Incubator

E faʻapefea ona faia se masini faʻapipiʻi mai le pusaaisa? Aʻoaʻoina le vitio

O le fafagaina o le faʻatoʻaga o se gaoioiga sili ona manaia.

O se mea na faia e le tagata lava ia e faʻaaogaina ai se mea fou fou ma se mea faʻapitoa.

O masini eletise e gaosia i faleoloa faapitoa o se taugata taugata, ma oi latou e mananao e fafaga manufelelei e masani ona le gafatia e faʻatau ia mea faigaluega.

O loʻo i ai le tele o vailaʻau o mea faʻavevelaina mai paʻu, fulufulu, ma isi mea, ae o le a matou taʻuina atu le incubator mai le pusaaisa.

O le mea lea, o lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le auala e faia ai se mea e teu ai ou lima.

O manaʻoga autu e tatau ona mulimulitaia pe a faʻaaoga le incubator mai le pusaaisa, faʻapea foʻi ma le polokalame o lenei masini

O le mea sili ona aoga o se mea e faʻaleleia ai le pusaaisa o le mea e sili ona taua i totonu o pusaaisa falelaupapa: mafanafana.

Ina ia amataina le faagasologa o le gaosiga o se masini, e muamua ona e fuafuaina le numera o fuamoa o le ae ave i totonu o le incubator; mo le amataina o faifaatoaga moa, o le numera sili ona lelei o fuamoa o le a le silia ma le 50.

Manaogalea e tatau ona mulimulitaʻia pe a faʻaaoga le incubator:

  • O le numera o aso e tatau ona pasia aʻo lei puʻeina e tatau ona le itiiti ifo i le 10.
  • I nei aso e sefulu, o fuamoa e tatau ona teu i se mamao pe a ma le 1-2 inisi le tasi mai le isi.
  • O le vevela i totonu o le sefulu aso e tatau ona le itiiti ifo ma le 37.3 tikeri ae le silia le 38.6 tikeri.
  • I le vaitau o le faʻatauina o fuamoa, e tatau ona pe tusa ma le 40-60% le maualuga. E le gata i lea, pe a amata ona aliaʻe mai moa, o le a faʻapupulaina le susu i le 80%. E pei ona taua i le taimi o le filifilia o moa, e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le susu.
  • O lapisi e tatau ona i ai i se tulaga i luga o le laina i luga o se pito i lalo pe i se tulaga tuʻu. I le tulaga i luga, o fuamoa i se fata e tuʻu i le 45 tikeri le kene.
  • Afai o loʻo e taumafai e faʻatau ni pato ma anufe, o fuamoa e tatau ona i ai ile 90 tikeri.
  • Afai o le fuamoa i totonu o le fata e faʻatulagaina i luga, o le a latou liliu i le maualuga o le 180 tikeri, e fuafua i lo latou tulaga muamua. O le mea aupito sili ona lelei, o lenei taimi e faʻaalu i itula uma, ae ia le itiiti ifo ile tasi i le tolu itula. Aʻo lei fagogo le moa mai fuamoa, lea e tusa ma le tolu aso aʻo lumanaʻi le pulou, e sili atu le aua le fetogi fua.
  • Mo se mea e faia e le tagata lava ia, e taua tele le faʻaleleia. Faatasi ai ma le fesoasoani a le ea o le tulafono faatonutonu lea o le vevela ma le vevela i le incubator. O le saoasaoa o le saoasaoa e tatau ona tusa ma le 5 mita i le lua.
  • O le faʻaogaina o auala mo moa e matua vavalalata lava i le auala masani.

Fuafuaga o le incubator po o le mea e aofia ai

E le tatau ona lafoina le pusaaisa e le tatau ai ma le faletua i totonu o le eleele, e mafai ona e faia se mea e teu ese mai ai mo le aveeseina o moa.

O le tuai pusaaisa e tatau ona aveese mai le pusaaisa. Pe a faʻaaogaina se masini, e te manaʻomia se fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga o le 220 V.

Ina ia mamanuina le masini, o le ae manaomia vaega nei: thermometer electrocontact, se KR-6 relay, pe mafai ona e faʻaaogaina isi faʻataʻitaʻi, moli.

O le malosi o le tetee o le pulu e le tatau ona sili atu i le 1 watt. O le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia e tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻamalama i le mea e faʻaoga ai. O moli uila e faʻaaoga L1, L2, L3, L4, lea e faatumauina ai le vevela e oʻo i le 37 tikeri. Lulu L5 tutusa tutusa uma fuamoa o loʻo i totonu o le incubator, ma tumau ai le maualuga o le suavai.

