Faatoaga

O faʻafeiloaiga matagofie mai fafo e sau mai Amerika - o le tele o apple trees Starkrimson

O le suʻesuʻega muamua o soo se fualaau aina e maua mai ai o tatou mata: o ata vaaia e mafua ai mafaufauga e uiga i le tofo, le tau o le fualaau aina, le aoga o lona ulu atu i le aoina o la tatou togalaau.

O le eseesega o apu o Starkrimson ua fuafua foi i luga o le ata vaaia - o apples-colored apples e pule i le pale i luga atu o lau lanu meamata. Ma o le lumanaʻi e tatau ona faʻatau pisinisi.

Na faapefea ona ulufale Starkrimson i togalaau Rusia?

O le talafaasolopito o le fatuina o se ituaiga e afua mai Iowa (Amerika) i le faaiuga o le 19 seneturi. Ona fanau mai ai lea o lona tuagane - o le tau malulu ituaiga (Delicious) (faaliliu mai le Igilisi - "fiafia").

I le faagasologa o filifiliga lelei ma le toe gaosia o laau i faamaumauga o le faaleagaina o fatu laau, i le 1915, na maua mai ai ni ituaiga fou mo togalaau aina e taʻua o Starking Delishes, o lo o faaalia ai le loloto o le lanu ma le tuputupu ae o laau.

O le vaega o ituaiga eseese ma nei uiga lelei ma Starkrimson, o lona uiga moni: star- "mea taua" ma le ulaula (krimzn) - "lanu uliuli, lanu kulupu."

O le igoa na fetaui tonu ma le lanu piniki o se fualaau suamalie tele, lea sa talafeagai lelei mo le galueaina o togalaau aina.

O le tele o le atinaʻeina o togalaau i le vaitaimi o Soviet i le Caucasus i Matu ma le Tervropol Territory na mafua ai le salalau atu o lenei ituaiga i lo tatou atunuu. Suiga i le tamaoaiga o le tamaoaiga o le 20 tausaga talu ai ua aveesea lenei ituaiga mai le gaosiga faʻatau. O lenei ua pei o ia o se mea ofoofogia matagofie e teuteu ai le aoina o togalaau totino.

Filifili se ituaiga fou, faʻalogo lelei i le vaega o le faʻatoʻaga, pe a fai e lei uma ona tofotofoina i lau.

Faʻavae vasega

  1. Eseesega e fesoʻotai i ituaiga o laau o le apu - o laau e faʻapuupuu faʻavao mamao.

    O ia apula e sili atu nai lo le sili ona taua, o lala o fualaau aina o le laau toto e matua tele lava, e mafai ona gaoioi malosi ma fuaina fua.

    O lenei tulaga e faʻamautinoa ai le maualuga o fua o le tausaga. O le malosi o le lanu lanumeamata lanumeamata o laulaau o le apu opu e faʻaalia ai le gaioiga o le gaosiga o le photosynthesis. Vaʻaia ituaiga o Spur i luga o soʻo se laau totō e mafai ona tuʻuina atu le laau i le malulu.

  2. Starkrimson e leʻi sola ese ma faʻaalia le tele o laau o lona ituaiga - faʻaleagaina o oe lava. Mo le fuaina o fualaau aina ma le tuuina atu o le fualaau aina e manaomia e ia tagata elemene e talafeagai ma tulaga nei:
    • le masani o le vaega o le galueaiina;
    • faʻateleina i le taimi o le fuga;
    • faaupuga lautele o le faasolosolo ona o le tuai o ituaiga o le autumn.

    E lua ituaiga o eletise e fautuaina mo Starkrimson: Jonathan, Golden Delicious.

  3. Manatua: O elemene autu o apu o ni pi.. O le laina o le "gaioiga" a se tagata palota masani e 2 kilomita. O le liʻo lenei e tatau ona i ai laau o eleelea.

