Faatoaga faatoaga

Matou te maua ma vele le tamaʻitaʻi Sussex e tupu mai i lo latou lava lotoa

I totonu o aiga, o moa na amata ona fanafanau i se taimi umi ao leʻi oʻo i le amataga o lo tatou vaitaimi, o le mea lea o le tele o ituaiga ua i ai se talafaasolopito umi lava o le amataga, lea e leai sona aoga i le fausiaina o meaola.

A uma mea uma, ina ia mafai ona maua nisi aano o manufasi ma fuamoa, e oʻo lava i le au faifaatoʻaga anamua na taumafai e filifili na o faataitaiga aupito sili ona lelei ma mulimuli ane na faʻasaoina i latou. Mulimuli ane na matauina ai o le sopoia o sui o ituaiga eseese e mafai foi ona faateleina ai le gaosia o manulele, lea na maua ai le malosi i le faaaogaina o le fausiaina mo le fanauina o ituaiga fou. E tusa o le auala lava e tasi na fanau mai ai moa a le Sussex, lea o le a talanoaina i lalo.

Tatou te faamasani i le faʻamatalaga o le ituaiga ma ona uiga sili ona taua.

Muamua na taʻua le ituaiga o moa Sussex, po o Sussex, na faailogaina i aso anamua, ina ua manuia le Malo o Roma.

O le mea moni, talu mai na taimi o sui o le ituaiga ua matua faʻafefeteina ma, masalo, e leai lava se mea e tutusa ma na namini anamua. I vaitau eseese o le soifuaga o loʻo i ai, o le toto o le tele o vailaʻau faʻateleina ma sili atu ona lelei o manulele i totonu o aiga e fefiloi ma le:

  • chicken breed Talosaga;
  • Fuga;
  • Paʻu o le lanu paepae lauiloa;
  • Orpingtons;
  • Faʻailogaina mo a latou gaʻo gaosi maa Brama.

I totonu o le faʻatoʻaga lava ia, e tele foi sui eseese, pe afai tatou te vaʻavaʻaia i latou i le itu sili ona taua - le lanu o le fulufulu. I le aso o le faʻauʻuina o se tasi o tupu Peretania, na susunuina ai Royal Sussex, o lona uiga autu o paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe, siʻusiʻu lalaga lanu violē ma manua lush ma le lalac lanu.

Ae ui i lea, i atunuu o Soviet Union muamua, o nei moa na foliga mai na sili atu nai lo le afa seneturi talu ai. O aso nei e le salalau lautele i totonu o lo tatou atunuu, e ui lava o na ituaiga na mafua mai i luga o le faavae o Sussexes: Silver silver ma Pervomayskaya, e tele naua foliga e tutusa ma o latou tuaa, e lauiloa.

O a ni mea e lelei ai moa a Sussex ma mafuaʻaga e alofa ai ia i latou?

I le tele o tausaga ua mavae na mafua ai lenei ituaiga i le ituaiga o manu o le gaosiga. Ae ui i lea, ona o le tele o koluse ua i ai fuamoa fuamoa, sa avea Susseca ma tagata e ona lala lelei o le gaosiga. O le mea lea, i le asō, o le faʻasologa e manatu o se mea lautele, ona o lea e tuʻufaʻatasia lelei le lelei o meaʻai a manu, faʻapea foʻi ma mea e fiafia i ai le mata ma se tino matagofie o le tino ma lanu felanulanuaʻi ma o latou fesuiaiga eseese.

Ae o nei mea e le o ni uiga aupito sili ona taua o le ituaiga o faʻamatalaina, talu ai o ona sui e mafai ona mitamita i mea taua e sili ona taua mo le faʻatoʻaina: o le faʻaleleia e faigofie uma i totonu o le aiga ma le faifaatoʻaga. E mafua mai i le mea moni o sui uma o le ituaiga Seseka ei ai se faʻaoga lelei tele o fuamoa ma faʻaalia le saʻo aʻiaʻi ma le tumau i lenei mataupu.

O lea, o le tagata lava e tasi e mafai ona nofo i le 2-3 tausaga o moa i le tasi taumafanafana. E tusa lava pe tele le lapoa o le moa lava ia, o fuamoa e tumau pea ona le atoatoa ma o se taunuuga, o moa e foliga mai toetoe o fua uma.

I le taimi lava e tasi, pe afai e sili atu ona aoga mo se faifaatoaga moa e fafagaina moa e ala i le faʻaogaina o meaola (aua i lenei tulaga e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona maua le mamafa ma alu mo aano o manufasi), ona mafai lea ona faʻanatinati le faʻaogaina; e faʻasaoina ai le ituaiga ma le faʻaaloalogia, o le mafai lea e le hens ona tuʻuina atu i le fatu le siliva siliva oa la laumei.

