Laʻau

Maʻi faʻamaʻi

E seasea ona liliu atu fans o asters i mea e totoina ai fale. E tuʻuina atu i ai fatugaʻo ma fatuga. O lenei mea na mafua ai le salalau o fomaʻi e mafai ona faʻaumatia le fugalaau ua salalau i soo se mea. I le aso, e tusa ma le 24 faʻamaʻi pipisi e aafia ai se laau toto. O se maʻi aster ua amata ona mou. O ona laulaa e vaapiapi, o mea leaga e le atoatoa, o le tuputupu ae lemu. I le faaopoopo atu i viral ma siama siama, o le tele o meaola faalafua e iai foi se aafiaga leaga i le fugalaau.

Faʻamatala puupuu o le laau

Talu mai taimi anamua, o le aster ua manatu o se faailoga o le matagofie, tauagafau, lalelei. I le aso, toetoe lava leai se tasi e fiafia i le amataga o lenei lalelei, ae o tagata uma e faamemelo i lana vaaiga ofoofogia.

Asters

Faʻafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga, o ituaiga eseese o asters ua faia e oo lava i tagata poto masani e amata ona le mautonu i totonu. O lenei laʻau teuteu e tele ituaiga ma lanu. I totonu o fale, e mafai ona e maua samasama, paʻepaʻe, mumu, blue, piniki, mea lanu viole.

Astra o se fugalaau fugalaau. Ua teuteuina o ia i fanua, toto i luga o togalaau, i luga o le faapaologa. I le tausiga ma le totoina o le laau e le o se mea e foliga mai, ae e faigofie ona faatoilaloina faʻamaʻi eseese.

Faailoga o fomaʻi fugalaau

E tāua tele le iloa mamao o faʻamaoniga o se faʻamaʻi faʻapitoa. O lenei mea o le a faʻatagaina ai taimi talafeagai e faia ni auala talafeagai e faʻaola ai o ia. E leai se mea e tatau ona e tuʻuina atu le faʻalavelave faʻafefe - o le a mate le laau, ma o taumafaiga uma e ola ae o le a le aoga.

Yellows leaves

Zamiokulkas - lau lanu samasama, mafuaʻaga, faʻamaʻi

Afai o laulaau o le aster e lanu samasama, o lona uiga o le fugalaau atonu ei ai faafitauli nei:

  • lapisi
  • fusarium;
  • lanu.

Faʻalogo lelei! I soʻo se tulaga, afai e lanu samasama laʻau, e manaʻomia ni auala talafeagai e faʻaumatia ai le mafuaʻaga.

Faʻaliliu

Aisea e lafoaʻi ai se moli? I le 90% o mataupu, o lenei faʻafitauli o se faʻamaoniga manino lea na aʻafia le laau i le faʻamaʻi Fusarium.

Spotting

O foliga vaaia o le pipiʻi i luga o lālā e faʻaalia ai faafitauli nei:

  • faʻamaʻi pipisi;
  • le atinae o fusarium;
  • toilalo o siama siama.

O le gasegase o se faʻamaʻi lea e lauiloa i le lanu enaena.

Isi

Ua mamae le laau i luga o le vine - o le faamaoniga lenei ua afaina ai le fugalaau.

O pito i luga o laʻau e faʻatalanoa - o le mafuaʻaga atonu o le aphids poʻo le i ai o se aofaiga tele o le eletise i le palapala. Laʻau laʻau e mafai ona mataituina e aunoa ma le fafagaina.

Asters - taulaʻi faʻamaʻi matautia

O faamaʻi Clematis ma a latou togafitiga - pe faapefea ona afaina fugalaau

O le a le faʻamaʻi o le a le afaina ai le fugalaau, o le a mafua ai ona leai sona matagofie ma oʻo lava i le oti o le laau. O le mea lea, e taua le iloa o faʻamaʻi matua o asters ma a latou togafitiga.

Maʻi faʻamaʻi

Jaundice Asters

Fugalaau e afaina i le siama, lea e ave e cicadas ma aphids.

Aster i le vein area maua se moli malu ma iu ai ina paʻepaʻe. Vavave faʻatoʻaga, faʻagata le faʻaleleia o le tupu.