  4. O le fausiaina i Starkrimson e amata i le 2-3 tausaga, ma o tausaga uma e faateleina ai le numera o apu i luga o le laau. E sili atu i le 300 quintals ua aveʻesea i le hectare mo le maualuga o le tamaʻitaʻi.
  5. Faatasi ai ma le tele o le seleselega o lo o mamafa i luga o le apu e lamatia ai le leai o le faatinoga ma le tofo. Aua neʻi galo e vevela le ovary i le taimi o le vavao!
  6. Faʻaauau le seleselega 2 vaiaso mai le faaiuga o Setema. O fua e iu lava ina tupu i le masina, oʻo atu i le tagata matua.

    A vave ona pikiina apu i le "moega" e avea i latou ma pusa. A maeʻa le seleselega, e mafai ona e misia le taimi - o le a paʻu ai apu, ma toesea le latou tofo.

  7. Starkrimson o loʻo teuina seia oʻo ia Aperila, e tusa ai ma manaoga lautele mo tulaga e teuina ai.
  8. O le ituaiga e tutusa lelei le lagona ile sulu ma le lamala. Mo le atinaʻe masani, e manaʻomia e se laau pe a ma le 600 mm le maua mai i le tausaga. O vai inu faaopoopo e totogi mo le leai o le susu.
  9. O le ituaiga o loʻo faʻaalia ai le tetee atu i le paʻu paʻu i luga o le polygenic, ae o le mataʻu e le taofia le avea ma se taufaʻatau i le laau.
  10. O le faapitoa o le faatinoga ma le teuteuina o fualaau suamalie, o la latou suamalie suamalie ma le vevela tele e avea ai apu ma se mea suamalie na taliaina mo le faaaogaina tele o le fou, e ui lava o le ituaiga e iloa ai le aoga o le faaaogaina (faamago, vevela, gaosia ma le vai).

O le foliga mai o Starkrimson e maua mai ai le sikola ma le tau pisinisi.

  1. O le faʻaogaina o le laau o loʻo faʻamatalaina e se laʻititi laʻititi o le laau ma se pale paleni na faia e lala paʻu e fai ai se itu mataʻutia ma le ogalaau. E le gata i lea, o lala o fualaau suamalie e tuu i le va o laina, ma faigofie ai ona tausia le laau i soo se laasaga o le tuputupu ae, ae maise lava i taimi o le seleselega.

    O nei uiga lelei e faʻatagaina ai oe e tuʻuina ni laau se tasi i le taimi e tasi i soʻo se itu, e tusa lava pe i ai se faʻalauiloa taua. E faavae i nei foliga o laau, ua totoina:

  2. e aunoa ma ni lagolago i le "laina e tasi" po o le "laina lua-laina";
  3. e faʻavae i luga o fausaga (sila);
  4. faʻatusatusa i le isi, lagolagoina e se taʻaloga.
  5. O le uiga iloga o le vavae o ni mea vavalalata vavalalata, o le paʻu o le tipu e iai lanu lanu enaena ma le ava malosi.
  6. Lea lanu lanu meamata lanu meamata uma e masani ona masani ai mo apple apple:
    • le taamilosaga atoa i se pito maamaa;
    • fagu aano, mai le tua;
    • mataʻu vane mata.
  7. Fugalaau - lanumoana lanumoana i pulupulu, paʻepaʻe - i se matala tatala. Stamens tuagane e sopoia le fugalaau. Ua tapunia potu o le vasega.
  8. Fua tele (e oo atu i le 180 g.), E foliga mai e foliga mai, o loʻo pipii mausali i le paranesi e ala i se uʻu mafiafia; i le faagasologa o le tuputupu ae, lanu meamata, i le taimi e aveese ai, maua mai ai se lanumoana lanumoana, i luga aʻe o le apu.

    I lalo o le paʻu o le paʻu o ni meaʻai telelea i le faagasologa o le matua matua suia le lanu mai le lanumeamata lanumeamata i le kulimi, e sili atu le suamalie nai lo le suamalie-o le tofo suamalie ma le taua o meaʻai.

