopoopoga o mea faʻapitoa e aofia ai vaega e ono, o ia mea uma o loʻo punou i le pito i luga. E mafai ona oʻo i le 8 cm le lautele.

E te iloa? O le igoa Crocus e sau mai le upu Eleni "kroke" - o se filo poʻo se fiber. Saffron o se maliega ma le Arapi "Zeferan", lea e faaliliuina e pei o le samasama.

Filifilia se nofoaga e toto ai crocuses

E le toatele tagata e iloa e mafai ona vaevaeina crocuses i le autumn ma le tautotogo, ma o le mea lea, o le totoina ma le tausia oi latou i le malae vaalele e ese. Pe a filifilia se nofoaga mo i latou, ia manatua o ituaiga o loʻo toto i le tautotogo e manaʻomia ai le susulu o le la. Autalavou crocuses, i le isi itu, e mafai ona talia lelei e se tamai paolo mai laau vao. Matou te fia iloa, o le tele o fugalaau fugalaau o le saffron e le o faʻaalia atoatoa, ae o iinei, mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le leaga o le kuki o Sharoyan nai lo le ufiufi.

E foliga mai e tutusa le vavalalata o lau laau i totonu o le lauusiusi o se mutia vao, ae e tatau ona e aloese mai le filifilia o sea nofoaga. Ma o le mafuaaga lenei. O vao vao e manaʻomia ai le mowing masani, ma e mafai ai ona faʻaleagaina le lau o le saffron. O le iʻuga, o le a le atoatoa le matua.

Mai se vaaiga matagofie, o le galueaina o crocuses i totonu o le atunuu ua sili atu ona faatulagaina i vaega. E le gata i lea, o le natura aupito sili ona lelei e maua pe afai e totō togafiti i eseesega mamao mai le tasi ma le isi, faʻataʻitaʻiina se taamilosaga masani tuusaʻo. Ina ia faia se fugalaau fugalaau mama o crocuses, e tatau ona totoina i luga o se faasologa o le 3x3 cm I le sikuea 1. m tatau ona alu a itiiti ifo ma le 50 pulu.

E taua! A o leʻi totoina ni anufe i le eleele lanu, ia togi i totonu o le "Fundazole" poʻo le "Maxime".

I lenei tulaga, i le avea o se togalaau fugalaau, e tatau ona e totoina le uluaʻi crocus i le amataga o le pito - o le pa, mo se faataitaiga. Sa lelei le Saffron ma laau veveus o le taumafanafana po o tausaga taʻitasi. E le fautuaina e totoina i totonu o fualaau aina, aua o le vaitaimi o lo latou atinaʻe malosi e pa'ū i luga o le eliina ma le toe totoina o fatu pulu. O faʻamalologa i le papa papa e foliga mai mataʻina. A maeʻa ona laʻau, e mafai ona ufiufi laufanua papaʻu i nai vaitausaga laiti.

Pe o crocuses e manaʻomia le palapala?

Ona o le mea moni e faapea o crocuses o le tautoulu ma le tautotogo, ata lafoia ma le malamalama-alofa, o se fesili talafeagai e tulaʻi mai pe i ai ni mafuaaga lautele e toto ai ituaiga uma o lenei laau. O le mea moni, e leai ni mea faʻapitoa mo le palapala. Soo se fale faʻapitoa e talafeagai, ae o le sili ona faʻalelei mo le atinaʻe o le a malamalama ma mauoa i le humus. Saffron e pei o se faʻaleleia lelei, vaʻaia ma faʻafefeteina faʻamaʻiina i le eleele eleʻele. Ae, e pei o laau toto uma, e mafai ona mate le vai mai le malo.

Afai, e ui i lea, o laʻau eleʻele e sili ona taua i lau eria, o le mea la ina ia ola maloloina ai le alokeke, e tatau ona amata ile tausiga ole eleele. E tatau ona faʻaopopo le peʻa ma le oneone i le palapala ma faʻafefete lelei i mea faʻalaʻau. I le sikuea 1. O mea nei o loʻo faʻaofiina.: 20 kilokalama o le peat or humus, 100 g o le ivi o le ponaivi ma le 50-70 g o fugalaisa e faavae i luga o elemene.