Auala o tauiviga:

  • o faiga masani e puipuia ai le au asters e tatau ona faʻatautaia e faasaga i tagata e feaveaia le siama;
  • o laau afaina uma e manaomia ona susunuina;
  • e tatau ona togafitia le au vaʻai ma soʻo e le faatagaina le tosina mai o aphi ma cicadas i le fugalaau.

Faʻalogo lelei! E mafai foi ona e tau i le siama siama e faʻaaogaina auala faʻaaoga - e totoina laau i le paluga e aofia ai le yarrow infusion ma se fasimoli solution.

Lanu uliuli

O le gaosi mafuaʻaga, o se malie, faʻaleagaina laau totō:

  • fualaau ua liu uliuli;
  • i luga o le aʻa ma i le pito i lalo o le ua o le a amata ona aliali mai;
  • o laʻau o fualaau o le a vevela ma feoti.

Auala o tauiviga:

  • o le eleele e tatau ona faʻamaʻi i le 0.5-1% faʻafofo o le palamati (100 ml o se fofo i le 10 lita o vai);
  • fufuluina o laau e tatau ona i ai i se amataga vave o le tuputupu ae;
  • e le mafai ona faʻaaogaina fatu o laau mamai e pei o mea toto;
  • pusa mo le totoina e togafitia i se vaifofo o le suauu sulfate (100 g i le 10 lita o le vai).

Faʻalogo lelei! E mafai ona e faʻaumatia faʻasologa o fale ma metotia a tagata. Mo lenei mea, ua faʻamamaina le eleele i le faʻafefeteina o fua o le sipi.

Rust asters

O lenei maʻi mo ituaiga uma o fugalaau e manatu e matautia tele, aua e mafai ona oo atu ai i le oti o laau uma i luga o le upega tafaʻilagi. I luga o asters, o le papa e foliga mai o tuputupu ae ma lanu o lanu uliuli, lea e aafia ai lau o laau. O meaʻai e mafua ai ona faʻasaina le faʻamaloloina o le maʻi, faʻalautele i luga o mamao ma le matagi. O lenei mea e mafua ai le tele o ituaiga eseese o fugalaau.

Rust i Asters

Auala o tauiviga:

  • laau e manaʻomia ona totoina mai conifers (mamao - a itiiti ifo ma le 300 mita);
  • fugalaau e afaina i vaiaso taitasi ma le 1% o vaifofo o le vai o Bordeaux.

Afai na mafatia le asters i lenei maʻi, e tatau ona faʻaumatia uma ia siama. O lenei mea o le a faasaoina ai isi fugalaau.

Faʻapipiʻi siama

I lalo o laupepa e afaina i siama, e amata ona fai ni lanu mumu o lanu enaena. E mafai foi ona vaaia i luga o pu ma pulupulu o le laau. I le aluga o taimi, e amata ona tupu mai ia mea i le pito i luga o lau. O se taunuuga, o le faʻamaʻi e ufitia laʻau uma o le fugalaau.

O le maʻi e amata ona tupu i le vaitau o le fetogi. I le lumanaʻi, na te faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le aster ma fatu. E mafai e le bacteria ona faʻaleleia le taumalulu; i le tau malulu, latou te faʻapipiʻi i luga o fualaau aina i le palapala.

Auala o tauiviga:

  • totoina o vao ma le 1% o vaifofo o le Bordeaux fluid - vaiaso taitasi;
  • togafitia fugalaau ma le 0.5% o le paʻu o le copper oxychloride - i aso uma 10.

Faʻalogo lelei! Togafitiga ma se vaifofo o le vai Bordeaux e tatau ona amata i le taimi lava e maua ai se faamai i le laau. I lenei tulaga, e tatau ona aveese uma pito o loʻo aʻafia.

Fusarium oe

Fusarium o se tasi lea o faamaʻi sili ona leaga o asters. O lona faʻapogai o le fusarium mushroom, lea e foliga mai o ni spores ma puipui puipui. E mafai ona ia i ai i le palapala mo se taimi umi, lea e aʻafia ai vao. O aʻafiaga o lenei patho e te ulu i le fugalaau e ala i ona aa ma amata ona faʻaalia le salalau i totonu o le faiga o le taʻavale, e oʻo atu ai i lona faʻaogaina.

