Fua o le gaosiga

Laʻau e le masani ai le laʻau - Brachychiton

O le a le brachychiton? Brachychiton po o le laau o le fiafia - Se laau totino o le aiga Strekulievyh. Fale o le Aigaland - Ausetalia.

I aganuu, e tele ituaiga o meaola. Soʻo se ituaiga atonu e matua ese lava mai le tasi ma le isi.

Faʻamatalaga

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi laau ei ai ona laʻau ma lona lautele ma le umi pe a ma le 4 cm, o lona maualuga e tusa ma le 6 mita. Ma o isi ituaiga o laulaau e tele atu, e oʻo i le 20 cm le lautele, o le maualuga e oʻo i le 30 mita.

Barelu ituaiga o fagu brachichiton, faatasi ai ma aʻa ua tuufaatasi. O nisi taimi o lea ituaiga laau e taua o le "fagu laau". O le paʻu tele i le ituaiga o fagu o se vai mo vaiinu ma meaʻai. O vai e teuina i le pito i lalo o le au, ma le pito i luga o se vaifofo e aofia ai meaʻai.

E faʻafetai i lenei fausaga e mafai ai e le laau ona faʻafefe le lamala ma leai se susu. I le taimi lava e tasi, o le brachichiton e matua le fiafia lava i le vevela.

Ata

Brachychiton: ata o laau ma fua.

Tausiga ile

Tausia pe a faʻatau

A maeʻa le mauaina o le "laau o le fiafia" e tatau ona maua le nofoaga sili ona lelei. E sili atu le filifilia o pupuni faatasi ai ma faatonuga ile sautesasae poʻo saute sisifo. Afai e tuu le laau i luga o le faamalama a le itu i saute, i le taumafanafana e sili atu le paolo o le nofoaga, ona o le la susulu e mafai ona mafua ai le lofia o laulaau ma la latou mu.

Faatasi ai ma le nofoaga o le laau i luga o le itu i matu, e tatau ona mautinoa faʻamalamalamaga faʻaopopo malamalama. E manaʻomia faapitoa le faʻamalamalamaga faaopoopo i le taumalulu.

Faʻasa

I le taumafanafana brachichiton e tatau ona faʻamaina tele, ae o le pito i luga o le eleele e tatau ona faʻamago.

Talu mai le amataga o masina o le tautoulu susu o le faasolosolo malie ona faʻaitiitia. Mai le faaiuga o le tautoulu e oʻo mai ai se taimi malolo, lea e faʻaauau seia oʻo i le amataga o le tautotogo. I le taimi lea, e te manaʻomia le vai e seasea lava ona e faʻaaoga lelei le palapala.

I lenei vaitau amata laʻau laue le manaʻomia ona taumafai e taofia. E tatau ona malolo le laau ina ia fuga. O nisi e saili e taofi le paʻu malosi o lau, aʻo fafagaina tele. Ae o lenei faiga o le a taʻitaʻia ai le aʻa o le aʻa ma e fesoasoani i le atinaʻeina o le porosity o le ogalaau.

E le fautuaina le i ai o se laau o le fiafia i tafatafa o maʻa. O le laau Brachihiton e le manaʻomia ona sosoloina, aua e malūlū malie le ea vevela.

Fuga

O le fuga o le brachychiton o loʻo faaauau pea e oʻo atu i le tolu masina. E tele. Mo se laau o se tasi meaola, o lenei vaitau e amata i le taimi lava e paʻu ai lau. O isi laau e fuga mai pe a iai laulaau.

Fugalaau laiti, e oo i le 2 cm le lautele. O logo ia e lima pe ono petals. O ata e mafai ona ese: tasi-lanu, tele-lanu, ma mamanu eseese.

I le maea ai o se vaitau tupu fualaau aina suamalie e faia. O ni pulu, e oʻo atu i le 20 cm le umi. O lo oi ai fatu i foliga o nati e ufiufi i le chiton (bristle). O le mafuaʻaga lea ua taʻua ai le genus Brachychiton.

Brachychiton i le taimi o le fuga.

Faʻavaeina o le Crown

O le pale brachichiton e faia i pine pine ma teuteu taimi.

Soo

O le laau e fiafia ile palapala. O le tuufaatasiga e mafai ona eseese.:

  • se faʻafefiloi o le aofaiga tutusa o peat, lau lau laʻau ma vaega e lua o le oneone;
  • o se faʻafefiloi o le aofaiga lava o le vaovao, eleele laʻau, oneone ma le humus;
  • se faʻafefiloi o le eleele, oneone ma tamai iliili. O le fanua ua faaopoopoina i le numera lua.
Ia mautinoa ia faia se ipu e avea ma se vaega o le alavai ma le uamea lautele.

Totoina ma totoina

Tupulaga matutua faʻapipiʻiina e pei o le tuputupu ae o aʻa. E tatau i se tagata ona faʻaaoga atoa le ipu atoa.

Young brachychitons totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le vaitau fuga.

Tofiga

O le laau o le fiafia e fesuisuiai e fatu po o tipi.

Faʻasologa o togafiti pupuulu luga ma le 3 internodes ua tipiina ma gaosia e ala i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae.

Tuu i totonu o le palapala o peat ma oneone.

Tuputupu ae ma le vevela

Faʻamalamalama lelei, o le vevela o potu e lava mo le brachichiton.

Faatasi ai ma le leai o se malamalama i le taumalulu O le laau e sili ona tuʻuina i se mea e maua ai le mafanafana, ma maua ai le ea vevela i le 10-15 tikeri.

Faatasi ai ma le le lava o le malamalama ma le vevela o le potu, e mafai e le eletise ona faavaivaia ma malosi le alualu i luma.

Faamanuiaga ma le afaina

Brachychiton o se fale muamua lava e mafai ona teuteu ai se potu ma saofagā ai le malosi.

O le "laau o le fiafia" e le oona, faʻamamaina le ea ma faʻaleleia le microclimate.

Igoa faasaienisi

Brachychiton ei ai se igoa maua mai i upu e lua: Brachy, o lona uiga i le faa-Eleni o le "puupuu" ma le chiton ("ofutino").

Na faamatalaina e Karl Moritz Schumann, o se saienitisi mai Siamani lenei laau.

Faʻaigoaina ona o le faʻaaliali mai o le fua, aua o latou tagutugutu o saito, e pei o se ofutino sulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Manua faʻamaʻi brachichitons o le papaʻe, scythe ma le apogaleveleve. Lafoaʻi ma peʻa pe a faʻamaʻiina e meaola faalafua ua fufulu i lalo o le fagu (pe a ma le 40-45 tikeri).

O le eleele aʻo lei faia le taualumaga e sili atu ona puipuia i le cellophane. E mafai ona togafitia i sauniuniga faʻapitoa.

E le fiafia Brachychiton i le leai o se malamalama, ulaula sikaleti, vevela.

Faaiuga

Brachychiton o se mea teuteu mai fafo o Ausetalia. E tele ituaiga o meaola e fesuiaʻi tele i latou lava.

Brachychiton e le faʻafefe ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ae o loʻo i ai pea e le fiafia i le taalo ma leai se malamalama. Faafetai i le ogalaau, lea e talitutusa lava i le fausaga i le fagu, e mafai e le laau ona taofia taimi malolo mo se taimi umi.