Faʻatoʻa totoina laau toto

O ituaiga sili ona taatele o le cot coter

Samoa - laau maualalo maualalo e taua mo ona foliga foliga teuteu. O laʻau o lenei vao vao e amata mai le lanu meamata i le mumu i le taufaʻaiuiuga o le autumn. E faʻaaogaina ma le faʻaogaina le suauu i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, ma faʻaaogaina i ni fatuga eseese.

Cotoneaster ordinary (Cotoneaster integerrimus)

Faʻasalalauga masani e tufatufa mai le Baltic i le Caucasus i Matu, i tulaga masani o loʻo ola ai i luga o mauga, o oneone ma eleele maulalo. I le aganuu faʻatoʻaga - o se tagata asiasi mai.

O le maualuga o le cotuaariga e oʻo i le 2 mita le maualuga, o lālā talavou o loʻo faʻasalalau, ae o le taimi la e matutua ai, latou te laʻei. O le vao o loʻo i ai se pale lapotopoto. O laulaau lautele, pei o se fuamoa, o le umi o laulaau pe a ma le 5 cm.

O le pito i fafo o le laulau lanu meamata e lanu meamata, lanu, ma le pito i totonu e lanu uliuli. O fugalaau lanumumu-piniki e aoina i tagatanuu. I le autumn, o fualaau lanu lanumumu lanumumu ua vevela. O lenei ituaiga e puipuia i le lamala ma le malulu.

Cotoneaster shiny (Cotoneaster lucidus)

Tina lupe susulu - Siberia i Sasaʻe. O lenei laau talatala saʻo, e ufitia i le laʻau lauolaola. Faʻalautele le taʻavale ile 3 mita le maualuga. O lālā talavou o se lanu enaena lanu enaena i le pito, mo le taumalulu, o laʻau e mumu-lanu enaena, ma o le tele o lālā e faʻaumatia ai le lint.

O le faapaleina o vao vao e ola malie, e ola, e faia se foliga lapotopoto. O le cotuarier e manaia, o le vavao o le vao, o le lapoa o le palealii o se laau matua e tusa ma le 3 m. O le umi o laulaau e mai le 2-6 cm, lautele - 1-4 cm.

O laulaau i le foliga o se ellipse faʻapouliuli e lanu uliuli i le taumafanafana ma se lanu samasama i totonu, ma ave se mea mumu i le taumalulu. O vao totogo e amata ia Me, e tusa ma se masina.

O le togavao e amata ona fua i le 4 tausaga. E matagofie, lanu uliuli foliga lanu moana. O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai le laʻau mo le totoina o puipui poʻo tuaoi. Kizilnik brilliant ua lauiloa ma galueaina talu mai le amataga o le XIX senituri.

Faʻasalaga o le Cotoneaster (Cotoneaster horizontalis)

O lenei mea totino e faʻaaogaina i le ituaiga o laʻau moa. Evergreen e afu i le mita le maualuga, o lona pale e oʻo i le 2 mita le lautele. O le tulaga o ona lala malosi e foliga mai o se atigi iʻa.

O laulaau o le vao e lapotopoto, matagofie, lanumeamata i le taumafanafana, susulu mumu e ala i le tautoulu. O le fugalaau e amata ia Me, o lanu paʻepaʻe papaʻe ma le lanu piniki fiafia i le mata mo le 22 aso. O fualaau lanu mumu lanumumu ua amataina ia Setema o loo tumau pea i lala seia oo i le tautotogo.

E taua! O lenei ituaiga o cotoaaris e sili ona fiafia i le palapala.

O le taamilosaga o le talimalo e lua ituaiga:

  • Variegatus - maualalo o vao iti e oo i le 30 cm, ma le pale e ola i le 1.5 mita le lautele. I luga o lau lanu lanumeamata o le vao i luga o le pito o se paʻu paʻepaʻe;
  • Perpusillis - O se laau toto (e oʻo i le 20 cm), ao tuputupu ae le pale, e tupu aʻe i le mita. Laʻau vaivai i le masina o Iuni ma fugalaau piniki. I le faaiuga o le taumafanafana O le palapuni e ufiufi i fua mumu. Green leaves i le tau mafanafana, paʻu le paʻu i le tautotogo.

Cotoneaster Dammer (Cotoneaster dammeri)

Dammer's Cotoneaster fafo e tutusa ma le taimi muamua, vaaiga faasamasamanoa. I lalo o tulaga masani, e ola ai i le mauga maualuga o Saina. O nei laau afu o loʻo salalau lala i luga o le eleele, lea e mafai ai ona faʻaolaola faʻafuaseʻi.

O le lala laau i le vaʻa lava e tasi ma e tele le lapisi, e le maualuga i luga atu o le 30 cm. O lau o le cotonelar Dammer e tele ma laiti, o le foliga o laulaʻau e faʻapitoa. I le tautoulu, e pei o le tele o kiliva, e suia e le laau le lanu lanumeamata o laulaau i le mumu.

Laʻau mumu mumu, mulimuli ane fua fualaau lanu-lanu. O fua o le cotoneran e mafai ona pipii mau i luga o lala mo se taimi umi. O lenei meaola ua lauiloa talu mai le 1900. O ituaiga sili ona lauiloa:

  • Eicholh - e oʻo atu i le 60 cm le maualuga, ma fua mumu-fuani fua;
  • Mafiaga Coral - e oo i le 40 cm, ma fua mumu, lapoa, ae tasi;
  • Stockholm - umi, e oʻo atu i le mita le umi, vao ma fua mumu mumu.