Faailoga o le maʻi:

  • lanu lanu lanu - mai le samasama e maua ai se mea enaena;
  • lanu enaena uliuli foliga foliga aliali foliga i luga o atigipusa;
  • o le fugalaau e foliga mai o le fugalaau e foliga mai ua le fiafia;
  • lafoaʻi ma paʻu;
  • Mycelium e atiina ae i le pito i lalo o le aʻa, e aliali mai fuga lanumoana.

Faʻalogo lelei! E seasea ona aʻafia Fusarium i vao laiti. O le fomaʻi lava ia e osooso na o le tasi le tausaga asters. E le faʻaaogaina i fugalaau o isi meaola.

Afai e aliali mai le pogisa i le tasi itu o le laau (lapoʻa le tasi) ma amata ona mou atu laulaau, o le faailoga autu lea o loʻo tupu ai le fusarium asthma: faʻafefea ona taulimaina lenei maʻi?

Auala o tauiviga:

  • fua o le seleselega;
  • faatamaia o laau mamago na sosoo ai ma le togafitiga o eleele i vave vave;
  • le toe foi mai o le seleselega mo le luluina i lona nofoaga muamua e lei muamua atu i le 5 tausaga mulimuli ane;
  • afaina o le eleele e ala i le faatapulaaina;
  • fatu faʻasolosolo aʻo lei totoina ni fofo faapitoa.

Fusarium wilting aster

Tulaga lelei o le vevela mo le tufatufaina tele o le pathogen - mai le 12 ° C tikeri o le vevela, ma mo lona toe gaosia - + 20-27 ° C.

Gau pala

O faʻamaʻi, inflorescences ma aʻa o asters e aʻafia i lenei maʻi. O lenei faʻamaʻi e faapitoa lava le faʻalavelave mo vao vao e leʻi mafai ona faʻamalosia. Nofoaga e aafia i le faʻamaʻi e maua ai se lanu enaena ma amata ona pala. I totonu o le siama o siama, e aliali mai i le taimi atoa se pulu lauulu ma se afaina.

Pau lava le auala e teteʻe ai lenei faʻamaʻi o le faʻaleagaina o vailaʻau faʻamaʻi maʻi.

O faʻalavelave matuia, auala e faʻafefe ai

Pests o vaomatua i totonu ma fomaʻi i totonu

O meaola eseese e pei o le nofo i luga o le asters. Latou te faʻaumatia laulaʻau, pupuʻu, maʻau o le laau. O lenei mea vevesi o foliga vaaia teuteu o le fugalaau ma e masani ona iu ai ina oti.

Faʻalogo lelei! Aʻo leʻi amata ona e ola aʻe i luga o se togafiti a le tagata lava ia, e fautuaina oe ia faamasani oe lava i faʻamaʻi sili ona leaga o nei togavao, ia iloa auala e taulimaina ai.

Spider mite

O lenei mea vevela na veteina lau o le aster. Latou te sui muamua o latou lanu, ona paʻu ai lea ma pau.

Ina ia manumalo i le apogaleveleve, o le togavao e togafitia i se fasimoli solution.

Telefoni masani

O le mea sili ona matautia o manufeʻai o asters o le taliga masani masani. E afaina ai laulaau o le laau toto, fasi ai inflorescences ma tumutumu.

Ina ia faʻaumatia, e manaʻomia le suʻeina o le vao i le Fundazole.

Matagi malolosi o le timu

E le gata o le laʻau lava ia e afaina ai vao, ae o ana anufe. Latou te 'ai i meaola laiti, fatu ma petals.

Caterpillar o le Astro Blizzard

Ina ia mafai ona faʻapolopolo le laau mai i anufe, e manaʻomia le siakiina pea o lapisi ma faʻaleleia ai lima. Ina ia puipuia le foliga mai o se uila, o le eleele e togafitia ma le Bazudin.

Aphid bud

O nei iniseti e aʻafia laulaau o fugalaau fugalaau, lea e amata ona paʻu ma pauu.

Ina ia tetee atu i le toilalo o le aphid kidney, o loo totoina vao i Karbofos.

