Lafumanu

Bestuzhevskaya povi

O povi sili ona lelei o manu vevela ma le maualuga o le gaosiga ma gafatia gafatia lelei. Na latou faʻaalia i le teritori o le malo o Rusia, o le mea lea, e mafai ai ona faʻafeiloaʻi lelei tulaga o le lalolagi.

Faʻasologa o talafaasolopito ma faʻamatalaga

Besthathevskaya ituaiga o povi o se tasi o matua i le post-soviet space. Na fafagaina o ia i le 1780.

Amataga

I le faaiuga o le senituri lona 18, o manu feʻaveaʻi manu, povi paʻu a Dutch ma sui o le ituaiga Simmental na aumai mai Europa. O manu uma sa faʻapipiʻiina e breeder S.P. Besthathev. I le isi itu, na pasia e Bestuzhev ia fua mai fafo ma tagata i le lotoifale, aʻo filifilia ma le faaeteete povi mo le gaosiga. O se taunuuga o ia laasaga, na mafai ai ona ia tele naua i le tele o manu puipuia.

E tatau i le aufaifaatoʻaga ona mafaufau i aano o manu ma aano o povi: Caucasian brown, Sychevskaya, Schwyz, Yakut ma Krasnogorbatov.

Tagavai

O uiga autu o fafo o le ituaiga:

  • maualuga i le mamae e oʻo atu i le 135 centimita;
  • uumi umi - e oo atu i le 160 simita;
  • faʻalautele le faʻailoga e mafai ona ese mai le 115 i le 118;
  • palakalafa pasene - e tusa ma le 15;
  • fusi fata ausia le 194 sima;
  • le ua - tele le lapopoa, faʻatusatusa i le ulu;
  • talo - matua vaivai, laʻititi tele ma maua ai le malosi elasticity.

Manatu ma Meataumafa

O meaʻai o manu o lenei ituaiga e matua maualuga, i nisi tulaga o le mamafa o le povi e oʻo atu i le 800 kilokalama, ma le povi - 1200 kilokalama. O faʻamaoniga autu o le faʻatinoga o le Bestuzhev breed o loʻo tuʻuina atu i le laulau i lalo.

IgoaFaʻailoga
Gaosiga o susu i le tausaga4 tone
Taumafa o susuLulu, e aunoa ma se tofo malosi
Fat4 %
PuipuiaE oʻo atu i le 3.5%
Taunuuga o tupe mama700-900 gM i le aso
Fasioti manuE oʻo i le 60%
Meat qualityMaualuga

Faʻatau ma faʻasoa

O povi o lenei ituaiga o faʻatoʻaga e iai mea lelei nei:

  • e le talafeagai i tuutuuga o le taofia ma meaʻai;
  • maua se maualuga maualuga o le tumau;
  • faʻasaʻo i faʻamaʻi eseese;
  • e leai se vavalalata i le kanesa ma le gasegase;
  • maualuga maualuga o susu susu;
  • lelei le atinaʻeina o galuega.

E te iloa? Afai e tuu uma tagata soifua i le tasi itu o le fua, ma o povi ma povi uma e sasaina i le lona lua, o le mamafa o le mamafa e tolu taimi o le mamafa o tagata.

O sui o le Bestuzhev fanau e leʻo aunoa ma ni faʻasologa, e aofia ai:

  • afu e pei o le saber;
  • luga o le fata faitaulaga;
  • vavalalata i tua o tauau.

Tausiga ma le tausiga

O nei povi, e pei ona taʻua i luga, e le talafeagai i aiaiga o le taofia. O lona uiga o le fausiaina o lafumanu o le a le faigata, e oʻo lava i se amataga.

Maliliega, o se tasi o mea e aafia ai le manuia o le tausia o povi, o tulaga lelei ia o le taofia. Aoao i le auala e fausia ai se fale, ma le auala e faia ai se paʻu ma se ea i totonu o le falesa ma ou lava lima.

Pale taʻalo

Laufanua o le taumafanafana mo povi e taua tele ona latou te maua le lelei o le fafagaina ma le susu. O tolauapiga o le tau mafanafana o fausaga ia ma meli ma peni mulimuli. O ia nofoaga o loʻo i luga o fanua, lea, i le isi itu, e maua ai le avanoa tumau i lafumanu mo mutia.

E tatau ona faapea o le taualuga o se elemene taua o nei fausaga, talu ai o le a puipuia ai manu mai le vevela. O le malae taʻavale, e ui lava e manaʻomia ai le tele o tau o fale, ae i le lumanaʻi o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le tau o le tausiga ma le tausiga o lafumanu.