E taua! E le talafeagai le faʻalauiloaina o le humus i le faʻaleleia o eleele, e sili atu ona lelei le suia i le maualuga o peat. O le a le mafai ona tupu lelei fualaʻau ma ola ai i se faasiliga o meaʻai, ae maise lava le gaʻo.

Le taimi e toto ai crocuses

O le tele o faifaatoaga fugalaau e talitonu sese o crocuses e totoina fua laau i le tautotogo, o lea latou te ofo ai ma faapea mai: "Tatou te totō crocuses i le pau". A e faʻatau mea e toto ai, ia mautinoa ia mafaufau i le mea taua e tasi: o loʻo i ai foi ituaiga o le autumn lea ua totoina i le tautotogo. O lenei uiga taua e taua tele, aua o le tuputupu ae o taamilosaga o le tautoulu ma le punavai o bulbsubes e le fetaui lelei. O se itu taua lenei pe a mafaufau i ai ma fuafua taimi e tulaʻi mai ai.

I faleoloa fugalaau lelei ma i faʻaaliga, o le totoina o faʻatau mo crocuses e fuga mai i le tau o le autumn e faʻatau atu ma le faailoga "Crocus autumn flowering". E mafai foi ona faatauina mai fugalaau i maketi masani. O le mea moni, i le faleoloa fugalaau o le a pikiina oe i mea e sili ona maualuga o le varietal mea, ae, o le mea lava lea, o na crocuses, o latou pusa e faatauina mai maketi faanatura, aʻafia, ma o le tuputupu ae o le a le tausia faapitoa.

E te iloa? Saffron na faʻaaogaina o se vailaau ma mea manogi pe a fai sauniga faʻalelotu. E pei o se vevela vevela, faʻatamaoaigaina le tofo ma le lanu o meaai, e faʻaaogaina le saffron i le kuka e oo mai i le aso.

Spring Crocuses

I le tautotogo totogo-fugalaau, o le taʻamilosaga taʻitasi o le atinaʻe e amata ia Mati (o loʻo i ai nisi ituaiga e oo lava ia Fepuari) faatasi ai ma le tuputupu ae o lau muamua. Mo le sili atu ona mausali ma vave le atinaʻeina o laau e manaʻomia ona iloa pe faapefea ona fafaga le crocuses i le tautotogo. Mo i latou, o fugalaʻau e faʻavae i luga o phosphorus ma le potassium. E mafai ona faia pe a oʻo mai le fuʻa muamua, ona oʻo lea i le taimi o le vavave ma i le iʻuga, pe a mou atu fugalaau.

O le mea lea, e te saofagā i le faʻatulaga lelei o le anufe ma lava le fafagaina. I sina taimi mulimuli ane, i le masina o Aperila, o fugalaau e aliali ma fuga. Aʻo tupu mai crocuses, o le a faʻagasolosolo matala i totonu o le lua i le tolu vaiaso. I le faaiuga o laʻau lauolaola e faʻaauau pea ona ola seia oʻo ina faʻatoʻa fatu. E oo atu i le faaiuga o Iuni latou te faamago.

O nei mea uma e mafua mai ona o meaʻai i totonu o le corm na faaputuputu i le tausaga talu ai. A maeʻa le pulufana, ona mate ai lea. E faʻapipiʻi e Crocuses se pulu fou i le pito i luga o se mea tuai pe a pasi le taimi o le fuga. O le a suia. O loʻo i ai ni afā o le faʻaleleia o fugalaau ma laʻau.

I le isi vaitau o le tuputupu ae ma le magumagu ese o laulaau, o le pulufana o le a faʻaputuina le malosi talafeagai. O se mea i le ogatotonu o Iuni, o le anufe o le a alu i le tulaga filemu, ma i le tau o le autumn o le a toe ola ai: o le a tupu aʻa ma faaauau ai le faagasologa o le faaputuputuina o meaai. Ma le isi, o le faagasologa o le amataina o pi ma le toe amataina o le seleselega o vaega o le lumanaʻi ua maeʻa.

