Laʻau

O le teuteuina lelei o currants i le tautotogo o le ki lea i se seleselega mauoa

O se togalaau e lelei ona faʻatulagaina o se nofoaga lelei e malolo ai, ma totō vao ma fualaau aina e maua mai ai vitamini masani mo le soifua maloloina o le aiga. Ae peitai, a aunoa ma le alu ese atu o le fua, e le mafai ona e faatali. O le faʻavaeina o perennials o se tasi lea o galuega autu a se tagata fai togalaau. E leai ni faʻasalaga, o le mea lea, ina ia faʻalauteleina le ola o le vaomatua, e tatau ona e iloa tulafono o le tuputupu ae ma le fuaina mai ma ia manatua pe a teuteuina.

E tatau ona ou fufuluina currants i le tautotogo

E pei o so o se laau poʻo se vao, o currants ei ai ni vaitau o le tuputupu aʻe o le vegetative. O le mea lea, o le teuteuina e tatau ona faia i se auala e faaleleia atili ai le tuputupu aʻe, fuaina ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ituaiga o teuteuga taimi:

  • punavai - mama, faʻapitoa,
  • taumafanafana - mo le faʻasolosoloina o le faʻavaeina o tipu ma fua,
  • autumn - faʻaleleia, toe faʻafouina,
  • o le taumalulu e faia i le faaauauina o le tautoulu, ma na o le velaina o vao vao.

O le teuteuina o le tautotogo, faatasi ai ma le teuteuina o le autumn, o le ituaiga autu lea o le tausiga o se togavao ma faalauteleina lona ola. A o faagasolo lea vaitaimi, o le faamamaina o le faamamaina o togalaau tuai o loʻo faia: faʻamago, faʻagogo ma faaleagaina lala i le taimi o le tau malulu. I le tautotogo, o togavao laiti na totōina i le tausaga talu ai ua faia.

E le aoga le fuafua mo le tautotogo e totoina ai vao tuai. A uma ona tipiina lala tetele, o manuʻa tetele e tumau pea, ma o ia mea o le a leiloa ai le suavai, o lona uiga e sili ona aoga pe a maeʻa.

Afai e te suʻeina le fua o le fua i le tautoulu, ma faʻamalie i le tautotogo, ona mafai lea ona e faalauteleina le ola o le vao i le 15 tausaga pe sili atu.

Taimi Trimming Dates

O le tautotogo o le taimi lea o le fafaguina o laau ma le gaoioi malosi o sua, o lea e taua ai le faamaeaina o galuega uma e fesootaʻi ma le solia o le faamaoni o le vao ao leʻi amataina lenei vaitaimi. O le faailo mo le amataina o le tuputupu ae o le fulafula o fatugaʻo. Talu ai e vave amataina lenei gaioiga vave, e tatau ona faia teuteuga i le amataga o le tautotogo, ia Mati, e tusa lava pe leʻi liusuavai le kiona. Afai e tatau ona e faia lenei mea mulimuli ane, ona aofia ai lea o vaega, o lona lapoa e sili atu ma le 2 cm, e tatau ona ufiufi i le tagata fai mea omea poo le togalaau.

O le teuteuina e tatau ona amata i le amataga o le tautotogo.

O le masima masima ua saunia mai le otaota ma le povi: faʻafefiloi ia i latou i se vaeluaga tutusa ma faʻafefe i le vai i se tuʻutuʻuga o le vai-vai. E mafai ona e faʻafefeteina faʻatasi ma se ituaiga o soʻo se mea e faaleagaina ai le paʻu, tipi ma e oʻo lava i vaevaega lala, lea e tatau ona matua afaina i se ie.

O mea e tatau ona e iloa aʻo lei galue i se togavao

I le tautotogo, e avea o se tulafono, o le faamamaina mama o le vao fualaau aina e fai. O le teuteuga o le faʻatulagaina o loʻo faia i le tautoulu, peitaʻi, i le vaitau lea, e le mafai ona faʻamalo uma lala, talu ai e leʻoloaina pe o le a totoe i latou i le taumalulu. I le tautotogo, latou te siakiina le togavao, faailoa mai pama ua faaleagaina. O lālā na faʻamago i le taumalulu, faʻatasi ai ma luga o le aisa, gau, e mafai ona vaʻavaʻa. Ona aveeseina ai lea o le lala tauagavale ma vaega o pupu. Mo le atinae masani o le vaomatua, o se seti o lala o vaitausaga eseese e tatau ai, o le mea lea, e tatau ona iloga pine o le tuputupu ae o tausaga eseese. O le matua ma le tulaga o le paranesi e mafai ona fuafuaina e ala i taiala nei:

  • tausaga - malamalama, vevela, e aunoa ma le tuputupu ae,
  • i le tele o meaʻai, e maua e le paʻu se lanu enaena,
  • i le tolu tausaga ma le matua, o le cortex e faʻapogisaina ma tupuga mai i luga,
  • lala e sili atu i le 5 tausaga ua iloga i le i ai o ni vaega vavae o le paʻu, i se faaopoopoga, e masani ona aafia i latou i laisene.

