Palufela

E faʻapefea ona tupu le fuluʻi mamoe: tulafono ma faʻaiuga

O le tuputupu ae o le failalele i togalaau aina e le sili ona lauiloa e pei o le tuputupu ae o pusa papaʻe masani. O le mafuaʻaga o lenei tulaga i se tulaga sili atu, o le le lava o le malamalama o le au faifaatoaga e uiga i le ono mafai ona totoina sea kapisi i tulaga ma le malulu o le tau, ma le le manao e faʻasese ma se mea e le o iloa.

O le mea moni, o le failaʻau faiva e sili atu ona mamafa i le tausiga, peitaʻi, mo le tele o le gauai atu ia te ia lava, e mafai ona tuʻuina atu se numera tele o le tele o mea aoga aoga.

O le mafuaaga lena na matou filifili ai i le mea sili e mafai ai ona faamasani oe i ona foliga ma aoao oe ia tupu i lau lava togalaau.

E le tatau ona le amanaiaina ma pe faapefea ona aoga le taulimaina ina ia maua ai le maualuga o gaioiga.

Sauniuni mo le totoina o le fualaʻau: ia faamasani i foliga o le laau, ona ituaiga ma saunia le eleele ma fatu

Ae o le tagata failaʻau, e tatau ona e gauai atu i ona aoga aoga. E pei ona taʻua e le gastroenterologists, o le 'aina o le failaʻau e sili atu ona atagia i le gaioiga o le gastrointestinal tract, talu ai e tele atu meaʻai e sili atu nai lo le protein, ma e le afaina ai le manava.

O le mea lea, e fautuaina mo tamaiti uma ma tagata o loʻo mafatia i le gastritis, ulia ma le reflux. O nei mea moni uma ua toe faʻamaonia mai ai le manaomia ona ola i se fualaau taua ma le lelei i la latou lava togalaau.

Faʻapitoa o le galueaina o le failaʻau i la latou lava togalaau

O tuutuuga o le laʻau o le fagalaʻau e sili atu ona manaʻomia nai lo le kāpeti papaʻe, aua e manaʻomia le sili atu o le malamalama ma le vevela, ma e iai foʻi aʻa aʻa.

Aemaise lava, o tulaga o le vevela mo le totoina o na kapisi e tatau ona i le va o +15 ma + 18º, talu ai ona o le maualalo o le vevela o ulu e foliga mai e laʻitiiti lava, e leai ni uiga lelei.

Afai o le laau toto o loʻo paʻu, ona i ai lea i luga o le laufanua le laau mafai ona faʻafeiloaʻi gutu e oo lava ile -5 º, ae o le lamatiaga ia te ia e tumau pea maualuga.

E le gata i lea, o le lamatiaga mo tagata e ola ai le maualuga o le vevela, lea e tuufaatasia ma le maualuga o le suamalie. E oo lava i le + 25ºС, e mafai e ulu o le laau ona ola i le tuputupu ae, ma e ono tupu ai le taimi.

E talafeagai le totoina o fualaʻau faila i na o nofoaga matala ma le la. E ui o le puipuiga mai matagi e taua foi, ae pe a ufitia (poʻo le totō tele), o le a totoina ma totoina le totoina o ituaiga o kāpeti ma faʻaitiitia ai le puipuia o faʻamaʻi.

O le isi itu, o le umi o le ao, o ulu, e ui lava e sili atu le saoasaoa o le tino, ae o o latou fogaeleele ua malepe foi i ni vaega vave. Faʻatasi ai ma se taimi puupuu e faʻamalamalamaina, o le ulu o le a sili atu ona pala, ae i le taimi e tasi, o lenei faagasologa o le a tolopoina i le taimi.

E sili atu le manaʻomia o lenei ituaiga kapisi ma uiga o le palapala. Aemaise lava, e sili ona lelei le totoina o lenei faatoaga i le eleele eleele suavai i le humus ma le eletise le taua. O le gaioiga o le acids e maualuga, talu mai le pau o le eleele e aoga le gaosia.