I Europa, o apu e fetaui i totonu o le pama e manaʻomia. E tele naua mea e fiafia i ai i totonu o le maketi.

Ata

O le ata o loʻo faaalia ai le fua o le aʻau a Starkrimson ma o loʻo i lalo se faʻamatalaga auiliili o le laau.

Ata

Laʻau ogaoga i luga o le fasi fanua

Talu ai o le ituaiga o Starkrimson na faia muamua mo se togalaau malosi, e aoga le suʻesuʻeina o mea taua ma le mafai ona faʻaaogaina ana mataupu faavae i togalaau faʻamalo.

O le ogaoga o togalaau o se ituaiga faapitoa o le totoina o le vave totoina o laau totõ ma fua maualuga..

O le gaosia o sea togalaau e faalagolago i le lelei o le tamaoaiga o le palapala ma le tomai faʻapitoa o metotia faʻatautaia.

O manaoga nei e fesootaʻi atu i ai:

  • masani ma le tele o fualaau aina ua oʻo mai nei ile lua tausaga;
  • maualuga le puipuiga o laau i meaola faalafua ma faamai;
  • matagofie, faʻavaeina o fualaau aina, o latou tetee atu i popolega faʻapitoa (pe a aoina, fesuiaʻi, felauaiga).

O lenei togalaau ei ai ona lava vaega patino o le tausiga.:

  • teuteuina na o le fauina ma le tumama;
  • fafaga i totonu o togalaau o le liʻo aʻa:
  • aveeseina o vao ma tutupu mai i masini ma ma le fesoasoani o fualaau oona;
  • toe faʻaleleia o elemene eleʻele i le palapala e gaosia i le faagasologa o le faʻasusu.
Maualuga maualuga o se faʻamuamua autu i le tulaga o fua o fua o le faʻatau. Ina ia suamalie, e manaomia e se tagata ona 'ai ni nai apu laiti.

Iloilo ou manaʻoga ma malosiaga ina ia le maua ai se ulu o le seleselega i le faagasologa o le galueaiina o apu.

O le filifiliga o ituaiga Starkrimson e faigofie:

  1. Faatasi ai ma le fiafia i le maualuga o le gaosiga ma le matagofie o le taugofie o fua e faamoemoe e faatau atu.
  2. Mo se ituaiga eseese o togalaau.
  3. Tagata e ona togalaau i le itu i saute o lo matou atunuu (Krasnodar, Stavropol Territory, Rostov Region, North Caucasus). Ona o le agai i le vevela o le lalolagi, e mafai i matu.
  4. I totonu o vaipanoa faʻatasi ai ma tulaga mo faʻamaʻiina o apu o laau i le paʻu palapala (taimi vevela mafanafana ma le maualalo o le suavai).
  5. Mo le 'ai ma faʻamaʻi o le manava, faʻatasi ai ma le maualuga maualuga.
E manaʻomia e le vāega le puipuiga mai le malulu ma le lāmala, lea e faʻapupulaina ai manaʻoga i tulaga tuputupu aʻe. Ae ui i lea - o le togi e le teteʻe i le paʻu.

O le a se mea e te manaʻomia mo le gaosiga?

E ola apu taitasi i lona lava ala, ma e tatau i le fai togalaau ona iloa le mea e fai i se ituaiga faapitoa e maua ai se taunuuga lelei.

  1. Le fetaui tonu, lea e aofia ai le filifiliga o le nofoaga ma le tekinolosi saʻo o le gaioiga lava ia. O Apple Apple Starkrimson o se itu i saute e manaʻomia tele le la.

    E faʻasao i latou i nofoaga e afaina i matagi, mauga maualalo, eleele eleele i le maualuga 1.2 m mai luga.. Ae na latou aʻafia atoatoa i luga o le tumutumu ma lagona le lelei i luga o laufanua.