Aua e te vave aveese ia lau ma aua le toe totoina le laau i le taimi o le tuputupu ae, ina ia le tauivi ma le mafuaaga na le totogo ai crocuses i le tautotogo. O lenei mea e faʻalavelaveina ai le ola o le crocus ma oʻo ai i le faʻatuai o le atinaʻe. O pulu latou te le oti mai lenei mea ma iu lava ina toe malosi, ma toe fuga mai. Ae o le toe faaleleia e mafai ona lua tausaga, ae i le taimi lea e mafai ona galo ia te oe le totoina o mea totino ma faʻafuaseʻi ona eli.

E manino lava o le galueaina o se laau e fesoʻotai saʻo lava i le fua o le pusa, ma o lona uiga o le crocus e tatau ona puipuia le amio saʻo o ona laulaau seia maeʻa. O le mea lea, e tatau ona e fesoasoani i le fugalaau i soo se auala e ala i le aveeseina o atigipusa o fatu e faʻavaivaia ai le anu, ma totoina mea aʻo leʻi oʻo i le iʻuga o le taimi o loʻo moe. O le taimi sili e toto ai le seleselega o le tautotogo o Setema, aua o sina taimi mulimuli ane o aʻa laiti o le a aliali mai i luga o pusa, lea e faigofie ona manuʻa.

Autumn Crocuses

O le faasologa o le ola o le kuki e tupu i le tautotogo e talitutusa ma vaitaimi o le kolisi. E tele lava ina le mautonu. Ina ia aloese mai se mea sese, e tatau ona e iloa ole lafulemu o le saffron e laʻititi lava - e oo i le 2.5 cm ma tolu tusitusi i le fugalaau, pe a faaluaina le kolisi. O le tele o le crocus autumn e amataina lona lio faataamilosaga ma le fugalaau.

A o faagasolo lenei vaitau, o loʻo tutupu aʻe laulaʻau ma suia le corm. O nisi e maua mai laʻau ma se atigipusa pusa ma faʻamaeʻaina le fausiaina o se pulu fou i le tautotogo, pe a amata ona fuga mai ituaiga o mea na faʻamatala muamua. O fualaau laau, ua fuga mai i le taufaaiuiuga o le autumn, alu mo le taumalulu, ma e lei uma le fugalaau. O se taunuuga, e leai ni fatu e faia. Ae o lenei mea e le faʻavaivaia ai le laau ma e le tatau ona mafua ai le popolega.

Autumn crocuses ei ai se vaitaimi umi o le masina muamua atu nai lo le tautotogo, ma o le mea lea o le pito i luga o le galuega faʻamalosi i Aukuso. O le mea lea, mo le faʻaleleia masani o le autumn crocuses i le tausaga lava e tasi, e tatau ona totoina i le va o le faaiuga o Iulai ma le ogatotonu o Aokuso. Ae aiseā e le fuga ai crocuses ua faʻatau i totonu o se faleoloa lelei ma totō lelei i le palapala palapala? O le mauaina o crocuses ua leva ona totogo po o le tolopo i taimi o le totoina o le a aafia ai le afaina ai o totoga laau i le lumanaʻi.

O ulugalii ua leva ona totoina i le lua tausaga muamua na o le ola ae o laulaau ma e le fuga. O crocuses ua liua ma laulaau ma fugalaau e vave ona mamae ma ulu i le lua tausaga o le toe faaleleia. O fualaau faʻamaʻi ua uma ona pasia le taamilosaga o le olaga, faʻavaivaia tele ma e tatau ona maua le tausiga talafeagai pe a uma ona fuga. O lenei mea o le a faʻaleleia ai lo latou malosiaga mo le isi tausaga.

