Fualaau aina

Vaiga eseese o tamato mo le paie "Khokhloma"

Alofa umi umi tamato - o le ituaiga Khokhloma e mo oe! Tagata nonofo i le taumafanafana - o le a fiafia tagata faʻatoʻaga i le ituaiga o fualaau 'aina ma fualaau suamalie. Ma e le na o le pau ia o uiga matagofie o le ituaiga.

Faitau i totonu oa tatou tusiga se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, ia masani ma ona uiga, suesue i uiga o le galueaina ma le tetee atu i faamaʻi autu o le po.

Tomato "Khokhloma": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaKhokhloma
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuRusia
Toto115-120 aso
PepaFaʻaauau, faʻaloloa
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata150 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga10 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

"Khokhloma" o se mea e le taua (e leai se mutaaga o mea tuputupu ae), ae le o se fua faʻataina, e oʻo i le 2 mita le maualuga. O se laau toto e manatu o le, pe afai e faʻatusatusa, pupuu, o loʻo i ai aʻa, ae o ituaiga eseese e masani ona fua ae e le o ni mea e fiafia ai. E fetaui lelei mo le 'auvalea' fai togalaau.

O le vailaʻau o loʻo i ai laulaau o le tele o le laʻau, faʻafefeteina i le pubescence, lanumeamata lanumeamata. O le faʻaogaina e faigofie, e fai i luga o le lau 8-9, ona sosoo ai lea ma le 3 laupepa. O pulumu taitasi e mafai ona oʻo atu i le 12 fualaau, o le fatu e taofiofia, ma o tamato e le faʻasaina. E tusa ai ma le tikeri o le matua - ogatotonu, o fua o loʻo faia i le 115-120 aso. Togi faailoga faailogaina. Tetee atu i nisi faʻamaʻi - "mosaic", tuai moli, cladosporiosis, fusarium.

Faʻatulagaina mo le faʻaogaina o le lanu meamata. Atonu o le galue i le eleele tatala, ae o le seleselega o le a faaitiitia. I le 1 sq. M. e mafai ona e aoina i le 10 kilokalama kati, ma le tele o le totoina i le 3 laau i le 1 sq m m. Ma le tausiga lelei e sili atu i le 5 kilokalama ua aoina mai i se tasi laau.

Faʻapitoa ma faʻafitauli:

  • maualuga fua;
  • fuaina o le vaitau atoa;
  • tofo;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • umi le teuina;
  • femalagaaiga lelei.

Faatasi ai ma vaivaiga ei ai le tele o fualaau aina, ae le o le vaivai. O nisi, i se eseesega, mafaufau i le palasi o se mea matagofie.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Khokhloma5 kilokalama mai se togavao
Iuni 815-19 kg i sikuea mita
Aurora F113-16 kg i sikuea mita
Laʻau mumu17 kg i sikuea mita
Aphrodite F15-6 kg mai se togavao
Tupu vave12-15 kg i sikuea mita
Severenok F13.5-4 kilokalama mai se togavao
Nofoaga4-6 kg mai se togavao
Katyusha17-20 kg i sikuea mita
Pink meaty5-6 kg i sikuea mita

Faamatalaga o le fetus:

  • Le lanu o fua o fua o le lanu mumu. Mama, e pei o ituaiga uma, malamalama lanumeamata.
  • O le paʻu e lamolemole, mafiafia.
  • O le pepa o loʻo faʻaloloa. paʻu laupapa, sili atu ma le 12 cm le umi.
  • Fua fua pe a ma le 150 g.
  • "O fua e laʻitiiti, ma le fuainumera o fatu i totonu.
  • I le fuainumera o mea vevela - maualalo i totonu o le anotusi.
  • Faʻasaoina mo se taimi umi, e sili atu ma le masina, e matau e nisi o fai togalaau le saogalemu o fualaau aina seia oo i Aso Tausaga Fou.
  • Aʻo le felaʻuaʻiga e le faʻaitiitia.

Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina ma isi e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Khokhloma150 kalama
Faʻi Orange100 kalama
Moli faaola200-600 kalama
Rosemary pauna400-500 g
Persimone350-400 kalama
Leai se meae oo atu i le 100 kalama
F1 sili ona fiafia115-140 fua
Pink flamingo150-450 kalama
Povi lanu50 kalama
Uluaʻi alofa85-95 kalama

O se mea faʻapitoa o le fua o le fualaau aina - o mea manogi, maoaʻe. O le tausia umi o se mea tulaga ese. Faʻaaoga fou, ae le o mea leaga i sanuisi ma salati, aua nei e tolotolo. I ipu vevela e taofiofi ai mea lelei uma ma le tofo. E i ai sona suamalie suamalie.

E talafeagai lelei mo le faasaoina, o fualaau aina e le mafai ona taʻe ma e le aveesea ai foliga, lea e maua ai le tulaga lelei o le faasaoina. E talafeagai mo le gaosia o le pati tamato, sauga, e le talafeagai mo le gaosia o sua.

Ata

I lalo o le a e matamata i nisi o ata o fualaau o Khokhloma:

Vaega o le tuputupu ae

Tupulaga tuputupu aʻe: o itu uma o le Rusia Federation, Ukraine. E tatau ona totoina Tomatoes i se eleele mafiafia, ma malamalama i le masina o Mati. Ina ia fufuluina fatu, fufuluina ma totō ile eleele susu i le loloto pe a ma le 2 cm. Paʻu i le faʻaalia o le laupepa muamua na atiaʻe. Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona i ai i le vevela o le potu.

E tatau ona faʻamaʻaina fatu mo le 2 vaiaso aʻo leʻi tulaʻi i le eleele. Ina ia taunuu i se nofoaga tumau ma se laau toto e 20-25 cm i le masina o Aperila. E mafai ona faʻaleleia fanua i le tatalaina o le eleele i le faaiuga o Me. O vailaau o tamato i le eleele e mafai ona fai ma kapisi, kāloti ma aniani.

A maeʻa ona tulaʻi i totonu o le vevela ma le faʻaleleia o eleele, faʻafefe, faʻaleleia, veleina, fafagaina, mulutuli e tusa ai ma le faʻatulagaga. I le averesi - vaiaso tai vaiaso uma. E masani ona faʻaaoga le mulilā e avea o se faʻala. Fafagaina talafeagai ma minerale. Fautuaina togafitiga faʻatasi ma le ituaiga "Chukhloma."

E tatau ona e nonoa faʻamalosi laau i le taimi nei e faʻaaoga ai ni paʻu eseese poʻo ni faʻamau. E tatau ona fai se vaomatua i le 1-2 puʻe, ona fai lea o le faʻailoga i aso uma e 10. Aveese totogo mai le silia ma le 3-4 cm le umi. A leai, e faaleagaina ai laau.

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: pe faʻapefea ona maua se fua lelei o tamato i le malae vaʻavaʻai ma taʻamilosaga o le taumalulu tausaga taʻitasi.

E le gata i lea, o mealilo o ituaiga vave o le faatoʻaga poʻo le auala e tausia lelei ai tamato ma le saoasaoa o le kuka.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ua folafola mai e le kamupanī le tele o teteʻe i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae o le puipuia e le afaina. Ae ui i lea, aua e te faia soo se mea. Masalo o fomaʻi ua fai ma vaisu i fualaau. Faʻaaoga vailaʻau o meaola ninii. "Khokhloloma" o se ituaiga o le aufailotu. O fua maualuga e tosina, ae o le tulaga ese o le fua e mafai ona fefefe.

Laititi vaveSili atuVaitausaga
IvanovichMoscow tau fetuPink elefane
TimofeyUluaʻi amatagaPaʻu solitulafono
Black truffleLeopoldOrange
RosalizPeresitene 2Uluma luma
Sugar giantLe vavega o le kinamonaStrawberry dessert
Orange siliPink ImpreshnSnow tale
FaʻailogaAlphaYellow ball