Tomato mo Siberia

O ituaiga vine sili ona lelei mo Siberia

Ina ua amata le tomato muamua i Rusia i le 18 seneturi, e leai se tasi e mafai ona mafaufauina o le a avea i latou ma tagata lauiloa.

E le gata i lea, o lenei fualaau aina sa ola e le gata i vaega vevela, ae o luga foi o le suauu o le sami o Arctic.

O le a le mea o loʻo i ai e talanoa e uiga i le tuputupu ae o lenei fualaau aina i se eria e pei o Siberia.

Na faia e le au faʻatoʻa le tele o galuega i le faʻaleleia o ituaiga o le la ma le le lelei o le susulu o le la lea o le a fetaui lelei i le tau le maualalo o le Siberia.

O le au faifaatoaga a Altai ua sili ona tofotofoina i lenei mataupu.

O ituaiga latou te fafagaina e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga amateur.

Faamatalaga vasega "Nastya"

O lenei ituaiga e mafua mai i le vave o le taumafa.

Na ia faaalia lelei ia lava i tulaga o le Siberia, ona o ia o se fatu laau totō, ae le lelei i le tau.

Laʻau laiti, lush, e le manaʻomia ni pine faaopoopo. O fua na faʻapupulaina i le taimi e tasi i le 2-2.5 vaiaso. O le tele oi latou e lapotopoto, e laʻititi le faʻaloloa, e oʻo atu i le 150-200 kalama.

O lenei togi e le afaina i le tuai, o le mea lea, e masani ona faʻaaogaina e le au faifaatoaga e le gata mo le totoina i totonu o le kiona, ae faʻapea foi i le avanoa tatala. O le au talimalo tino toto. O fualaau suamalie o le a taofi ai lo latou manaia matagofie i le fou ma le totoina.

O le totoina o laau toto o lenei ituaiga e tatau ona faia ia Mati i le paʻu oneone. O fualaau aina e manaʻomia ona mulimulita i le peat, lea o le a faʻavaveina ai le germination o fualaau. le maualuga o le taumafanafana mo fualaau o lenei ituaiga o le a 25 - 26 ° C.

O fualaau e tatau ona ufiufi ai le ata tifaga. O taʻaloga e faia i foliga o le 1 - 2 o nei pepa. E totoina ile eleele ile 60 - 65 aso, pe'ā uma ona 6 - 7 lauulu ile laʻau. E tatau ona toe totoina i le eleele ia Me e tusa ai ma le faatulagaga (40 x 50-50 cm).

Talu ai ona e mafai ona tatalia le leaga o tulaga o le tau, o le tekinolosi mea taufaatoaga e masani lava. Faʻafeinu faʻafefe i le aʻa, fafagaina e le aunoa, aemaise lava i tulaga leaga eleele.

Leai se mea e manaʻomia mo pasynkovka. O taʻavale e mafai ona tuʻuina i luga o le eletise ina ia faafaigofie ai le seleseleina ma aveese ai vao. O le eleele e tatau ona mulimulu i vaovao po o vao ina ia le maua ai aʻa i le Siberia le malosi.

E le o afaina le paʻu o le moli, ae o le puipuia o le tuiina i le 'apamemea e maua ai le' apamemea e le afaina ai.

Eseese "Zyryanka"

O lenei ituaiga e taʻua vave, o lea e fautuaina ai e totoina i totonu o greenhouses poo lalo ole polyethylene.

E ui lava i lea, e matua fetaui lava e le au faifaʻatasi i suiga o le vevela.

O le laau e fuafua, o lona maualuga e oʻo atu i le 70-75 cm. O le mea lea, e le manaomia e le vao ona nonoa ma fusi.

Fualaau masani e masani ona amata i le aso 95 pe a uma ona toto le laau. O le fualaau lava ia e laʻititi, e oo atu i le 60-80 g, foliga faʻalanulamu foliga paʻu, mafolafola luga.

