Fualaau aina

O a ni tulaga lelei o le totoina o fatu o fatu mama i isi ipu ma pe faapefea ona totoina ia ituaiga laau?

O le laasaga o le sauniuniga mo le totoina o fatu mai fatu o tamato e amata ile taumalulu - amataga o le tautotogo.

O le vaitau lena na faia ai e le aufaʻatonu poʻo le au fai togafiti fai togafiti le faʻatauga poʻo le sauniuniga o palapala, fatu, ma masini e faʻamalama ai meaola mo le lumanaʻi.

O le sili ona aoga ma le faia o tulaga lelei mo le mauaina o fua lelei o tamato, faatasi ai ma le tele o isi, o le totoina o laau i ipu.

Le aano o le metotia

O fatu Tomato e totoina i totonu o pusa lapisi.. O fualaau o le a iai i totonu seia oʻo ina totoina i le laufanua. I le noatia ma le fai fuafua i le faʻaaogaina o lenei metotia, e le o manaʻomia ai le fufuluina o laʻau.

Mama

  • Maua maualuga le ea i aʻa o tipu.
  • Faʻaitiitia le leaga o aʻafiaga o le tele o le suāsusu.
  • E leai se vavalalata o aʻa o laau tuaoi. O le vavaeina o aʻa pe a totōina ile eleele tatala e mafua ai le lamatiaga o le masini i aʻa.
  • O le avanoa e ola ai fualaau e aunoa ma se faʻaopoopoga faʻaopoopoga (faʻafefete) i totonu o se fagu lapoa.
  • I le tulaga o se faamai o le aʻa o se laau e tasi, o le siama e le salalau atu i isi, o lona aafiaga e faatapulaaina i se tioata.

Faʻafitauli

  • Le manaʻoga mo le faʻaauau pea ona mataʻituina le lava lelei o le palapala palapala (i le tulaga o pusa paʻu).
  • E i ai se tulaga maualalo o mea e faʻaaogaina i le gaosia o ipu o peat (maualuga tele le pasene o pepa, lea, pe a oʻo i luga o le eleele, o le a poloka le avanoa o le susu ma meaʻai i aʻa).
E moni lava o soʻo se ituaiga e talafeagai mo le totoina o tamato i ipu, o le a sili atu ona taua le taulai atu i lou tofo ma tulaga o le fesuiaiga o le ola.

Afai o le uluaʻi sefulu tausaga o Me o loʻo faʻaalia e le tumau o le vevela, e tatau ona e toe foi mai i le 65-70 aso talu ai i le kalena - o le taimi sili lea ona lelei mo le totoina o fatu e faʻaaoga ai lenei tekinolosi.

O le a le tele ma le ituaiga e tatau ona avea ma fagu?

O se masani masani mo le totoina o tamato ipu ipu o pusi (pega moss e maua ai le puipuiga malu o aʻa mai le pala). O le totoina o le tamato e totoina i luga o eleele matala ma se ipu malamalama.

E mafai ona e faʻaaoga pusa na faia e oe lava ia. O ipu pito sili ona talafeagai - ipu palasitini. O le maualuga o le 500 ml, o le a mafai ai ona faia se paluga, pe a faʻaaoga ipu ma le 100ml, tamato ua tupu seia oʻo mai 2-3 laupepa. E mafai ona e tipi i le mea e manaʻomia ma se fagu palasitika, pusa laititi pepa laititi o susu.

O le tulaga autu pe'ā faʻaaogaina le palasitika po o isi koneteina lelei: e tatau ona faia ni pu i le pito i lalo e aloese ai mai le faaputuputuina o le tele o le suavai pe a uma ona faʻamamaina laau. Pe a tulaʻi i totonu o le eleele, e ave faʻatasi ma le eleele mai le tioata.

Fua o tapenaga

  • Talosaga.
  • Disinfection.

Pe a ma le tasi aso ao lei totoina fatu, ua teenaina. O lenei gaioiga e faʻamalosia pe afai o fatu na seleseleina 3-4 tausaga talu ai o le a faʻaaogaina. Ae afai o fatu ua saunia mo le totoina e fou, o le faagasologa o le togiina e filifili.