E le gata i lea, o le gafa na faʻasalalau e moa e na o alii. O sea ituaiga lanu e puipuia, e tusa lava pe laasia le moa ua faamatalaina faatasi ai ma sui o isi ituaiga, o le i ai o le puipuiga lelei tele o le uiga o tagata matutua ma moa iti. Faʻafetai atu ia te ia, o le tamaititi e maua ai le maualuga o le ola olaola o tamaʻi talavou, o lona faʻamaumauga e le itiiti ifo ma le 95%.

Faʻasologa o Faʻasologa ma nisi gaioiga le taliaina Tusia Sussex

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga e lauiloa i ana aano o manu ma fuamoa fuamoa, i le fuaina o nei moa e le o iloga i lo latou muaʻi tupu. O le mea lea, e oʻo lava i le fulufulu i talavou e amata ona foliga mai ua tuai, ua latalata i le amataga o le tautoulu. Ae peitai, i le lumanaʻi, o lenei mea faʻaletonu e sili atu nai lo taui mo faʻamaoniga tetele o le mamafa o manu ma le fuainumera o fuamoa.

E taua tele le tosina atu o oe i le mea moni e faapea, pe a fafaguina lenei ituaiga o moa, e taua tele le gauai atu i ona uiga fatu (o le a tatou talatalanoa e uiga ia i latou i lalo ifo), aua o le a le toe umi se taimi e mou atu ai. E le gata i lea, e masani lava ona faʻaalia ia foliga o moa, ona o tagata e masani ona talia e teena.

O sea faiga e masani lava ona faia i le tautotogo pe a filifilia le sili ona faamanuiaina ma le faatosina o sui o le ituaiga, ma i latou o loo i ai mea nei mea le lelei:

  • tino laititi foliga o le tino, lea e pei o se tafatolu pe tutusa foi ma le tino o Orpington totoga o le vao, lea na sopoia foi Sussex;
  • le mautonu le toe foi atu i le siʻusiʻu, po o le i ai o se mea malie i luga;
  • pusa laititi ma le paʻu ma mea e le lelei ona tupu;
  • siʻusiʻu i foliga foliga o squirrel;
  • tao, lanu samasama pe ufiufi i fulufulu;
  • lanu mata;
  • lanu enaena o taligalu;
  • lanu samasama samasama;
  • lapisi faʻasolosolo faʻatasi ma lanu paʻu.

E le tatau foʻi ona galo, e tusa lava pe faʻaaogaina ia "mea le lelei" a Sussel e pei o laulau, o latou fuamoa e le mafai ona faʻaogaina mo le toe faʻateleina. I le uma, o ia sui e le o toe mamā, ma o a latou fanau o le a le manatu i ai.

Matou te faʻaalia uma mealilo o Sussex Sussex ma faʻafesoʻotaʻi i latou ma o latou ituaiga tagata.

O nei moa e mafai ona maua i totonu o aiga laiti, lea e na o ni nai tagata e fafagaina, ma i faifaatoaga tele, pe a uma ona fafagaina moa ma o loo galulue i le fausiaina o ituaiga fou. I le taimi lava e tasi, o Colombian o le lauiloa sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga moa: e toetoe lava o le tino atoa lava o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, na o fulufulu paʻu uliuli o loo i ai i foliga o se meataalo matagofie, ma o ia fulufulu e teuteu ai apaau o manulele.

Ae peitai, o lenei lanu e le o se mea lautele mo tagata uma o le ituaiga. O se taunuuga o le tele o galuega faʻaleleia, o tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai le tele o palettes na fananau mai. lanu felanulanuai:

  • mama papaʻe;
  • Lanu samupama Colombia;
  • motusite
  • mea faʻapitoa poʻo le faʻalanu;
  • enaena, pei o le lanu o manulele manufelelei;
  • siliva (na maua e Adler siliva siliva).

O aso nei, o loʻo taumafai foʻi tagata atamamai e aumai nisi ituaiga fou o lanu o nei moa: o lenamon, cuckoo ma le lavender. E ui lava o loʻo i ai nei le manuia i lenei mataupu, ae ui i lea, o ia ituaiga tagata e le o masani ma e leʻi maua le avanoa e maua ai.

O se aoga taua o le fatuga o le mafai lea ona fuafua le toto mama o tagata taʻitasi i lanu. O le mea lea, o moa moni a le Sussex e maua ai le lanu lanu samasama masani o le fulu. Ae oa latou paʻu o loʻo i ai se lanu samasama e sili ona pogisa i totonu o le fafine, ma e matua malamalama lava i le tama.