O le gaosiga e maualuga tele. (e oʻo i le 18 kg / sq.m). E tatau ona maitauina e faapea o le vailaʻau e matua teteʻe lava i faʻamaʻi masani faʻatoʻaga, e pei o le apical rot, siama siama, septoriosis. Tomatoes e maualuga le tausiga lelei.

Faʻasaoina lelei i totonu o se potu malulu, pouliuli. O aiga e sili lava le alofa e faʻasaoina lenei ituaiga aua o fua e laʻititi ma e le paʻu i lalo o le malosi o le vevela. E le gata i lea, o le vailaʻau ua faʻamaonia e avea ma mea lelei i le ketchup poʻo le sauce ona o lona tama.

O le totoina o laau e manaʻomia ona faia i le faaiuga o Fepuari. O le faʻagasolo mo le totoina o fatu masani. Filifili i le vaega 2 laupepa.

E sili atu le ola i totonu o pusa paʻu, ina ia aua le faamanualia le aʻa e ala i le toso mai fafo o ipu. E sili atu le faʻafeiloaʻi i le palapala i le vaega 8 o le pepa. O le eseesega e taua tele, o lea e manaʻomia ai e le togavao se tele avanoa. E ese le fuafuaga o le totoina mai le masani masani (60x60 - 70 cm).

O le vailaau e matua le lelei lava, aua na filifilia faapitoa mo le galueaina i le avanoa. E tatau ona faia lelei le faʻatau. Afai e te faʻamalosi i lenei faiga, o le a masani ona ola le vao i le le lava o le susu. Talosaga manaʻomia. E le mafai ona e vaʻai vao, pei o fua e laiti. Taʻitaʻi i lana lava faitalia. Togafitiga o vao i sauniuniga e faasagatau i le phytophthora e tatau ona manaʻomia, ma e sili atu ona sili atu i le tasi le sili atu i le tasi.

Eseese "Loto o le Bull"

O lenei ituaiga o tamato e matua le lelei lava i tulaga o le tau. Ogatotonu-taimi, faʻamaonia.

O fua muamua e tele, o le mamafa e oʻo atu i le 500 kalama, ma e tusa lava pe 700-800 g.

O le seleselega mulimuli ane o se mea itiiti ifo.

Tomato e foliga mai e foliga mai, e foliga tutusa lava ma le fatu, o le mea lea, masalo, o latou igoa. O le maualuga o le vao e oo i le 150-170 cm, ae ona o le tele o le fua aua le fautuaina o ia e nonoa, aua e mafai ona latou paʻu'ū ma e le tupu.

Tomatoes e le fetaui mo le faʻafefeteina i fagu, ae o lo latou tofo e le faʻaitiitia pe a oʻo i totonu o se atigipusa o loʻo i ai se ua tele. E i ai la latou fatu laʻitiiti, fatu ma meaʻai. O le mea lea, o le a avea i latou ma mea sili ona lelei mo le gaosia o le sua, ketchup, sau sau poʻo isi lavalava. Latou te suamalie i salati. O le mea lea, e tatau i faifaatoaga taʻitasi ona iai i luga o lona laupepa ni togavao o nei laau toto.

Faailogaina fatu e tatau ona faia i le amataga o Mati. Manaomia le talepe. I le taimi o le tuputupu aʻe o fualaau, e manaʻomia le fafagaina. E mafai ona toe totoina i nofoaga tatala i Me, ma i totonu o se fale vevela vevela - i le amataga o Aperila. Fuafuaina o fanua - 40x50 cm Mo le 1 sq.m. e mafai ona faʻaaogaina e oʻo i le 4 tipu.

E sili atu i le vai i le afiafi, ona mulch loa lea ina ia umi le umi o le susu ile eleele. Ia mautinoa o le laasaga, a le o lea, o le vao e paʻu i lalo o le mamafa o le fua. E mafai ona e tuua se laasaga se tasi e maua ai se seleselega tele.

Faʻapipiʻi foi e fai ma mataupu ma tuʻu i le pito i lalo o le aʻa. O le avega sili ona lelei i luga o le vao o le a le sili atu i le 8 brushes ma tamato. Mo le taimi atoa o le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻatonu le 2 - 3 faʻaopoopoga ina ia mafai ai e le tamato ona tupu tetele ma lelei. O togafitiga e manaʻomia mo togafitiga e faasaga i le phytophthora.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga o tamato mo le avanoa e tatala ai.