Ae i soʻo se tulaga, o le a faʻaaogaina le faʻamaʻi (organic ma mineral) i le eleele ma tutoʻatasi, i le taimi lava e oʻo mai ai le tautotogo.

Sauniuniga o eleele ma moega: o le a le mea e manaʻomia e le fagu?

E pei ona taʻua muamua, e manaʻomia e le falalaʻau tele se tele o meaʻai, e aunoa ma lea e le mafai ona tupu. Mo lenei mafuaaga, pe a sauniuni le palapala, o lona uiga, eli, ia humus e vave faʻaofiina i ai.

I luga o le 1m2 e mafai ona e faia i le 2 pakete. Mai faʻamalaʻau oona e fautuaina ai e faʻaaoga le nitrophoska, e tusa ma le 2 sipuni tele i le vaega lava e tasi. O le faia o ni moega lapoa e le aoga, aua e mafai ona mafua ai le tele o le susu. E ui i lea, e tusa lava pe vavalalata moega, o le a le lava le aʻa o aʻa o le kalapu faisuala.

Mo le lūlūina o le falalaʻau fatu o loʻo faʻafefiloi le paluga e aofia ai le tutusa o le fanua o le togalaau, peat ma humus. Faatasi ai ma le tausiga o le masani lelei o le susu i totonu o sea eleele, o le a vave ona vave tupu laau.

Eseese o le failaʻau ma oh eseesega: faʻapuupuu e uiga i le sili ona taʻutaʻua

O le mea lautele, o ituaiga falanisi vavalaʻau, faʻapea foi le kāpeti paʻepaʻe, ua vaevaeina i ni vaega se tolu, ituaiga o ituaiga o le a matou valaʻau ai oe. O le eseesega i le va o le faʻatoaga o kulupu taʻitasi e le silia le 14 aso.

  1. Vaʻai muamua o le falesaʻi, o ulu ia na tupu i le 85-100 aso talu ona lūlū fatu. O le aoina o fatu mo le faʻalauteleina o le kapeti na faia pe a maeʻa le 170-205 aso.

    O ituaiga sili ona lauiloa o lenei vaega o le "Faamaoniga", "Early Gribovskaya 1355", "Movir 44". O fualaau o le kalapu vave lava o le "Snowball F1", "Baldo F1", "Alabaster F1". Ae, e taua le matauina o le kulupu e sili atu ona faigata i le gaoioi, e ui lava latou te fua tele atu.

  2. O le fualelele o le afa-taimi o loʻo faʻatusalia e ituaiga eseese e pei o le "Parisian", "Ondine", "Patriotic", "Dachnitsa".

    Lelei lelei ma hybrids tuʻuina le kāpeti "Classic F1" ma le "Chambord F1". O ulu o ia kapeti e masani lava ona fausia i le maea ai o le 120-130 aso mai le taimi o le lūlūina o fatu. O fatu e oʻo atu i le matua pe a mavae le 205 pe sili atu aso.

  3. E tele lava ituaiga o laʻau o le falalaʻau e ola ai. Ae ui i lea, e tatau ona vave taʻua e faapea o la latou gaosiga e mafai ona naʻo totonu o le itu i saute o Iukureini ma Rusia, a leai o le a latou maua se seleselega le lelei pe latou te tuua oe e aunoa ma se mea.

    O le mea moni, o le matua o le tuai o kāpeti e silia ma le 130 aso talu ona amata le vaitau o le tuputupu aʻe. Ma o fatu e sili atu ona umi - e oo atu i le 220 aso.

    O le failaʻau faiva o lenei vaega o loʻo faʻatusalia mai e ala i hybrids, e tatau ona matauina Cortes F1, Skywalker F1 ma Fortrose F1. O nei mea uma sa gaosia i fafo, ae faʻatasi ai ma mafanafanaga latou te maua ai iʻuga lelei.

