Viticulture

O le vine vine "Moldova"

Faatasi ai ma tagata fiafia i fualaau suamalie, atonu, o le a leai ni tagata e lei faalogo e uiga i le ituaiga Moldova.

O lenei vine e naʻo le lautele, lea e matua fiafia ai o ia i le au faifaatoʻaga.

E i ai le maualuga o le tetee ma le le faʻaeteete.

E ui i le mea moni o le ituaiga e le oi ai ni fuifui ma ni vine tele, ae o loo tosina mai pea le gauai atu i ona laau toto e le masani ai.

O le viia o le vine vine "Moldova" e le mafai ona iʻu, ae ina ia le faʻafefe, matou te tuʻuina atu mea uma ma auiliiliga.

O lea e te le fefe ai i faʻafitauli e tulaʻi mai pe a toto ma tausi vine, o le a tatou tuʻuina atu se vaega atoa i se auiliiliga auiliili o lenei faiga.

"Moldova" i lona mamalu uma: o se faʻamatalaga o se ituaiga vine

O lenei mea e matua tele lava, ae le o le leiloa o le lauiloa, o le vine vine na gaosia i Moldova e se vaega atoa o tusitala. O ituaiga eseese e pei o le "Guzal Kara", o se eseesega na sopoia ma vine ma le "Save Villar 12-375", o matua o "Moldova". Ua salalau lautele i le teritori o Ukraine talu mai le 1987.

Faʻaalia se fua lelei i le itu i saute o Rusia (e masani lava i le Rostov i le itumalo o Krasnodar). O le vālaʻau o loʻo taʻua o se vailaʻau i totonu o Euro-Asia. O nisi taimi o lenei ituaiga e maua i lalo o le igoa "Coding of the Late".

O se auiliiliga auiliili o vine "Moldova"

O le tele o vine i le "Moldova" e le tele tele. O fuataga e sili atu ona taatele, e ui lava o fualaau taʻitasi e faʻaalia e ala i le iai o fuifui tetele. O le tele o vine e fesuisuiaʻi mai le 350 kalama i le 1 kilokalamae seasea ona sili atu i lenei fuainumera. O fuifui e masani ona foliga mai o le vai, o nisi taimi latou te faia ai "apaau". O le mamafa o le paluga o le aofaʻi o fuainumera, ae o loʻo i ai foi ni fuifui.

O le tele o vine vine o lenei ituaiga e tele, o le mamafa o le mamafa e tusa ma le 6-7 le kalama. O le maualuga o le maualuga o vine e 2.2 simita, ma lona lautele - 1.9. O laʻau e pei o le ova e paʻuuli, e foliga mai o le uliuli, lanu paʻu. E le gata i lea, o le paʻu o nei laʻau e matua vevela ma e matua vevesi lava, e ufiufi i se ufiufi mafiafia.

Ona o uiga maoti o le peel, o vine o le ituaiga "Moldova" e matua lagolagosua i femalagaaiga ma mafai ona teuina mo se taimi umi. O le fausaga o le pulupulu o vine "Moldova" o le tino, ma le cartilaginousness. O le numera o fatu i totonu o le fatu e laiti, e masani ona faʻatapulaʻa i le 2-3, e ui o nisi taimi e tupu foi 4.

E taua le matauina o le tofo o nei fualaau aina e faigofie, ae suamalie. Aemaise lava, o le tofo o vine fou e valu i le 8, ma ua maeʻa ona faʻaleleia ona fatu e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o le eletise, lea na mafai ai ona faʻataʻitaʻiina ia vine i le 9 points. Ma le isi, e le mafai ona tosina atu manatu i tulaga maualuga o le suka i totonu o le vailaʻau vailaʻau o vine o lenei ituaiga vine.

Faʻailoga o le acidity vine juice "Moldova" i le 8-9 g / l, faʻamau suka o le suka e 18-19%. Ae ui i lea, o le fua o le suamalie e tupu malie, talu ai o le faaputuputuina o suga, lea e mafua ai le faaitiitia o le malosi, e faasolo malie lava.

O le faʻamoemoe o lenei ituaiga e lautele. Ona o le umi o le teuina, e tumau pea le mea lava e tasi, ma faʻalelei ai lona tofo, e oʻo lava i le 150 aso talu ona vaʻaia vine. I le faaopoopo atu i le taumafa fou, o lenei vine e maua mai ai se togafitiga e ese le matagofie - compotes ma e oʻo lava i le jam.