  1. Mo le filifilia o fatu aupito maualuga e tatau ai ona sasaa le afa ipu vai, sasaa i totonu ma faataape se sipuniti masima.
  2. Liligi le fatu i le vaifofo ma tuu i latou mo le 10 minute.
  3. O fualaau mamago o le fua o le a le maua, o le a lafoina saogalemu i latou.
  4. O isi fatu e fufulu mai le masima, ua totoina i ipu i auala e lua: fulafula pe faʻagogo.

E tusa ai ma auala aupito sili ona lelei o auala o le faʻamalamalamaina o faifaatoaga. Talu ai o fatu o le a tupu mai i tulaga lelei o le vevela, e mafai ona e toto i latou mamago.

Ina ia fuga le fatu ao lei totoina, e sasaa i luga o se ipu ma se ie ua faʻafefe i le vai, ufiufi i se tapuni malamalama ma tausia mo le 24 itula.

Mo le faʻapalapala, o fatu e togafitia i le manganese.. 1-2 tioata ua solo i totonu o le vai i le vevela o le potu ina ia leai se lanu o le vai, ma ua gase fatu i le 15 minute.

Filifiliga o eleele mo tamato

A filifilia le palapala i totonu o le faleoloa, ia mautinoa ia eʻi totoʻa atu i le i ai o le maika, nitrogen ma le potassium i lona tuufaatasiga i le aofaiga o le 400 mg / l. A le o lena, o le a le lava le taumafa o totogo.

E mafai ona saunia le eleele i le fale. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafesoʻotaʻi le 70% o le fanua, 15% o le oneone, uʻu manogi, paʻu (sawdust), 15% o le humus.

Ina ia faʻaitiitia aʻafiaga o microbes o lo oi totonu o le eleele i luga o laau totō, o le eleele e faʻamaʻi: vevela i totonu o ogaumu i le vevela maualuga mo le 60 minute pe sasaa atu i vai inu. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, toe faʻafefe le eleele ma teuina mo le 14 aso. aʻo leʻi faʻaaogaina le vevela.

E faapefea ona toto fatu?

  • E faʻatumu le palapala i totonu o pusa saunia, sina mea e teu ai. Le maualuga e tatau ona i ai ile palapala - 2/3 o le tele o le tioata.
  • Faʻasa
  • Le tufatufaina o fatu i totonu o le tane (2-4 vaega / ipu):

    1. sasaa 1-1.5 cm o le eleele i luga o fatu, sasaa;
    2. ufiufi ipu ma fatu o le polyethylene e taofi ai le susu;
    3. Pe a aliali mai siama, faʻafeiloaʻi ipu i se nofoaga ma se malamalama lelei. O le malamalama e le o faia se vaega taua ao lei tupuina le fatu.

E faʻapefea ona toto laau?

  • A oʻo mai pine muaʻi, e tatau ona tuʻuina atu se faʻalavelave faʻapipiʻi laʻititi.
  • E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le faʻaleleia o le vai, o le palapala e tatau ona faʻafefeteina i taimi uma, ma e tupu mai le totogo mai le sprayer i lea taimi ma lea taimi.
  • O aso uma lava, e manaʻomia le liliu o fualaau i le susulu o le la i le isi itu ina ia le fesuisuiaʻi laau.
  • Pe a faʻatūina le mafanafana o le tau, e manaʻomia ona aʻoaʻoina ia vailaʻau laiti ile tulaga o le vevela o le lauʻeleʻele: faʻapipiʻi muamua ipu ma laulau mo le 10-15 minute i luga o le faapaologa, faʻagasolo malie le faʻatupulaia o lenei taimi.
  • I le tasi taimi i vaiaso uma, e faʻapipiʻiina le faʻamaʻi i ipu ma laau: Umi, masima tiso ma Superphosphate e faʻafefiloi i le 1 lita o vai (0.5 g, 1.5 g, 4 g, faasologa). O le taimi lona lua o le faʻafefiloi ma lenei paluga: 4 g o Superphosphate, 0.6 g o le ammonium nitrate ma le 2 g o le potassium sulphate e faaopoopo i le lita o vai. O le tuufaatasiga o le fafagaina lona tolu e naʻo le urea.

O le metotia o le totoina o tamato i ipu e matua laveaiina ai le taimi o le totoina o fatu; e faigofie ma faigofie, ma e talafeagai mo i latou o loʻo amata ona malamalama i mataupu o le seleselega. I le tausisia o tulafono ua faʻasalalau atu i luga ma le vaʻaia o se vaʻaiga, o le a faʻamalieina le fualaau aina ma le tele ma le tofo.