I le matua, e iai foi ni uiga e le gata ina fuafuaina ai le ituaiga, ae ia iloa foi le moa mai le moa. Ina ia mautinoa lenei mea, o le a tatou vaʻavaʻai i foliga o le tasi ma amata i sui alii:

  • I fafo atu, o le a faʻaosoina ai e le au taʻavale le lagona o le malosi ma le mausali;
  • pe a faʻatusatusa i le tino atoa, o le ulu e laʻititi tele, ae lautele;
  • o le gutu e faʻamalamalamaina i foliga faʻafefete, eseese lanu piniki po o lanu moli, faʻafelelei agai i le pito i luga i se pogisa;
  • o le foliga o le tulimanu o le faigofie, amiotonu; e laʻititi lava i le telē, ei ai le faasologa o 4-5 laititi, o nifo tutusa, o lona maualuga e tutusa ma le afa afa o le maualuga;
  • o le paʻu o le selu e matua faʻapitoa i le paʻi, ae ui i lea, o loʻo iai i luga o le tele ni "fatu" laiti, lea, pe a paʻi, lagona e pei o le vevesi; i le pito i lalo e matua tele ma malosi;
  • mata o Sussex e iloga i lanu mumu po o moli lanu ma uiga lelei mo lenei ituaiga ma tamai patches;
  • o lobes o sui o le ituaiga e le lelei le atiina ae, e matua fufusi i luga o le ulu, ei ai lanu mumu;
  • o tautaliga e i ai se lanu mumu, eseese lanu ma foliga lamolemole ma le maaleale;
  • o le ua e le o umi, ae matua malosi i le pito i lalo ma se suiga malosi i se ulu laʻitiiti, ua teuteuina i se laumei matagofie ma matagofie;
  • o le foliga o le tino i sui o le ituaiga o mea ua faamatalaina e tu i luga ma le taamilosaga, faatasi ai ma vaega ua atiaeina vaega o le tino;
  • e ui lava o le pito i tua e lautele, ae i le pito i lalo o loo faʻamalomilo saʻo, e tele na ufitia i paʻu lapisi i le vanu o le lumbar;
  • e oʻo lava i le siʻusiʻu o le roosters e laʻititi, ae lautele i le pito i lalo, siʻitia laʻititi i luga; o le siʻusiʻu e aofia ai fulufulu fulufulu fulufulu ma fulufulu, ma e mafai ona le mafai ona faʻaalia ona o mea matagofie;
  • o le fatafata e iloga ona o lona taua tele, talu ai o le tele o musele ua faaputuputu i ai; o le pusa o le pusa mai le faai e alu toetoe lava i luga o le laina, ona sosolo ai lea o se fata lamolemole i totonu o le laina o le tino autu;
  • o le manava e matua manino lava ona iloa ona e manaia tele; e lagona le vaivai i le paʻi;
  • o le tulaueleele o apaau i Sussex e maualuga tele, lea e vave maua ai mata o faifaatoaga poto masani; latou te le o toe umi, e fetaui lelei i le tino;
  • uila o le uumi umi, ae o le muscular, ufiufi ma le manaia ma manaia i le paʻu paʻu e aunoa ma ni pads;
  • o le lanu tele e iai lona lanu paʻepaʻe, faatasi ai ma le ono mafai ona iai ni lanu enaena lanu moana; E toʻalua o latou lima, e fa tamatamailima;
  • O le mea lautele, o le fulufulu o nei manulele e mafai ona faamatalaina e vaivai, e oʻo lava ile uʻamea.
Ae o iinei o le moa a le Sussex e tupu mai i nei faailoga uma o le a faigata ona fuafua, talu ai e tele naua o latou uiga. O le mea lea, o lo latou sili atu ona tauagafau nai lo le taʻavale foliga vaaia o loʻo faʻaalia e uiga:

  • o se ulu laʻitiiti e sili atu nai lo le ulu o se moa;
  • tamai selu, e fa foi nifo;
  • fausaga faʻapitoa, ae o le tino o le tino, o loʻo i ai le faʻatulagaga faʻapipiʻi;
  • o le uumi o le ua e sili atu ona puupuu nai lo na o le malosi;
  • malosi tele, vaevaevae;
  • o le siʻusiʻu e laʻititi, e aofia ai le ufiufi ma le fulufulu fulufulu, faʻatasi ai ma le tapunia e sili atu ma le afa o le pito i tua;
  • o le plumage e matua vaivai ma pala, i luga o le manava o loo i ai le tele o fasi keke paʻe paepae.

Gaioiga o manuʻa aloaʻia Sussex

O nei manulele e matua tulaga ese lava, e pei ona latou fiafia io latou tagata e maua le tulaga sili ona matagofie, o le faʻamatalaga o le a amata mai i le mamafa:

  • E mafai e le au taʻavale a le Sussex ona maua ni lapoa lapoa ma lapoa tele, o lona uiga e mafai ona eseese a latou mamafa mai le 2.8 i le 4 kilokalama;
  • O pou e masani lava e itiiti sina malamalama, o le mamafa o le mamafa e 2.4-2.8 kilokalama.