O nei faailoga o le a fesoasoani i le fuafuaina o pupuu e faapuupuuina ma aveese i le tautotogo, pe a le oo mai laulaau ma mea e le i ai.

Taua! O fualaau autu o loʻo faʻapipiʻiina i luga o lala fou o lala e tolu-tausaga. Latou te manaʻomia le faʻaolaina nai lo o toeaina. Ma e tatau foi ona e tuua se numera talafeagai o lala e sui ai.

Red po o le uliuli?

E tolu ituaiga o currants: uliuli, lanumumu ma paʻepaʻe. E le gata i le lanu ma le tofo o fua, ae faapea foi i le mataupu faavae o le fausia o lala i luga o le vao, o le auala o le faaputuina o fualaau aina, ma, e tusa ai, auala eseese e teuteu ai.

O le faʻavaeina o faʻatoʻaga e faalagolago i le auala o le tupu aʻe o lala

O le togavao o lala o le paʻu paʻu lala atoatoa, ma o aʻa tetele e foliga mai e sili atu nai lo le mumu ma le paʻepaʻe. O le a atoatoa ona faia i le naʻo le fa tausaga, ma o pito i luga e tatau ona faʻapuupuuina i tausaga taʻitasi - o le a sili atu fualaʻau fua o le a faia ma o le a sili atu ona maualuga.

O paʻu lanu mumu ma le paʻepaʻe e aveeseina lala paʻu saʻo mai le aʻa, o le vavaeina foi o lala tuai o le a tatalaina ai le ogatotonu o le vao i le la ma taofia ai lona faʻamafanafana. Ae ui i lea, o tumutumu o nei vao e le mafai ona faapuupuuina - o fua o fualaau aina o fua o fualaau aina.

O pa lima tausaga le matua e tatau ona aveesea mo le tagata e pupuʻu, ma fitu tausaga le matua mo le mumu. Mo se tagata matua, malosi vao, e manaʻomia le tuua o le fualaau aina 5-7 ma le tele o lālā talavou i le aʻa lava e tasi. I le amanaia ai o lala o le tausaga oi ai nei, o le numera atoa o lala e le sili atu ma le luasefulu.

O le mataupu faavae o le faia o se togavao: mo paranesi taʻitasi, e tatau ona tuʻuina se palota sui. Ona lava lea o le seleselega, ma o le a leai se mamafa tele o le laau.

O le sini taatele o le totoina o le lanu uliuli ma le lanu mumu e tumau pea le toe faafouina ma faamama le fale.

Lua isi mataupu faavae taua mo le tausiga o vao vine:

  • O le tipiina i lalo o le aʻa o lala vaivai e le mafai ona atiina aʻe i se paranesi atoa, ae aveese le malosi mai le aʻa.
  • Aveesea o "tumutumu" malosi, lea e sili atu ona alu i le tuputupu ae, ae aua le fua mai ovaries.

Ata faʻapitoa: faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o laʻau mūmū mūmū ma le uliuli

Totoina vine i le taimi o le totoina o le tautotogo

Po o le a lava le ituaiga fuamoa e te filifili e toto, e tatau ona tipi. Ua faia lea mea ina ia vave ona aʻafia le fatu i le palapala ma faʻavae ai aʻa. I luga o se aʻa maloloina, aʻo le i totoina, e le sili atu i le lua wili, e tatau ona faapuupuuina i le lua poo le tolu taamilosaga. O le mea lea, o le uta i le aʻa talavou e le sili atu i le ono weni. O lenei tulafono e faʻaaoga i lanu uliuli, mumu, ma paʻepaʻe.

Faʻatau faʻaogaina auala

O le aʻoga o se mea e tatau ai, ae o le aveesea o lala ola e faʻaleagaina ai manuʻa i le vao, o le faitotoa lea i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le laau na o ia e mafai ona faʻamalosi le tipi, ae naʻo pe afai e saʻo ona faia. Tatala vave manuʻa, ma faʻamalosi e mafai ona mafua ai le oti paranesi.

Faʻatonuga muamua a le Faatoaga: galue ma se meafaigaluega mataʻutia. E taua tele lenei mea ona o le seleseleina o seleseleti o le a vavaeina ai ma e le tuʻimomomoina ai ni kamela sela e fausia ai se afifi i luga o le tipi, faʻamalosi le manua.

