Laʻau

Echeveria - tausiga i fale, toe gaosia e le laʻau ma laupepa, ituaiga meaola

Faʻafeveria Agave. Ata

Faʻasaoina po o se maa na oso, e pei ona taʻua ai ona o le foliga tutusa o se fugalaau, - laau faʻasolosolo tuusaʻo e le manaʻomia tele le vaʻaia. O se nofoaga mafanafana ma lelei-o mea ia e manaʻomia e le fale. I le tali, o le a aumaia se vaomatua vevela "vevesi" i soʻo se totonu.

O se togalaau faʻapitoa mai le aiga Tolstyankovye, e tusa ma le 150 ituaiga. O le fanau mai o Echeveria o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute.

Rosette, e tusa ma le 10 i le 40 cm, e pei o se rosa foliga. E faasolosolo malie lemu: i totonu o le tausaga e faʻasao ai ni laulaau fou ma lau tama teine. O le aʻa e le lelei. O laʻau o le tino e oʻo atu i le umi o le 3-20 cm, o le lautele o le 1-15 cm, e iai se foliga faʻalelei ma se pito mataga. O le laupepa laulau e mafai ona manaia pe palasi. E faalagolago i ituaiga, o le lanu o laʻau e lanu meamata, lanumoana-lanu uliuli, mumu po o le lanu violē.

E faasolosolo malie lemu: i totonu o le tausaga e faʻasao ai ni laulaau fou ma lau tama teine.
E fuga tele i le tautotogo po o le mafanafana, nisi ituaiga i le taumalulu, mo 2-3 vaiaso. Fugalaau, e talitutusa ma logo, o loʻo aoina i ni mea e le o iai i luga o se pale umi.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele.

Mea aoga

Faʻasaoina. Ata

E faʻatamaoaiga ai le ea i luga o le ozone, vaalele o le ea ma le okesene, faʻaleleia ai le lelei o le siosiomaga, lea e faʻaleleia ai le microclimate o le potu. Faʻaleleia le puʻeina o le leo. Faia se siosiomaga matagofie i le fale poʻo le ofisa.

Auala e fai ai le fugalaau

E afaina i le 2-3 tausaga o le ola. Ina ia faʻaleleia le vaʻaiga, e tatau ona faatumauina le vevela i le va o le 15-18 tikeri ma faʻalautele le umi o le ao ile 12-13 itula.

A mavae le 1.5-2 masina, e tatau ona i ai se fuga fugalaau. A maeʻa lena mea, faʻaleleia le faʻafefeteina ma fafaga le fugalaau ma le fugalaau mo fualaau totō.

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

Tulaga o le vevelaI le taumafanafana - 20-27 tikeri, i le taumalulu - 10-15 tikeri.
Faʻamamaga o le eaLaititi, e le manaʻomia le faʻaleleia.
MalamalamaO le puipuia i le fale e manaomia ai le susulu malamalama, o le itu i saute poʻo saute sasaʻe sill e talafeagai.
FaʻasaI le taumafanafana, faʻalelei - 1 taimi i le vaiaso, i le mea taumalulu i le taumalulu - 1 taimi i le masina.
SooMalamalama lelei oneone ia e mafai ai e le ea ma le susu ona pasi lelei; sui mo le solasolo.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le vaitau o le tuputupu aʻe, faʻa-tasi i le masina, faʻalaiga mo le cacti.
SuigaFaataʻitaʻiga talavou 1 taimi i le tausaga i le tautotogo, tagata matutua - 1 taimi i le 3-4 tausaga.
TofigaLafano teine, laʻau lau, fatu.
Tulaga TutupuO laʻau e matua leaga lava, i le taumafanafana e aoga tele le ave o le laau i le ea fou.

Tausiga mo echeveria i le fale. Auiliiliga

Faʻafeveria Agave. Ata

O le tausiaina o le popole i totonu o le potu e faigofie ma e le mamafa. O le tulaga autu o le faʻaaloalogia lea o le laau ona o laʻau eleelea ma se atigi puipuiga, lea e matua faigofie lava ona faaleagaina. O le mea lea, soʻo se faʻafesoʻotaʻiga ma fugalaau e sili ona faʻaitiitia.