E te iloa? O le saffron spice i aso anamua sa le na o le 15 taimi na sili atu ona taugata nai lo le pepa uliuli, ae o le auro foi. Mo le 450 g o mea manogi e mafai ona faʻatauina se solofanua Arapi. I aso nei, o lenei mea manogi e le taugofie foi.

Crocus totoina ma toe gaosia

O Crocus propagation e aofia ai auala e lua: fatu ma afafine o corms. E le o se faiga faigata lenei.

Crocus fatu

O le tuputupu ae o crocuses mai fatu e tele lava ina fai masani nai lo corms. O lenei faiga e aofia ai i le au fai togalaau e mananao e faʻaleleia nisi ituaiga laau toto, o le mea lea o le mea e totoina ai e tele lava.

O le tele o crocuses o meaola e leai ni faafitauli i le fatuina o fatu, ae na o le taimi o le tautoulu e mafai ai ona leiloloa le taamilosaga o fualaau aina ona o le amataga o fulufulu afu. O mea totō e lelei ona puipuia, ae i le tulaga o ituaiga o loʻo olaola i le tautoulu, e sili atu le totoina o fatu na aoina mo le suʻeina.

Talu ai ona o le mea ua faʻamalosiina e sili atu ona lelei, e mafai ona tupu mai crocuses maloloina lelei ma malosi mai nei fatu. O crocuses i le lumanaʻi e seleseleina i fatu e maua ai ni tanu laiti, ma talu ai e le moe vao, e sili atu ona totoina i totonu o pusa po o atigipusa mai le amataga. Seia oʻo i le taimi muamua na tutupu mai ai pi muamua, e tatau ona ufiufi pusa o pusa i se ata moli puipui po o se pulu. I le tulaga lona lua, o le suāvai e le mafai ona faʻatinoina. O fualaau e amata ona fuga i le 3-4 tausaga.

Totoina o crocuses ma pulu

O le kiliina o corms i taumalulu uma e le manaʻomia. E tatau ona fai lenei mea uma i le tolu tausaga le matua i le vaitau o le taumafanafana o le malologa o crocuses, ina ia vavae ese ai le pusa ole tina mai le tuputupu ae o fatu ile taimi lea. E mafai ona oʻo atu i le sefulu vaega, ma amata ona latou faʻafefete le tasi i le isi.

O se taunuuga, o fugalaau fugalaau e matuā faʻaitiitia i le tele. I lenei tulaga, o le vavae ese o tama teine ​​teine, o lo latou gafa ma le tausiga atili mo crocuses ua faia e pei ona taua i lalo. O le aoina o mea e toto i le ituaiga o corms, e mafai ona eliina le tele o taimi i le tolu tausaga. E sili atu le faʻalavelave i le fugalaau o fuālaau-fugalaau mai ia Iuni ia Aokuso, ma le totogo mai le amataga mai ia Iulai ia Setema. O mea totō e tatau ona aveeseina mai le eleele, mago, aveese ni paʻu le lelei ma aʻa ua mate.

E tatau foi ona e suʻesuʻe ma le totoʻa pusa mo faʻamaʻi. Tuʻua naʻo mea maloloina. E tatau ona faʻamalolo faʻamaʻi faʻamaʻi i le pefu poʻo le koala. Seʻi vagana ua toto i le eleele e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma malulu.

Tausia crocuses i le avanoa

E faʻapefea ona ola malosi crocuses ma ola maloloina pe a uma ona totō, matou te faʻamatala atili. Ae ia e iloa o le ae le faʻaaluina le tele o taumafaiga ma le tele o le taimi.

Faʻasalaina crocuses

E masani ona faʻasusu le fafie, e le gata i lea, e matua tiga lava mo le susu o le susu. O le tele o crocuses e manaʻomia le vai i le tautotogo ma le vaitau o fugālā. Ae o le natura e fesoasoani ia i tatou iina: i se tasi tulaga, e liusuavai le kiona ma avatu vai, i le isi - timuga timuga. O vai inu faaopoopo e faʻatulaga pe a fai e le malulu le taumalulu, ma o le autumn e le lava timuga. Ae ui lava i le le lava o le suasusu, e saofaʻi manuia ai crocuses i le vaitau vegetative. Na o le maualuga o le a latou maualalo. I le taumafanafana, i taimi o le toafilemu, e le manaʻomia ai e vai le vai, latou te fiafia e malolo i se nofoaga malulu.