I le taimi o le matua ma fua mai vine "Moldova"

O lenei fualaau vine e aofia ai ituaiga tuai. O le vaitau o le vaomatua o le "Moldova", mai le taimi o le vine i le fua o le vine e 155-165 aso. Pe a totoina lenei ituaiga i le tele o itu i mātū, atonu o le a leai ni fua o le vine e oʻo i le pito, e tumau pea le malie. Ae ui i lea, o le seleselega ua leva ona faatalitali i ai o le a masalomia le fiafia i soo se tasi: mai se vao vao 8-10-tausaga e mafai ona e seleseleina e oo atu i le 150 kilokalama o le lelei o le vine.

Faatasi ai ma le galue malosi o vine vine "Moldova" e mafai ona e ausia ai gaioiga o le 150-165 senituri mai le tasi hectare o faatoaga. E masani ona pulea e le vine winemrowers fua o fua o le 4 kilokalama i sikuea mita o le vine vine.

O ia maualuga maualuga e maua i se tulaga tele ona o le tuputupu ae malosi o le vao o vine vine i Moldova. E amata vave ona amata fuaina: o le seleselega muamua e seleseleina i le 2-3 tausaga pe a uma ona tulaʻi i luga o le saite. Faʻamatalaga o le numera o vine mamago o le vao i le 70%, o le fuainumera o fuifui e fausia i luga o sea fana e tusa ma le 1.7.

O le fua tele o fua o vine o loʻo faʻapipiʻi i le 5-6 knots i luga atu o le pito i lalo o le vine. O fugalaau o le vine vine e lua, ona o le totoina o togavao o isi ituaiga vine e le manaomia mo le palotaina.

Uiga taua e manatu i ai o le aoga sili lea o le ituaiga vine vine "Moldova"

  • O le vailaau e le faʻaogaina mo le tausiga, e mafai ona faʻaleafia le tagata lava ia.
  • O le seleselega, e ui lava i le tuai, e matua maualuga lava, lelei teuina (160-180 aso) ma feaveaia. E le gata i lea, e mafai ona teuina fuifui mo se taimi umi (pe a le pa'ū le kiona) i luga o le vao.
  • O vine o Moldova vine ei ai se laulau faʻatalanoa lautele.
  • O le "Moldova" ei ai le maualuga o le tetee atu i faʻamaʻi e pei o le paʻu ma le lanu uliuli. E le afaina ai le aʻa o se ituaiga o vine e pei o le phylloxera, ona e mafai ona toto i ona lava aʻa.
  • O otaota o lenei ituaiga e masani lava e le afaina i afu, talu ai ona ua matua tuai.
  • O Morozov e toetoe lava a le fefe; e mafai ona ia taumalulu i le itulagi i Saute e leai se fale. O le fafie o le vine vine e le afaina pe a tuu i lalo le vevela ile -22-23ºС. E toatele e finau faapea e oo lava i le malulu o -26 ºС e le matautia mo lenei ituaiga.
  • O vine vine "Moldova" e lelei ona toe faʻaleleia pe a uma ona teuteuina ma faʻaleagaina.

O le le lelei o le ituaiga "Moldova": o le a le mea e mafaufau i ai pe a totoina vine

  • O lenei vailaʻau e mafai ona aʻafia i se faʻamaʻi o togavine pei o le ounum (falaoamata o le falaoamata). O le mea lea, o lenei ituaiga o vine e tatau ona faʻalauiloaina faalua i le vaitau mo le faʻamaʻi.
  • E ui lava i le mea moni e mafai e le fua o vine ona tautau i luga o le vao mo se taimi umi, ae afai e le o vavae ese i le taimi, o le a maualalo le faʻaitiitia o le soifuaga ma auala o femalagaiga.
  • O le togavao e matua le lelei le tali atu i le mamafa ma le tosoina. O se taunuuga, o le tulaga lelei o le seleselega ua matua faaitiitia.

E malie foi le faitau e uiga i le seleselega lelei o le seleseleina o vine i le tautoulu.

Totoina vine "Moldova" - pe faʻapefea ona le faʻaleagaina le oti?

O le totoina o vine o se mea moni lava o se faagasologa galue. A uma mea uma, e le gata ina taua le totoina pe totoina se tipi, ae e tatau ona e filifilia le nofoaga saʻo ma le palapala. O vine e totoina i le taimi sese o le a tupu leaga ma e mafai ona maʻi tele. Ae o mea muamua muamua.