Ae peitaʻi, e tusa lava po o le a le kulupu, o le saogalemu o le kalelelele e le tupu tele, pe a tupu i le kapisi paʻepaʻe. Ae ui i lea, o fua masani masani e masani ona maua ai le maualuga o fua.

Fugalaʻau fatu ma a latou sauniuniga mo le totoina

Sauniuniga o fualaau faila mo le totoina mo le toe totoina o laau totō o loʻo faʻatinoina e pei ona taua i lalo:

  • I le taimi muamua, ina ia iloa ai le gafatia e totoina fatu uma, e fautuaina e ave pe tusa o le 10 fasipepa ma taumafai e faʻamalosi i luga o le mea susu susu ma le tausiga faifai pea o le vevela. Afai a maeʻa le 5 aso o nei fatu e le tupu, o le sauniuniga mo le totoina o le malologa e mafai ona aloese.
  • Ina ia faʻaleleia le mausali, o fatu e manaʻomia ona solomuli mo le 10-15 minute i le vai vevela (le maualuga le vai e le maualuga atu nai lo le 50 ºС). A maeʻa lena, e vave ona faʻamafanafanaina i le vai malulu.
  • I le gasologa o le aso, e tatau ona faia fatu i se vaifofo paleni, lea e saunia mai soʻo se faʻamalaina o minerale (e mafai ona e faʻaaoga le nitrophoska, ae i ni vaega laiti).
  • A maeʻa ona aveeseina fatu mai le fofo, e tatau ona fufulu, faʻagogo sina mea itiiti ma tuʻuina atu i se nofoaga malulu, ma le maualuga o le maualuga o le 1-2 ºС. E talafeagai mo le faʻamaina o fatu, fesoasoani tele e faateleina lo latou tetee atu i faʻamaʻi eseese.

A maeʻa ia faʻavae, o fatu ua saunia lelei mo le lulu i le eleele. E le tatau ona lūlūina i eleele tatala, aua i tulaga o Iukureini ma Rusia, ua totoina le falesala e naʻo le fesoasoani o fualaau.

Faʻafefea ma le taimi e toto ai le falalaʻau: o se auiliiliga auiliili o foliga o le faagasologa

Matou te faʻatautaia oe i ni vaega se lua o le totoina o le fualaʻau: lūlūina o fatu ma le totoina faʻatoʻa o fatu laau i le lauʻeleʻele avanoa. A aunoa ma le amanaia o faatonuga autu, o le a sili atu lou lamatiaga, aua o le fetuunaiga o le kalapu faiva e le maualuga tele.

O le leiloa o sina taimi i aso o le totoina poʻo le faʻamafanafanaina o lau laau, e mafai ona galo e uiga i le atoaga o le seleselega.

E malie foi le faitau e uiga i le galueina o le kapisi Peking

Faʻamatalaga mo le totoina o le failaʻau: o le a se mea e tatau ona e mafaufau i ai?

O le lūlūina o fualaau failaʻau e mafai ona amata amata mai le aso 5 o Mati. Toto muamua e mafai ona totoina i lenei taimi. Mulimuli ane ua lulu fatu i le itulagi o Mati 10-20.

Ia Aperila, latou te mafaia lulu saʻo i le eleele, ae ia mautinoa e ufiufi le ata. I soo se tulaga lava, ia manatua o fatu failaʻau e totoina i le vevela e le maualalo ifo i le + 2-5 º.

A maeʻa ona lafoina fatu i le eleele, e teuina i le vevela o le 20-25 º, ma i le maea ai o le germination - o le vaiaso na teuina i le +10 º. I le lumanaʻi, e taua tele le le faatagaina o le vevela e maualuga i luga aʻe o le 20 º, lea e mafua ai se amataga vave o le fausiaina o ulu.

I le aso lona 14 i le maea ai o le germination, e mafai ona faʻatulagaina se togi, ae ia le afaina ai le tuputupu ae o fualaʻau, e mafai ona siitia le vevela i +21 ºOM mo 1-2 aso, ona toe foʻi ifo lea i le +17 º.