Fertilizer ma laei

O le faavae o le tuputupu ae o laau uma i totonu o le togalaau o le laʻei pito i luga, o le mea lea, mafaufau i le ala e ola maloloina ai i totonu o lau togalaau, e tatau ona e saunia se lavelave o fugalaʻau. O luga o laei o crocuses ei ai ni nuances. E le mafai ona faʻatagaina fomaʻi fou. Latou te mafua ai faʻamaʻi eseese. O le peʻa, faʻamaʻaʻaina atoatoa le mutia ma isi minerale faʻamalolo o le a sili ona lelei.

I le amataga o le tautotogo, ao faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e tatau ona fufuluina le fugalaau i luga o le kiona. Faatasi ai ma le amataga o le vaitau vegetative, e mafai ona e ulu atu i urea. Mulimuli ane, o le faasiliga o le eletise o le a mafua ai le tuputupu ae mafiafia o laulaau, lea o le a mafua ai maʻi le lelei i le susu o le tau. A maeʻa le afa o le masina, e tatau ona faʻalauiloa faʻamalositino ia tamaoaiga i fuamoa ma le potassium i le nofoaga e tulaueleele ai. O le a latou fesoasoani i le faʻaleleia lelei ma le faʻavaeina o le malosi ma le soifua maloloina maloloina.

Lafoaʻi pe a uma ona fuga

E pei o le tele o fufulu, o nei fugalaau e leiloa la latou laulaau i le ogatotonu o le taumafanafana, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete i le tausiga o crocuses i lou fale mafanafana pe a uma ona fuga. Afai e leai sou fuafuaga e totoina laau totō i se nofoaga fou, ona e maua lea e ala i le aveeseina o lau laʻau vaivai. Afai na filifili e eli tafatafa o crocuses, o le taimi sili ona lelei ia Iulai.

O le taualumaga e faapenei:

  1. Aveese mea leaga na le toe faʻaaogaina ina ia leai se taumafaiga a le laau e taumafai ai e fatu fatu.
  2. Faʻaitiitia faʻaitiitia le aofaʻi o le fafaga. O lea la, o le tafe o meaʻai uma o le a faasolosolo lava ina alu i totonu o le tau.
  3. Aʻo lanu samasama uma lava, e tatau ona eli le pulu ma faʻagogo i sina vevela.
  4. Sosoo, aveese le fua ma tuʻu le maʻi ma faʻamaʻi fatu.
  5. Teu le pusa i totonu o se potu malulu i se vevela ile 20 ° C.

Crocus Suiga

Ona o le tele o mea na fausia o tama teine ​​teine ​​mai crocuses, latou te manaʻomia ona nonofo. A leai, o se nusi tele o gaioiga e faia. O le a osofia i latou, o le a faʻaleagaina, o fugalaau e laiti, ma ua le toe maua ai le fiafia o le laau.

E tatau ona eli i luga pe a maeʻa maeʻa laʻau i le ogatotonu o Iulai - amataga o Aukuso. Teu oloa aʻo lei totoina i totonu o se nofoaga mafanafana ma lelei. E tatau ona totō i moega fugalaau i Aokuso po o Setema i se mamao e tutusa ma le lua poʻo le tolu sana mai le tasi i le isi. O le pu e tatau ona eli i se loloto e tutusa ma tolu togi maualuga.