  • O le eleele mo le totoina o vine o le sili lea i le malamalama, mauʻoa i minerale ma faʻamaʻi. O vine e mafai ona matua le lelei le pa'ū o le susu, o lea e tatau ona i ai se alavai vaʻaia luga o le saite. Afai e sili atu le maualuga o le vai i le 1.5 mita - e le fautuaina e totō vine.
  • O le ausia o le maualuga o le gaosiga o vine vine e mafai ona faia ona o le totoina i totonu o nofoaga malulu, e le afaina e matagi mai matu. E sili ona lelei ona totōina i tafatafa o tafatafa o tafaoga po o pitonuu, ina ia tupu mai vine mai le itu i saute. O le mea lea, o le a le gata o le a ia maua ni tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae, ae o le a le toe togi foi, ma maua ai le avanoa e maua ai le numera sili ona maualuga.
  • E tele vine ua fautuaina le totoina o vine i le tautotogo. I le taimi lea, o le a mafai ona ia fofo lelei ma o le a sili atu ona mausali i luma o pulu o le taumalulu muamua. Ae ui lava i lea, o vao lelei tele e maua mai le seleseleina i le autumn. O le tulafono autu pe a totoina - o le vevela o le ea, i le tautotogo ma le autumn, i le taimi o le totoina e tatau ona sili atu pe itiiti le mautu e nofo i le 15ºС. O le vevela o le eleele e le tatau ona pau i lalo o le 10 º.

Fuafuaga o le totoina o vine "Moldova"

E ala i le totoina o lenei ituaiga e tatau ona aʻafia i le amanaia o uiga o le tuputupu ae o lona togavao. I le uma, o vine "Moldova" e malosi tele lona tuputupu aʻe ma o loʻo i ai se uiga e faʻafefe, lea e le talafeagai mo ia. O le tele o le mafiafia ma le lapopoa o le togavao e afaina ai le lelei o le seleselega ma le taimi o lona matua. O le mea lea, e talafeagai le fausia o se togavao ma ni lima umi ma avanoa avanoa mo le tuputupu ae. Mo togavine, e taliaina le 5x4 mita.

Vaitaimi o totoga totō vine "Moldova"

  • O le totoina o le "Moldova" e mafai ona faia i luga o ona lava aʻa poʻo le faapipii i se mea tuai.
  • Pe a totoina le tipi saʻo i totonu o le palapala, e tatau ona faia mo se taimi umi i totonu o le vai aʻo le i faia ni aʻa paʻepaʻe. E tāua tele le tatau ona lanu meamata le mataʻupu o le tipi. Pe a faʻatau se vine vine, ia faʻalogo e leai ni faʻagogo pe aisa.
  • O lea ituaiga o toto ua totoina i se lua ua saunia ma faapaleina. I lona tulaga o loʻo faʻaaogaina ai fugalaʻau, faʻafefiloi ma le palapala. O le fufuluina o le faʻaleleia ma le tasi le papaele o le eleele faigofie, e pa'ū le gaʻau i totonu o se lua ma faʻalelei lelei ai le moe. E taua tele le aua neʻi fausiaina le aʻa aʻa i le palapala - e tatau ona tumau i luga ae o le fogaeleele.
  • Mo tui ua tipi ese le 'au mai le pito i lalo ma se ituaiga o le fatu, faʻaseʻe mai le pito i lalo ifo na o ni nai millimeters, ma tuʻu foʻi i le vai mo se aso.
  • Ua faapipiiina le sulu i totonu o le mea tuai, vaevaeina muamua aʻo leʻi maeʻa faʻamalo ma pe a uma ona aveese le palapala. A maeʻa lena mea, o loʻo taofi mau le pusa i se ie tumau. O lenei mea o le a faʻateleina ai le aʻafia o mea na vaʻaia ma lenei faʻatau.
  • Ina ia mafai ona sili atu aʻa ma maua aʻa i totonu o se nofoaga fou, e fautuaina i latou ia tuu i totonu o le tali o le Humate ao le i totoina. I lea tulaga, e le sili atu i le 10 pata o lenei sauniuniga e faaopoopo i le 1 lita o le vai, ma tuu i lalo i lalo mo ni nai sekone.

  • Afai o le totoina o loʻo faʻatinoina i le tautoulu - mautinoa e manaʻomia toso i le siva. O lenei mea o le a fesoasoani latou te tumau ai i le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, ave le parafali ma faʻafefeteina i totonu o se fagu i vai. E tatau ona faʻafefiloi le vai ma le paranaiso. O loʻo faʻafefeteina le paraffin i luga aʻe o le vai. I totonu mo sina taimi e tatau ona e faʻaitiitia le tipi vine ma vave ona aveese. A maeʻa le paraffin, e vave ona faʻamafanafana le fatu i le vai malulu.
  • A uma ona totō uma i luga o le faʻatau ma luga o ona aa, o le tipi ua lelei ona faasusuina. E tatau ona e faʻaaoga pe tusa ma le 3 pakete vai.
  • E le gata i lea, e taua tele le eliina o se lagolago i tafatafa o le vine, lea o le a taʻitaʻia ai le tuputupu ae o le vine.