Faatulagaina o fale

I totonu o fale, e fautuaina e faʻaaogaina le fafagaina o fafaga, vaevaeina e tusa ai ma le ituaiga o meaai: mo susu susu ma fafaga. O le mea e sili ona taua, o le gafatiaina o vaomatua, vaovao po o le laumei lanumeamata, ma e le manaʻomia le faʻapalapalaina o se fafaga faapitoa mo meaai susu, aua o se pakete poʻo se fagafaʻaiga e faigofie lava ona taulimaina lana matafaioi.

O le filifiliga aupito sili - laupapa lapisi laupapa, ae o le plywood, chipboard ma isi laupapa e le manaʻomia ona faʻaaoga ona o lo latou vaivai. O le umi o le tane e tatau ona le itiiti ifo i le 80 cm, ma ia foliga - o se trapezoid, ma se lautele lautele i luga.

Matou te fautuaina e te faitau pe faʻapefea ona faia ni meainu mo povi ma o latou lava lima.

O le pito sili ona faigofie o le tagata inu ua toe i ai le pakete e tasi po o le fagu. O le mea moni, e laiti tele i le voluma, o le mea lea latou te manaʻomia ai le taimi e toe faia (faʻaauau) faʻatumu i le aso. E mafai foi ona e faia se pusa pia mai se paipa poo se paipa palasitika o se vaega tele, tipiina i le afa. O lenei filifiliga o le a faʻaitiitia ai le tau o galuega, aemaise lava pe afai e te aumaia i le suavai suavai ma le suavai.

O le fola e masani lava ona faia i le sima poʻo le sima, ae talu ai o nei mea e malulu, ua ufiufiina i le tele o paʻu o mea nei:

  • sulu;
  • vavaeina o vaomago;
  • vaomago
E fautuaina foi le faʻaaogaina o piliki tunu mo fola e sili atu le mafanafana nai lo le sima. Ina ia mafai ona vaivai le povi, e fautuaina e le au atamamai le fausiaina o vine mai ogalaau, talu ai e le vave ona latou vave ma e sili atu ona faʻamalosi.

E taua! O le tofo o le susu e faalagolago i le mea e 'ai e se povi. Afai e te faʻaopopoina le faʻailoga e fafaga, o le tofo o le a pei o se laisa.

E taua tele le filifilia o le tele o le fale, e faalagolago ile numera o lafumanu. I totonu o se fale pusi faʻapipiʻi, e tatau ona i ai le vaega nei:

  • mo le tagata matutua e toatasi - le umi e oʻo i le 2 mita, ma le lautele e oʻo i le 1.2 mita;
  • se povi ma se tamai povi - e oʻo i le 2 mita le umi, lautele 1.5 mita;
  • mo tamaʻi povi, o le tele o le fale e laʻititi - o le umi e 1.5 mita, ma le lautele e tatau ona oʻo i le 1 mita;
  • e manaʻomia e le povi se pa e oo i le 1.5 mita le umi ma 1.3 mita le lautele;
  • Ole maualuga ole maualuga o le potu e le tatau ona itiiti ile 2.5 mita.

Tuutuuga o le taofia

E ui lava i le mea moni o le Bestuzhev povi e le talafeagai i aiaiga o le taofia, e tatau ona mataituina nisi o fuafuaga ma taiala. E tatau ona totogia lelei le faamamaina o le fale, lea e tatau ona faia e le aunoa. I le taimi o le fufuluina, e tatau ona e faʻaaogā faʻamalosi faapitoa ma faʻamaʻi tino e fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi eseese ile lafumanu.

O le a aoga tele mo oe le faamasani ia oe lava i tulaga lelei ma le le lelei o le fale e leai ni fale o povi.

E tatau ona matua mataʻituina le puleaina o le vevela: i le taumafanafana e tatau ona faʻaleleia le vaʻaia masani, ma i le vaitau o le taumalulu - ia maua ai le mafanafana ma le mafanafana. O le maualuga o le vevela i totonu o le falesa e + 8 ... +20 ° C, ma o le masima e 70%.

E fautuaina e tagata tomai faapitoa le asiasia o tagata uma i aso taitasi ina ia le misia le amataga o faailoga o se maʻi e mafai. I le tau mafanafana, e taua le masani ona fafagaina manu, aua e mafai ona latou gaioi atili ma maua mai vitamini talafeagai ma minerale e ala i le aina o togalaau aina. O le fale e tatau ona faʻapipiʻiina i le faʻaleleia o le ea lea o le a maua ai le ea fou ma faʻamalosia ai le le mautonu. O le faʻaleleia o masini e mafai ona i ai le mamanu faigofie, o le mea autu o lona lelei. O le tele o taimi e faʻaaogaina o se faʻapalapala ma faʻapalapala ituaiga ituaiga faʻalelei, faʻapea foʻi le faʻaleleia o le natura ma le fesoasoani a faamalama ma faitotoa.

