Faatoaga faatoaga

Faʻataʻata i le moa o le chickens Azil

Faʻasoga o moa Azil o se tasi o tamaʻitaʻi sili ona lauiloa i tauvaga. O le mea moni, faʻafetai i ana faʻamatalaga sili ona lelei, tutumau, lototele ma le le fefe, o ona sui e masani lava ona alu ese le taua. Sei o tatou aoao atili e uiga i nei manulele ma faamasani i mea taua oa latou mataupu ma aʻoaʻoga.

Faʻasologa o talafaasolopito

O le fanau mai o moa Azil (English Aseel) o Initia. E tusa ma le 4,000 tausaga talu ai, na faaigoa uma ai le taua i lenei igoa, ae mulimuli ane na vavae ese Azil i se isi ituaiga. E na o Europa (muamua i Siamani) i le 1860.

I aso nei, o le ituaiga e matua lauiloa lava i le aulelei o manu felelei, aua e lelei tele i le aʻoga ma e mafai ona manumalo i le tele o taua i se laina.

E taua! E tusa ai ma tulaga o le ituaiga "Azil", o se siʻusiʻumi umi o ona sui o se mea sese. O mea le lelei e le taliaina e aofia ai foi: uumi, fulufulu fulufulu, pulu pupuu ma se tino.

Faamatalaga mai fafo ma le tino

E lua ituaiga o azil, e eseese i la latou lapopoa. O le ituaiga muamua e aofia ai manu felelei - tiʻetiʻe tagata taʻitasi e mamafa le 2-3 kilokalama. I le lona lua - i le taimi e tasi: Madras, South Indian ma Kulangi - moa lapoa e mamafa i le 6 kilokalama.

Siaki le faʻamatalaga o ituaiga ituaiga o moa e pei o Sumatra ma Shamo.
O le mea lautele, o le ituaiga e faʻamatalaina i le lelei o le atinaʻe faaletino: o manulele o tamaloloa uma e lua e faigofie, talafeagai, musika.

O lo latou tala i fafo e taʻu vave mai ai le mafuaʻaga o le faʻatoʻaga:

  • faʻaopoopoga - teuga oloa;
  • tino - faapuupuu, fuamoa;
  • ulu - laʻititi, faʻatasi ma se muaulu lapopoa;
  • mata - laiti, malamalama, lautele lautele;
  • o le pito i luga e laʻitiiti, e le o faʻaleleia;
  • neck - pupuu, muscular, pipiʻi;
  • tauau - malolosi, atiae, maofa i luma;
  • o le pito i tua e lautele, saʻo;
  • pusa - lautele, malosi;
  • manava - e leʻi faʻalauteleina;
  • vaevaega pupuu, musika, vavalalata, faʻamalosi malosi;
  • apaau - puupuu, maualuga maualuga;
  • siʻusiʻu - puupuu, faʻaitiitia, faʻamaopoopoina;
  • beak - tele, mamana, ma se siʻosiʻomaga faʻafefeteina, samasama;
  • plumage - seasea, mausali, ma fulufulu fulufulu;
  • earlobes - laiti, mumu.

Lanu paʻepaʻe

Aoao atili e uiga i le ga Ga-Dong Tao ituaiga o moa, lea na muai fausiaina i Viatename e auai ai i le faʻasalaga.
Faʻasologa o laʻau moa lanu Azil e matua ese lava. E fia iloa e le aʻafia le leaga o le paʻu o le paolo i le iloiloga atoa o le ituaiga:
  1. O le fesuiaiga sili ona taatele o le lanu-moa mumu. Ua valiina le ua ma le vaega lumbar o lenei manulele se leo auro lanumumu, ma o lona siʻu uliuli ma se lanu lanumeamata lanumumu.
  2. O le lanu vavao o le moa e faʻailoaina i se lanu uliuli lanu enaena o le ulu, tua ma tauau ma pupuuliuli atoa, manava, vae ma le siʻu. O le moa o lenei lanu ei ai le ulu uliuli ma le siʻusiʻu, o le pito i tua ma apaʻau, o le pulu uʻamea.
  3. O le valivali o ato o Asil e ese le mumu-lanu enaena ma le uila auro o le ulu, ua ma le sulugatiti, alofilima mumu, lanu enaena, o le fatafata ma le manava, siʻu uliuli. O le hens ei ai se ulu o le saito ma se pogisa ma se ua, se lanu lanu moana, siʻusiʻu, apaʻau, ma vae.
  4. O moa felafolafoaʻi e iloga i le lanu enaena ma paʻu o le fugalaau, o le mane uliuli ma lanu enaena i luga o le fulufulu fulufulu mamoe, uliuli ma le lanu enaena ma le ulu, ua ma le siʻu. O solo e faʻapipiiina sina faigofie - faʻaopoopo i le mane enaena ma le pulou, o isi vaega e lanu uliuli.
  5. O le ogatotonu o le paʻu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe o le fatu e paʻuuli ma se maa gaosi. O le fusi o fulufulu o le fatafata, apaʻau ma vae e teuteuina i fulu papaʻe i foliga o se ata. O fautuaga a le manai ma le pito i lalo o fulufulu e matua paʻepaʻe.
  6. Motley blue Azil o le paolo o la latou laumei ei ai lanu lanu uliuli. E faʻaalia e le apamemea-lanu samasama poʻo le lanu mumu-lanu mumu, le ua ma le sulugatiti, aʻo i ai i moa, latou lanu moli-samasama ma lanu uliuli i luga o fulufulu mamoe, ma e iai foʻi tamaʻi lanu enaena i tua.
  7. O le lanu mumu ma le fesuisuiaʻi o roosters e paʻu enaena e pei o le paolo, ae o fulufulu i luga ma tauau e pei o lanu uliuli ma togitogi malamalama. O pou e tutusa lava le lanu, e naʻo sina malamalama.
  8. E maua foi sui papaʻe papaʻe o le faʻato'ā maua, ae o le fugalaau samasama e faʻatagaina i la latou lanu.

