Laʻau

Pepa lanu moana mo auala togalaau: o le taaloga e aoga ai le moligao?

O Polymers, e pei o le silafia lelei o mafaufauga o tagata, ua faasolosolo malie ona suitulaga mea e masani ai mai le ata, mamanu o latou foliga, ae maua i uiga ma tau. Ma afai ua uma ona faʻaaogaina tagata i gomi ma palaʻele, ona faʻaaogaina lea o le paʻu palasitika mo auala e sili atu nai lo le valiina o maʻa poʻo maa. O loʻo faʻamalosia le faʻaofiina i sikuea o le taulaga ma auala, ma o le tagata nofo masani masani o le mafanafana o loʻo nofouta pea pe le masani foi i tekinolosi o le faʻatutuina o lenei mea. Seʻi o tatou taumafai e malamalama i faʻaaliga o le fausiaina o togalaau mai ituaiga eseese o palasitika.

E faʻapefea ona ese mai le paʻu palasisi mai le polymer?

I luga o le Initaneti, e masani lava o le fale atoa, lea e aofia ai vailaau, e taʻua o le plastik. O le mea lea, i lenei vaega e mafai ona e vaʻaia mea mai le 100% palasitika ma le faʻafefiloi o polymers i mea e masani ai, e pei o le quartz, laupapa gaosi, ma isi. Ae o le umi ma le matagofie o le ufiufi e matua ese lava.

E foliga faigofie, e maualalo le malosi o le kulimi, pe a mavae le tele o pine, e amata ona malepelepe, palamole, faasolosolo malie, ma isi. O lenei tui e faʻaaogaina mo se taimi le tumau ina ia aua nei ave palapala i totonu o le fale, poo nofoaga e latalata ile fale e le taua tele.

O loʻo maua i luga o lanu lanu moana ma mamanu uiga ese, ae o le tele o tausaga latou te leiloa o latou foliga vaaia ma amata ai ona oso i sooga

O le faʻafefiloi o polymers ma le quartz sand e maualuga lava le umi, faʻafetai i le fesoasoani i le quartz, lea o le a faʻafefe ai le malulu, ma le gaoioi malosi o tagata ma taavale. Ae i foliga vaaia, e tumau pea le faʻaaogaina o se pipi, e le faʻataʻitaʻiina ai isi mea. O lona laufanua fesoasoani manino e lelei mo ala latalata i vaituloto, vaituloto, pe a lamatia ai le maualuga o le masima. Ae o le mea autu, o le taʻitaʻia mai le faitotoa i le ogatotonu o le fale, e le o tagata uma e filifilia paʻu oneone oneone. Afai o le fale o loʻo faʻapipiina ma mea faʻaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, o le ufiufi, ona foliga tutusa lea o le faʻapipiʻi. Ae e le o le tala i tua o fale laupapa poʻo maʻa, o le a le maua ai se ala i mea tau le mafaufau.

I le lelei lelei o luga o le fogaeleele, e mafai loa ona e iloa o le ufiufi o loʻo faia i ni mea e le faʻaoga, ae o le a le paʻu le ala i soo se tau

O le vavalalata o loʻo i ai le foliga sili ona matagofie - o le laupapa talipupuni, lea e faʻafefiloi ai le falaoamata laupapa ma mea faʻapipiʻi polymer. I fafo, e matua foliga tutusa lava ma laupapa laupapa, o lona uiga fausaga natura, o le mea lea o le foliga mai o le auala e mausali ma faaaloalo. O le faʻamaʻapeina o taʻalele filati e mafai ona taʻua o se faʻalauteleina, e pei ona faʻapipiʻiina e gaosiga eseese atigi fafie ma polymers i pasene eseese. O nei vaega e mafai ona faʻafefiloi i se vaega e 50:50, ae o le pito sili ona lata i le laʻau faʻanatura o laei, pe a na o le 20% le polymers. E tusa ai ma lea tulaga, e manaʻomia ona suia suiga manaʻomia. O le tele lava o le natura o le tuufaatasiga, o le tele foi o le fefe i le susu, o lona uiga e manaomia ai se faavae talafeagai.

