Laʻau

Pests ma le pulea o vine

O fualaau o vine o se faafitauli ogaoga mo tagata fai togalaau. Latou te faaleagaina vaega uma o vao. Faʻataunuʻu tele, o iniseti e faʻavaivaia le laau, ona o lenei mea, faʻapupulaina faʻafitauli pipisi, e oʻo atu ai i le maliu o le aganuu. Ina ia puipuia le seleselega, e tatau ona e iloa po o le fea o meaola e avea ma mea e sili ona lamatia, le auala e puipuia ai o latou foliga vaaia pe faʻafefea foi ona faʻaumatia.

Phyloxera

Faatasi ai ma le tele o tufatufaina atu, latou te fausia ai ni nofoaga e puipuia ai, aua e mafai ona latou faʻaumatia hectares o fanua. E i ai sona igoa lona lua - aphid vine, aua pei o lenei iniseti.

O ituaiga uma o meaola o le phylloxera o se taufaamatau i aganuu: o le au, o le au, o tagata matutua e leai ni mea.

O se faafitauli le iloa o le vine vine i luga o se laau ma mata le lavalava.

O se lanu lanu samasama-lemoni po o iniseti lanumeamata ei ai le lapoa 1-2.5 mm.

E lua ituaiga:

  • Laʻau - 'ulu' ulu faʻatasi ma se ipu faʻataʻitaʻi, suʻe le sua. Ona o le mea faalilolilo faapitoa i le fulufulu o parasites, o le lanu ua pala, galls (fulafula ma afu) ua i ai i luga, ua siomia e lauulu. Vagabonds e ola i totonu o nei faʻatulagaga, liliu atu i tagata matutua, tuu le fanau ma feoti. Laʻau fou e aʻafia i laʻau lau. O lenei ituaiga o phylloxera o loʻo faatalitali mo le taumalulu i luga o fagu ma i totonu o lima manulele i le fuamoa fuamoa.
  • Laʻau - e aʻafia ai le faʻafanua lalo. E faʻavaivaia, afaina, viral ma faʻamaʻi pipisi i luga. O aʻa mamai e taofi i le atinaʻe, e mate le laau i le tele o taimi.

Iniseti e faigata ona faʻaumatia, ae mafai pea. O le taua faasaga ia i latou e aofia ai:

  • Ia talafeagai lelei, ia selesele aʻa.
  • Faagasologa ao le i tulaueleele: Bi-58, Karbofos, Fufanon. O fualaau e tuʻuina i se vaifofo o vailaau, ona 24 itula lea o loʻo teuina i taga paʻu.
  • Faʻasalaga vave, Actellik (2 taimi i le vaitau o le tuputupu ae). Muamua togafitiga e faia ma le tatalaina o fatugaʻo i le laasaga o le 2-3 laulaau. I le masina o Iulai, e toe faia ai le taualumaga.

Faʻatulagaina o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻamatalaina i le faʻamatalaga i le vailaʻau.

O le anufe e ulu atu i le matagi, vai, luga o manu ma manulele, e ala i meafaigaluega i le togalaau, ma fualaau mamaʻi.

Togi

E tele ituaiga o siama e aafia ai le fua o le laau, o latou faʻamatalaga:

  • Ole vine vaovao - o se iniseti o le lanu samasama, 0.4-0.6 mm i le tele. Faʻaauau ona atiaʻe i le vevela i luga aʻe o le 15 °, lea e le pa'ū mo ni nai aso. O le vaiaso mulimuli ane, e amata ona faʻaumatia le lanu. E toetoe lava a le mafai ona vaʻavaʻai i tupe moli. O le toilalo o le vao e fuafua i se paʻu mama-canary ma se lanu pupula i luga o le lauusiusi. Ua mamago papatusi, ua mate le laau.
  • Lafoaʻi - 0.2 mm. Nofoaga mama, e ufiufi i fulufulu-paʻepaʻe paʻepaʻe, faia i luga o le lauusiusi. Latou te enaena, enaena. O lenei mea e oʻo atu ai i se lagolagosua i le atinaʻeina o fuifui vine, greenery, tila, antennae. E le pine ae mate le vine. E ulu atu le zoot i totonu o laau toto ma latalata i vao.
  • Laʻau vine - e le sili atu ile 0.15 mm. I le vaitau o le taumalulu, e fafaga i fatugaʻo, lea e tau atu i le faaleagaina. O vailaʻau vevela ma uʻamea e foliga mai ia i latou, lea e masani ona sese ona o aʻafiaga o le malulu. Ona o le faaleagaina, o laulaau ua maanuminumi ma faaleagaina, e foliga mai ua vaeluaina i latou e le lau.