Eseesega "Barnaul mafaiina"

O se laʻitiiti laʻitiiti lea, ma e iloa lelei le eseesega lea na gaosia mo le faʻasaoina ma ua maua se igoa faapena.

Ua tupu uma i tulaga o le greenhouse ma i le eleele masani. O le taimi matua e tusa ma le 95-105 aso mai le taimi na aliaʻe ai pine muamua.

O le maualuga o le ogaumu e maualalo, e oo atu i le 35 cm, o lea e le mafai ona nonoa. O le uiga ese o lenei ituaiga o le toetoe lava o fua uma e ola i le taimi e tasi, lea e le mafai e le au talimalo ona fiafia i ai. I luga o le aʻa e masani ona tupu le 5-10 fua, e laiti, e oo i le 30-50 g, lanu mumu-lanu moli, foliga lanu.

O le lelei o lenei ituaiga o lena mea o fua uma e toetoe lava a tutusa ma foliga matagofie i totonu o se mea e mafai. Eseesega puipuia e le afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le tofo e faamalieina, suamalie. O lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina e le gata i le au faifaatoaga faifaatoaga, ae faapea foi i faatoaga tetele.

Metotia faʻaaogaina fatu. O le matua o fualaau pe a totoina e tatau ona itiiti ifo i le 50 - 60 aso. Tuutuuga mo le totoina o laau e masani. O le totoina o togafitiga e le o se mea eleelea, 5 laau toto i vaega taʻitasi.

Manaomia le faʻainu vai masani i vai mafanafana. E mautinoa lava e tatau ona e fanaina le vao. Laʻau o le a tali lelei i le faʻamaʻiina o paluga eseese. I vave vave ona alu aʻe fatu, e mafai ona e faʻaogaina faʻalauteleina le faʻaleleia o le tuputupu ae.

Eseese "Gina"

O lenei ituaiga o tamato o le decensible, o le alalaʻau, o le vao e 40-60 cm.

O fua o le lapotopoto, sina laititi, lapoa lapoa, o nisi e oʻo atu i le 300 gramati, o lea e le manaʻomia ai se mea faaopoopo.

O le ituaiga na fafagaina talu ai nei, o lea e le o lauiloa tele i le au amateurs.

Ae o polofesa o loʻo faʻamalamalama mai le tele o ona aoga. Faatasi ma i latou e tatau ona matauina teteʻe i fusarium, faʻaalia, faʻatoʻaga lelei, mea maualuga o mea vevela i tamato.

O fua e tino, ae le o vai, o lea e teuina ai mo se taimi umi i totonu o se potu o le potu.

O le uluai seleselega e mafai ona maua i le taimi nei mo le 120 aso mai le taimi na faʻaalia mai ai le tupu muamua. O fua o le "Gina" e matagofie ma i lona foliga muamua, ae talafeagai mo le kuka, faapea foi ma teuina mo se taimi umi.

Ia mautinoa ia tupu toto. O le lūlū fatu vave i le eleele e le mafai. O le taimi o le totoina o laau i se nofoaga tumau e faalagolago i tulaga o le tau. O le mea autu lava e leai ni fulufulu. O le totoina o le mamafa e maualuga, e le sili atu i le 4 fatu i le 1 sq.

Manaomia le masani ona fafaga i vai mafanafana. E fautuaina e mulumuli ma faʻamalo le palapala pe a uma ona faʻasusu. E le manaʻomia e le laau se pusi, ae e tatau ona lalagaina ina ia le laiti ma leai ni suamalie. O isi uma taualumaga e masani lava.

Toto "Taofi"

O se fua faʻataʻitaʻi lenei e tupuga saʻo ma e itiiti ni lala.

O le maualuga o le eletise e maualuga le 40-45 cm E le fuaina i le taimi e tasi, ae faasolosolo malie, ae o fua muamua e mafai ona maua nei mo le 120 aso mai le taimi e toto ai fatu.

