Laʻau

11 fugalaau ua totōina i luga o fualaau aina ia Ianuari: o se toe iloiloga ma igoa ma ata

Ina ia fiafia i se togalaau totō ia Iuni, e tatau ona e amata totoina ni fugalaau i Ianuari. I le amataga lava o le tausaga, e totogo malie le totoina o fugalaau, lea e le itiiti ifo i le 4 masina e pasia mai le taimi o le luluina seia oʻo ina tupu mai.

Aquilegia

O lenei laau ua taʻua i se isi itu o le puʻe. O le totoina o mea e sili atu ona lelei e puipuia ai aʻo leʻi totoina - soga i le pusaaisa mo le 1-1.5 masina. E tatau ona lūlūina fatu i ni pusa i totonu o pusa mo laau totō ile eleele malulu, faʻafefeteina i se palapala ole eleele e sili atu nai lo le afa senitimita. I le vevela o le 20ºС o le a tulaʻi mai pe a ma le 3 vaiaso. Afai e te lūlū faʻamaʻi i le afa muamua o Ianuari, ua oʻo i le faaiuga o le tautotogo o le a mafai ona toto i lalo o le faʻavaa.

Faʻasologa o mea tau tupe

I le ogatotonu o le taumalulu, ua totoina hybrids delphinium, fuga i le tausaga o le totoina. Ina ia faʻavaveina le germination, o fatu e fetoʻai i le malulu mo le 1-1.5 masina. Ona lūlūina lea i fatu laau ma soʻo se eleele faʻamamaina lelei, i le loloto pe tusa o le 3 cm. O loʻo faʻafeinuina ma tuʻuina i totonu o se potu e leai se sili atu i le 20 ° C. O le a foliga mai i le 2-3 vaiaso.

Bell Carpathian

O nei logo e mafai ona totoina ia Ianuari, ona oʻo atu lea i le faaiuga o Me o le a sauni le laau e fuga. Faʻasusu fatu i le susu, e sili atu le aua le fausiaina i le eleele. Pusa o loʻo tuʻuina i totonu o le potu ma le vevela o + 15 ... + 18ºС.

Pelargonium

Pelargonium e sili atu ona lauiloa o geranium. Ua totoina o ia i le afa lona lua o le masina. E lūlūina fatu i le eleele malulu, i le loloto o le 1 cm. I totonu o se potu ma laau totō e tatau ona i ai se vevela pe a ma le 20 ° C, ona oʻo mai ai lea o laau i totonu o le vaiaso.

Begonia e tupu fua

O le begonia na totoina i le afa lona lua o Ianuari o le a tupu mai ia Me. Ua totoina le laau i totonu o pusa otaota ma eleele susu, ma vevela fatu i luga o le eleele. Ufiufi i se ata tifaga po o se tioata seia oʻo i fafo, masani mo le 1.5-2 vaiaso.

Verbena e manaia

I le vevena na totoina ia Iulai, totoina i le afa lona lua o Ianuari. E lūlūina fatu i le palapala malulu, faʻasalaina i latou, ae le o le saluina o le eleele. Aʻo le i oʻo mai le fuʻa muamua, e ufiufi fuālaau i se ata tifaga poʻo se tioata, tuʻu i se mea manaia ma le vevela o + 20 ... +25 ° C. E le mafai ona susu le eleele; o le verbena e le fiafia i lenei mea.

Lobelia

Afai e lūlūina le lobelia i le faaiuga o Ianuari, ia Me o le a saunia ia laau toto mo le totoina ma le totoina. O fatu e laʻititi lava, e faʻataʻapeʻapeina solo i luga o le palapala susu, faʻapipiʻi. Le isi, tuu i se nofoaga mafanafana. I le vaiaso lona lua, e tatau ona aliali muamua pine muamua.

Heliotrope

E le pei o fatuga fou, o ituaiga o heliotrope tuai ua tupu malie, o lea e mafai ai ona totoina i le faaiuga o Ianuari. E tumu ia tane tane i le sua susu, o mea totō e faʻataʻapeʻapeina i luga o le fogaeleele. Salu laau toto mai se fagu moli, ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana (+ 20ºС). E foliga mai e foliga mai i le 1-4 vaiaso.

Faʻavae

E vave vave ona leai ni fatu laau, o le mea lea e fautuaina ai e lulu i se taimi vave lava pe a uma le seleselega. A o lei totoina, e afaina fatu. O se taunuuga lelei e maua mai i se taamilosaga o le suia o le malulu ma le vevela, le mea e taʻua o le buildup - muamua, o mea totō e teuina i totonu o le pusaaisa, ona i ai lea i totonu o se potu e maualuga le vevela, ona sosoo ai lea i se nofoaga malulu. E fautuaina foi e solomuli i latou ao lei totoina mo se aso i se mea e faaosofia ai, mo se faataitaiga, i se fofo o le mafaufau malie. O le luluina o loʻo faia ia Tesema-Ianuari. Toto i le eleele malulu, papaʻu (1 cm). O pusa vine e teuina i le vevela o + 17ºС i se nofoaga susulu ma le maualuga o le timuga. I totonu o le eleele avanoa e mafai ona totoina ai le muaʻi i le ogatotonu o Aperila.

Petunia e le mafaamatalaina

O le petunia e totoina i le afa lona lua o Ianuari e mafai ona toto i aso malolo o Me. Ae o lenei mea e na o ituaiga uiga ese lava, o le isi e totoina mulimuli ane. E totoina fatu i le palapala susu, ae le o le loloto, ae na o le tataina i luga. Tuʻu fua o fua ma fua vevela 22 ... + 25 ° C. Pe a aliali mai laau, e sili atu le faʻamalamalamaina ia i latou i se moli, a leai o le a mamae le laau toto.

Turki

Ia Ianuari, e totoina fatu o turuma i le tausaga o le totoina. O le totoina o meafaitino e faʻalauteleina i le palapala susu pe a ma le afa senetimita. E le manaomia e se laau se vevela faapitoa - na o le 16 ... + 20ºС.

Fugalaau e totoina i le vaeluaga o le taumalulu e mafai ona totō i eleele tatala i Me. Ae aua nei galo e uiga i gutu o toe faafoi e leaga i laau.