Fuga

Tele o ituaiga echeveria fuga i le tautotogo ma le taumafanafana mo le 2-4 vaiaso. O le roetette e maua ai le umi (agai i le 70 cm) le lautele poʻo le faʻamau i luga o le laina ma ni fulu e pei o logo e pei o ni fugalaau ua faʻaputuina i totonu o faʻaoga.

O le lanu o petals e faalagolago i le maualuga o le malamalama: i le lanu samasama-lanu samasama, lanumoana - lanu mumu po o le mumu. A uma le fuʻa, e mafai e tamaiti ona fai i le pito i tua o le pou.

Tulaga o le vevela

E fiafia le laau i le mafanafana. O le maualuga o le taumafanafana i le taumafanafana e 20-27 tikeri, i le taumalulu - 10-15 tikeri, ae le o lalo ifo o le 6. Mo ituaiga o loʻo ola i le taumalulu, e tatau ona faatumauina le vevela i le 18-20 tikeri.

O lau o le laau e matua nofouta i le malulu ma le kiona, i lalo o la latou faatosinaga, o le outlet e sili ona leaga lona foliga mai.

O le mea lea, e taua le puipuia o le papa mai le ea malulu pe a lele i le taumalulu.

Lafoaia

O le lotoifale o le fale e fiafia i le maualalo o le suamalie, e lagona tele lava i le vaiaai o le faʻaaogaina o masini eletise. O le mea lea, e leai se mea e manaʻomia ai le faʻaleleia poʻo isi faʻamaualalo o le ea.

Malamalama

I le avea ai o se tagatanuu o toafa ma fanua tuufua, e manaʻomia e ia se moli susulu, e le fefe o ia e tusa lava pe o le susulu o le la. O le nofoaga aupito sili o se faamalama o le faamalama o loʻo feagai ma saute poʻo sautesasae. E mafai e le laau ona faapalepale sina ufiufi, peitaʻi, i lenei tulaga, o le a faʻagaloa le maualuga.

I le taumafanafana, e fautuaina e ave i fafo i le ea fou: i le faapaologa po o le togalaau, aʻo tausia se nofoaga e puipuia mai le timu ma le matagi.

Faʻasa

O le avea ma se faʻamalosolo, e manaʻomia ai e agaveria le agavaʻa ma e oʻo lava i le inu suavaia. I le taumafanafana, e susu le eleele e tusa ma le 1 le taimi i le vaiaso pe a uma le pito i luga o le palapala i totonu o le ulo e 3-5 cm le susu. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai i le 1 taimi i le masina.

A faʻamamaina, e taua le aloese mai le maua o le vai i luga o laʻau ma aemaise lava ile totonugalemu - o lenei mea ua matua leaga lava. A uma ona faʻasusu, sasaa le vai o totoe i totonu o le apa. E faʻaaogaina le tulafono: e sili le sili atu nai lo le sasaa.

Mo le faʻaleleia o vai, o loʻo tu ai pe timu vai o le vevela o le potu e faʻaaogaina..

Pot

Talu ai e iai le aʻafia o aʻaveria, e manaʻomia ai le lautele, ae o le mea papaʻu. E sili atu le lelei o lona lautele e 1.5-2 cm le maualuga nai lo le lautele o le laau. O le i ai o pupuʻu faʻavaivai e faʻatagaina, a le o lea, o se taunuuga o le malolo o le susu, o aʻa o le a amata ona pala.

Soo

E manaʻomia e le aiga le fanua e leai se eleele e leai ni mea e leai ni mea e iai ma se mea e leai se oneone. Pusa faleoloa lelei mo sufuga.

Afai e mafai ona saunia le paluga oe lava, e mafai ona e filifilia se tasi o filifiliga:

  • 2 vaega o le oneone, tasi vaega o le laulaau ma le eleʻele;
  • 2 vaega o le oneone tele, 1 le vaega o le peat, 1 le vaega o le eleele eleelea.