O le luluina o le kalama faila e fautuaina e le o le aso e tasi, ae i vaitau o 2-3 aso. O le a maua ai sina taimi e faʻalauteleina ai le seleseleina o lana seleselega, ina ia mafai ona e fiafia i ulu fou o le kapisi na e na o le umi lava le taimi.

O le totoina o fualaʻau faila i totonu o le eleele avanoa e faia mai le amataga o Me. O uluai ituaiga e totoina i aso muamua, ma mai le 10-20 e mafai ona amata ona totoina mulimuli ane ituaiga. Ae, o le televave o le totoina o laau e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga le lelei. O le mea lea, e tusa lava pe o le kalena o loʻo i le aso 15 o Me, ma e naʻo le 1515 º i luga o le auala - e sili atu le taofiofi ma tuu le fualaau i le fale poo lalo o le ata.

Afai e te totoina i se malulu, ona maualuga tele lea o le avanoa pe a mavae le 30 aso e mafai e le laau ona amata se aū ma fatu, e aunoa ma le faia o se ulu atoa.

Talanoa i le polokalame o le totoina o tipu

Afai o tatou talanoa e uiga i le lūlūina o fatulaʻau failaʻau, e manaʻomia ona totoina i laina. I le taimi muamua, e tusa ma le 3 inisi le tasi mai le tasi, e faia ai ni uʻu papaʻu. Latou te manaʻomia le salalau o fatulaʻau, ma tuʻuina i le va oi latou le mamao o le 1 centimita.

Ma o le fatu e le pipii i lima, e tatau ona mamago. A uma ona lūlūina, ona tumu ai lea o moa i le palapala ma faʻapipiʻi siaki. I le tausisia o le vevela o loʻo taʻua i luga, o le a aliali mai pine i le palapala ile vaiaso. Faatasi ai ma le faateleina o le ola o laau e tatau ona teuteuina pe suia mai pusa i ni ipu eseese.

Pe a totoina laʻau tipi, o le mamao i le va o vaomatua e tatau ona lautele lautele ina ia latou le faalavelaveina le tasi ma le isi ma ia lava meaʻai.

O le fuafuaga pito i sili ona lelei mo le totoina o fualaau faisua o le 25 centimita i le va o laau toto i le laina e tasi ma le 50 senitimita i le avanoa i le va o laina. Ae ui i lea, o sea fuafuaga o le avefeʻau mo ituaiga uma o ituaiga o le kalama, ma le mamao i le va o nei laau e lua e tatau ona fetaui ma le tele oo latou ulu i le taimi o le matua matua.

Tausia le kukalaʻau faiva, lea o le a maua ai lau 100% seleselega - o tulafono autu ma taʻiala

O le tuputupu ae i tulaga o le kalama vavalo latitude e le lelei. E ui i lea, e mafai lava ona faʻasaoina le tulaga i le tausiga ma le maeʻaina o laau totō, lea e mafai ona tuʻuina atu i soʻo se fai togalaau, o lē e leai sona poto masani.

Manuʻa fafaga ma faʻamaʻi: faʻafefea ona puipuia ma fefinauaʻi?

E tele naua meaola ma faʻamaʻi pipisi. Faatasi ai ma i latou, o le mea sili ona taatele o peronosporosis, vae uliuli, fugalaʻau felafoaʻi, o sisi ma slugs, faʻapea foʻi ma le kapisi selu ma le lanu moana.

Ae ui i lea, o le tele o le faʻaogaina o kāpeti o le masani lava ona mafai ona tau ma ona faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻatasi ma le fesoasoani a togafitiga faʻataʻitaʻi: otaota pefu ma fafie po o tapaa.

E le gata i lea, e mafai ona e saunia se vaifofo faapitoa mo le totoina mai fatu o tamato, paluga ma le sipisi. O nei mea uma e aoga tele e faasaga i iniseti ma slugs. E le gata i lea, e mafai ona tau faasaga i nei meaola faalafua e ala i le aoina o'oti ma fuamoa na latou tuʻuina.