Crocus bulb storage

E tatau ona fufulu ese mai corms mai le eleele, o aʻa ma aʻa, ma faʻalautele i se tasi o pusa i totonu o se pusa poʻo se pusa. O le mea aupito iti e mafai ona faʻasolo, mo se faʻataʻitaʻiga, i pusa lole. Seʻi oʻo i Aokuso, e tatau ona teu mea e toto i le vevela o le +22 ° C ma e le o lalo ifo, talu ai ona o le tulaga lea ua faataatia ai fugalaau. Ia Aokuso, e tatau ona tuu ifo le vevela i le +20 ° C. I le vaiaso - e oo atu i le +15 ° C. Ae o ia tulaga e faigata ona fatuina i le fale, ma e sili ona lelei, aua e na o pisinisi faʻapitoa e mafai ai ona e faʻafetaui le pulega faʻavave. В привычных нам условиях луковицы крокуса нужно поместить в тёмное сухое место с возможностью хорошего проветривания и комнатной температурой.

E te iloa? Для получения 1 кг пряности шафрана нужно собрать около 600 000 рылец с только что распустившихся цветков крокуса. Отсюда и выражение "дорог, как шафран". Весьма оправданное высказывание.

Сезонный ритм крокусов

Fugalaau tautotogo, o crocuses e mafai ona amata ona fuga mai i le ogatotonu o Mati ma le ogatotonu o Aperila, ae e te faʻapupulaina i latou i le amanaʻia o faʻaaliga uma. Ae o le taimi o lenei mea na tupu e mafai ona ese le faalagolago i luga o le liua o le kiona ma le vevela o luga o le palapala. E i ai mataupu o le amataga o le totogo o le tautotogo totogo, e oo lava i le faaiuga o Fepuari.

O ituaiga o ituaiga Autumn e sili atu ona tumau ma tumau i lenei tulaga. O le lelei o le vaitau o le vegetative e faalagolago tonu lava i tuutuuga na faia ai le laʻau toe faʻaleleia le vaitau mulimuli - e faʻaaogaina i le tautotogo o le tautotogo po o lenei taumafanafana - fugālaʻau fugālaau o le autumn.

Aisea e le fuga ai crocuses

O le tele o faifaatoaga faifaatoaga ma le au faifaatoaga o loo mafaufau pe aisea e le fuga ai crocuses, pe a foliga mai ua lelei mea uma, ae o le mea moni e leai se fugalaau ma e tasi lava le laulaau. Sei o tatou taulimaina lenei faafitauli ma filifili pe oa mafuaaga?

Muamua, o le a le aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai le fugalaau o le mafiafia o laau toto. E matua tumu lava i le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi e mafai e le tina ona tulei ese ni fulu fou o lanu lanumeamata lanumeamata mai le eleele. O pulu e faʻafefeteina le tasi ma le isi, o lona uiga o le fugalaau e leai se fesili. O le auala e alu ese ai o loʻo manino iinei - totō crocuses ma tuʻuina atu avanoa avanoa i fatu fou.

Lua mafuaaga e mafai ona ufiufi i totonu loloto o le totoina o pulu. Latou te le lava le malosi e fuga ai. O malosiaga uma latou te faʻaaluina i le faapipiiina o pepa i luga o le eleele. O le tele o taimi, o laau toto e totōina i le oneone oneone, e aunoa ma se avanoa e ulu atu ai i se mea e leai se mea.

E mafai ona e fofoina le tulaga e ala i le suia o corms i le loloto o le 7 cm. I le mamafa o eleele palapala, o aniani e tatau ona faʻaloloto e le sili atu i le 5 cm.

Le mafuaaga mulimuli e le fuga ai crocuses i lau togalaau, o loʻo i ai le leai o se mea faʻapitoa. O le mea autu o le faia lea o sauniuniga faʻavae i luga o le mineral i se taimi tatau ma i le tele o mea manaʻomia. Muamua, e faia i le taimi e totoina ai: faʻaaogaina le faʻaaoga saʻo i le pu. Saffron, lea na ola aʻe i le nofoaga e tasi mo le tele o tausaga, ua toso mai uma meaʻai mai le eleele. O nei fugalaau e tatau ona fafagaina i le tautotogo, fafagaina se vaifofo o fualaʻau. E lelei foi faʻamaʻi faʻasusu, o le mea aupito sili ona lelei o le faapalaga lea o le faapalauina i totonu o le lua toto.