O foliga o le laupapa o le terrace e talitutusa lava ma le fausaga masani, ae ua sili atu le faigofie ona faigofie ona o le telē tele o fale taʻavale

Lafoaʻi taʻavale faʻapitoa: faʻapotopotoina e ala i le ituaiga o faufale

Pepa faʻapipiʻi palasiti mo auala o togalaau e tele lava ina i ai se mea e faʻafanoina ina ia mafai ai e le susu ma le pefu ona faʻafeiloaia. O ia tapoleni e faʻapipiʻi faʻatasi e faʻapipiʻi ai loka o loʻo i luga o le pito o le ivi. O la latou faʻapotopotoga e pei o se taʻaloga ma faʻataʻitaʻiga a tamaiti, e tusa lava pe mafai e se tamaitiiti ona faʻapitoa se ala.

E masani lava, mo le faʻapipiʻiina o laupepa i luga o palasitika, ua tuʻuina atu faʻamau faʻaopopo, lea e sili atu ona puipuia ai le vevesi i le vevesi

Faʻamau i luga o fale mafolafola maavae, e le sili atu i le afa pasene le maualuga. E mafai ona tuʻu uma i luga o se laina saʻo ma faʻataʻamilo saʻo. I luga o le mutia, ua faataatia ese tafola e aunoa ma se uluai galuega, talu ai ona ua uma ona folasia le fogaeleele aʻo lei totoina le saite i le mutia.

E mafai ona e tuʻuina se paʻu palasitika i luga o le mutia i le naʻo le afa itula, ae ia mafai ona teuina mo se taimi umi, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e tatau ona e faʻavaivaia le ala ma natia i totonu o le fausaga

Pe a faʻapipiʻi le palapala, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fatuina auala i le va o moega, e fautuaina e muamua tuʻuina le pito i lalo e aunoa ma se mea e lalagaina ina ia le galo le vao, ma i luga aʻe - faʻapipiʻi i taʻale.

Afai ei ai se alatusi tuai i luga o le 'upega taʻavale ma vavae ma fagu, ona muamua lea e tatau ona toe faʻaleleia, ia ufiufi uma mea faaletonu i le faapipiiina poʻo le sima, ma tuʻu se mea faʻapii faʻapitoa i luga. O le tui laupepa faʻapitoa e le o mamanuina mo se avega mamafa malosi, o lea e na o le savali i ai.

Pulu tioata-sand: pavers

O se pulu na faia i polymers ma mea na faaopoopo i le quartz e foliga mai o se isi mea i maʻa, o loʻo mafai ona faʻafefiloi le susu ma amata lemu lemu. E le i ai se faafitauli i se paʻu palasitika. Ae ui i lea, o tekonolosi mo le faʻataina o tafola oneone oneone e foliga tutusa ma sima. E tatau ona faia le taʻavale e tasi, oneone ma le iliili, tuʻuina, ma isi. E le gata i lea, e mafai ona e tuʻu i luga o se mea faʻavae, maʻa mafiafia poʻo le faʻafefiloi masani o oneone, e faalagolago i le avega e tatau ona e tulaʻi ai. Ua uma ona matou tusia e uiga i mea faigata uma o le faataatiaina o mataupu "Tekonolosi mo le faapipiiina o paʻu maa" ma le "Tulafono mo le faataatiaina o paʻu i luga o se mea mautu", o lea o le a tatou le faamatalaina ai le faagasologa iinei i se auiliiliga.

O le a matou fai atu o le lelei o le faataatiaina o le faavae i le lumanaʻi o le a aʻafia ai pe o lau taʻavale o se tulaga lelei atoatoa i le taumalulu. I le faʻavavega, o le a tumau pea le va o le susu i le va o le tile ma le pito i lalo, ma afai e le lelei le faʻaleleia o le oneone, o le a toso ese, o le mea lea e toso uma ai le pito i luga. Maea, i se isi itu, o le a le faatagaina le vai sei vagana ua fausia vaalele ma poloka i lalo o le fale. Ma i le taumalulu, faʻalautele, o le a taia e le aisa lou ala. O le a le faʻaumatia le fale, aua e le fefe i le vai poʻo le kiona, ae o le auala o le a suia.