Tausiga tatau o le Moldova vine eseese

O lenei ituaiga vine e aunoa ma se tausiga faaopoopo, o le fausia o foliga o le vao ma e aunoa ma le teuteuina o le a le mafai ona maua se seleselega lelei. Faatasi ai ma le mafiafia ma le tele o fua o vine, e aunoa foi ma le taimi e faamasusu ma faaputuina, o le a faaitiitia le vine Moldova, o le a faaitiitia le seleselega i le tele o taimi.

O se mea itiiti e uiga i le faʻamautu lelei o le vao vine o Moldova

O le susu o lenei ituaiga e taua tele. O le mea lea, o le faʻasalalau masani o le tovine i luma ma le maeʻa o le vaitau o le vavalalata i lenei mataupu e taua tele. A oʻo ina totoina vine "Moldova" e tatau lava ia mataʻituina pea le susu o le eleele. I le tulaga o le le lava o le susu, e tatau ona faia le suavai. O le faifai pea o le faʻaleleia o vai e mafai ona faʻatasi i le masina, ma faʻalauteleina i vaitau o le faʻavaivai. E mafai ona faʻaaogaina vai faʻafefe i alavai faʻaleleia na faʻaaogaina faapitoa mo lenei faʻamoemoe.

E faʻafefea ona mulimulu le palapala ile vine?

O le mulimulitaʻi e i ai sona aafiaga lelei i le tupu aʻe o vine ma lona faʻasaoina i le taimi o le tau malulu. E pei ona sili ona lelei le mulch loto maʻaʻalea o loʻo faataatia i fafo o le vine vine. E mafai ona e nofo i se va o le 1 pe 1.5 mita le lautele. O le mafiafia o le laʻau o mulch e 3-3.5 centimita. Ole fautuaina e fautuaina i le na o le tautotogo ma le autumn. I le tau mafanafana, mulching e mafai ona mafua ai le vavalalata o aʻa o se togavao vine.

Faʻafefea ma pe aisea e aofia ai vine "Moldova"?

O vine ua puipuia mai laupapa mama. Afai e te totoina i le itu i saute, o le malupuipuia e le talafeagai mo lenei ituaiga, e oʻo lava i le faigofie o le mulimulita o le a lava. Ae i soo se tulaga e sili atu le afu i luga o le vao nai lo le maumau i le taumalulu. E ufiufi le togavao pe a uma ona teuteu ona faʻapipiʻi atoa i le eleele ma ufiufi i ata pe na o vaomatua. I soʻo se tulaga, e taua le ufiufi o pito o se vine vine.

Na o le totoina o le vine e tatau ona aofia ai ma le mautinoa. E masani lava ona ufitia uma ile eleele, tuʻu se ato tele e aunoa ma se pito i lalo e latalata i ai.

O le a se mea e tatau ona e iloa pe a amata ona teu se togavine?

O le tipiina o le vine e tatau ona faia i tausaga taʻitasi. O le amataga o le tautotogo ma le amataga o le tautotogo e talafeagai mo lenei mea. O le mea autu na i ai le vine i se malologa. O le a sili ona lelei le fuaina o vine o Moldova o vine, e tolu ona lima, faʻalelei saʻo i luga o se lagolago.

Oti le vine e sili ona lelei mo le 7-9 mata, tuu i luga o se togavao pe tusa ma le 70 pu. Afai e te faia se togavao ma se maualuga maualuga, e tatau ona e tipi na o le 4-6 mata. E taua tele le leai o se laʻau. O le mea lea, i le tautotogo e tatau ona e pulea e le gata i le fuainumera o tipu, ae faapena foi le fuainumera o fuifui ua fausia i luga.

Fafaga le vine vine "Moldova"

O le faaputuina o vine e tupu e aunoa ma se faʻalavelave, i le taimi o le mulumuluina o le palapala ile vao. Ae ui i lea, i le faʻaopoopoga i fugalaʻau faʻapitoa e lelei tele le faʻafefeteina o le palapala lea e ola ai vine, e faʻaaoga ai faʻamalaʻau. Lelei e fai i le palapala aʻo eli paluga faʻasamala phosphate fertilizers.

E faapefea ona puipuia vine "Moldova" mai faʻamaʻi?

O lenei vailaau e aʻafia na o se faʻamaʻi pei o le falaoamata o le falaoamata. E le tatau ona faʻatali seʻia oʻo i le faʻaalia o le maʻi i lau togavao. Tausaga uma e uiga i faalua e te manaʻomia e faia ai togafitiga puipuia.

E faia i luma o le fuga, i luga o le "vine" vine, ma pe a uma ona fuga vine. O le vai Bordeaux e sili ona masani ona faʻaaogaina e pei o se moli. E tatau ona e matua faʻaeteete i ai, ma aua nei faʻaogaina le sili atu i le 1%.