O le faʻatautaia ma faʻamaʻi e sili atu ona faigata. E taua tele le filifilia o se eleele mamā, lea e leai ni uiga o faʻamaʻi o laau ua mavae. I le tulai mai o nei faʻamaʻi ua uma ona aliali mai, o le a sili atu ona lelei le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa mo le totoina o laau toto.

Faʻasalaga o moega pepe: o le a le masani ma le tele o le vai e manaʻomia?

E tatau ona susu susu kulupu faifeʻau, ae le sili atu. I le taimi lava e uma ai ona totō, o le totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu ae e tatau ona fafagaina ile faalua i le vaiaso, faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le 6-8 lita o le vai i le m2.

I le aluga o taimi, o le tele o le vai e faʻaaogaina mo le fausua i le eleele e faʻaleleia i le 2-3 lita, ae o le faʻaleleiaina o ia lava e tatau ona amata ona sili atu ona seasea - na o le faatasi i le vaiaso.

E manaʻomia pea le taulaʻi ile tau ile tau. Afai o le tafega e masani ona lelei ma lelei le eleele, e mafai ona e faia e aunoa ma le faʻaaogaina o le susu, ae i le malulu malosi, e tatau ona sili atu le faʻaleleia o le vai i taimi uma.

Ma o le susu e le sola ese mai le laau, e fautuaina e ufiufi ulu ma o latou pito i luga. A maeʻa vai inu uma, e tatau ona tatalaina le eleele e tusa ma le 8 inisi le umi, e puipuia ai le fausia o se mea e palu ai i luga o le fogaeleele.

Totoina meaʻai ma fuā eleele ile fuluʻi mamoe

O laʻei pito i luga o kapeti e masani lava ona faʻatatau 3-4 taimi i le vaitau. O le mea muamua e tatau ona faia i le 20 aso talu ona toto fatu i se nofoaga tumau.

E sili ona talafeagai mo lenei fofo mai mullein. Aemaise lava, o le 0.5 lita o le faʻaaogaina e tatau ona faʻafefeina i le 10 lita o le vai ma e tatau ona faʻaaoga vai taitasi, faʻaalu le 0.5 lita o le fofo.

O le fafagaina faifaipea e faia i le maeʻa o le 10 aso. O le faagasologa atoa e tumau pea lava, na o le fofo e aoga le faaopoopo o se sipuni sipuni o le stalin tioata ma faaaoga ai le 1 lita o le toneta i laau totō.

O le isi fafagaina e mafai ona faia i le faaiuga o Iuni, e faʻaaoga ai se vaifofo o le 10 lita o le vai ma le 2 sipuni tele o le nitrophobia. O le taimi lenei e tusa ma le 6-8 lita o le faʻaaogaina o le a faʻaalu i se vaega o le 1m2.

Faʻafefea ona lelei le faʻamalosi o fualaau ma aisea e fai ai?

O le faʻamalosi o le falalaʻau e faia i le taimi o le fatu. Ua faia lenei mea ina ia faʻaleleia ai le tetee atu o laau i le maualalo o le vevela ma le susulu o le la. I le faasologa, 12-14 aso ao le i totoina fatu laau i le laufanua, o pusa e aumai ai i totonu o le auala mo le ao (pe a faatagaina le tau).

Afai e tupu le kapisi i lalo o le ata tifaga, ona tatau lea ona faʻalautele mo sina taimi.

Laʻau failaʻau faila ma o latou faʻalapotopotoga faʻapitoa

E tatau ona faʻamaeʻaina e tusa ai ma ulu matua.

I vasega taitasi, o nei faaupuga o le a ese, ae masani lava o le cauliflower e matua oʻo lava i le faaiuga o Aokuso.

E tatau ona tipi i se naifi malosi, aʻo tuʻuina ni nai laupepa.

E mafai ona e faʻapolopoloina le gaosiga mo le 2-3 masina pe afai oe teuina i pusa na ufiufi i palasikisi i potu ma le vevela o le 0 ° C ma le faʻamafanafana ile 90-95%.