E taua! O tamaʻi mamoe e sili ona lelei i tamaʻi mamoe e matua nofouta lava i ata ma le maualalo o le vevela, o le mea lea e tatau ona faʻaalu e faʻamafanafana ai le fale i luma o le malulu.

Faʻamāeʻa taimi uma o le fale ma le lisi

Faʻalagolago i foliga o mamanu o le fale, e faʻamamaina ma ua suia elemene. Afai oi ai ni fola laupapa i totonu o le fale puipui, ona tatau lea ona suia muamua i le 3-4 tausaga, talu ai o le vaitaimi lena ua latou toilalo ai. O le faʻamamaina o le potu mai le manurele e tatau ona faia i le 2 taimi i le aso ao leʻi faʻamalosi.

E tatau ona faʻamamāina i taimi uma lava le fafagaina ma le 'ava malosi i le taimi lava e i ai se faʻalavelave poʻo se faʻamaʻaloga o meaʻai. E tatau ona aveʻesea ma faʻateʻa le mea tuai tuai, ia suia i meaai fou, talu ai e mafai e le pipi ona maʻi mai meaai paleni. E suia le fola pe a manaʻomia. Fai mai tagata popoto e tatau ona suia le fola i le tele e mafai ai, ia faaopoopo i taimi uma mea fou.

O le a le mea e fafaga

O le taumafa o povi o soo se ituaiga ei ai ni vaega patino e faalagolago i le vaitau.

Faitau e uiga i le auala e faia ai se meaai mo tamaʻi susu.

O le taumafanafana e savali i le vao

I le tau mafanafana, o le tau o fefaʻatauaʻiga e faʻaititia, e pei ona faʻaalu e manu le tele o taimi i luga o le lafumanu. E taua tele le leai o ni mea e afaina ai ma oona i totonu o le vao. O le mea sili ona matautia mo laau toto o le:

  • mimita moa - mafua ai le pusi manu i le manava ma le le atoatoa;
  • taʻiala taʻitaʻia - mafua ai le maʻi pipili o vae ma le fatu, faʻalavelave faʻalavelave;
  • tamaʻi povi - mafua ai le vevesi malosi, faʻavevesi ma tympanitis. E mafai ona vave vave le oti o le manu;
  • Henbane lanu uliuli - faʻapogai le taatele i povi;
  • otaota matala - mafua ai le maʻi pipili o le faʻalavelave o manu i povi.
O se tasi o laau aupito sili ona matautia mo povi o se moamoa leaga. E tatau ona malamalama o le fafagaina o meaʻai e le faatagaina ai povi e maua ai le tele o vailaau talafeagai, o lea e tatau ai ona fafagaina i le fafagaina o meaai, ae i le tele naua nai lo le taumalulu.

Fafagaina o le tau o le taumalulu

A e taumafa i le taumalulu e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  • faʻaopoʻopo atili aʻa ma le silasila, o le a atili ai le malosi o manu, ma faʻalautele ai le fua o susu;
  • faaopoopo i le taumafa meaai sili atu o loʻo i ai minerale ma carotene;
  • Mo le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o meaai i le vaitaimi malulu, e tatau ona aofia ai beets sugar i le lisi.
E te iloa? I le taimi o lona olaga, o le povi e tusa ma le 200,000 ipu tioata. O se lafu mamoe e 60 povi e maua mai le tone o le susu i le aso.

O le tele o mea taumafa i le taumalulu mo se tagata matua e tatau ona mai le 10 i le 12 kilokalama mo le 100 kilokalama o le mamafa o meaola, ma vaomago - e oo atu i le 1.5 kilokalama. Aua le galo e uiga i le vai, lea e talafeagai mo le masani masani o se povi 60 -80 lita i le aso. Ae mo povi susu, o le tele o vai mo i latou e tatau ona mai le 100 i le 150 lita.

E le tatau ona e galo e uiga i le savali e oo lava i le taumalulu. Afai e le malulu le auala, ona tatau loa lea o le lafu i luga o le laina e oʻo i le tolu itula i le aso. I le masani ai i se lafumanu i se auala patino, e le tatau ona e talepeina, ona o le a leiloa e povi a latou meaola olaola ma o le a faʻalavelaveina a latou gasegase.

E sili atu le aoga o povi poʻa ma e le lelei i tausiga ma le tausiga. O le mea e ofo ai, faatasi ai ma a latou mea uma, latou te lei maua lava le salalau lelei i luga o le faatoaga o le faatoʻaga - atonu o le a oʻo mai lo latou taimi sili ona matagofie.