I totonu o Europa, latou te iloa le auala e faatea ese ai auala eletise mai le totoa i se auala faigofie. Nai lo le faia o se fagu ma se "aluga", latou te aveeseina le eleele lafulemu e sili atu nai lo le bayonet o se suo, ma le maualuga o le oneone ua tafia ma tuu i luga o le folasisi polystyrene e susunuina i luga - o le aseta lea e puipuia atoatoa mai le susu ma o le mea lea e le tolotolo ai i le taumalulu, tausia lelei le fausaga. O le isi, sasaa le faʻafefiloi masani o le oneone, lea o loʻo tuʻuina ai le tafola. Ua tumu vavae i oneone. O lenei tekinolosi e faapitoa lava le manaomia i Finelani, lea o le palapala eleʻele i le taimi o le taumalulu e faʻalauteleina ai le mafiafia o vaalele i malae vaalele, ae le o le taua ole palasitika.

O nisi tagata o loʻo latou faitioina e faapea, i le taumafanafana, e tuʻuina atu ai se manogi manaia i totonu o le taumafanafana, ae afai e masani ona faʻamaluluina i le vevela, o le a le

Faʻailogaina: foliga lelei + faigofie faʻailoga

O le vavalalata ua taua foi o se mea e tafiesea ai, fafie vai po o togalaau, e faamamafaina ai lona faamoemoega i le auala. E aofia ai fasi vevela e foliga tutusa ma fola o fola, lea e faʻamau i le 4-5 fasi vaega i totonu o se tasi fale. I le va o paʻu o loʻo i ai avanoa mo vaʻa vai. O le lautele o le va o le eseesega e eseese mai le 0.1 i le 0.8 cm, ma pe a faʻatulagaina se togalaau, e taʻitaʻia i latou e le eleele. O le maualuga, o le sili atu lea o le kilia e te manaʻomia e filifili e faʻateʻa.

O loʻo i ai foi se faʻaogaina o le papa o le terrace, lea e foliga mai o faʻamaufaʻailoga uumi. Ae mo auala, e le aoga le faʻaaogaina o lenei ituaiga o otaota.

Ina ia mautinoa le lelei o le susu ma le faʻaleleia o le mea, na faia ai e le au gaosi se faʻatafaʻafaʻavale lua o vaega e lua: o le pito i fafo, pei o se laau, ma le soʻo. O le mea e fai ai le mea e faʻaaogaina ai se pusa palasitika ma le maualuga o le faʻaoga mo le faʻapipiʻi faʻatasi.

Faafetai i le palasitika, o le togalaau togafiti o loʻo tumau ai meatotino faʻalelei, aveesea le susu ma faʻalauteleina le ola e oʻo atu i le 50 tausaga

O le tuʻuina o le laupapa o le terrestrial e manaʻomia i luga o se paʻu mafolafola mafolafola, pe a fai e le "paʻu" le pusa ma tausia le vaalele ona o le mea e sui. O le mafuaaga lena e le faʻaaoga ai le oneone e fai ma faavae. O le masini sosoʻo o le a na o le tuleia i totonu ma faʻauʻu le faʻatinoina o ana galuega tauave.

Faʻamatalaga sili ona lelei:

  • sima
  • laupapa;
  • se vaega o tamai iliili poʻo le iliili;
  • sela.

Ole tele o auala, laupapa ma fale e masani ona faʻaaogaina i luga o laufanua, ma e sasaa le sima mo auala (pe a felauai solo taavale) pe ua tumu i kalaupapa (o se vaega e oʻo i le 5 cm le lava).

E mafai ona e teuteuina le pito o le ala faʻatasi ma se laupapa faasee poʻo ni fasi pepa.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e mafai e polymers ona maua uiga eseese atoatoa ona o le faʻaofiina o isi vaega. O le mea lea, aʻo leʻi faʻatau faʻataafi palasitika, faʻamaonia le mea na fai ina ia iloa ai le tele o tausaga o le a tumau ai lau ala.