Faatoaga faatoaga

O a mafuaʻaga o le oti o tagata faʻatau?

E masani ona totoina moa i luga o fagaoa.

E maua e au au fuamoa o le vela mo le totoina o vao.

O nisi taimi e faatau mai e tagata faatau moa, ae o le aso e sosoo ai latou te maua se tasi pe sili atu foi ua maliliu.

O le a le mafuaʻaga o ia taunuuga, o le a tatou taumafai e malamalama i lenei tusiga?

E toatele tagata e fesili i lenei fesili. A maeʻa, o le faʻapotopotoina o manufelelei e manatu malosi ma maloloina.

Sei o tatou talanoa e uiga i mafuaʻaga o le oti o tagata faʻatau

O le maualuga o le tino o moa lapisi o le mafuaaga autu lea o le teena o le tele o faifaatoaga moa mai a latou faatoaga.

O le toatele oi latou e ita tele ma o le faatauina mai o le tele o nei moa, o le toʻatele e faʻaumatia, ma na o nai numera o loʻo ola pea.

O le mea moni, latou te malosi, naʻo o a latou mea e tatau ona matua mataʻituina ma tuʻuina atu ia i latou le mea sili ona talafeagai. Faatasi ai ma tulafono uma e tatau ai mo lo latou alualu i luma ma le atinaʻega, o le a ola moa i le oso i luga ma le mamao.

A e faʻatau mai moa broiler e tatau ona e gauai i mea nei:

  • O foliga mai o moa.
  • Faʻalogo lelei i le gaioiga ma le gaoioi o moa.
  • O mata o tamaʻi moa e tatau ona lautele le tatalaina, e le tatau ona matauina poo le vaivai poʻo le tiga.

O tagata mamaʻi ma moa fagafaʻi pe a uma le fanau mai e mafai ona vave iloa. Ma e vave lava ona faʻaumatia i latou e le au faʻatau mai le lafu manu. Ae ui lava i lea, pe a faʻatau mai moa e te manaʻomia ona siaki.

Lisi mea uma mafuaaga mo lo latou oti:

  • O nisi taimi o le mafuaʻaga o le oti o moa broiler e mafai ona maualalo le vevela o le ea i totonu o le potu, ona o lenei mea e mafai ona tafe.

    O le taimi sili mo le faʻatau mai o moa broiler o le tautotogo, o le masina sili ona lelei ia Aperila. Afai e te le mafai ona e faʻaleleia tulaga mafanafana aʻo le i faatauina mai moa, ona lelei ai lea ole faʻatau moa, aua o tulaga leaga e le ola ai moa.

    O le vevela ole ea ole a manaʻomia mo latou mea e 29-30 tikeri Celsius. Ae i le taimi o lo latou tuputupu ae, e tatau ona faaitiitia le vevela i le 24 tikeri Celsius.

  • Afai e te faʻatau mai moa i le vaitau o le taumafanafana, mo se faʻataʻitaʻiga ia Iulai, ona mafai lea ona vevela le vevela mo moa. O le mea lea, pe a tausia i le taumafanafana, e tatau ona vaʻavaʻai le potu o loʻo tausia ai.
  • I le tulaga o le le lelei o le malamalama, e ono mafatia foi moa pe oʻo foi ina avea ma se oti mo i latou. O aso muamua e fitu i totonu o le potu e tatau ai ona tuu moli mo le aso atoa, aua o moa e inu vai ma 'ai fatu i taimi uma.
  • E tatau ona manatua o aso muamua o le olaga e taua tele i le atinaʻeina o moa. I le taimi lea, e tatau ona tuʻuina atu i ai le tele o vitamini mo lo latou atinaʻeina. Ma i nisi tulaga, latou te manaʻomia le tuʻuina atu o vailaʻau.
  • O le isi mafuaaga taua o le oti mo moa lapisi o le coccidiosis. O siama o lenei faʻamaʻi e mafai ona aʻafia toetoe lava mai le taimi na fanau mai ai, ae e te le matauina vave lava, o le maʻi e aliali mai na o ia pe a mavae ni nai masina.

    I le puipuiga o lenei faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaopopo ni nai kalama o le furazolidone ia latou mea e 'ai, o le aofaʻi o fualaau faasaina e tatau ona fuafuaina e faavae ile numera o moa. Ae o nisi taimi e tupu ai e le mafai ona maua sea vailaʻau ma e mafai ona suia i fualaau e pei o norsulfazole, etazole poʻo sulfadimezin.

    Ina ia puipuia le foliga mai o nei siama i totonu o le susu, e tatau ona latou faaopoopoina se vaivaiga vaivai o le potassium i le taimi atoa. Ina ia aua le atiina ae nei siama, e tatau ona e faia pea le faamamaina i le potu o le moa moa, ma e manaʻomia foi mai lea taimi i lea taimi le togafitia o le fola ma puipui i le lime.

  • Broiler birds are subject to many diseases, o le tasi oi latou o le escherichiosis. O lenei faʻamaʻi o se tasi lea o mafuaʻaga sili ona taua o le oti o tagata faʻatau. O pou ma se faʻamaʻi tino vaivai e afaina tele i lenei faʻamaʻi.

    O lenei faʻamaʻi o se tasi lea o faʻamataʻu matautia i le maliliu o manulele i le lalolagi atoa, o se mea tele na leiloa. O mafuaʻaga mo lenei faʻamaʻi o ni faʻafitauli mama, vaivaiga o mātua, e le o vai mama ma mea e le lelei, lelei le faʻalelei o le potu ma isi mafuaaga.