O le a le mea e mafai ona togafitia, auala sili ona lelei:

  • Aʻo leʻi tupu le fatu, ia togafitia le 5% le lime-sulfur solution e tusa ma le faʻamatalaga.
  • Afai e maua ni faailoga, faʻamalolo le lau o le Bi-58, Actellik, Neoron, Omayt. Faʻaauau ona toe faalua pe tolu faʻatasi ma le vaeluaga o le 1.5-2 vaiaso.
  • O le vaitau atoa o le tuputupu ae, o laau moli vavalalata ma le 2% o fofo o Fozalon ma Karate.

Mo le puipuia, vela ese, susunuina otaota laau i le tautoulu ma mea e toto ai fatu.

Pepa

O vine e aafia i ituaiga e 3 o lenei pest:

Pepa vine - o se moa tele-siʻosiʻomaga ma se apaʻau apa 2-3 cm, se lanu enaena uliuli ma se paʻu paʻu, 2 paʻu, toetoe lava o paʻu uliuli. Caterpillars e suia lanu mai lanu meamata e lanu enaena. E amata ona latou ola i le vaitau o le fatu o le fatugao, ia muamua ona 'ai, ona agai lea i le isi. O le fili masani o le vevela malosi.

Tausaga lua-tausaga - 12-15 mm le umi. O apaʻau o le lemoni māmā ma se paʻu lanu uliuli. O anufe o loʻo i ai se ulu uliuli, e suia e le tino le lanu mai le lanu vaivai i le mūmū. O manu ma fugalaau e aina, ona latou pasi atu lea i fua. O lenei ituaiga laupepa e mafai ona faaleagaina e oʻo atu i le 80% o le seleselega i le taumafanafana.

Grozdeva - apaʻau o le lanu enaena-olive ma se mamanu lanu. I le lautele e oo atu i le 1-1.3 cm. O le anufe e sili ona manaia o le maa, oona, vave vave ona alu. Ai uma vaega o vao. E mafai ona e iloa i luga o le upega tafaʻilagi.

O le faʻaaogaina o vine mai nei meaola faalafua e mafai ona faia:

  • Tokoga. O laau ua totoina 4 taimi i le taimi o le tuputupu ae. O le faʻamalosi mo le pulupuluina ua faʻaitiitia i se vaega 0.6-2 l / ha. O lenei vailaau faʻasaina e matautia foʻi mo iniseti faʻamalosia (tamaʻi pepe, otaota, ma isi).
  • Tsimbush. E maua i le maualuga o le 10% ma le 25%. Tulaga Faatauaina: 0.7-0.9 l / ha (10%) ma le 0.26-0.4 l / ha (25%). Used 3 times per season.
  • Ekomet. Taʻaloga galue: 1.5-2 l / ha. Mo le vaitau e faʻaaogaina 5 taimi, o le 40-45 aso mulimuli ao leʻi faʻamaʻaina le vine.

Soʻo se vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina i le vaitaimi o le vavao.

Oi afaina

O le lapoo lenei mai le aiga o vao vao. O se lanu enaena uliuli po o le enaena enaena ei ai se apaau e 6.5-9 cm. E tele a latou togitogisa uliuli ma tafe. E faatalitali tagata Caterpilla i le taumalulu i le gaioiga o loʻo faia i pine tetele. I le tautotogo, latou te ulu loloto i totonu o fafie, faaleagaina ai. I nei nofoaga e mate ai le paʻu, o le suavai ma otaota vevela e tafe mai fafo. I le masina o May, o pepe pepe iniseti; tausaga o pepe e amata i le amataga o Iuni. E mafai e le fafine ona tuʻuina atu i le 800 fuamoa. Caterpillars e mumu-lanumumu ma se manogi faapitoa.