Palu slug

E afaina ai le lau ma fugalaau. Ina ia mafai ona faʻaumatia, e masani lava ona manaʻomia le asiasia o vao. Afai e maua ni slugs, e aoina i le lima ma susunuina le nofoaga.

O le mea lea e le afaina ai le pala o le suasusu, e tatau ona aveese vao leaga i se taimi tatau, tausia le teritori i lona tulaga mama, ma togafitia le eleele i le superphosphate.

Faʻaputuina o pennies

O le anufe e aliali i le tautotogo o le tautotogo ma afaina ai laau talavou. I totonu o le laʻau o le aster, o le a lafoaʻi ai se mea e faʻafefete ai. E nonofo ai pest pest. O laulaau o se fugalaau e aʻafia e paʻu paʻu e maua mai ai ni lanu samasama, ma o ona puaʻa e iloagofie lava.

Faʻalogo lelei! Ina ia pulea le iniseti, e tatau ona suʻeina le vao i le 0.2% fofo o Karbofos.

Helichrysum aphid

Aphids e osofaia le tumutumu ma laulaau o le au taʻitasi tausaga. O lenei mea e mafua ai lo latou vaivai ma le pa'ū.

Ina ia faʻaumatia le osofaʻiga a aphids, o loʻo faʻasalalauina vao i vailaʻau faʻasaina.

Faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tausiga tatau

O faʻamaʻi o asters e fesoasoani i le oti o le laau. I le taofia o lenei mea mai le tupu, ia faia mea nei e puipui ai:

  • mo le faʻaleleiaina o laau e faʻaaogaina ai mea totō totoina ma fatu;
  • totoina ituaiga eseese e mafai ona tetee atu i siama;
  • tuʻuina atu fugalaau ma le tausiga lelei;
  • ia iloa e le aunoa ma iniseti ia Iniseti o se taufaamatau i le laau;
  • fufuluina ma faʻaumatia mea vevela ma aʻafiaga o faʻaleagaina viral;
  • tau ai vao.

Faʻalogo lelei! Asters e tatau ona mataʻituina pea ma tausia lelei. E na o le pau lenei o le auala e faʻaalia ai o latou maʻi laiti i se taimi talafeagai ma faia ni metotia tatau e teu ai laau toto.

O le puipuiga o faʻamaʻi Aster e puipuia ai fugalaau mai fomaʻi ma sigi

<

Le auala e tausia lelei ai asters e puupuu lava ona tusia i lalo:

  • Mo le alualu i luma lelei o asters, e le tatau ona paʻu le vevela o le ea i lalo o le 18-20 ° C tikeri o le vevela.
  • Asters e fiafia i nofoaga susulu. I le paolo, o fugalaau o le a le tupu ma mate.
  • Ua faʻafeinu le Asters ao faʻapalapala le eleele. E le tatau ona faatagaina le suavai. A leai, o le aʻa o le laau o le a amata ona pala.
  • Asters e le manaʻomia se faʻaleleia atili. Latou te mauaina uma susu mo le tuputupu ae ma le atinaʻe mai le fafaga. Laʻau e na o ni fofo faʻapitoa ma faʻafefiloi pe a latou togafitia se fugalaau mai le faʻaleagaina e ala i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • O le maualuga o le maualuga o le ea mo le tuputupu aʻe lelei o asters e tatau ona le itiiti ifo ma le 60% ae le silia le 70%. O le malulu o le ea e afaina ai foliga matagofie o le laau.
  • O le eleele lea e tupu ai fugalaau e manaomia ai le gaosiga o le okesene masani. E faʻapefea ona faʻafefeteina le eleele? E faia lea mea e ala i togafitiga masani, aloese mai le faaleagaina o aʻa o laau.
  • Asters e fiafia i luga o laei i foliga o fugalaʻau. E le tatau ona faʻaaoga le Nitric, ao latou faʻaititia le numera o inflorescences, aʻo faʻalauteleina le faʻavaeina o le maualuga o le soli.

Asters e mafai ona oti mai le faaleagaina e siama poʻo mea faʻamaʻi. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e siakiina pea laau. Afai e oʻo lava i nai faʻailoga o se faʻamaʻi poʻo se liona e maua, manaʻomia vave ona faia ni fuataga e faʻaola ai fugalaau.