E te iloa? O tulafono ma tulafono o tauvaga o pepe o suiga uma lava. Mo se faataitaiga, i nai seneturi talu ai, na taulimaina manu felelei i se meaʻai a Cock Ale ao lei tau. Mulimuli ane mai lenei igoa ua sau le upu lauiloa "cocktail".

Rooster ma moa: o eseesega

Faʻatasi ai ma ona tua, o le ova o le azil ma le sosolo e toetoe lava a tutusa, o loʻo tumau pea uiga uma o le ituaiga. E le gata i eseesega o alii ma tamaitai, na o le pau lava le mea e mafai ona matauina o le siʻusiʻu vaiti o le moa.

Matou te fautuaina oe e faamasani ma sui sili ona lelei o moa mai aano o manufasi, fuamoa, aano o manu-fuamoa, taua ma ituaiga o mea teuteu.

Malosiaga

Azil e malosi, malosi, malosi, tau moni, faʻaleleia i le agaga o tauvaga. Ma e le gata o le 'eleʻele, ae o loʻo i ai foi ia hens nei uiga lelei. O manu felelei e fetaui lelei i soʻo se tulaga ma e lelei ona aʻoaʻoina i aʻoaʻoga. O suiga o le tau e le afaina ai lo latou ola. E ui lava i le taua o le taua, ae vave ona latou pipii atu i lē e ona ma iloa o ia mai isi tagata.

Azil e le mafai ona umi se taimi e aunoa ma ni tauvaga ma a mavae sina taimi latou te amata ona naunau. I le taua, latou te faʻaaoga mea gaoi, e masani ona manuia le faʻaseseina o le fili. Ua lauiloa i latou i le le fefe tele, e luitauina ai o latou fili, lea e sili atu lona maualuga.

Faʻatausaga o fuamoa

Talu ai o le autu autu o lenei ituaiga o le migao, ona filifili ai lea o lona gaosiga, e le totogiina le gauai faapitoa.

O se taunuuga, e le mafai ona taʻua le gaosiga o moa a Asil e maualuga - mai le 50 i le 60 fuamoa i le tausaga, ao le mamafa o le fuamoa e tasi e oʻo i le 40 g, ma o lona lanu e eseese mai le kulimi i le samasama-lanu enaena. O sui o lenei ituaiga e oʻo atu i le faʻamalosi o feusuaiga i le tausaga lona lua o le olaga.

E taua! O tulafono faʻaonaponei o taua moa ua sili atu ona sili atu le agavaʻa ma e le o maua ai le oti taua o le fili ua faʻatoʻilaloina, e pei ona i ai i aso anamua. I le taimi nei, e mafai ona e aveesea le tagata auai mai le tauvaga, aemaise lava i le tulaga o ni manuʻa tuga.

Le faigata o le fausiaina i le fale

Talu ai ona o laumei tauʻafai e iloga e ala i fusi tuʻufaʻatasi, e taua le saunia mo i latou se potu mafanafana ma le moega loloto. I le tau malulu e manaʻomia le faatumauina o le vevela i totonu i le maualuga o + 7-11 ° C. O le tele o le moa moa ua faia e faavae i luga o le numera sili ona lelei o manulele i sikuea mita - 3 tagata taitoatasi.

Matou te fautuaina le faitau i le auala e filifili ai le moa saʻo moa pe a faʻatau, pe faapefea ona fai se moa moa mai se fale lauʻeleʻele, auala e faʻaauupegaina ai, auala e faia ai faʻamafana ma moli i totonu o le coop, ma le auala sili e faʻafefe ai le coop i le taumalulu.