E ese mai i le mea moni e mai i se tino oti se tasi e mafai ona e maua se aofaiga tele o aano o aano o aano o manufasi, o lea ua faailogaina ai foi i mea lelei ma uiga lelei. O le mea pito sili ona taua, e sili ona manaia - e matua faʻapitoa, lea e faʻatumuina ai le manava o le aano. E taua foi le maitauina o le tele lava o paʻepaʻe, ma o le mea lea e matua ese lava le tamaoaiga i aʻafiaga.

O sui o le Sosaiete e tupu vave vave ma maua le mamafa, lea, faatasi ai ma le gaʻo lelei, e mafai ai ona e vave maua tagata e talafeagai mo le fasia. E oʻo atu i le 70 tausaga le matutua e oʻo atu i le mamafa o le 1.5 kilokalama e aunoa ma ni faʻafitauli.

O lenei ituaiga ua matua foi e tusa ai ma le fuamoa. Afai e tausia lelei tamaʻi moa, ia tuʻuina atu ia i latou se tele avanoa mo le savali ma ia lava le tele o fafaga, ona latou amata lea ona tuʻu fuamoa i le lima o le lima masina. I le tausaga e mafai e le hen ona aumai mai le 160 i le 190 fuamoa. O lenei faailoga e sili ona faalagolago i tuutuuga o le taofia.

E le gata i lea, o le fuamoa fuamoa e faʻaitiitia i le vaitaimi o le malulu ma le maualalo o le vevela. O uiga o fuamoa moa a Sussex e pei ona taua i lalo: o le atigi e mafai ona malamalama pe paʻu enaena, o nisi taimi e lanumeamata, ma e mamafa mai le 56 i le 58 kalama.

E le gata i lea, ona o se laumei e sili ona lelei, o nei moa e matua taua tele o se punaoa maualalo o le fluff. E le gata i lea, o lenei lalo e lauiloa mo lona agamalu ma le agavaivai, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o aluga ma fulufulu.

Matou te maua ma fausiaina le togafiti a Sussex i totonu o matou lava fale: mealilo o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga manuia

E mafai ona e amata faʻaleleia nei moa matagofie i ni auala se lua: a le o le mauaina o le Susanese talavou i le maketi, poʻo a latou fuamoa, ma aumai moa oe lava ia. I le lumanaʻi, mo fanau e fanauina, o lans e faʻaaogaina mai a latou lava faatoaga, faʻapea foʻi ma fuamoa, lea na latou ave i lalo. O le mea e lelei ai, ae o fuamoa ma moa i totonu o se numera toalaiti o tagata taitoatasi o le a lava lea mo oe e te maua ai se talavou lelei.

E masani lava, o moa ua totoina i fuamoa lata ane i le tau mafanafana, ina ia mafai ai ona faigofie ona maua mai moa fanau mai i tulaga fou. Ia manatua o le taimi e faʻaolaina ai fuamoa moa e masani lava ona i ai le 20-21 aso. I lalo ifo o le sela sela e tatau ona afaina mai le 13 i le 15 fuamoa. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona e fefe o le a faʻaleagaina e Sussex le fua o fuamoa poo le tuʻimomomoina - i lenei tulaga latou te matua faʻaeteete ma lelei.

I le popofou, e tatau ona teuina tamai moa i totonu o se potu e susulu faataamilo i le uati. O ia tulaga ua tuʻuina atu mo le tusa ma le lua vaiaso, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le taimi o le faʻamalamalamaina i se auala e fetaui ma se aso malamalama masani. Latou te fafagaina lenei ituaiga aemaise lava i meaai faapitoa e tatau ona fetaui ma se vaitau masani.

Ae peitaʻi, afai e le mafai ona faʻatau pea meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina mea masani: fatugala, aʻafiaina o fualaau 'aina, meaʻai, meaʻai lanumeamata. Aua neʻi galo e uiga i vai mamā, lea e tatau ona i totonu o le fale ma lata ane.

E aoga tele pe afai o le a mafai e moa ona savali i taimi uma. Faʻafetai i lenei mea, o le a latou faʻamalosiina a latou puipuiga, atiina ae lelei. E tatau ona i ai se nofoaga ma le oneone poʻo le lefulefu e lata ane i le mea savali o le a tautuaina ai manulele e pei o se "taelega". Faʻafetai i le taʻele, e le gata ina fufulu ai fulu, ae faʻateʻa ese foi ituaiga pusa eseese.