Ina ia puipuia le aʻa i le paluga, e mafai ona e faʻaopopoina sina meaʻai mago.

I le pito i lalo e tatau ona taoto se alavai, o le a aofia ai le 1/3 o le ulo. I lona uiga lelei, o laumei, faʻalauteleina o le kele, piliki gau, masini paʻu e mafai ona faʻaaogaina.

Fertilizer ma le faʻamalolo

E le manaʻomia e le siakiina le faʻaofuina masani. Ua lava i le vaitau o le tuputupu ae (tautotogo ma le taumafanafana) e fafaga tasi i le masina faatasi ai ma se fugalaau faʻapitoa mo le paluga (cacti) i le afa onumaga.

E mafai ona faʻaleagaina meamea faʻateleina le aʻa aʻa o le laau.

Suiga

E sili atu ona lelei le faʻapipiʻiina o le tiaveria i le tautotogo, ma o le a sili atu ona faigofie le onosaʻi i le taimi o le tautotogo, ma faʻaauau pea le vave tuputupu ae.

O faʻataʻitaʻiga talavou e totoina i tausaga taʻitasi, tagata matutua - pe'ā manaʻomia, i tai 3-4 tausaga. O tautotogo uma lava e fautuaina ai e sui le pito i luga.

O loʻo faʻaaogaina ma le faʻaeteete le faʻatulagaga e faʻaitiitia ai le leaga o le aʻa ma le laʻau.

O le faʻasaga aʻo leʻi faʻapipiʻiina e tatau ona faʻaititia i le gafa o se fugalaau ma se eleele malogo o le eleele.

Teuteu

Faʻapitoa poʻo isi teuteuga faapitoa o le fugalaau e le manaʻomia. O taimi taʻitasi, e aveʻesea ai laʻau maualalo lalo e puipui ai foliga vaaia o le laau.

Afai a maeʻa le taumalulu, e mafai ona e faʻapipiʻi le pito i luga, ma tuʻu ai se "ogalaau" 3-4 cm le maualuga. O le a toe faʻafouina le pine, ma o le a tupu aʻe ai vaovao fou.

Taimi e malolo ai

O le tele o ituaiga o meaola e momoe i le taumalulu. I le taimi lea, e tatau ona teuina le laau i se malamalama lelei ma i le vevela o le 8-15 tikeri. E faʻaititia le faʻaleleia ile 1 taimi i le masina.

E mafai ona ou alu e aunoa ma le alu i le malologa?

Echeveria o se laau malosi tele. O le tuʻuina i luga o se faʻamalama malamalama ma le faʻaleleia lelei o le eleele, e mafai ona e saogalemu e alu mo le 2-3 vaiaso e aunoa ma le popole e uiga i le manuia o le fugalaau.

Tofiga

E faʻaleleia le faʻaleleia i le fale i ni auala autu se lua: laulaʻau ma faʻala.

Faʻaleleia le faʻaleleia e ala i laʻau

O le laʻau laʻau maualalo maualalo e sau malie ma faʻamago i fafo mo 2-3 itula. Ona tietie malie lea o le laulaʻau i le paluga palapala mo le popole. E faʻamamaina le lalolagi mai se fagu vali. O le koneteina o loʻo ufiufi i le polyethylene poʻo le tioata ma tuʻu i totonu o se tuʻuga lelei, mafanafana (25 tikeri). O le lanu meamata e fafagaina i aso uma ma susu e pei ona tatau ai.

A maeʻa 2-3 vaiaso, e tatau ona faʻaalia se tasi pe sili atu foi tamaiti i lalo o le laulaau. O laau laiti e mafai ona totoina i totonu o ipu taʻitasi pe a mu le lau lau.

Faʻafouina e alaga

O se pusa maʻaleʻale poʻo se apical e tipi ese ma se naifi malosi. O lau pito i lalo ua aveeseina lelei. Ua faʻamago le pusa i fafo mo le 2-3 itula, ona totoina lea i totonu o sina oneone malulu mo le popole. E teuina le laau i le vevela o le 22-25 tikeri. O se laau talavou e tatau ona maua aʻa i totonu o le masina.