  2. Maualuga maualuga o se taunuuga o le faʻaaogaina o eleele lafulemu, poʻo le loamuina o loamami, faʻafefiloi ma mea faʻalaʻau ma meaʻai (ma le maualuga eleʻele alkali ma le lime).
  3. Le taimi sili mo le totoina: tautotogo ma le autumn. I le tau o le totogo, e iai se avanoa: taimi e faʻafetaui ai le laau ile vaitau vegetative.
  4. O le maualuga o le lua mo le totoina o tulaga faatonuina (D = 1m, H = 0.7m). O le iloiloga mo le totoina lelei o le tulaga lea o le aʻa aʻa (6 cm i luga aʻe o le eleele).
  5. Starkrimson e fiafia i taimi uma e susu ai le eleele, lea e maua i le masani ai ma le tele o le suāinu.
  6. O le faʻatulagaga o le pale o le faʻaolaina o laau i le taimi o le totoina o togalaau e faʻatinoina i le vaalele tutusa. I lenei tulaga, o lala skeletal vavalalata, ma fualaau aina e alu i totonu o le ala.
  7. O le faʻatinoina o le vevelaina o le ovary i le vaitau o le vavave e matua talafeagai lava mo laau e fua mai.
  8. O fugalaau o le a fua mai i le tausaga e sosoo ai e faataatia i le amataga o le vaiaso lona 8 talu ona tupu aʻe. O le tulaga masani o le laau i lenei vaitau o le a aafia ai le seleselega i le lumanai. O fua maualuga e fua mai i le muamua ma le tele o fugalaau.
  9. Ina ia aloese mai le faʻaitiitia o le tofo, fuafuaga o le seleselega i le taimi faʻatulagaina fautuaina e le kalena agronomic.
  10. O le Starkrimson e le teteʻe i le paʻu, ma o lea e manaʻomia ai ni auala e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

E faʻapefea ona puipuia le apu mai le paʻu?

O le mea moni, o lenei vailaʻau e teteʻe i le tele o faʻamaʻi e aafia ai isi apu. Ae le o le laki na le o se laki: e tatau ona vaavaai mo auala e faʻafefe ai lenei faʻamaʻi. O le faʻamatalaga o loʻo i lalo o le a fesoasoani i lenei mea.

Taimi sili o le apalai o le apu i feeseeseaiga i le vevela ma tuutuuga mo ona foliga vaaia:

  • tautotogo ma le amataga o le taumafanafana;
  • mafiafia, le lelei le faʻaleleia o vaalele;
  • tuai, ogaoga o laau e lata ane i se laau o le varietal.

Faailoga o le toilalo:

  • uluaʻi lanu samasama o loʻo faʻaalia i laulaau;
  • o le isi laasaga o le fausia lea o se mea lanu enaena i luga o le pito i luma o le pepa;
  • lau lanu uliuli ma pauu ese, o le faʻamaʻi e alu i le fua;
  • lanu uliuli i luga o fua, olaola, taitai atu i le gaogao o le paʻu;
  • O fua pau ma laulaʻau ua avea ma punavai o siama mo isi laau toto.

Feteenaʻi faʻamaʻi:

  1. Faʻafanoga i le faaiuga o le vaitau o mea uma i luga o le afi poʻo totonu o le lua faapalaga, faʻapipiʻiina i le paʻu.
  2. Tao i le pale teuteuga o le vaitau o le taumalulu.
  3. Lisi le ogalaau pristvolny liʻo.
  4. O le pulupulu o le pulumu (5% fofo) ma le palapala (7% fofo) ma le vailaʻau oona.
  5. I le tautotogo e puna ai vai Bordeaux (1% fofo, i le taimi o le fuga o fatuga).
  6. Faʻatasi ma se faʻamaʻi pipisi na faʻapipiʻi i le 6 taimi ma se vaitaimi o le 3 vaiaso (o le togafiti mulimuli 3 vaiaso aʻo lei seleseleina).

O se laʻau matagofie ma suamalie a Starkrimson e aoga tele mo ia.