O le tulafono lona lua a le tagata fai togalaau: tipiina lala e aunoa ma le faalavelaveina o le natura masani o le sua.

E fa ni auala e teuteu ai le tautotogo:

  • aveeseina o le lālā i le palapala,
  • faʻapuʻupuʻu le fatuga o le gaʻo
  • tipi tipi "i luga o le mama",
  • mimitiina o tui i le itu o le lala.

Aveeseina o lala i le palapala

E faʻaaogaina e aveese atoa ai le paranesi tuai, lea e vavaeina ina ia leai se toe o totoe i luga o le palapala. E taua lenei mea, aua o le vaega o loʻo totoe o le a amata ona pala, pe avea ma mea faigofie mo faʻamaʻi pipisi. Mo le faia o le saʻo, tipi ese le eleele ma aveeseina le paranesi ma se pulu.

Faʻamataʻu le fana "i luga o le fatugaʻo"

O le auala autu o le faapuupuuina o le mama, lea e mafai ai ona mitiia le vao. O suavai uma o loʻo faʻatautaia le paranesi o le a faʻapipiʻi atu i le pito i luga poʻo le tolu fusi ma o le a faateleina lo latou tuputupu aʻe. O le mea lea, e mafai ona e tipiina le paranesi i le maualuga o soʻo se fatugaʻo, ae o le mea autu o le taʻalo mai le vao. O pamu na taitaia i totonu o le a na o le ufitia o le vao. Ae e taua foi pe a oti e aua le tuua se mea, ae aua le latalata i le fatuga tauagavale. O le mamao mamao e tusa ma le 5 mm.

O le vavae fatuga e faʻaaoga e faʻapuupuu ai lala

Otio le lala "i luga o le mama"

E masani ona faʻaaogaina mo le fausia o cur currants. I lenei ituaiga o teuteu, o le itu itu ua uma ona vavae ese, toe faʻafouina lala o skeletal. I le avea ai o se tulafono, o lenei ituaiga o vevela e faʻaaogaina i le tautoulu, ae i le tautotogo e mafai foi ona faʻatinoina. O le tipi e tatau ona saʻo ma faʻatusatusa i le lala ua aveeseina, ma o le vaega o le manua o le mea sili ona itiiti. O le lafoaʻiina o le hemp e le faatagaina, ae e le mafai foi ona puʻeina se vaega o le cambium o le paranesi autu, aua o le a oʻo ai i lona oti.

O le "mama" e le tatau ona faaleagaina le lala (skeletal) lala o le vao

Faʻasili tui i le itu o le lala

I luga o le fua, e pei o luga o isi laau ma laau, e faia ai ni tui. Latou te ufitia le pale, puipuia le malamalama mai le ulufale atu. O le faʻalauteleina o lālā e foʻia ai lenei faafitauli. I ia tulaga, o le teuteuina e faʻaaoga. O lona uiga o le tasi o lala e lua o loʻo totoe, lea o le a ave ai le sua i luga ia te ia lava, ma faʻateleina ai le fua o fua. O le tulafono autu mo le filifilia o se paranesi mo le aveeseina o le itu lea o le tuputupu ae: afai e tupu aʻe le paka i le itu i luga, e le mafai ona e tuua.

Le saʻo le teuina "ma le faaliliuga" o le a taitai atu ai i le oti o le paranesi o loo totoe

Mo tagata amata: o le filifiliga e fai ai currants "e aunoa ma se afaina"

Amataina o fai togalaau, mo latou o le poto o le tuputupu aʻe o le paranesi ma tulafono mo le suia o sua e foliga mai e faigata tele, e tatau ona tusia ni nai togafiti faigofie. Latou te le manaʻomia se malamalamaaga loloto, ae tuʻuina atu ni taunuuga sili ona lelei ma se taumafaiga maualalo.

  1. O lala uma ua oʻo i le maualuga o le matua e tatau ona teuteuina. E mafai ona e fuafuaina lenei i le lautele: e sili atu ma le tasi le centimita e tatau ona aveese.
  2. Oti ese uma taʻau na taitaia i totonu o le vao, paʻu ma vaivai.
  3. Mafaufau i lala o loʻo totoe, faʻasese le avanoa o le malamalama i totonu o le togavao. Ma ia tipi uma ia pito "i luga o le mama" - o pupu malolosi na faʻatonu saʻo agai i luga.

Vitio: teuteuina currants e toe faʻaleleia le vao

Currants, e pei o isi laau afu, e manaʻomia le tausiga, ae e taua le faʻapitoa atu ma le tausiga, ma o le a tali atu le laau i se seleselega lelei o fualaau maloloina.