O le faʻaaogaina o le suauʻu e tatalaina ai KP2, ma pe a faʻaitiitia le vevela i le incubator, e toe fai le faagasologa. A maeʻa le faʻaaoga muamua o le incubator, e tatau ona faʻamautinoa le tulaga o le vevela faʻatasi ai ma nai lamepa i taimi uma lava.

Faʻaiʻu e le tatau ona sili atu i le 40 watts o le malosi.

Pe a mamanuina le mea faʻapipiʻi, e mafai ona e faʻaogaina uma le ea ma le ea.

O laumei o loʻo i totonu o le suʻafaʻi tataʻi ou lima, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o se masini faapitoa.

E i ai tulaga e tape ai le eletise, o lea e mafai ai ona e tuʻuina se pesini vai inu vai i totonu o le incubator, lea o le a suia ai le moli mo sina taimi.

O le a se mea e mafai ona e faia se faʻavaa

E mafai ona fai le faʻavaa o le afifiina mai le TV. I totonu e faamalosia i le faamalosia poʻo vaitafe. I totonu o le faavaa e maua ai e mafai ona faʻatulagaina cartridges faʻatasi ai ma lamepa, e le o maualuga le malosi, e faatumauina ai le masani ai o le faʻamamafana ma le vevela. E sili atu ona fetaui ia kapeta cartetalain.

Ina ia faʻamamaina le ea, e mafai ona e faʻaaoga se fagu vai.

O le mamao i le va o le moli ma fuamoa e tatau ona 19 inisi.

O le mamao i le va o faʻamau e mafai ona tusa ma le 15 simita.

Le siakiina o le vevela i le incubator e mafai ona e faʻaaoga thermometer masani.

O le pito i fafo o le incubator e tatau ona aveese, e tatau ona ufiufi i se mea o le ie. I le puipui o le puipui e tatau ona e faʻapipiʻi le taele.

O le 8 x 12 le centimeter hole e faia i le pito i luga o le incubator, e teu ai le mata i le vevela ma le lele.

E malie foi le aoao e uiga i le fausiaina o se fale i ou lava lima.

O le a le mea e tatau ona avea ma faavae o le incubator

I le pito i lalo o le incubator, e tatau ona e faia ni pu laiti se tolu o le ventilation 1.5x1.5 cm i le tele. O le tele o le vai e manaomia i le aso e le sili atu i le afa afa. I taimi malolo i le va o paʻu e tuʻu ai fuamoa, ae le faʻamausali le tasi i le isi, ina ia mafai ai ona suia le 180 tikeri.

Ina ia mafai ai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o molī o le 15 i le 25 W. Ina ia faafaigofieina mo moa e togi i luga o se atigi atigi. aua le tapeina le vevela.

Pe a liliu le fuamoa, latou te faʻaliliu, e lua minute. I le taimi atoa i le incubator e tatau ona tausia i le vevela o le 38.5 tikeri.

Ulu o le Incubator

O le pito i luga o le masini e tatau ona ufiufi i se manua eleelea. Faʻatasi foi ma ou lava lima e tatau ona e faʻamauina ni pusa 40W. O pi e lelei tele le taʻafia o le vevela, faʻapea foi le mataʻituina o le lelei o le suavai. E mafai ona faʻaaoga e avea o se sulufaiga galue, ma leai. Ina ia le mafai ona ulu atu pia, e manua le toagapi ma se manoa lelei ma tuu i luga o le faavaa. O le mea faʻapipii e tu saʻo i luga o le upega, pe a iai fua muamua, o loʻo ufiufi i se ie mafiafia.

O le a le ituaiga o faʻatinoga e tatau ona i ai i le incubator?

Aʻo leʻi amataina le vaitaimi ole faʻaoga, e tatau ona siaki pe faʻaaoga mea uma i le masini faʻapipiʻi mo aso e tolu, ma ia seti le vevela manaʻomia mo fuamoa.

O manatu tāua o le e leai se pevela i totonu o le incubatora leai o moa uma e ono oti.

E talafeagai le liliu o fuamoa i le tolu itula, ona o loʻo i ai le eseesega i le va o itu e lua o le 2 tikeri.

O le fua o le vevela i le incubator e matauina e fuafua i ituaiga o moa ua e filifilia.