Maʻi ma meaʻai

E leʻi faʻafuaseʻi osofaʻia e faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e mafai ona tupu i nisi taimi ona o le le lelei o tausiga.

O faafitauli autu ma mafuaʻaga o mea na tupu:

  • Faʻasolo le pito i lalo o le pusa - sili atu mea inu.
  • Lanu samasama i laulaau - faʻaleagaina o le vai i totonu o le palapala poʻo maʻi faʻamaʻi.
  • Brown i luga o laulaau O le gaseia o se maʻi afaina.
  • Na amata ona vaivai, lanu samasama ma amata ona pala. - faʻafefe i le ogatotonu o le pusa.
  • Faalatalata - leai se malamalama.
  • Totogi leiloloa - le lava le suāvai.
  • Laʻau ma 'auʻau ua liu uliuli - le maualalo o le vevela, faʻaogaina o le eleele.

O nisi taimi e aʻafia ai se apogaleveleve mite, aphids, mealybug.

Faʻailoga o le echeveria fale ma ata ma igoa

Faʻaleleia le alofa (Echeveria elegans)

O loʻo i ai se mafiafia e oʻo atu i le 5 cm le maualuga. Na te faʻasaʻoina ia itu o tama teine. O lanu lanumeamata lanulaʻau ma se paʻu paʻu vaivai o loʻo i ai se foliga lautele. Latou te oʻo i le 6 cm le uumi ma le 1 cm le lautele. O fugalaau e lanumumu-mumu ma se lanu samasama.

Faʻasaina meaty (Faʻamanatu le faleʻai)

O laʻau laititi laʻitiiti e iai lanu piniki.

Echeveria glauca (Echeveria glauca)

E i ai lau lanu lanu uliuli lanu me se lanu piniki i tafatafa o le pito. I le foliga, e foliga mai o se sipuni. O laʻau uumi e fiafia i fugalaau lanumeamata e aoina i inflorescences.

Faʻalelei Black Prince

Se ituaiga laau eseese ma lanu mumu lanu mumu. O le limitefulu o le pusa e oʻo atu i le 15 cm. O fugalaau o sukalati-mūmū poʻo le moli i luga o se maualuga maualuga.

Faʻasao paʻepaʻe sinasina (Echeveria leucotricha)

E i ai sina mea puupuu. O le limitefulu o le pusa e oʻo atu i le 15 cm. Lanceolate, mai le pito i tua, o lau lanu lanumeamata ma lanu moana. O le laulau laulau atoa e ufiufi i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. Uumi le uumi - 6-10 cm, lautele - 1-3 cm. I luga o le pulou, e oʻo i le 50 cm le maualuga, fugalaau lanumumu ma le lanu enaena e aoina i mea e tutupu.

Echeveria brilliant (Echeveria fulgens Lera)

O le vaaiga o loʻo faʻaalia e le tamaitai pule. O le tina e maua ai vine mamago ma soʻo tama teine ​​i pito. O le lau laulaau, e oʻo atu i le 10 cm le umi ma oʻo atu i le 4 cm le lautele, o loʻo i ai se lanu lanu meamata ma se lanu susulu pupula.

Echeveria Derenbergii

E i ai ni ala tetele ma le lapoa e oʻo i le 6 cm O laʻau felaulaʻau lanumeamata ma lanu piniki e umi le oʻo i le 4 cm, o le lautele e oʻo atu i le 2 cm. O pupuʻu pupuu (5-6 cm) faʻatasi ai ma lanu samasama-lanu samasama e aliali mai mai luga o le lau.

Faitau nei:

  • Laʻau tupu aʻe i totonu o se ulo - tausiga, tuputupu ae ma toe gaosia, ata
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Scheffler - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata
  • Haworthia - tausiga o fale, ata o meaola ma igoa
  • Monstera - tausiga o fale, ata o ituaiga ma ituaiga