O le fale e tatau ona mama ma mago e puipui ai fagafao mai faʻamaʻi pipisi. E sili le lelei le faʻapipiʻiina o le paʻu, aua o loʻo i ai se tulaga e ono pa'ū ma maua ai se manuʻa, lea e matua le manaʻomia mo se manu tau. Mo le savaliga o manulele e tatau ona tuʻuina atu le lotoa puipui, ae leai se mea e manaʻomia mo le maualuga o le poloka, talu ai o nei moa e le sili atu nai lo le 70 cm. Mo se susulu lelei o fulufulu o manu, e tatau ona fufulu i taimi uma. Talu ai o moa o lenei ituaiga o loʻo i ai se uiga faʻatauvaʻa tauva, e le fautuaina e tuʻu i latou i sui o isi ituaiga.

O le a le mea e fafaga

O meaai o le moa o moa e tatau ona maualuga ma lelei le faapaleniina, e maua ai se seti o maso maso. E tatau ona fafagaina Chicks mo aano o manufasi ma fuamoa, ma le tolu vaiaso talu ona latou fananau mai, e tatau ona faʻaofiina laulaʻau i totonu o le meaʻai - vao, laumei, launiisi, lanu lanu violisi.

O le a aoga ia te oe le faitau e uiga i auala e saunia ai fafaga mo moa ma mo manulele matutua ma ou lava lima.

O aano o le vao, ate ma fatu e faaopoopo i moa susu. Ina ia faʻaleleia le malosi o fulufulu o fugalaau laiti, faʻatupulaʻia le tele o saito i le taumafataga e tusa o le tolu. Ma mo le tele o lanu valivali - faaopoopo ai sana. A o fafagaina moa ma se paluga masani o cereal, e tatau i se tasi ona tuʻuina atu i ai meaola mai meaola e pei ole aano o manufasi, ponaivi ma ponaivi.

Faitau atili pe faʻapefea ona tuʻuina atu ma fea e teu ai aano o manufasi ma ponaivi mo moa.

Mo tagata matutua, e tatau ona latou i ai i a latou meaʻai:

  • cereals (e oo atu i le 60%);
  • meaʻai susu (kisisisi, fesuiaiga, uʻu, pata);
  • fualaau lanu meamata (lanu po o le mutia).

A o lei fafagaina, o le vaega o saito e tatau ona nutimomoia, ma o le mea e totoe e tatau ona tuʻuina i le fulafula. E taua le mafaufau o nei moa e matua fiafia lava i le susu mash i luga o le yogurt, ma e le tatau ona galo ia i tatou le manaomia pea o le lanumeamata, tusa lava po o le a le taimi o le tausaga.

O totoe o fafaga e tatau ona aveese mai le fafaga i aso uma ma ia faamamaina i lea taimi ma lea taimi i se fofo moli suamalie. I taimi masani e tatau ona mama ma lelei le vai, i le va malulu - sina mafanafana.

E te iloa? I aso anamua, o le fafagaina o tagata e sili atu le faigofie, o mea uma lava e faalagolago i le faavae o se manulele: e toatele tagata taitoatasi na tuuina atu i ai falaoa ma falaoa uliuli, ma o mea vevela na tuuina atu i ai le saito. E le gata i lea, ao lei amataina le tauvaga, o le tele o le uaina mumu e tatau ona faʻaleleia ai le taua o manu felelei.

Auala e toleni ai pusa

O le aʻoga o le laʻasaga pito sili lea ona taua o le galue i le ituaiga o Azil, lea e amata pe a oʻo i le tausaga e tasi le peti. A o leʻi aʻoga, e faʻasaʻo le moa mai ona uso a tagata, ma o ona selu ma tautaliga ua aveesea, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o osofaiga.

Tasi tagata e tatau ona toleniina se manulele, aua e masani lelei i se tagata e ona. O le faʻamoemoe o aʻoaʻoga o le atiina ae o le malosi ma le tumau i le moa. O le mea lea, e tatau ona latou gaioiga ma eseese pe a mafai - tamoe, osooso, faʻalavelave. O le moa foi na tuua i le malulu mo sina taimi, faʻaleleia ma faʻaleleia lona tumau. Le faʻamalosia o maso, e faaopoopo atu i le taʻavale, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamalolo o le uta i vae. E le afaina i le faatulagaina o le 10-minute marathon mo le fagafao.

Mulimuli ane e mafai ona e alu e vavalalata ma isi tafaoga. E taua tele le pulea o manulele, ae le o le faʻavaivaia ma tuʻuina pili i le tele o le taua. Ole taimi pito i maualuga e tasi le itula, lea e 50 minute e tatau ai ona puipuia ia laʻau manulele.

Na maua mai ni meaʻai e lua o mea ua fai ma vaisu a se tagata - i le fiafia ma tauvaga. Ae ui i lea, o le fanau a Azil e le gata o se tasi e auai i le ofoofogia o le paluga poo se auala e maua ai se tupe, ae o se manulele matagofie ma susulu o le a teuteu ai soo se tuufaatasiga.