O lenei ituaiga e manaʻomia e tupu ai i luga o le eleele, aua o loʻo manaʻomia tele le susulu o le la. E le gata i lea, o le togi e matua malulu lava, e le manaomia le aveeseina o fanau laiti ma se pusi. Fua o le laʻau tele, faʻaloloa, i le pito i tua o loʻo i ai se laʻititi laʻititi i le foliga o se pusa.

La latou faigofie ona feʻaveaʻiaua latou te le vaivai, ae o le tino. I le averesi, o le mamafa e oʻo i le 50-60 g.

O lenei ituaiga e fai si laʻititi i le tuai o le paʻu, ae faʻatasi ai ma togafitiga talafeagai ma faʻatoʻaga vave o lenei faafitauli e faigofie ona foia.

E fautuaina e avea o se oloa mo le taofiofi, tuusaʻoina o le salting, pickling, mea maualuga o le sua i le pusa.

Talu ai ona o le fua o le fua, e foliga mai o le ae faʻaaoga toto fou seia oʻo i le malulu. E fautuaina e totoina faatasi ma isi ituaiga, ona o le laau e puupuu.

O le totoina o fatu mo laau toto e tatau ona faia i aso mulimuli o Mati. E manaʻomia le suʻeina ma le faʻamalosiina o laau. O le avetaavaleina o fualaʻau e mafai ona faia ia Me. O le lauʻeleʻele e lautele, 70x60 cm.

O le eleele e tatau ona faʻaleleia i taimi uma, faʻafeinu, mulumulu. Le fusifusia ma le fanau a le fanau fanau e le talafeagai. Laei talafeagai po o fuga faʻapitoa, poʻo vaʻavaʻa eseese ma fuamoa.

Vasega "Dubok"

O lenei ituaiga laʻau, laʻau o le vao e oʻo i le 60 cm. Faʻataʻituina, faʻaaogaina laau toto, faʻaaogaina mo le totoina i le laufanua.

E le manaʻomia se pa puipui. O le paluga e faia i le tasi taimi ona sosoo ai lea ma le mea e tatau ai.

O le ituaiga faʻatoʻa matutua, o fua muamua e aliali mai i luga o le vaomatua 80 i le 100 aso talu ona totogo le toto.

O fua e laʻititi, lapotopoto, tino, ma sina mea itiiti o le sua. Ae o le aano e talafeagai lelei mo le faia o ni sauga poʻo ni ketchups ona o le tele o filo tino. O le vailaʻau e iai faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi, aemaise lava i le tuai.

O le Oak e sili ona lelei mo le totoina i itu i matu. O le ituaiga e mafai ona tatalia suiga i le vevela ma le susu, faapea foi ma le leai o se malamalama malamalama.

Ia Mati, e mafai ona e toto fatu. E tatau ona tafe pe a oʻo mai le lua poʻo le tolu o laupepa. E mafai ona totoina i le eleele i le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni, e faʻalagolago i le tau. Fuaina o fanua 50x70 cm

Faʻatagaina le faʻainuina masani, ae e taua le aua nei faʻafefe i le vai. Aemaise lava laau toto manaomia le susu i vaitau e sili ona malosi o le vaitau o le tuputupu aʻe (aʻo lei amata ona fugalaau fugalaau, pe a oʻo mai le ovaries, pe a amata ona fua le fua). Mo vao, e mafai ona e faia se lagolago faaopoopo.

O le vevelaina o vao ma le tatalaina o mea e manaʻomia. Faʻatagaina o le gaosiga o le phytophthora, a leai o le a mate le fua.

E tatau ona fai mai o loʻo faʻaleleia pea e le aufaifaʻaiga ma fatuina ituaiga fou o lenei aganuʻu, lea e faʻafetaui i tulaga o le malulu o Siberia. O ituaiga fou e taofiofia ai le leai o se la, ma suiga vave o le vevela, ma sina tikeri itiiti o le fua o le eleele.