I le avea ai o se faʻamuamua o le faʻaleagaina o iniseti, e tatau ona faia fuafuaga nei:

  • togafitiga o le faaleagaina i le cortex e le togalaau;
  • ufiufi o palu mai se faʻafefiloi o le omea ma le kopa (casceli) (200 g i le pakete), Karbofos (90 g mo le 10 l);
  • lūlūina o palu e ala i le osofaʻiga Puipuiga poʻo vailaau faʻasaina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu;
  • vave aveeseina o lala ua faaleagaina ma mamago, exfoliating bark.

Afai e foliga mai o le manu i luga o laau, o fualaau oona o le a fesoasoani e taulima ai:

  • Bitoxibacillin (60 g i le 10 lita o le vai);
  • Lepidocide (25 g i le pakete);
  • Fitoverm (20 ml i le 10 l).

Ina ia fesoasoani e faʻaumatia iniseti, e mafai ona e aumaia i totonu o le togalaau o fili faʻapipiʻi.

Marble Crunch

O se laumei lanu enaena tele ma le uila o le paolo paolo, e oo atu i le 7-8 cm le umi. Larvae salu loloto i le eleele mo le taumalulu.

A maeʻa le mafanafana ma le kiona, ona latou tulaʻi lea ma 'ai le meaʻai. E iloga i latou i se tino paʻepaʻe ma se ulu uliuli, o ni laʻau faʻamalosia malosi. E na o le 2 tagata taʻitoʻatasi e mafai ona faʻaumatia se togavao atoa o vine i tausaga taʻitasi i se vaitau.


Ina ia faʻaitiitia le faitau aofaʻi o beetles, e tatau ona aoina ma le lima. I le faʻaaogaina o le auga o le tauivi, o le sauniuniga na faʻamaonia lelei: Thunder-2, Bazudin, Diazinon.

Mealybug

Afai e foliga mai e vevela le vine ma e aliali mai se paʻepaʻe papaʻe, ona avea lea o se osofaiga a se mealybug. Pe a faʻatoʻilaloina i latou, e faʻamago laulaʻau ma afu, faʻaaogaina a latou ata.

Pe a aliali mai, e tatau ona fufulu ma mu le paʻu tuai. A tele se faitau aofaʻi o le mai manu, o le a fesoasoani nei fualaau oona: Actara, Actellik, Golden Spark, Confidor. Faʻasagaga e tatau ona amata i le amataga o Me, pe a tuʻuina e anufe fafine a latou fua.

Faʻatoʻa ia upega o loʻo feaveaia lenei meaola. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatumu le vailaau i le vai inu.

I le faaiuga, ou te fia faaopoopo atu faapea o vine e mafai foi ona aafia i le papaflies, cicadas, ae itiiti ifo nai lo meaola faalafua ua taʻua. O meaola o meaola o Aktar, Akarin, Spark fesoasoani e taulimaina ai.

I le maualuga o le faʻafefe, e mafai ona aliali mai ni gata poʻo ni slugs. O le a fesoasoani i le faʻapipiʻiina o masini ma faʻasusu i masima.

E taua foi le taua o ni afu ma manulele, lea pe a fai o fua o vine e fesoasoani, paʻi eletise, ma pe a fua mai fualaau, meaola leaga. Ina ia faʻafefete i le afaina, e faʻaaogaina mailei ina ia le mafai e manu felelei ona oso i paʻu ma faʻaoga se upega.

Soʻo se meaola faalafua e iai se numera telē e mafai ona faʻaumatia se tele o fua. O le mea lea, o le puipuia, vave iloa ma le faʻaumatia o iniseti leaga e taua tele.