E te iloa? Faʻateleina e le tagata Fraudsters le tautau o le fausiaina o le ufiufi. I Iran i le Vaitau Tutotonu, na vavae ese lima mo lenei mea. I Siamani, tanumia tanumia pe susunuina i le siteki. I Falani, o mea uma lava e sili atu le agavaʻa - e naʻo se sala tupe e 60 kilokalama o siliva.

Crocus faamai ma meaola faalafua

E tusa lava pe o le a le malosi e te taumafai ai e tausi lau togalaau, tupu crocuses poʻo isi mea totō papaʻi, ae o nisi taimi e leaga le mea. O le laau e taofi i le tasi laasaga o le atinaʻe, poʻo le leiloa o lona foliga matagofie, pe oti foi.

O mafuaʻaga mo lenei mea o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi:

  • Virus. O le faailoga muamua o latou foliga mai i luga o le saffron o se paepae paʻepaʻe i luga o laʻau lafoaʻi. Latou te faʻalautele ma felafolafoaʻi i le moto. O loʻo tauaveina e suʻe pepe, e pei o aphids, mites or thrips. O le aʻafia ua uma ona aʻafia ua avea ma mea e le mafai ai ona tufatufaina atu le faʻamaʻi, ma e tatau ona vave faʻaumatia. Ae aua e te popole pe afai o le faʻamaʻi na maua ai le crocus e le masani i luga o lau 'upega tafaʻilagi. O siama e le mafai ona aʻafia fatu, ma e mafai ona toe faʻaolaina le laau i le gaogao. Tuu sina taimi, ae o le ae toe maua lau puaa fugalaau.
  • Fiafia. Faatoagaina i le mafanafana ma le susulu o le tau. I le avea ai o se tulafono, e afaina ai i latou e le anu o le laau. E leiloa lona tino, pala, ma stains o foliga lanu e le masani ai i lalo o le fua. O lea ituaiga pulufana e tatau ona faʻaumatia, ma isi tamaiti e malogo i se nofoaga malulu. Aʻo lei totoina, e tatau ona faʻafefeteina i se vaifofo vaivai manganese poʻo se 0.2% fofo o le "Fundazol".
  • Chlorosis I lenei faʻamaʻi, o laulaa e amata ona liu samasama, lea e mafua ona o le leai o ni meaʻai i totonu o le eleele, ae faʻaleagaina le masini, paipa alavai poʻo tulaga le talafeagai.
  • Mice ma taula. Latou te faʻaleagaina ia corms, malepe i lalo oa latou fuaitau ma oʻo lava ina ave uma i latou io latou fale poʻo le faʻapipiʻi i aʻa. Afai o le a ola le laau, o le a fesuisuiai vaivai, ona mafai ai lea ona faamasinoina ua solo le aniani. I lenei tulaga, e tatau ona latou eli ese ma aveese le vaega pala. Taulima lauʻau ma le lefulefu ma tuʻu i fafo mo le tele o itula e faʻamago. Ina ia aua nei tosina mai ni mailei, e tatau ona e aveese uma laau ma mutia oti i totonu o le laina e tolu mita mai le eleele, aua o le maile oona iina. E sili atu ma le tolu mita mai le faamoega, latou te le sola ese.
  • Ae o le anufe a le butterfly catoper. Tui aʻa ma fai ni pupu i totonu o pusa. E mafai ona lauiloa i le tautoulu pe a vele. Aʻo saunia nei iniseti lanu uliuli e pupate, e mafai ona faigofie ona eli, aoina ma faʻaumatia.
  • Slugs I luga o le eleele lafulemu poʻo le mamafa o eleele palapala eleele o loʻo faʻaleleia. E mafai ona e faʻaumatia i latou i le fesoasoani o se vaifofo faapitoa o slugs poʻo, pe a tulaʻi faataamilo i se pulou, faia se mea e faʻaleleia ai oneone oneone.