Luga o le talipupuni (Cotoneaster adpressus)

Ole lapisi lenei ua tupu i le afa mita. Le maualuga o lona pale - mita. O ona lala e peiseai ua salalau i luga o le eleele, o le pale e foliga mai i le eleele. O lau laʻau o le cotiiran e laʻititi, lapotopoto, moli lanumeamata, i le tautoulu - mūmū. Tusa o le tuai ona tuputupu ae, maualuga le tuputupu aʻe e oʻo i totonu o le 10 tausaga.

E te iloa? I vailaau Tibet, o fualaau aina, paʻu ma lau o le cotonear e masani ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. O teuteuga ma mea faʻaleagaina mai vaega eseese o le togavao e togafitia ai paʻu o le paʻu, faʻalavelave popole ma faʻafitauli o le faʻaogaina o meaʻai.

Faʻasalalauga e tele-faʻaleleia (Multiflorus Cotoneaster)

O le mea na fanau mai ai se cotonelar multicolored o le Caucasus, Central Asia, o teritori sisifo o Saina ma Siberia i Sisifo. Laʻau maualuga, e oʻo i le 3 mita le maualuga. Ua ia taloina moli mata. O laulaau lautele i le foliga o se suiga ellipse suiga i le vaitau: i le taumafanafana, latou lanumeamata ma se faleoloa siliva, ma i le autumn, o latou lanu violē.

O inflorescences e laiti, paʻepaʻe, vao i le taimi o le fugalaau e foliga mai ua ufitia i le kiona. O fua e lapopoa, lapotopoto, lanu mumu mumu. O le laau e fiafia i vaega ole laʻau, ona o le laitiiti o le ituaiga o meaola e puipuia ile nofoaga faasao. I totonu o Europa, ua tupu le aganuu i togalaau faʻatoʻaga.

Faʻalogo! E ui lava i teteega o le kiona, o laau laiti mo le taumalulu e tatau ona malulu mai le malulu.

Faʻasalaʻau lanu-paʻu (Cotoneaster melanocarpus)

Faʻasalalau laʻau paʻu-fuga alu lelei i le vaeluagalemu. O le taumalulu-faigata, ola i le natura natura i le Caucasus, i matu o Saina, Europa ma Central Asia. O le maualuga o le toto e oo i le 2 mita, o lanu e lanu enaena ma se mumu mumu.

Tuʻu i foliga o se fuamoa e oʻo ile 5 cm le uumi. O le pito i luga o le laupepa o loʻo lanu lanumeamata, o le pito pito i lalo e sili atu ona mafiafia. Calyx inflorescences ma fugalaau lanu piniki, e fuga mai ia Me, e oʻo atu i le 25 aso. O lenei aganuu e fua mai ai fualaau uliuli. Latou te atinaʻe le 'agycani uliuli mai le 1829.

Tului O mea teuteu eseese e faia mai i le fafie o le uliuli fualaau suamalie: manatuaga, paipa mo le ulaula, gaʻo vane mataina.

Lulu Cotoneaster (Roseone roseus)

Lamea o le Cotoneaster masani i Initia, Iran ma Pakistan. Lalo, e oʻo atu i le tasi ma le afa mita, vao. O moli lanumumu mumu i le talavou o loʻo i ai se mata, i le matua - latou te le lavalava.

Tuʻu i le foliga o se ellipse e oo i le 6 cm le uumi ma e oo i le 4 cm le lautele. O le pito i luga o le ipu e lanumeamata, o le pito i lalo e lanu-lanumeamata. Fugalaau lanu piniki, laiti ma aoina i ni mea tetele. Lalu pe a ma le masina, amata ona totogo ia Iuni. Fuga ma fualaau aina e amata i le 8 tausaga.

O fua e laʻititi ma liʻo, e vali mumu-lanu mumu, e mataʻina o le fua e 2-3 ona fatu. O fua na amataina ia Oketopa ma tumau ai i luga o le vao seia oʻo i le malulu malulu.

I totonu o togalaau teuteu latou te faʻaaogaina ai ituaiga o ituaiga o cotoneaster, o le sili ona taʻutaʻua o latou:

  • "Faiva"- meaola o le eleele e faaaoga i togalaau, i luga o mauga;
  • Faʻafiafia le talipupuni "Schneider"- laau fetolofi, e le silia le 20 cm le maualuga, lelei mo le teuteuina o puipui ma togalaau papa.
  • Samoa "Alaunsky"- o se mea e le masani ai o loʻo lisiina i le Tusi Mumu. E oʻo atu i le lua mita le vao ma fuamū mūmū e avea ma uliuli i le iʻuga o le faʻatoʻa.

Leai se mea e sili atu ona manaia o ituaiga eseese ia: olfactory, laiti-talo, tasi-fuga, Henry, bubbly, Franche, krastsvetny.

O le tagata talimalo e fai ma sui, e pei ona mafai ona e iloa, e ituaiga eseese. O nei laau uma e matagofie i la latou lava auala ma agavaa mo le teuteuina o soʻo se vaega o le togalaau.