    O lenei maʻi e aliali mai i le vaiaso muamua o le ola o moa vao. O faʻafitauli o le maʻi o: le lelei o mea taumafa paleni, ma mafua ai le paʻu vave o le mamafa; moa vao leaga; pe a manava i moa, e lagona le sipuni. E tusa ai ma faʻamaumauga uma na aoina e saienitisi, o le olaga faitino o moa lapisi mai lenei faʻamaʻi i nisi o vao moa e oʻo atu i le 31 pasene.

  • O le isi mafuaaga mo le oti o moa lapisi o moa moa ua leva. I lenei tulaga, o le tagata solitulafono o le faatoaga moa lea na faatauina atu oe i moa.
  • O le le lava o le fafagaina o moa, o se mafuaaga foi o le oti. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu i ai faʻamafanafanaga lelei.
  • O faʻamaʻi pipisi eseese o le mafuaʻaga lea o le ola faitino o moa vao.
  • O le isi mafuaaga taua o le - peck. Rasklev i lau oe lava upu, avian cannibalism. O le mafuaaga autu o lenei tulaga o se malamalama sili ona susulu i totonu o le fale moa, faapea foi ma le leai o se iliili i totonu o le fafaga, o se vaega itiiti o polotini i le fafaga, ma pe afai foi e teuina ia moa i totonu o se potu e le fofo ma le maualuga o le susu.

    Pe a tulaʻi se mea uiga ese i totonu o moa, e tatau ona tuʻuina atu i ai se vai inu, lea e tatau ai ona faʻaopopo le acid citric.

  • Ina ia mafai ona faʻatuina le mafuaaga o le oti o moa broiler, e tatau ona e gauai atu i auga.
  • O le isi mafuaaga o le oti o moa lapisi ma manufelelei matutua o le leai o se puipuiga. E oʻo lava i lau pusi fagafao e mafai ona faateleina lo latou ola faaletino. O le mea lea, o le tuua oi latou e le o faʻamoemoeina e le aoga.

E manaia foi le faitau e uiga i aano o manufasi ma fuamoa o moa.

Tetele Faʻasalaga o le Puʻupuʻu

O lea, matou te lisi uma ia nuances autu puipuiga:

  • Muamua lava, e tatau ona faia ni faʻamaʻi pipisi. A o leʻi tuʻuina atu i totonu o le fale ni meaʻai, mea uma e tatau ona faʻamamaina lelei, faʻamamaina, faʻamaʻe, faʻamaʻa, ia tatau ona togafitia le fola.
  • O le mea lona lua e mataʻituina, o le vevela o le ea i totonu o le potu o le moa. E tatau foi ona mautinoa se microclimate sili ona lelei mo le tausia o moa i totonu o le falemoa.

    Mo tamai moa, o le maualuga o le vevela o le ea mo lo latou tausiga o le a oʻo atu i le 29 tikeri, ae ao latou matutua, e tatau ona faasolosolo lemu ma faifai malie le 23 tikeri. Ua maeʻa mo manu felelei, e tatau ona faʻamalosi le fale mai lea taimi i lea taimi, ae o le mea autu o le leai lea o se matagi i totonu o le potu.

  • Ina ia mafai ona maua le faʻamafanafanaga maualuga mo moa i tagata e faʻafefeteina i aso muamua o le olaga, e manaʻomia ona tuʻuina atu i ai le vailaʻau talafeagai, ma luasefulu aso e mafai ona toe faia.
  • E masani ona i ai se faʻafitauli faapena e toilalo ai moa. O le mafuaʻaga autu o lenei tulaga o le taʻavale. Ina ia aloese mai se faʻamaʻi i moa i le taumafataga e manaʻomia ona latou faaopoopo i ai le suauu.

    E oo lava ina ia le tupu lenei mea, e tatau ona mataituina le savavali o moa, e le tatau ona toe tatala mai mo se taimi umi. Mo tamai moa e manaʻomia ona matamata, e leai se mea e tupu ia i latou.

    E le mafai foi ona fufulu mama le potu o loʻo i ai moa, aua o nisi taimi e ave ai e le tagata faʻatoʻa ia mea aoga mai lo latou fale. Ae afai na tupu na pau uma nei mea e le fesoasoani ma ua amata ona tootuli ifo moa i luga oo latou tulivae, e tatau ona latou tuu le vodka io latou gutu e faaaoga ai se pipette.

  • O le taumafa o moa e tatau ona suia i taimi uma, latou te manaʻomia se meaʻai eseese. E le mafai ona fafaga i latou ile lava meaai e tasi mo le silia ma le lua vaiaso, afai e te le tausisi i lenei tulafono, ona mafai lea ona leaga le soifua maloloina o moa.
  • A o fafagaina moa, e le mafai e le tasi ona alu i se tulaga soonafai, pe a fafaga i latou, e le mafai e se tasi ona faaopoopo faʻatoʻa pateta i meaʻai, aua e ono afaina ai o latou soifua maloloina, ma o nisi taimi e mafai ona taʻitaʻia ai se moa.
  • O nisi taimi o le faaopoopoina o saito i meaai e mafai foi ona mafua ai le oti o moa broiler, e sili ona lelei le faaopoopoina o meaai fafaga i meaai, ae le o mea sili ona taugofie, ae sili ona maualuga. Masalo o au punaoa tau tupe e le mafai ona gafatia e faʻatau ia ituaiga meaai, ona mafai lea e oe lava ia.
  • I le tulaga o le le lava o le malamalama, e mafai ai e moa felafoaʻi ona faʻamalosi. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina le malamalama.
  • Lulu i totonu o le fale e tatau ona vali pe lanumeamata pe lanumeamata, ae le lanumoana.